icon

Umelé oplodnenie je len pre boháčov

tahia24
23. feb 2012

Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢

olivia31
26. feb 2012

@zujanka
@martinaema Bola som tento týždeň v Heliose a nám lekár napísal na papier čo nás čo bude stáť cca...Takže ivf nám prepláca celé poisťovňa Všeobecná ....doplatky lieky cca 200-300eur ... PK- 220 spermiogram- 20 .... ICSI- 370..... spolu 700eur HELIOS plus ešte mrazenie ak bude potrebné to neviem čo stojí v utorok zistím a napíšem vám presnú cenu. Iskar má cenník aj na internete aj Gynfive. V centre je aj na nástenke v čakárni presný cenník. Neviem však čo je M/T ?! 🙂

wifina
26. feb 2012

@olivia31 buď rada, že nevieš 😉 , je to chirurgický odber zo semenníkov alebo nadsemenníkov 🙂

olivia31
26. feb 2012

@wifina OK fajn vieš mi máme spermiogrom v poriadku tak som nemala ako vedieť že to má takú skratku, ale o niečo múdrejšia vďaka pa

wifina
26. feb 2012

@olivia31 jasné, ja v dobrom závidím ten spmg. a držím palce s IVF, aby vám to vyšlo 😉

olivia31
26. feb 2012

@wifina Pravé som to pozerala v cenníku urologická mikrochirurgia MESA/TESA?

wifina
26. feb 2012

@olivia31 áno, to je ono 🙂

olivia31
26. feb 2012

@wifina inak všetko v pohode ešte raz ďakujem ja iba zbieram info 🙂 🙂 🙂

olivia31
26. feb 2012

@wifina tak v Iscare to stojí 970 eur 😖

olivia31
26. feb 2012

@wifina Ďakujem za každí palec aj vám ak máš pred Ivf 🙂

kvetka111
26. feb 2012

@cikyta napisala si to velmi pekne a myslim, ze tymto si diplomaticky uzavrela tuto debatu, pretoze viac uz fakt nie je co dodat. A pre tych, co nepochopili....mozno raz dozreju

wifina
26. feb 2012

@olivia31 dik, ešte nie som tak ďaleko, ale tiež nás to čaká

olivia31
26. feb 2012

@mircalla Tak ktoré centrum bolo pre teba to naj aj po finančnej stránke, profesionálnej čo sa tíka lekárov prístupu ............... 🙂

zujanka
26. feb 2012

@olivia31 M/T je spôsob chirurgického odberu spermií pri diagnóze azoospermia - teda stav, ak sa v ejakuláte nenachádzajú žiadne spermie. Dík za prehľad Ja som nad vekový limit, takže samoplatca a sú to riadne pálky. Ale stojí to za všetky peniaze Držím palce, nech ti všetko prebieha tak ako má 😉

olivia31
26. feb 2012

@slniecko2 Moje zlaté slniečko čo sa ti tu montuješ aj s tvojou Ančurkou myslím si osobne, že sa nemáte čo vi dve k takýmto veciam vyjadrovať. A vôbec by ste sa nemali montovať do toho čomu nerozumiete!!!!!!!!! A ešte jedna vec ti čo boli taký super rodičia čo počali kopec detí prirodzenou cestou, lebo ich BOH obdaroval !!!!!!!!!!!!! , Ktoré potom strčili do decáku tak tí sú kde to je podľa teba správne?????????????? A mi čo nemôžme mať deti a rozhodneme sa ich mať formou asistovanej reprodukcie tak mi sme nejaký obmedzenci,??? Čo to tu vi dve trepete. A tie deti tam niesu kvôli nám aby sme si ich mi osvojili, pretože mi by sme tam deti nikdy neodložili.

stela01
26. feb 2012

@olivia31 Skus ,aj ferticent ...cennik .

olivia31
26. feb 2012

@stela01 OK kde to centrum sídli v ktorom meste?

stela01
26. feb 2012

@olivia31 Bratislava ja som bola spokojna ...

olivia31
26. feb 2012

@zujanka Ďakujem a držím aj vám posielam veľa dobrej a pozitívnej energie.

olivia31
26. feb 2012

@stela01 Ďakujem pozriem

zujanka
26. feb 2012

@olivia31 ďakujeme 🙂

zujanka
26. feb 2012

@stela01 ahoj pozrela som web stránku ale cenník nevidím ☹

stela01
26. feb 2012

@zujanka Asi nemaju zaveseni cennik na internete ,ale maju slusne ceny ......skus cez telefon sa informovat co ktory ukon stoji , sestricky urcite ochotne odpovedia ....

nelinkag
26. feb 2012

@olivia31 Ahoj, ano, ciastocne mas pravdu, je to skoro len pre bohatych...A nechcem byt zla...Ale radsej sa podelim o skusenost, ako by si mala byt neprijemne zaskocena... Napr. spermiogram vam nerobia len raz...Ale urcite 2x... Pri prvej kontrole..ked s azistuje..ci je chyb aj v spermiach..alebo len inde...a potom dalsi tesne pred odberom na oplodnenie, a ano, lieky mozu stat tolko. kolko lekar povedal, ale ked budete mat viac emryjok a bude ich treba mrait..co vam odporucam, aby ste si dali(my sme nechceli..ymsleli sme, ze sa podari na 1.krat tak naco..a nepodarilo sa...) tak aj mrazenie si pozri v cenniku... my sme mrazili na trok 5 embryjok a talo nas to okolo cca 300 €...plus minus drobne.... Ak doki povedal 700... rataj okolo 1000-1100.... lebo aj oni odporucaju mrazenie.. nie kazdemu sa podari na prvykrat... tak len tak...nechcem ta znepokojovat..my sme brali uver na to..a teraz... ked sa nam prve neujalo, dalsi transfer stoji okolo 160 €... takze tak.... pripravte si radsej viac.. ak sa da.... moja... 😉

olivia31
26. feb 2012

@nelinkag Ďakujem ja rátam že to bude asi 1000 viem od známej že ich dieťatko stálo 3000eur máme našetrené tak nech to stojí čo chce. Ja som len prezentovala info čo nám povedal lekár na našom prvom stretnutí aj to len cca. Ďakujem za radu . 🙂 🙂 🙂 Držím vám palce

zujanka
26. feb 2012

@stela01 OK ďakujem Blahoželám a prajem všetko dobré 🙂

martineluska
26. feb 2012

@zujanka ahoj vo ferticent stojí ivf pre samoplatcu 1300 eur komplet aj z isci aj pk 😉 plus inekcie to zaleží za kolko zoženieš 🙂

linda81
26. feb 2012

@olivia31 Ahoj.....drzim palce , nech vam to vyjde....ja budem musiet na 2 IVF, ale tiez je mi jedno , kolko o stoji...vsak naco su mi vsetky peniaze na svete , ked nemam pre koho zit ...teda pre mm samozrejme.-)....ale aj babo by som velmi chcela..

olivia31
26. feb 2012

No kedže to už riešime niekoľko rokou tak sme našetrili pre istotu a viem, že to nieje lacný špás ale sme ochotní to podstúpiť nech to stojí čo chce a ak to nebude stačiť zoberieme si aj úver. Však keď človek plánuje mať babo tak musí niečo našetriť na kočík , postieľku......a mi to minieme na asistov reprod čo sa dá robiť . Ďakujem a držím aj tebe palce 🙂 🙂 🙂 do ktorého centra chodíš?
@linda81

ivanya
26. feb 2012

fuh az ma zamrazilo ci mi nepride nejaky dodatocny ucet... My chodime do gynfivu, ja mam za sebou uz vsetky vysetrenia a manzel dva spermiogramy a platili sme len za prefuk 50 eur. ja neviem nechcem zostat prekvapena, vsetko ak si to hradi pacient sam tak dopredu vsak?

zujanka
26. feb 2012

@martineluska Vďaka 🙂