icon

TSH a snaha otetotnieť

niky1402
22. máj 2021

Ahojte, prosim vas cisto nahodou som si dala opat zmerat TSH (nikdy som s tym problem nemala, vzdy okolo 1,8), avsak v zime som brala Medrol, a zrazu mi stitka k vcerajsiemu dnu vyskocila na 2,68. Pre netehotne obdobie je to ok, ale kedze o cca mesiac ideme do vkladu z darovaneho vajka, tak asi by to malo byt nizsie, ci? Pisala som aj do car, tak uvidim. Ale chcela som sa spytat, ci ma niekto skusenosti s nie ideal tsh a vysiel vklad. Citala som ze sa vie s tabletkami do 2 tyzdnov upravit, hlavne ked odchylka nie je velka ale aj tak by som bola rada za info od vas 🙂

zuzzi18
22. máj 2021

@niky1402 ahoj a nebol rozdiel len v labakoch? Mne robia v Medirexe ale raz mi robili cez Alphamedical a sú tam úplne iné odchylky. Nemáš to podľa mňa až také vysoké že by to bolo treba riešiť a možno ozaj ide len o odchýlku. V CAR ti povedia určite viac. Kam chodíš? A Medrol zabral? Brala si ho na cytokiny? Ja sa práve pripravujem na vklad s DV a tiež beriem Medrol 🙂

niky1402
autor
22. máj 2021

@zuzzi18 Nie a uprimne uz nikdy ten Medrol brat nebudem.... mala som ho na nk bunky hranicne a celularnu odpoved na spermose, ale otehu som 2x ked som liecbu nemala a teraz pojdem tiez bez nej. Moje odporucanie, daj si zmerat TSH lebo medrol ju veeelmi meni a teda ja som mala vyssie davky.

zuzzi18
22. máj 2021

@niky1402 ja mam TSH sledované a aj v čase najvyšších dávok Medrolu som mala TSH 0.75 takže ideál pre otehu. Ale tak ja beriem od 9/2020 Euthyrox takže to mam podchytene a pravidelne na endo sledované.

niky1402
autor
22. máj 2021

@zuzzi18 vyborne 🙂)) aku davku beries???

zuzzi18
22. máj 2021

@niky1402 dali mi vtedy v septembri 50ku ale vážila som cca o 10kg viac ako teraz ale aj tak mi teraz v marci tu dávku ponechala, už sa mi to dlhšie udržiava na tých 0.75

zuzzi18
22. máj 2021

@zuzzi18 a ešte doplním že teda mne vyšlo TSH okolo 5.4 tak preto sme to v CAR aj začali riešiť a poslali ma na endo

niky1402
autor
22. máj 2021

@zuzzi18 vies co ja mam to 2,68 a som veru zvedava co a ako...ci nasadia liecbu alebo nie

zuzzi18
22. máj 2021

@niky1402 uvidíš no ale euthyrox môže len endokrinológ nasadiť (už potom predpisovať môže aj CAR). Už sa pripravujes na vklad? Ci ešte len začnete? Môžem sa opýtať z akého dôvodu mate DV?

zuzzi18
22. máj 2021

@niky1402 a ešte jedna vec, keď som bola na druhom vklade v 11/2020 s už upraveným TSH tak vtedy som ho mala okolo 2.17 a vklad mi vyšiel, mala som Hcg 570, avšak mne imunita zabila embryo potom, preto ten Medrol následne.

niky1402
autor
22. máj 2021

@zuzzi18 Mame darkynu a cakame na poistovnu... ale len v pondelok sa to doruci do poistovne, takze este stihneme podchytit aj tu stitku ak by nahodou. Chodime do Brna. Ja mam sice len 31 rokov ale nizke amh a zjavne aj kvalita nic moc. Nic ine mi nenasli.... a teraz mam pocit ze vsade sa bojim vysledkov. Ale idem aj na hematku pre istotu este raz. Nastastie tie podstatne veci sa v zivote nemenia tam 🤣🤣🤣 🙈 a vy?

zuzzi18
22. máj 2021

@niky1402 ja to iste..32 rokov a AMH v hodnote 0,12, cize nic, ziadne vajka uz. Myslela som si, ze teda budu darovane a vybavene. A nakoniec problem aj na endo, aj na reporimuno a na hematke mam tiez preventivne fraxik predpisany. Takze bojujeme..konecne mi Medrol upravil cytokiny takze nas pustili na treti vklad, ideme vkladat dve expandovane blastocysty, mame ich zamrazene spolu a okrem nich este dvoch mrazacikov samostatne. Mali sme uspesne oplodnenie celkom, z 8 kvalitnych vajok az 6 prezilo PK a dostalo sa to stadia blastocyst vsetko A kvality, tak dufam niektory vklad uz vyjde. Uz mam podchytene snad ozaj vsetko co len existuje, aj som upravila zivotospravu, schudla dokopy uz 13 kg od prveho vkladu. Prajem aj Vam dobru dakrynu a uspesne oplodnenie nach mate co najviac embryjok, predsa potom je clovek aj viac v klude, ked ma viac pokusov 🙂

niky1402
autor
22. máj 2021

@zuzzi18 a do ktoreho car chodite?

zuzzi18
22. máj 2021

@niky1402 my sme Iscare BA

7lenka11
26. máj 2021

@niky1402 ja mam TSH 4,3 a doktorka v CAR povedala, ze by to bolo fajn znizit aspon na hodnotu 3.. takze myslim, ze tvoja je relativne ok

niky1402
autor
1. jún 2021

@7lenka11 ahojky, ano hodnota je v poriadku 🙂
uz aj doktor sa na to kukal

butterfly333
20. sep 2021

@zuzzi18 ahoj ja som bola tento rok na endokrinologii tsh som mala 5,12 a dr vravel ze je u mňa všetko v poriadku nevidí žiaden problém z jeho strany prečo sa nedarí no tu píšete ze mate nižšie tsh tak aké to je? Samozrejme vklad nevyšiel.

stanzi
20. sep 2021

@butterfly333 No neviem, podla mna 5,12 je dost, ved to je uz nad limit aj pre “normalnych” ludi (tj co sa nesnazia otehotniet), nie? Ja som mala TSH 3,2 ked som riesila, ze sa mi nedari otehotniet, a obe moje doktorky (endokrinologicka aj gynekologicka v CAR) mi povedali, ze by bolo vhodne ho znizit na 2,5. To sa aj podarilo, kleslo mi na uroven 1,5 az 2 max, a vtedy som otehotnela…(pre uplnost - zaroven som vysadila aj mliecne vyrobky, kedze mi zistili slabu alergiu, takze ktovie co z tychto dvoch veci realne pomohlo…mozno iba jedno alebo druhe, mozno obe naraz…)

butterfly333
20. sep 2021

@stanzi ved to ze aj mne to príde dosť vtedy som tomu nevenovala pozornosť keď na endokrinologii mi dr povedal že je to v poriadku no tu čítam ze je to vysoké a záleží aj v ktorý DC mi brali krv? A snažíme sa vyše 3,5r 2x vklad neúspešný tak aj toto môže byť príčina?

stanzi
20. sep 2021

@butterfly333 Nie, DC nezalezi. A ja sice nie som doktor, ale podla mna to moze byt pricina, preco to nevyslo. Pre istotu som si to pozrela znovu, a 5,12 je dost aj pre beznych ludi, limit je 5 (potom je to uz hypotyreoza). A viac zdrojov pise, ze zenam, ktore sa snazia otehotniet, sa odporuca dostat TSH na uroven 2,5 a nizsie. Tak ako mi povedali aj moje doktorky. Skusila by som na tvojom mieste vysetrenie aj u ineho endokrinologa.

7lenka11
20. sep 2021

@butterfly333 určite je to príliš vysoká hodnota, mne tiež lekárka v CAR povedala, že TSH pre otehotnenie musí byť 2,5-max 3.. podarilo sa otehotnieť aj ženám s takým vysokým TSH, no ak sa ti dlho nedarí, u teba to môže byť príčina neúspechu...ja by som išla na konzultáciu aj k inému lekárovi.. ja som mala v máji TSH 4,2 a hneď mi volali z CAR, že mám ísť na endokrinológiu, lebo mám asi zníženú funkciu ŠZ

butterfly333
Autor odpoveď zmazal
butterfly333
20. sep 2021

@stanzi baby ja som to zle pozrela ja som pozerala FSH 5,12 a to TSH mám 1,45 čiže to mám v poriadku
@7lenka11

zuzzi18
Autor odpoveď zmazal
zuzzi18
21. sep 2021

@butterfly333 tak to máš ideálne hodnoty

butterfly333
21. sep 2021

@zuzzi18 zle som to pozrela TSH mam 1,45 😉

zuzzi18
21. sep 2021

@butterfly333 áno áno, to myslím. Keby bolo 5,12, to by bolo veľa a bol by to problem

zuzzi18
21. sep 2021

@butterfly333 a ako pokracujete? idete to este skusit? Ja som bola na MR panvy, brala som tri mesiace lieky aby som nemala menzes aby sa mi skludnila endometrioza a teraz mi spravili endometrialny skratching, kedze mame podozrenie, ze mam lenivu maternicu a som v priprave na vklad, vo stvrtok idem na kontrolu sliznice. Tak uvidime, snad uz tento pokus bude stastny

butterfly333
21. sep 2021

@zuzzi18 držím palčeky moja no tiež chcem ísť na ten scratching no vklad by sme chceli dusiť soft no niekedy januári.

zuzzi18
21. sep 2021

@butterfly333 aha ze soft cyklus so svojimi vajkami? ten skratching potom treba urobit tesne pred vkladom, vtedy to ma vyznam najvacsi vraj. Mne este zobrala aj vzorku na kultivaciu ci nemam nejaku bakteriu alebo nieco a bude mi merat aj progesteron pred vkladom. vsetko to co som mala zase poznacene na papierku ze sa jje opytam ci by este nebolo treba urobit, tak to sama navrhla.