Tretie tehotenstvo po IVF
Baby išli by ste do 3tehotenstva po IVF? Mám za sebou dve tehotenstva , po IVF ktoré obe vyšli , a 2 cisárske ..išli by ste do 3tehotenstva po IVF? Viem že rozhodnúť sa musíme my ale zaujíma ma aj názor vás žien .. rozmýšľam ešte nad 3babom ale , nie je to prirodzené tehotenstvo, veľa injekcií, veľa umelých hormónov , neviem ..či pokúšať prírodu ešte , nám dve krásne zdravé deti ktoré vyšli na prvý šup, čo viac si priať , viem že veľa žien sa trápi roky na x pokusov ..ale aj tak ma to mata 🤷
Toto si mozes odpovedat len ty sama. Treti cisarsky je riziko, nie to IVF, najprv chod na prehliadku ku gynekologovi, ako vyzera maternica, ako vyzera jazva a podla toho robte plany a dalsie kroky. Ono to pokusanie prirody je proste realny bod - kamaratke rupla maternica v 7.mesiaci - druhe dieta to bolo iba... masivne krvacanie, operovali ju 6 hodin, skoro to nedala...male koplo asi priamo do jazvy... ale su aj zeny co mali styri a vsetko v poriadku, to bude ako zo vsetkym, stastie treba mat.
@anjelicek26 odomna už primár nechcel ďalšie dokonca mi chcel podviazat vaječníky , že on so mnou do 3 dieťaťa po umelom tehotenstve nepôjde 😅
Chces ist na cele ivf 3ti raz alebo na ket. Ja som teraz s druhym tehotna a ak bude možné, chcelu by sme 3.ak bude všetko ok. Ale mame ešte mrazaciky a teda prvá bola predcasne sekciou
Ja som absolvovala 7 IVF (rozumej komplet celých) nakoľko som nemala nikdy viac ako 1 vajíčko ,ktoré sa neujalo . Vyšlo až 8me ivf ... A zvládla som to ,a to som brala naozaj konské dávky hormónov. Toto záleží na tebe, či tu stimuláciu zvládaš v pohode alebo nie . Ďalšia vec je, či máš nrazacikov a bol by to iba ket... A posledná vec a asi tá najdôležitejšia je, či to tvoja maternica ešte zvládne . 2 cisárske nie je sranda .. ale ak si si istá ,že do toho chces ísť a tvoj dr je s tým ok, tak mi ti tu budeme aj tak darmo radiť 🙂 ...
@schokolade1988 ahoj, som na tom podobne. 7 IVF, zakazdym 0,1 alebo 2 embrya. Az tento posledny pokus vysiel, som v 7 tt. Pribrala som 11 kg, doteraz si picham prolutex, beriem duphaston, estrofen.. Ako si na tom ty ?
@smeja1981 no nám vklad s našim materiálom nevyšiel, isili sme do darovaneho embrya a máme doma ročného synčeka 🥰 .. ja som pribrala za celé tehu 12kg , brala som 20mg prednison, fraxiparine, estrofem,progesterón a tabletky na tlak 😀 ale zvládli sme to . A gratulujem a prajem bezproblémové tehulkovanie 🍀❤️
Ahoj,ja mám tiež za sebou 3 komplet celé IVF,z 2.IVF máme dievčatko,z 3. IVF máme synčeka. A keďže nám ešte ostali mraziačiky z tohto posledného IVF,išli sme si po tretie bábätko,ktoré teraz čakáme. Prvé 2 naše deťúrence neboli na prvýkrát,ale každé jedno až na 7.vklad,a až toto tretie sa nám ujalo hneď. Tiež mám za sebou 2 cisárske a každé tehotenstvo pichám clexan,prvé dve som brala aj medrol a liečim sa aj na štítnu žľazu,takže nič bezproblémové,ale chceli sme ešte tretie bábätko a ani tie 2 cisárske ma neodradili,ani si nepripúšťam,že by sa niečo pokazilo. Takže ak túžite ešte po jednom bábätku,tak netreba dlho čakať,roky nám bežia a s pribúdajúcim vekom sa nám aj zdravotný stav zhoršuje.

Keď ťa to láka, chod do toho.
Keď nevyskúšas, budeš raz ľutovať.