Treba priznať IVF?
Chcem sa opýtať na váš názor. Vyšiel nám 1.vklad a teraz neviem, nechcem sa veľmi priznať mojej gym.doktorke k IVF. Myslíte, že bude sprostosť zavolať a objednať sa na potvrdenie tehotenstva akoby to bolo prirodzené otehotnenie? Samozrejme kontrolu v CAR absolvujem. Je nutné mať v dokumentácii zaznačené že sa jedná o IVF?
@mondolina tak teraz ja nechapem.predpokladam, ze v car robia doktori, ktori s ivf ani potratmi problem nemaju
@janetinka27
tak nekvalitné embryo by zaniklo aj samé.
@janetinka27 to je promile percent, tie likvidácie. Ty di zo opisala ako nejaké pásové nicenie co je blbosť na ntú. Áno, testujú sa a vieš prečo? Pretože ak geneticky nie sú ok. Tak sa dalej nedokážu vyvíjať - zaniknú po vložení. Vkladajú sa aj menej kvalitné a tie úplne nekvalitné jednoducho nemajú šancu, nedelia sa. Ty máš vytvorený názor na základe nejakej ideológie a nie faktov, je to tvoj život.
@janetinka27
tak potom aký problém by mala mať gynekologička, že jej pacientka podstúpila ivf.
@jj298 ale ano, ak obvodny drgyn alebo hocijaky iny dr vie,ze je ukon spojeny s ivf,moze ho odmietnut vykonat.pretoze sa nechce podielat na ivf...
Ked budes mat stavebnu firmu a dostanes zakazku postavit sibenicu pre vykonanie trestu smrti, pojdes ju postavit? Ved ty priamo nikoho neodsudis ani nenapises zakon, ktory ho odsudi ani nestlacis gombik,ktory cliveka popravi.
Alebo presedlas na inu profesiu a prestanes stavat?
Ja mám dieťa z ivf, ako písali po potvrdení srdiečka ideš ku svojmu gyn a ďalej ti lieky predpisuje on. Po narodení je to iba v karte nikdy, nikto to už neriešil ani moja gyn ani pediater.
@mondolina nezaniklo by. Su zeny, ktore nedokazu vyprodukovat tie najkvalitnejsie embrya, pretoze vajicko aj spermia ma tiez svoje obmedzenia a na hodnotenie existuje hodnotiaci system. Vkladaju sa tak aj tie menej kvalitne.vzdy sa vybera to najvalitnejdie.tak jasne,ze si da zena vlozit to,ktore je hodnotene najlepsie.ale to neznamena,ze tie ostatne su neschopne
Jedneho dna sa ta budu u dietata pytat na rodinnu anamnezu, jedneho dna sa to budu pytat riamo dietata. Rodinna anamneza s ohladom na predispozicie na dedicne ochorenia je niekedy velmi dolezita. Takze treba toto spracovat vcas a vyriesit si ako sa k tomu postavite.
Ak mas gynekologicku, ktora ma vyhrady voci asistovanej reprodukcii, tak ju vymen, alebo teraz uz ju asi nevymenis, mala si najst takeho gynekologa, ktory by toto u pacientky akceptoval. Lebo napriek tomu, ze doktori maju byt predovsetkym profesionali, niektori nikdy neprekrocia svoj tien a svoje predsudky.
Ja by som to povedala. Pytali sa ma. Urcite mas lieky este. Mala som inak jednu skusenost, lekarka (stara pani) mi na 1. (zaroven poslednej) navsteve dala jasne najavo svoj negativny nazor na IVF a ja ze dovidenia, rozmyslela som si to, nechcem Vas za lekarku.
@jj298 asi si si zle precitala,co som napisala,pretoze som tam pisala o ukonoch pred ivf.a napisala som,ze dr (moja) so starostlivostou o pacientku po ivf problem nema, lebo ukon uz bol vykonany.
Ak je naozaj problém v tom že lekárka je proti IVF tak ju zmeň, budeš teraz celých deväť mesiacov sledovaná a lekár musí vedieť ako k otehotneniu došlo, náhodou sa bude dieťatko inak pomalšie alebo rýchlejšie vyvíjať ale ty presne vieš kedy si otehotnela tak sa budete riadiť podľa toho. Ak je problém u teba, že s tým nie si ešte stále stotožnena tak ti radim, vyrieš si to čím skôr.
@janetinka27
áno a embryo je hotový človek 🙈
@mircalla mňa vždy prekvapí ako môže jeden vzdelaný človek ignorovať celú odbornú časť a dôležité postupy vo svojej práci...to ako keby Dr. nepredpisoval lieky, obsahujúce živočíšne látky, lebo je vegán 🤦♀️
@janetinka27 ale vies preco tie embrya dostanu inu znamku kvality? Pretoze nie su zivotaschopne. Take embryo sa ani pri prirodzenom pocati nebude delit, neuchyti sa, ak sa uchyti skonci to potratom. Pretoze nie je zivotaschopne, priroda si to vytried sama. V CAR to vytriedia embryologovia, pretoze je uplne zbytocne pokusat sa o vklad takeho embrya, pretoze tak ci tak by nemalo sance. Vies o tom, ze aj v pripade prirodzenych oplodneni je velmi vysoke percento nezivotaschopnych embyi?
Ja chapem, mas vyhrady proti "zasahom cloveka do bozieho diela", ale to este neznamena, ze mas sirit nepodlozene informacie
@viestta aha, no jasne, bozie dielo...
Tych znamok je ovela viac a neznamena to, ze iba tie najkvalitnejsie sa vkladaju. Aj tie menej kvalitne idu na vklad a mozu byt uspesne
@mondolina mne je jedno, co si o tom myslis ty... ja som tu len odpisala na to, preco niekto moze mat vyhradu. Dohadovat sa o spravnosti nemienim
@janetinka27
prepáč, ty tu robíš z doktorov v CAR vrahov.
@michaela329 precitaj si rozhovor so slovenskym drgyn, ktory sa venuje ivf. Chlapci pocati pri ivf mozu mat zvysene rizio nezostupenia semennikov ako chlapci pocati prirodzene. Ak par nechce chlapca, ktoremu hrozi nezostupenie semennikov (to nie je ziadna smrtelna choroba), da sa to riesit vyberom embrya, ktore tuto poruchu nema - to tam sam drgyn povedal.
Vo svete nie je nic vynimocne vyberat si to embryo,ktore splna poziadavky paru. Je to moralne?
@mondolina coze? Si normalna? Robim z doktorov vrahov? Tak toto si odpust.
Píšeš v tých bodoch aj to ,že nechceš aby to mali deti písané v záznamoch .... Veď oni to tam písané mať nebudú ... Iba ty v tvoje karte ... V pôrodnici pri prepúšťaní na novorodeneckom vysavauju papierei týkajúce sa bábätká ... A na 600nedeli -gynekolocikom.oddeleni dávajú papiere pre tvoju gyn tam to máš popísané...v ich papieroch tak nič není neboj
@janetinka27
hej, len tak náhodou si dala na porovnanie stavbu gilotiny.
@janetinka27 a určite to bude Dr. s vyhradou vo svedomí a vyskum bude mst milion metodických pochybeni ako to uz u takto tendencnych Dr. byva. Nehnevaj sa, ale Ty si sa už ideologicky rozhodla zostávaj si pri tom, ale nešir bludy. Zatiaľ si tu nenapísala jeden komplet fakt - len prekrutené polopravdy a vyslovené hlúposti. Ja zostanem pri normálnych odborníkoch, Ty si pokojne pestuj svoj prístup.
@janetinka27 no prosím ta daj tu ten rozhovor s tým lekárom, fakt by som si ho prečítala
@kaitlin3 aspoň keby vybrala nejakú neriešiteľnu dg, ale takú blbosť 🤦♀️