icon

Umelé oplodnenie po 39. roku

leaa70
2. dec 2015

Ahojte absolvovali ste niekto umele oplodnenie po 39 rokom a aku mate skusenot? Ja som bola na ET v 14.11.15 robila som si test a vysiel negtivne aj na krv som bola a tiez vysledok negativni a vsak do teraz nemam ziadne krvacanie...

mag_evka
13. mar 2016

Vsetkym co mate terminy v nasledujucich dnoch prajem vela stastia, sil a trpezlivosti!

clarissa77
14. mar 2016

@mag_evka vdaka moc..a tebe v dalsom cykle 🍀🍀🍀

leaa70
autor
14. mar 2016

@mag_evka no veru to šťastie a trpezlivosť je v tomto najdôlezitejšie 😉 a hlavne pozitivne myslenie 🙂 ďakujem aj ja prajem veľa šťastia všetkym 🙂

clarissa77
14. mar 2016

Tak ja som nedopadla dobre..z 11 folikov mame len 2 vajka aj tie su malicke, takze nic z toho 😢😢😢

vivien391
14. mar 2016

@clarissa77 no ja som mala len jedno embryjko, sice kvalitne, ale nevyslo to . Test bo negativny

clarissa77
14. mar 2016

@vivien391 tak to ma velmi mrzi..😢😢

vivien391
19. mar 2016

ahojte, odkial si objednavate DHEU? objednavate si lieky aj cez ebay?

mauerka
19. mar 2016

@vivien391 vsetko cez iHerb

vivien391
20. mar 2016

@mauerka dakujem

vivien391
29. mar 2016

no ten pribeh mi pripomina mna 🙂 http://casprezeny.azet.sk/clanok/121911/silny-p...

ria294
30. máj 2016

Ahojte, neviem či ešte pokračuje táto téma.....chcela by som vedieť, ako sa vám darí, čítať vaše skúsenosti, nakoĺko aj ja mám 39rokov a začala som chodiť do centra neplodnosti. Neviem čo všetko ma čaká, mám za sebou vstupné pohovory, odbery krvi a 10.6 som objednaná na ďalšiu návštevu do centra. Ďakujem za každú vašu reakciu 😉

clarissa77
30. máj 2016

@ria294 no mne zatial nijako. Absolvovala som IVF Soft-neuspesne. Mali sme sice 2 embryjka, ale zrejme neboli kvalitne. Takze teraz skusame zas prirodzene a na jesen skusime klasicke IVF.

leaa70
autor
30. máj 2016

@ria294 Ahoj, no neviem s cim mate konkretne vy proplemy, ale ja mam tiez 39 a absolvovala som 2 x Ivf, 1 soft a 2 neuspesny Nativ. ja chodim do centra uz rok a to som sa dlho, dlho zdrahala a nepripustala si to a nakoniec ani to umele oplodnenie nie je take jednoduche! V nasom veku je to ako loteria a pricom mi ani nejake problemy vazne nemame a doktori povedali, ze v 39 veku je ta uspesnost uhytenia embryjka 15-20% mala som tri vklady a vzdy vysledok negativny :( asi uz tie embryjka nie su takej kvality. Uz som rozmyslala aj nad darovanymi vajickami...tak sami teraz nevieme, co dalej...Oni ti budu davat nadej pokial budes platit...Do akeho centra chodis?

mauerka
30. máj 2016

@leaa70 urcite by som nesla uz v nasom veku do softu ci nativu. Klasicke IVF, vyprodukovat viac vajicok, mat z coho vyberat. nepisem len ako "teoretik", ale presne toto cele mam za sebou - klasicke ivf v 38r - uspesny hned prvy et, v 39r - neuspesny soft, neuspesny nativ, dalsie ivf - uspesny prvy vklad - dokonca dvojky cakame. Klasicke ivf moze byt tiez len s malymi davkami hormonov, ťtakze pre organizmus podobna zataz ako soft, akurat ze sa vyprodukuje viac vajicok. A vyuzit vsetky mozne "pomocky" na zvysenie uspesnosti /embryoscope, selekcia spermii, lepidla.../ a na stimulaciu pripravit telo uz par mesiacov dopredu - precistit, nadopovat spravnymi vyz. doplnkami...

clarissa77
30. máj 2016

@mauerka presne tak, ty si moj vzor a podla teba sa ja riadim, dopujem sa vitaminmi a vypytam si aj rovnaku stimulku 👍 samozrejme stale dufam aj v prirodzene otehotnenie, ale uz som vacsi realista.

leaa70
autor
30. máj 2016

@mauerka no ja prve IVF som mala 9 vajicok z toho bolo k oplodneniu 5 a z piatich sa ujalo len jedno embryjko...Isla som do druheho centra a tam mi tvrdili, ze nie je dolezita kvantita, ale kvalita, tak mi dali soft, ze u nas to pojde lebo vajecniky mam dobre a z toho bolo tiez 1 embryjko a zasa nic! medzi stimlaciou mi
odporucili nativ, ze je dobre vyuzit kazdy cyklus a nestracat cas, tak ja uz neviem comu mam verit! ake vitaminy ? Ja beriem Dheu, D3, zinok a magnezium.
spermiogram mame dobry, ale ziadne lepidla atd. nam nikto neodporucil, co sa neopytas, tak nevies. Som vdacna za kazdu radu. Dakujem a gratulujem, prajem vela zdravicka 🙂

mauerka
30. máj 2016

@leaa70 dheu beries preco? ako dlho? ak nemas konkretny horm. problem - co sa zda ze nemas - tak si dheou viac skodis ako pomahas. Magnezium ???
Zinok ok, ale nie dlhodobo - kura mesiac 30mg a aspon mesiac pauza.
toto je MOJ manual, vyskladany z citania vsetkeho dostupneho - u nas fungoval 🙂
CO ROBIT PRED A POCAS STIMULACIE?
1. na samotne IVF a stimulaciu je treba MYSLIET UZ PAR MESIACOV VOPRED. Nestaci si mysliet, ze za tu dobu, kym stimulujem, tak spapam nejaky multivitamin a vsetko bude ok. Ja som sa nastavila na doplnky uz dva mesiace pred samotnou stimulaciou, nasledne celu stimulku az do OPU, potom som nieco vynechala, nieco pridala.
2. Pocas tych v podstate 3 mesiacov /2 pred stimulkou a celu stimulu/ som brala toto:
Inositol 2g
materska kas 6000mg 6% 10-HDA
melatonin 5mg
D3 4000IU /stimulovala som v zime/
vit E 800 IU
Q10 400mg
selen 200mcg
omega 3 mastne kys. 4g
NAC 1200mg
velke davky probiotik a psylium /vela/
Mozno niektore nepoznate NAC /N-acetyl-cystein je "odnaskovač" - ak je v tele poskodena bunka, ona sa maskuje, skryva, aby su ine - napr. silne antioxidanty /Q10, E, C, selen/ - nedokazali rozpoznat a znicit. Ak ale prijimas NAC tak tie vadne bunky su viditelne a mozu byt zneskodnene antioxidantmi. /neviem to jednoduchsie vysvetlit
Melatonin znizuje stresovu hladinu v oocytovej tekutine - teda zase pozitivne ovplyvnuje kvalitu vajicka.
No a probiotika su taky nenapadny ale o to dolezitejsi cinitel na pozadi - ked mame dostatocne mnozstvo rozmnozenych probiotik v tele, tak to pozitivne ovplyvnuje vsetky chemicke procesy v tele. Psylium na seba viaze skodlive latky, kt sa nam v tele skladuju a dostava ich von z tela.
3. Celu tu dobu som NEMALA V RUKACH ZIADEN CISTIACI PROSTRIEDOK 🙂 skutocne okrem Puru som ani v rukaviciach nic necistila – sanitu, kupelne, podlahy... som na 3 mesiace prenechala manzelovi /slo mu to velmi dobre 🙂 Ono sa to mozno nezda, ale cez kozu sa nam do tela dostava strasne vela chemie a prave v obdobi, ked zo seba chceme vyprodukovat kvalitne „potomstvo“ 🙂 by sme sa tomu mali vyhybat. Preto som sa ani
4. NEKUPALA len sprchovala a to vo vlaznej vode – akokolvek milujem horuci dlhy kupel, ale to mnozstvo chloru, kt sa tym dostane do tela som rada oželela. Nepouzivala som antiperspiranty.
5. Nevypila som ani kvapku alkoholu/vina, oslavy sice boli, ale ked som na seba nechcela upozornovat, tak som si v kuchyni naliala DEALKOHOLIZOVANE vino – chut sice nic moc, ale ucel splnilo. Pochopitelne nefajcim.
6. CVICENIE je pre mna kazdodennou zalezitostou – vobec som sa neobmedzovala ani pocas stimulacie az do OPU. Mnohe strasia s tym, ze „popraskaju vajicka“ - NIE JE TO PRAVDA. Tlak na brusnu dutinu by musel byt enormny úani neviem, k comu to prirovnat/ aby doslo k prasknutiu folikulu. Takze aj sex pred OPU je uplne v pohode – ja som chut nemala, ale ak vy mate... Jedine 2 dni, kedy som vynechala cvicenie boli OPU a den vkladu – hned na druhy den po vklade som sa vratila do bezneho kolotoca povinnosti a aj k cviceniu /bez skakania a vacsich otrasov/ Dcera ma 2r3mes. a 15kil – dvihanie, nosenie... vsetko bez obmedzenia.
7. V den odberu vajicok som nasadila
Bromelain 2x500mg
Kajanske korenie v tobolkach - 4-5 denne po jedle
anopyrin 50mg
a vysadila som E,D,selen, melatonin, ostatne som brala dalej
8. PILA som pocas stimulky 3,5 – 5 litre cistej vody denne – striktne, po vklade som polavila na 2 litre

ria294
30. máj 2016

@clarissa77 no uvidím čo mi povedia, aké budú výsledky a potom sa treba rozhodnúť ....

ria294
30. máj 2016

@leaa70 zatiaĺ čo viem,moja dr mi brala krv a mám nízke AMH. Začala som chodiť do gyn fiv tam mi znovu robili cytologiu, brali krv na protilátky a hormonálny profil AMH. Priateĺ má spermiogram v norme, ja výsledky budem vedieť až 10.6, keď tam mám zase ísť. Prirodzene sme sa snažili asi 3mesiace a keď sa nezadarilo, hneď ma moja dr v deň mojich 39 narodenín objednala do centra. Ja asi 4mesiace beriem materskú kašičku, macu, femibion, kyselinu listovú, inofolic a mesiac dheu. Priateĺ berie macu. Tak okrem toho nízkeho AMH neviem, aký iný problém máme, tak neviem, aké vyšetrenia budem podstupovať a čo mi v centre odporúčia.....

ria294
30. máj 2016

@mauerka tak to bolo naozaj poučné, ďakujem čítla som to viac krát, aby som to všetko pochopila 😉 ale naozaj ďakujem, pomohlo mi to sa v tom orientovať. Ja asi 4 mesiace užívam materskú kašičku, femibion, kyselinu listovú, macu, inofolic, teraz som začala aj dheu, nakoĺko mám nízku hladinu AMH, a bola som aj u bylinkárky, tak pijem aj nejaké tie bylinky .

ria294
30. máj 2016

@leaa70
@clarissa77
@mauerka môžem sa vás spýtať, keby ste mali ísť do toho všetkého prvý krát, ako by ste sa rozhodli, čo by ste hneď podstúpili ? Mauerka ty by si sa dala hneď na klasický IVF..... je pravda, že pokiaĺ platíte, tak centrá vám núkajú možnosti, ale čas uteká a ani jedna z nás nechce strácať dni....

ria294
30. máj 2016

@mauerka jej a prepáč zaujatá mojím problémom som ti zabudla pogratulovať z celého srdca 🙂 🙂

leaa70
autor
30. máj 2016

@mauerka Dheu mi odporucila gynekologicka na zlepsienie a kvalitu vajecnikov...sice AMH je este v norme, ale postacujuce asi len na umele oplodnenie a vekom prudko klesa ☹
Pekne si to napisala az sa mi to zda neskutocne náročne ...NO mas pravdu, ze cez kozu sa dostava vela škodlivýn a neviem, ci sa tomu dokazem vyhnut :( ani pracu nemam bohie v ako cistom prostredi sice s chemikaliami nerobim... Psylium uzivam, sice nie pravidelne...🙂Ja nefajcim, ale moj partner ano ...Sice vitaminy uziva, no neviem, ci je to postacujuce 🙂

leaa70
autor
30. máj 2016

@ria294 a kolko mas AMH? NO mne tiez nukali aj ine moznosti ako IVF, ale povedali, ze to moze byt strata casu a v nasom pripade a veku je najucinejsie IVF a to mas iste na 15-20% tak potom ine moznosti si neviem ani predstavit na kolko percent by to bolo 🙂

clarissa77
30. máj 2016

@ria294 no ja uz jedine klasicke IVF. Soft asi fakt nie je pre nas. Ja som mala 11 folikov, ale 9 prazdnych! Len 2 vajicka, male, ale oplodnili sa a dozili 5dni PK. No kvalitne asi neboli. Stalo ma to 1800€ a nic z toho. Teraz musim zas setrit, aby som mohla na klasicke IVF. Nic ine uz nechcem.

clarissa77
30. máj 2016

@leaa70 s tymi chemikaliami mam aj ja problem, tym sa proste nevyhně. Ale tak snad to nebude az taky vazny problem. A dam to aj tak. A to vino je velmi dobre. Mne tak chuti, ze budem na nom asi zavisla 🙈😂
@mauerka

ria294
30. máj 2016

@leaa70
@clarissa77 tak pravde podobne, ak mi ponúknu možnosť klasické IVF, tak nebudem ani rozmýšĺať...nechcem zbytočne naťahovať čas . A myslím, že pre mňa je to aj tak jediná možnosť , moje AMH je slabých 0,2 😒 a budem musieť pred IVF podstúpiť ešte nejaké vyšetrenia?

ria294
30. máj 2016

@leaa70
@clarissa77 do akého centra chodíte?

clarissa77
30. máj 2016

@ria294 na Soft som bola v Brne, ale na klasicke pojdem asi naspat do Gyn-fivu. Nemam velmi na vyber. Do brna je to predsa len dalej. No ja som si porobila endokrinologiu (tu odo mna CAR vyzadovalo kvoli zvysenemu TSH), reprod.imunologiu aj hematologiu, dala som si odstranit polyp a mm mal robeny spermiogram.

ria294
30. máj 2016

@clarissa77 a prosím ťa zvýšený TSH ti zistili ako , alebo si mala problémy so štítnou žlazou? A hematológiu a imunologiu ti robili v centre? Prepáč, že toĺko vyzvedám , len chcem vedieť na čo sa mám pripraviť 😉