Stimulácia Pergoverisom. Máte s tým skúsenosť?
DUfam ze mi nezavru temu..
Ma nieto skusenosti so stimulaciou PERGOVERIS om?
idem na 2. IVF a po zlej realcii na gonal, mi dali tento liek......
ja som mala 2 foliky a tiez sme sa nedopracovaliku transferu. musela som zmenit centrum a hned lekar povedal, ze pouzijeme pergoverison....(uz ho mam doma)
moja prva stimulka bola s ganalom merionalom a centortide....
ja
Marrad, inak aj ja chcem zmenit centrum. Vyzera to na FC...dnes tam mam prvu konzultaciu, takze uvidim, ci odidem, ci ostanem v starom. Tak zatial drzim palce, dufam, ze sa tu este niekto prida 😉
Ahojte baby, ja som sice stimulaciu este nezacala, ale do ziadosti mi Dr napisal lieky Gonal, Pergoveris a Dipherelin. Zaujimave kombinacia. Vobec netusim preco az 3 😕 druhy. Ja som v Iscare a vy?
aj ja som teray v iscare
mne zatial dal len pergoveris a centrodite
ze dalej uvidime povedal... ku komu chodis v ISCARE
Ahoj Marrad, ty ides uz na druhe ivf, ze? A predtym si kam chodila (ked pises, ze teraz si v iscare)? Ja chodim k Valkymu.
mony80
ahoj ja dufam ze tiez v nasledujucich dnoch s nim zacnem
mam ho uz doma, ale trochu sa mi to skomplikovali, dufam ze sa to zajtra da do poriadku....
Baby, uz aj ja coskoro zacnem, mam schvalenu ziadost po 2 tyzdnoch 😵 Tak potom pridavajte skusenosti.
Mony, aku mas stimulku?
Ahojte dievcata, tak ja ficim uz tyzden na Pergoverise, vajka rastu, vraj je ich dost a zatial su drobne. ( pocet neviem 😕 )
Picham Diphereline, Pergoveris a Gonal. Niekedy bud.tyzden by snad mohol byt odber, uvidiiiiime
Zatial to znasam dobre, okrem toho ze som strasne spava a mavam stavy, ze neviem ci idem vracat ci odpadnut, ale to je tak hodku - dve a potom som OK.
Ahoj Bibi, ano mam dlhy, zacala som na 24.den Diphereline (moj norm.cyklus je 33, tak preto)
Do Gynfiv-u Bibi.
Ja som trosku googlila o pergoverise a skusenosti boli rozne ( ako so vsetkym ) ale casto ho davali ako druhu alternativu, ak sa tradicna stimulka nepodarila - co do poctu a kvality. Ale tak myslim ,ze vedia co robia 😉
Len to cakanie dievcata, to je hruuuuza, dni idu pomalicky pomaly a to nie som este ani pri odbere 😕 😕
Ahojte dievcence,
ak sa mozem pridat do debaty, tak ja som uspesne uz dobrala vsetky stimulanty od Dipherelinu, cez Gonal az po Pergoveris. Dnes vecer uz picham medzi 22 - 23 ten zadkovy Pregnyl a v nedelu rano mam ist na punkciu.
S Dipherelinom to bolo fajn, zo zaciatku som mala chute, potom som si zvykla a uvedomila sa, ze tadialto cesta nepovedie a takto by som pribrala aj nemozne 😉)), Gonal bol pohodlny, ziadne natahovacky do striekacky, miesanie, len vytiahnutie 150 jednotiek a pich - sup, bolo to, no a auuuu Pergoveris bol len 3 ci 4 dni, tak to som si odtrpela to stipanie a hlavne, podbrusko mam ako balon, lebo tych 10 ks folikulov v priemere 13 mm, tak to da zabrat 😢. Kazdopadne som zvedava na nedelu, hlavne to, ako mi bude po punkcii a slubujem, v ponedelok sa ohlasim z dojmami (teda ak vsetko dobre pojde). A verim, ze v utorok, alebo stredu uz budem mat vkladanie.
Drzte mi palce.
A inak, ak by ste potrebovali nejake stimulanty, tak z kazdeho mi ostalo dost. Tak sa ohlaste.
dievcata takze so mnou pergoveris neurobil uplne nic...
mam lej jeden folik /to je pravdepodobne ten ktory sa mi tvori prirodzene kazdy mesiac, pretoze hladiny hormonov v krvy su ako keby som nestimulovala.....
Ahojte babulky, ja som vcera slavnostne dostimulovala a zavrsila Pregnylom.
Folikov mam nieco do 20 roznej velkosti, kolko v nich bude zrelych vajok sa dozvieme zajtra. Punkcia teda vychadza na 20 DC a 16 den stimulacie.
Co sa tyka znasania stimulky (Dipreheline, Gonal, Pergoveris ), tak na zaciatku som mavala problem s naladami, navalmi tepla a unavou. S Gonalom a Pergoverisom prisli skor stavy na odpadnutie, napinanie na zvracanie a niektore dni nenormalna unava, Ale nic neznesitelneho sa zatial neudialo. Brusko mam ako sitko na rezance - vypukle a dierkovane 🙂
Pribrala som asi 2 kg ( ale tazko povedat ci koli liekom, moze to byt aj tym ze veeela spim a nemam ziaden stres)
Marrad to mi je strasne luto, idu s tym nieco robit ?? ci ti zastavili stimulku ?
Michaela drzim palceky - inak krasny datum na vklad 1.6. - den deti 😵 😵
to Mony80:
Dakujem krasne, len po dohode s manzelom a po odporucani lekara sme to posunuli na piatok, takze ak vsetko dobre dopadne a preziju nam uz nase oplodnene vajicka, tak v piatok budeme vkladat.
Inak moj brat sa narodil 1.6., tak nebudeme velmi od jeho datumu narodenia 🙂.
Zajtra ti drzim palce, nech mas urodu plodnu a zrelu a nech nemas po odbere bolesti, kedze ako pises, uz teraz ich mas 20. Ja som mala vcera 25 a z toho mi dnes volali z labaku, ze prirodzenou cestou prezilo 7 a po napichnuti 3 len jedno. Kazdopadne kazda z kociek, co sme tam boli mame ine vysledky a nemoze to nikto globalizovat a brat to za svoje. Kazda z nas je jedinecna.
Strasne drzim palce 😉
mony80
stimulujem dalej
folik rastiem dnes som bola opat na krv volali mi ze zajtra mam opat prist a ze uvidime...
ono je pravda ze staci jedno vajko ale aby prezilo oplodnilo sa a ujalo, je do dost vela uloh na jedno male vajko, musel by to byt velky bojovnik.,,,,,, v co dufam,,,,,
stimulujem ale koli tomu ze je to moja posledna preplacana moznost
tak preto....
ahojte kocky,
tak punkcia je za nami, urodilo sa 14 vajek, zatial nevieme ci su OK a pouzitelne.
a ako sa citis mony80? dali ste na prirodzene a aj napichnutie? Nechala si si aj predlzit kultivaciu? Daj viac informacii.... a kde si bola? v GF?
ahojcek,
tak dnes uz je to v pohode, oproti vcerajsku ( to bola fakt sila )
Mame 8 babuliatok (1 naturalne, 7 ICSI) a vsetky idu do PK.
Ano boli sme v GF. Dievcata dakujem kazdu minutu nebesam za tych 8 a modlim sa aby nam po PK ostalo aspon jedno zdravucke a aby sa mu pacilo v brusku.

Ahoj Marrad, aj ja by som rada vedela, ci sa tu niekto najde.
Prvu stimulku som mala s Fostimonom a Dipherelinom. Mala som len 1 vajicko 😔 aj to nezrele, takze sme sa nedopracovali ani k transferu, hoci som presvedcena, ze za normalnych okolnosti ovulku mavam. 🤐 🤐 🤐 A v karte som videla, ze dokina mala poznamku, ze buduca stimulka s Pergoverisom, vo stvrtok mam ist na konzultaciu.