Stretli ste sa s diagnózou Nekrospermia?
Ahojte, nestretli ste sa náhodou niektorá s diagnózou Necrospermia a ma 1%zivych spermií, všetky vyšetrenia v poriadku, a odporúčajú len IVF a viac nikto nič nerieši.
@bobix25 správne je to nekrozoospermia a ak sú vyšetrenia v poriadku (hormonálny profil, genetika) , tak nieje moc co riešiť. Môže byť ešte nejaký zápal alebo infekcia, kvôli ktorej nastal takýto stav, ale predpokladám, že to bolo tiež skontrolovane.
Spermiogram by mal byť robený minimálne 3 krát s odstupom 3 mesiacov, aby sa záver potvrdil a pokladal za definitívny. Ak sa tak už stalo, tak moja rada znie nečakat na zázrak a podstúpiť ivf, aby ste časom neprišli aj o to 1% živých
@bobix25 neries, nam vraveli, ze tiez zlyspermiogram a nakoniec sa zadarilo spontanne otehotniet. Ked sme sa pytali ako je to mozne, tak nam vraveli, ze spermie muza suzakazdym ine. Zakazdym sa vytvaraju nove a ovplyvnit to moze aj stres, choroba, tepla vana, sauna, alkohol, tesne oblecenie, horucka... tak nam vraveli, ze chlap mozemat stres vtedy ked odovzdavavzorky, tak aj z toho moze byt horsie, ked uz par dni predtym na to mysli....
Tak moj manzel ma v praci pernamentny stres. V aprili by mal menit zamestnanie, tak snad to na psychiku pomoze.
Ako ja viem, ze 1% je nic ale preco nehladali pricinu len hned po andrologovi, ze taky pripad nevideli 20 rokov

nie som odborník, nemám skúsenosti s touto diagnózou, ale logicky..ak ma živých spermii len 1%, je úžasné, že môžete skúsiť aspoň IVF
..úpravu stravy, zmenu životného štýlu a volnejšie trenírky radia chlapom so ZĽAHKA zhoršeným spermiogramom
..som úprimne zvedavá, aké sú tvoje očakávania od nich?