icon

Štítna žľaza: Máte protilátky proti spermiám a ováriám?

sueqien
31. jan 2025

Ahojte je tu niekto komu zistili štítnu žľazu a protilátky proti spermiam a ovariam ?

nevenka
31. jan 2025

A co so stitnou zlazou...Stitnu zlazu ma kazdy. Asi mas hypofunkciu. Ak budes brat lieky, problem nebude ziadny.

plamienka555
31. jan 2025

@sueqien zistili ti aj protilátky proti ŠŽ? Lebo tie sa braním liekov (umelého, zásobného hormónu T4) nijako nezlepšia.

nevenka
31. jan 2025

@plamienka555 nezlepsia, ale kvoli tomu otehotniet moze. Ale tie dalsie veci, to bude problem.

sueqien
autor
31. jan 2025

@nevenka aké ďalšie prosím vás?

sueqien
autor
31. jan 2025

@plamienka555 zatiaľ viem že mám protilátky proti spermiam a ovariam, a Mm zvýšenú štítnu žľazu( 5,88 )
Som objednaná na endo. Preto sa pýtam či vie niekto viac mi o tom povedať alebo mal niečo podobne

babushkaem
31. jan 2025

@sueqien ja som mala endokrinológ to iste, tam mi nasadili euthyrox, a protilátky nie proti spermiam ale emrbyam

plamienka555
2. feb 2025

@nevenka ak by mala aj protilátky proti ŠŽ (a-TG, a-TPO) a ešte aj vo vysokých číslach, bol by tam vysoký problém donosiť dieťa. Vyvíjajúci plod potrebuje ŠŽ matky, pretože jemu sa vyvinie okolo 12t a plne funkčná začne byť asi až po 20t. Nie je ľahké mať Hashimotovu chorobu, pretože ŠŽ sa pri záťaži akou je aj tehotenstvo rýchlejšie rozladí ako len pri samotnej hypofunkcii ŠŽ. Ale nemaľujme čerta na stenu.

Autorka, hodnoty 5,5 prislúchajú k TSH? Aby sa posúdila funkcia ŠŽ, je potrebné zistiť hodnoty ft3 a ft4, ale to vás asi len čaká. Napíšte, keď budete mať výsledky.

sueqien
autor
5. feb 2025

@plamienka555 ďakujem