Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
@olivia31 u nás to bolo: 1100 vkladanie, v cene tri krát..na prvý sa to podarilo...lieky 250 eur....to je všetko....Kontrolné testy krvné preplatené poisťovňou aj ultrazvuk po kontrole, či sa všetko OK ujalo a koľko🙂))) hih...PS: u nás dve🙂)) dievčatko a chlapček.....A mali sme darcovské oocyty a sme radi, šťastní že sa to podarilo...niektoré tie názory čo tu čítam....no neviem....
Ahojte. Som trošku mimo a chcem sa opýtať - ak mi odpoviete budem rada 🙂
Čo potom znamená, že poisťovňa uhrádza 3 cykly? Som ozaj mimo, bola som v tom, že IUI a IVF prepláca poisťovňa. Či oni preplácajú iba časť?
@84matulik dieta ma byt splodene z lasky a vasne, a nahody, kedy ta bytost si sama zvoli, ci chce sem prist, na tento svet, ja to beriem z tejto stranky, jednoducho ja som iba prostrednik, a dieta si vyberie mna, ako za neaky most do nasho sveta,,,, jednoducho mu to iba umoznim,, a jasne, ze urobim vsetko, aby ,ked si ma vybralo, aby som ho dokazala priviest na tento svet a poskytla mu aj dusevne a aj fyzicke prostriedky,,, umele oplodnenie je iba o materialy a chyba tam ta nahoda a vola samotneho dieta sa vobec narodit,,je to mechanicke a umelo riadene.... to sa mi na tom nepaci, ako som uz pisala,je to znasilnovanie prirody a nicim sa nelisi od napr geneticky modifikovanej kukurice, ktoru do europy ani nedovazaju,,, lebo je modifikovana.. alebo klonovania.. ale to je uz o inom... je to moj nazor,,, nemam nic proti ludom co takto deti maju,,, je to ich volba, ja som iba vyjadrila svoj nazor, a som znechutena, akych urazok sa mi dostalo, ale nevadi, ja si za svojim stojim,, 😉
a neviem, ale mat dieta zo skumavky a mysliet si,ze sa o tom nedozvie je troska kratkozrake,,,lebo raz sa to urcite dozvie, to je ako s adopciou....
@anicka1981 Chcela by som vidieť tú vášeň a lásku, s ktorou sú splodené meňavky, delfíny, orangutány a podobná háveď... a ešte by som chcela vidieť toho morského koníka, čo si vybral, že chce za rodičov práve tých dvoch, čo sa práve naháňajú na útese... 😀
@anicka1981 fakt hovoris o veciach o ktorych figu vies..kazdy normalny rodic, povie ze ma adoptovane dieta hned ako tomu rozumie...neviem si predstavit to hovorit dietatu z IVF
@tortelinka Ja som mala pre bábo pripravenú rozprávku o tom, že ocko a maminka sa mali radi, ale bábätko neprichádzalo, lebo ocko mal choré semienka... a tak išli ocko s maminkou k lekárovi a ten im dal zdravé semienko a z neho si vznikol Ty... /bola to rozprávka o darcovskej spermii/
@tortelinka pride vek, ked sa na to pytat bude, aj jedno aj druhe....
@anicka1981 Hm, tuším si stratila základnú ľudskú slušnosť v tejto diskusii.
@anicka1981 dieta z ivf neni z lasky... ludia to robia len preto lebo nemajco robit a nevedia co s peniazmi..... ty si iny pacient moja...
@anicka1981 Množenie je biologický fakt. Deti sa rodia aj bez lásky, na základe znásilnení, bodnutia nožom do brucha budúcej matky, na ktorom boli spermie a podobne... To je Tvoja ilúzia, že na množenie je potrebná láska a vášeň. Napríklad u opíc sa dá podporiť ovulácia bolesťou pri styku... Toľko malé odbočenie do biológie. Špeciálne pre Teba. 😉
@anicka1981 Impotent? 😀 Nemám silu Ťa stále vzdelávať. Skús si niečo už prečítať aj sama...
@kveta no doplnit vzdelanie by si potrebovala ty, a tie tvoje opice, ale to je tvoj problem 😉 prajem vela stastia s vymyslanim novych bajok pre male... snad tomu aj uveri, a vyrovna sa s tym...
@anicka1981 ja naozaj nemam problem hovorit nikomu ze moje dieta je ado
@anicka1981 boze si tak velmi kruta
@tortelinka a preco by si mala mat ?nema zmysel to skryvat, lebo deti rastu, je pekne, co ste urobili, mozes byt na seba pysna 😉 drzim palce...
@mysiatko iba odrazam udery, to sa uz nepaci? , to ze ste mna nazvali hnusobolu, len preto, ze som napisala svoj nazor, ze UO by som nepostupila, bolo pekne ?????
@anicka1981 Takže preto, že Ťa tu ktosi nazval hnusobou, tak "odrážaš údery" na mňa? Aha, to má logiku... síce zvrátenú... ale má.
Baby nechajte ju, je to vemi nešťastná osoba, ktorá musí ľuďom ubližovať
@anicka1981 pokial si nebola v kozi zeny ktora nemôze otehotniet asi by som sa ani k tejto teme nevyjadrovala UO by som nikdy neabsolvovala je velmi odvazne vyjadrenie...pred par rokmi som si to myslela aj ja a dnes mam dietatko po IVF...tuzba po dietati je silnejsia ako nejake presvedcenie o spontannom pocati. neberiem ti tvoj nazor ale je to naozaj velmi neobjektivne pokial si si neprezila to co zena ktora tuzi po dietati
@anicka1981 ach jaj ja ťa fakt nechapem. Prideš do temy len aby si ubližovala. Nechapem prečo to robiš... Pytal sa tu v tejto teme niekto otazku či je moralne alebo normalne umele oplodnenie. PRoste tema diskutuje o niečo inom, tak nechapem prečo maš potrebu uražať. Nič v zlom ale podla mna si velmi nevyrovnana a vnutorne nešťastna osoba, ked sa potrebuješ takto prezentovať. Neviem či si to pochopila, ak nie tak ti to poviem takto : Nikto tu nestoji a tvoje reči, chod rozdavať rozumy niekde inde, tu babam už ozaj lezeš na nervy, a len ukazuješ aka si sebecka a neemotivna osoba.
@kveta ty si napisala o menavkach a opiciach, ze vsetko je fyzicke a vysmievala sa mne, lebo som sa odvazila napisat nieco o tom, ze splodenie dietata nie je iba chemicky a fyzicky proces, ale je tam aj nieco duchovneho, a teraz sa tu hras na citlivku,, kde je ten orangutan ????
@wifina ja nestastna urcite nie som, a ublizujem tak ako iny ublizuju mne.....
@vejula tak co furt odpisujete????? a snazite sa ma presvedcit o svojej pravde ???? neodpisujete a dajte mi pokoj,,, mna tu tiez nebavi sa vypisovat s vami,,,
a este, ked ste chceli pisat nerusene mohli ste si zalozit sukromnu skupinu, pokial sukromny nie ste, tak pisat budem tak kde chcem

@anicka1981 jasné, každý má iný názor, ale tým pádom by si sa mala na všetko v tomto svete pozerať, že je umelo dopestované....čo ješ, ...všetko úplne všetko...Nehovoriac, že nechápem prečo by som mala dieťa zaťažovať tým že bolo "umelo vytvorené"....fúha...a akože na čo????