icon

Umelé oplodnenie a pokusy

veselavrba
6. apr 2012

Ahojte kocky,chcem sa opýtat ktora ste presla umelym oplodenym a na kolky pokus sa vam podarilo otehotniet?Ja uz skusam druhy a 13.4. budem vediet viacej,idem na test.Pri prvom mi nevedeli povedat preco to nevyslo.Mam este 7zmrazenych embryi a to mi vzali 10vajicok🙂 Ako ste na tom boli vy?

tatinka
17. júl 2012

@0000kvietok0000 ach ma toto clvoek len trapenie,,,ale apsom ze mate sancu na ivf neboj podari sa vam

lienka6246
17. júl 2012

Ahojte, my sme boli na v Iscare BA, na prvy pokus sa nam podarilo, mame tu uz 16 mesacnu princeznu 🙂. Mala som dost obavy, lebo sa oplodnilo len jedno vajicko, takze ziadne mrazenia, ala nastastie.... no druhe budeme musiet asi tiez touto cestou. A stalo nas to 900€.
Vsetkym prajem vsetko dobre a vela uspechov 🙂

0000kvietok0000
17. júl 2012

@tatinka aj ja dufam,ze ano 🙂

tatinka
18. júl 2012

@0000kvietok0000 ziadost uz mas poslanu do poistovne ako davno?

0000kvietok0000
18. júl 2012

@tatinka nie,este pojdem k mojmu doktorovi az potom sa objedname do centra,uz chceme velmi to babo,ale musime nasetrit este nejake peniazky,

tatinka
19. júl 2012

@0000kvietok0000 je to hodne drahe,,,rataj s tym ze minimalne tisic e aby si mala a este daco v rezerve..do ktoreho cetnra chodis? zisti si kolko co u nich stoji hned ako tam pojdes ziadsot dat,,,inak ked ti ju aj schvalia tak nemusis si ju hned vybrat pokial este budete chciet nasetrit daco len neviem kolko ti plati schvalena zidost , to uz by ti v poistovni vedeli povedat

adriana_dg
Autor odpoveď zmazal
vivera
23. aug 2012

Ahojte, mňa čaká 3. IVF, verím, že úspešné. Zatial nám nevyšlo ani jedno ivf ani ket. ale snažím sa mysliet pozitivne. už len nech pride schvalena ziadost a ideme do toho. 🙂

adriana_dg
23. aug 2012

@vivera zelam ti vela stastia,zdravia a bozskeho pozehnania abi vam to uz vislo 😉

annamary27
23. aug 2012

@vivera do tretice všetko dobré 😉

vivera
24. aug 2012

ďakujem, aj si to hovorím, že do tretice všetko dobré.

misulka47
1. sep 2012

Ahojte, chcela by som sa opytat ako dlho po umelom oplodneni ak dojde k potratu, sa da isz znova na umele..nikde na nete to neviem najst, a potrebovala by som to zistit...dakujem za odpoved a prajem vsetkym nech sa vam co najskor podari otehotniet

marcelinka80
12. sep 2012

ahojte kocky tak uz ideme na to aj my ziadost schvalena recepty doma a cakam na 16 den aby som zacala uzivat proveru, chcela som sa opytat ake to je pichat si tie injekcie bojim sa toho lebo neznasam injekcie a toto musim dobrovolne podstupit 😒 a ci ste mali nejake vedlajsie ucinky z tych hormonov dakujem vam 🙂 a drzim palce vsetkym ktore to skusate alebo uz sa vam to podarilo aby to vyslo 🙂

marcelinka80
12. sep 2012

@misulka47 ja myslim ze po troch mesiacoch mozete ist na dalsie kamaratka tiez prve oplodnenie potratila a a dalsie isli o 3 mesiace asi

annamary27
12. sep 2012

@misulka47 medzi jednotlivými ivf by malo byť 4-6mesiacov pauza
@marcelinka80 hurá do toho a neboj,zvládneš to,my ženy sme silné a žiadna injekcia nás nezastaví.Ja som mávala iné typy hormonov ako ty a všetky boli v pohode.

marcelinka80
12. sep 2012

@annamary27 tak si ma potesila viem ze zena je silnejsia ako muz asi preto aj rodime 😀 ale aj tak som nejaka vystresovaa z toho co sa bude so mnou diat a moj muz ma nevie podporit mysli si ze mu vycitam ze je to jeho chyba ale tak to nieje viem ze za to nemoze ale co uz narobim musim to nejako zvladnut a vydrzat nic ine mi neostava 🙂

annamary27
13. sep 2012

@marcelinka80 tak to je blbé,ak v nom nemáš podporu....to som mohla aj ja vyčitať tomu mojmu keby som chcela,ale pri ivf sa nám vždy podarili embryjká,ale u mna sa neuchytili,takže potom mohol zas on vyčítať mne keby chcel.Môj bol vždy ten,ked sa nepodarilo povedal nevadí ideme dalej ,len potom po tých neúspechoch to už nechával na mna kedy poviem,že do toho idem,predsa len ja a moje telo muselo všetko znášať,oni -chlapi majú tú najjednoduchšiu úlohu v tomto procese. 😵

marcelinka80
13. sep 2012

@annamary27 presne ako hovoris oni to maju o dost jednoduchsie a dufam ze aj ten moj casom pochopi ze mu nic nevycitam a idem na to lebo s nim prave chcem mat to dietatko a tak to urobim pre nas zatial vidi chybu iba v sebe ale casom sa na to hadam bude pozerat inak len neviem ako zvladne tie moje nalady pri mne este aby si este viac nevycital ze to koli nemu mam take stavy a ze keby som si zobrala ineho tak take veci nemusim znasat co by ma mal podporit on budem musiet asi ja jeho 🙂

adriana_dg
15. sep 2012

AHOJTE KOCKY AJ JA NEMOZEM OTEHOTNIET UZ 5 ROKOU . MAM TAKY PROBLEM ZE NEMAM OVULACIU MA NIEKTO STIMTO SKUSENOST?? A DASA SPRAVIT IVF KED NEMAM VAJICKA KED SA NEROBI OVULACIJA? MANZEL MA SPOMALENE SPERMIE ALE BERIE TIE VITAMINI -VATAMIN E+SELEN+ZINEK TAK UVIDIME CI SAMUTO POLEPSI.CHODIM DO KOSIC PRI PREDNOSTKE SILVIA TOPORCEROVA MA SNOU NIEKTO SKUSENOST? CHCEM POSTUPIT IVF DUFAM ZESAMITO PODARI .KOLKO STE NATTO CAKALI??? A BRALI STE AJ NEJAKE TABLETKY?CI INJEKCIE? CHCELA BISOM UZ MALE BABETKO A TUZIM PONOM A DUFAM ZEMI PANN BOH A PANNA MARIA POMOZE TAKZE SNAZILKAM KTORE TUZIA PO DIETATKU A KTORE SA CHYSTAJU NA IVF PRAJEM VELA ZDRAVIA,STASTIA A SILY A BOZSKEHO POZEHNANIA VSETKIM KTORE SA SNAZIA O BABETKO .KED VAS TO ZAUJALO NAPISTE MI VOPRED DAKUJEM

annamary27
15. sep 2012

@adriana_dg ahoj,v prípade,že sa Ti netvroria vajíčka,existuje možnosť podstúpiť ivf s darovanými vajíčkami.držím palce,určite sa nájde nejaké riešenie aj u Vás,aby si mala mimi.

dadaba
15. sep 2012

@adriana_dg ahoj...ja som mala ten isty problem co ty...nemala som ovulaciu..ked som isla na IVF ma pekne nastimulovali a mala som 18 vajicok...takze nestresuj sa este, nic nie je stratene!!!!!!! mne sa podarilo po 2Kete otehotniet ale som potratila...teraz v oktobri sa chystam na dalsie Ket este mam 5 zamrazenych embryiiii....ja byt tebou tak urcite skusim umele oplodnenie...inac po umelom oplodneni sa mi rozbehla aj ovulacia...bud v klude nic nie je stratene!!!!!!!!!

annamary27
15. sep 2012

@dadaba želám šťastný október 😉

adriana_dg
15. sep 2012

@annamary27 dakujem velmi pekne dufam aj ja zemi to vijde 🙂

adriana_dg
15. sep 2012

@dadaba dakujem ti velmi pekne uspokojilo mato dakujem a brala si aj nejake injekcie alebo tableti? Prajem ti vsetko dobre abi tito vislo lebo viem coto je ja ties velmi tuzim po dietati

adriana_dg
15. sep 2012

@annamary27 prosim ta cisa mozem spitat ze ked bisom si dala to darovane vajicko ako bi to bolo? Myslim tim ze ja bi som nebola jeho mamickou ale niekto iny? Tomu nerozumiem ako to chodi chcem vediet cije bito bolo dieta moje alebo tej darkine

annamary27
16. sep 2012

@adriana_dg podla mna tvoje,lebo pri darcovstve sa zriekaš svojho materiálu/spermie,vajíčka/.

dadaba
16. sep 2012

@adriana_dg ahoj ...darovane vajicko znamena, ze oplodnia vajicko anonymnej darkyne co maju oni spermiou tvojho manzela a tebe embryjko vlozia,,,

jjaajjkkaa
17. sep 2012

Ajojte Babulky.Cakam na menzes a zacinam s prvými injekcami na IVF.Chcem sa vas spýtat a poprosit o radu,kam sa maju tie injekcie pichat???A prosim kedy si mam spravit predoperacne vyšetrenia???Staci ked zacnem uživat injekcie.Je to nase prve IVF,tak mi prepacte že mam taketo otázky ale nemam sa koho spýtat,nikdo znami nebol na IVF.Dakujem velmi pekne za odpovede.

annamary27
17. sep 2012

@jjaajjkkaa ahoj,injekcie podla toho aké máš.niektoré idú pod kožu/diphereline,puregon/,niektoré do svalu/fostimon,menopur,pregnyl/,ale to máš aj v návode napísané.ja som šla na interné asi týžden po tom ako som začala pichať,lebo obvykle menštruácia od hormonov aj mešká.

jjaajjkkaa
18. sep 2012

annamary27 Ajoj,dakujem velmi pekne za radu.Ako mysliš že menštruácia meska,ved prvú injekciu si mam pichat v 2.den cyklu.Teda tak som to pochopila.