icon

Uhniezdenie vajíčka po embryotransfere

nony6
24. feb 2015

Ahojte, ako dlho po ET trvá,kým sa vajíčko uhniezdi?

linda10
14. júl 2015

Tak nedalo mi to a zavolala som do centra ze aku som mala vysku HCG a povedali ze 56,4. Co si otom myslite ja neviem ci je to dobre alebo zle?Nieje to malo?Ked zajtra pojdem na krv neviem ci bude zvysena

candour
14. júl 2015

@linda10 gratulujem a drzim palce nech stupa🙂

linda10
14. júl 2015

@candour No kedze som si robila teh. Test 6den a bol pekne vidno sice slaba druha ciarka ale bola vidno.Ale dalsie 11a13 den uz testy zoslabli cize nedavam tomu nadej.Ale zajtra poviem zaver dam vediet

bobricek1979
17. apr 2016

Ahojte tu sato odmlčalo ,ale tak aj napriek tomu hádam niekto odpíše chcem sa opýtať čaká ma prvé ivf mám 26dňový cyklus a na 23deň by mal byť vklad ak sa všetko podarí stihne sa embrijko uhniezdiť?mám strach

vivera
18. apr 2016

@bobricek1979 neboj, od opu rataj 14 dni na
Menzes. Embryjko ti vlozia najneskor 5 dni po opu a to je skoro ako v prirodzenom cykle.

bobricek1979
18. apr 2016

@vivera ale tak na 23den mam vklad a to su len tridni do mrchy ☹

vivera
18. apr 2016

@bobricek1979 a opu mas kedy? To rataj ako den ovu. Takze to asi nebudu tri dni do mrchy. Je to umelo riadeny cyklus, neda sa porovnavat s normálnym

bobricek1979
18. apr 2016

@vivera tak po stimulke neviem odber som mala min.tyzden v piatok a pregnyl som pichala dvadni pred a ten vyvolava ovu ci?a v normalnom cykle na 21den

bobricek1979
18. apr 2016

@vivera a beriem este estrimax utrogestan a estrimax do vkladu

aluska1404
18. apr 2016

@vivera
@bobricek1979 Aj mne prosim poradte ako sa to rata

vivera
18. apr 2016

@bobricek1979
@aluska1404
V normalnom cykle je ovu ,14 dni pred zaciatkom mrchy. Cize ked mas 26 dnovy cyklus ovu by mala byt 12dc. Oplodnenemu vajicku trva cca 5 dni kym pride cez vajcovod do maternice. Takze ked budes mat vklad tych 5 dni od odberu, tak je to uplne idealne.

bobricek1979
18. apr 2016
bobricek1979
18. apr 2016

@vivera veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie

aluska1404
18. apr 2016

@vivera Neviem ☹ keď som mala stimuláciu 17 dní a bežné mávam menzes 28 dní a ovulku na 13-14 deň tak ako to je.prosím nerozumiem veď to musib asi záležať od stimulácie a následne pichnutia pregnilu a predĺženej kultivácie či?

aluska1404
18. apr 2016

@bobricek1979 Poslala som ti internú spravu 😉

vivera
19. apr 2016

@aluska1404
Uz som pisala, je to umelo riadeny cyklus neda sa porovnavat s normalnym. Estrimax , utrogestan a duphaston budu predlzovat cyklus. Aspon ja som mrchu dostala az 4 dni po vysadeni.preto sa vobec nemusite vat, ze by sa babatka nestihli uhniezdit. K uhniezdeniu embryja po PK docha dza do 24-72hod. Myslite pozitivne to je to najdolezitejsie. Viem o com hovorim.

bobricek1979
19. apr 2016

@vivera ďakujem krásne budem sa tým riadiť

dadka0110
17. máj 2016

Ahojte....kto ste po ET a cakate? 😊

holodnakova
16. jan 2019

Ahojte baby je niekto po Et?

pet1308
17. jan 2019

@holodnakova ahojky,ja som po KET,dnes 5.den.

frantiseklotrinsky
9. feb 2019

Čaute ženy, mala niektorá z vás cca 2 deň po odbere vajíčok silné kŕče v maternici, či v krčku? Ja som mala asi 15 minútové a silno sťahujúce kŕče v parsekundovych intervaloch! Nevedela som ani poriadne v aute sedieť.
Potom na štvrtý deň sa konal embryo transfer, čo prebehlo v poriadku bezbolestne.
A asi neskôr zase okolo 8-9 deň zase ten kŕč stahujuci pár sekundový len tentoraz. Skôr si myslím,že to bolo tentoraz vylúčenie , vypudenie plodu ako zahniezdenie!

holodnakova
Autor odpoveď zmazal
holodnakova
9. feb 2019

@pet1308 ako si dopadla?Ktorý Ket si mala v poradí?

pet1308
10. feb 2019

@holodnakova ahoj,konecne sa podarilo,som v 7.tt,teda este sme len na zaciatku,ale snad to uz dotiahneme do stastneho konca! Toto bol 14.vklad,ale zo 7.vkladu mame dcerku,takze sedmicky budu nase stastne cisla 🙂 A ty si ako dopadla?

holodnakova
16. feb 2019

@pet1308 blahoželám, ja som 5 deň po 1 KET.Velmi verím, že úspešne 😀
mala si nejaké zvláštne pocity,do testu?

frantiseklotrinsky
17. feb 2019

Ja som v treťom týždni, krv test bol pozitívny! Podarilo sa to hneď na prvý krát, ICSI. A mali sme dokonca len jedno jediné vajíčko aj po mnohých stimuláciách! Embryo sa tiež od začiatku vyvíjalo veľmi dobre a rýchlo sa delilo.
Už zopár mesiacov študujem z popisov žien na fórach,ako a kedy otehotneli. A zo skúsenosti,teraz už aj svojej, je veľmi dôležitý vývin embrya už prvé dni! Presné a pravidelne, dodržiavanie injekcií, liekov, Dôkladné vyšetrenia, imunológia.
U žien ktorým vkladajú aj menej prospešné embryá,ale stále zdravé len sa slabo delia bunky, sa stáva že to neprežije.
A mala som zachovaný aj kludovy režim. Neplatené voľno 1 mesiac. Ja si neviem ináč predstaviť, tento celý cirkus popri zamestnaní. Samo o sebe je to stresujúce, nieže ešte chodiť do práce popritom!

pet1308
17. feb 2019

@holodnakova drzim palce,nech si najdes aj ty krasne 2 ciarky na teste! 😉 citila som pichanie v podbrusku uz v den vkladu a potom najma prve 2-3 dni po vklade. Prsia ma boleli,ale toto vzdy z progesteronu,tak toho som sa moc nedrzala. Ale 4.den som po milovani mala slabucku krv na papieri,tak to som uz zacala tusit,ze sa vo vnutri nieco deje,krcok maternice byva vtedy viac prekrveny. A od 5.dna som uz testovala a mini dusik zo dna na den silnel! 😉

pet1308
17. feb 2019

@frantiseklotrinsky gratulujem,ze to vyslo na prvykrat! Uz len nech to dotiahnete do stastneho konca! 😉 ja som tiez tohi nazoru,ze je dolezite,aby vkladali a zamrazovali len kvalitne blastocysty na 5.-6. den,kedze v niektorych centrach bezne zamrazuju a vkladaju len niekolko bunkove moruly,ktore ani nedosli na 5.den do stadia blastocysty. A taktiez je dolezita predpriprava (rozne vysetrenia- genetika,hematologia,endokrinologia,repro.imunologia), kludovy rezim najma prve 2-3dni po vklade. A ani neho Ale,zial, aj pri tomto vsetko sa to podarit nemusi. A toho dokazom som ja. V Heliose,kde chodime,si davaju zalezat na kvalite embryi,vzdy mi zamrazili a vlozili len kvalitne blastocysty. Hned prvy vklad sa nam podaril,no v 5.tt sa prestalo vyvijat. Uz po tomto prvom potrate som si zacala vybavovat vsetky mozne vysetrenia a na kazdom mi nieco zistili. A aj ked mi vsetko liecbou podchytili,podaril sa po dalsich potratoch az 7.vklad. Islo sice uz o embryjko,ktore aj geneticky vysetrili pred vkladom,takze sme uz mali istotu,ze je naozaj v poriadku. Ale ked sme si isli potom po surodenca aa vlozili mi posledne geneticky vysetrene embryjko,vobec sa neuchytilo. Takze dalsie IVF a dalsie vklady,od toho prveho porodu sa len 1embryjko uchytilo a tiez sa prestalo vyvijat vaj 6.tt. Takze zase az 7.vklad nam zatial vysiel uspesne. Prepacte,ze som sa tak rozpisala,len som chcela napisat,ze podla mna je v tom aj osud alebo nejaka vyssia sila,vdaka ktorym sa to bud podari,alebo nie. Jednoducho pride to v ten spravny cas a netreba sa vzdavat! 😉🍀😊

evaachesa
17. feb 2019

@frantiseklotrinsky ahoj, si aj nadalej na pn? A ako dlho planujes ostat? Mas stresujucu ci fyzicky narocnu pracu? Ja som sa dala na 2 tyzdne na pn od transferu a ak bude test pozitivny ostala by som este do srdiecka ... ale rozmyslam ci by nebolo potom vhodne ostat cely prvy trimester...ja nemam fyzicky narocnu pracu ale skor stresujucu tak preto si vravim ze radsej sa sustredit nech to vyjde a uz mam aj vyssi vek a moje amh dost nizke aby sme to skusali este neviem ako dlho...po predoslych 2 ketoch som chodila do prace a vtedy som toho stresu mala fakt ze dost, ze to ani nemohlo inak dopadnut.. drzim ti palce a dakujem za odpoved 🙂

cucoriedkacucoriedka
17. feb 2019

@pet1308 ja ked som bola na vklad tak dr povedala ze robit vsetko tak ako doteraz....mala jednu pacientku a ta odisla po vklade domov na bicykli...a dvojicky ma.....aj take co dva tyzdne drzali dobre ze nie brusko v klude a hore nohy a nic....ja som 5 tt po vklade bojovala v nemocke skoro o zivot s ohss....a mame krasne zdrave dieta....je to v bozich rukach.....vsetkym babam ale drzim prsty;)