Umelé oplodnenie slobodnej ženy
Je u nas mozne, aby sla slobodna zena na urcity typ umeleho oplodnenia? Z darcovskych spermii. Mozno aj inseminacia neviem, nevyznam sa v tom. Len som dnes citala ze v Britanii to je mozne, tak ma zaujima ci aj u nas.
Aj slobodná žena si môže adoptovať dieťa, pokiaľ má zabezpečené bývanie, dostatok finančných prostriedkov, pomoc rodiny a prejde adopčným procesom najlepšie cez Návrat.
@elizabet173 kolko zien otehotnie nahodne s debilom alebo nevhodnym chlapom a rozhodnu sa ostat slobodnymi matkami. to mali ist na potrat, aby to svojmu dietatu neurobili? tam sa tiez mozme bavit o vine matky zo strany zanedbanej antikoncepcie. tu by matka bola vinna len v tom, ze po dietati tuzila(tikali jej bio hodiny). preto je skoda ze ani adopcia nie je mozna. nevravim o babatkach, ale aj vacsich detoch, pripadne vojnovych sirotach. odpadla by moralna dilema.
@h2so4 vdaka, takze mozne to je nejakym sposobom.
ja napriklad sama mam dieta, ktore je s otcom minimalne kvoli jeho nezaujmu a este aj ten cas co je s nim donho zapara a je neprijemny. a absolutne som nesla do manzelstva kde by som na zaciatku vedela ze chlap dieta nechce, ani to dieta nebolo spravene podvodom. ale po 1,5 roku som si uz povedala dost a odisli sme. takze moje dieta sice otca pozna, ale neviem ci to prenho nebude skor komplikacia do zivota. otazky preco ho nechce, preco za nim nechodi, preco je taky neprijemny, preco sa tak sprava, co mu spravilo...
Ono je to dosť rozdiel urobiť to neplánovane a urobiť to plánovane.
Áno, nemusí vždy všetko vyjsť ako si človek želá.. Ale zase plánovať vopred dieťa ktoré nebude mať otca, je tiež trochu dosť mimo.
Okrem toho ešte treba zvážiť jednu možnosť - tu, že sa narodí postihnuté dieťa. Čo potom? Zvládne to ta žena sama, bez (aj keď len finančnej) pomoci muža?
Ak chce slobodná žena dieťa a má dosť financií, ja osobne by som povolila po absolvovaní psychotestov adopciu. Deti v detských domovoch by získali aspoň jedného rodiča. 🙂
@lenkakravcova rozdiel to je pre zenu, jej psychiku, moralna dilema a pod. Pre dieta podla mna minimalny.
Pre teba.
Rozdiel pre dieťa je dôležitejší.
Ty sa na to pozeráš asi z dosť sebecké ho hľadiska typu "ja chcem"..
Čo ak to dieťa bude chcieť poznát svojho otca? Máš zázemie úplnej rodiny alebo aspoň poznať svoje korene?
Tu je strata času pýtať sa niečo takéto. Na MK sa VŽDY diskusia rozdelí na dva tábory. Prvý: zbaľ chlapa v bare,nepýtaj sa na meno a zariaď si život po svojom,alebo druhý: nerob to dieťaťu,má právo na otca aj keby to bol debil lebo: nemáš chlapa,nemáš pravdy🤣
@lenkakravcova nejedna sa o mna. ja tu len teoretizujem. a porovnavam dieta ktore otca sice pozna ale trpi tym, ze otec nema on zaujem, s dietatom ktore otca sice nepozna vobec, ale ma milujucu matku. a ano aj kde byvat ma, aj ta matka ma povedzme dostatok financii. aj ked sa bavime o priemere nie nadpriemere.
@lenkakravcova a aj preto sa pytam skor na umele oplodnenie. ze lahsie dieta podla mna prijme ze ho mama ma lebo ho velmi chcela a spermie boli darcovske, takze ziaden chlap nebol vyuzity, zneuzity, dotlaceny. kdezto pri znamom otcovi mozu prist aj vycitky voci mame, ci spravila dost aby sa vztah nerozpadol. ci to nebola jej vina ze otec odisiel atd.
ci nebolo na vine samotne dieta. ci ono nie je to zle a preto ho otec nechce.
Neviem ci je to mozne na Slovensku, a ani neviem ci by to malo byt dovolene.
Nie je to idelane riesenie a je velmi sebecke, ale bola som v situacii kedy mi to bolo jedno a bola som ochotna urobit cokolvek aby som bola mama. Takze ja tu zenu chapem. A ako vravis, je mozne ze tomu dietatu mama urobi super zivot aj bez otca. Citaa som ze muzsky vzor sa da suplovat dedkom, kamaratom, trenoerom a tak.
@elizabet173 nemusí byť pravda, že nemá milujúceho partnera. Sú ľudia, ktorí dieti nechcú, preto ešte nie sú horší alebo nemilujú menej ako tí, čo dieti chcú. No túto otázku si mali obaja poriešit ešte predtým ako išli do vážneho vzťahu.
Nie.. slobodná matka nemôže ani adoptovať dieťa..a nedá sa ani s nejakým kamarátom "dohodnúť"?? môj manžel vlastne tak vznikol..svokra sa vydala za debila..rozviedla..už mala svoj vek..túžila po dieťati..vytypovala si chlapa, spravil jej dieťa a všetkému bol koniec...žila iba sama so synom..
Poznám babu čo išla na to do Brna 🙂 slobodná
@ikuska27 zaujimavy postup 🤔😃
Ako to dieťa prijme závisí od toho aké to dieťa bude, akú bude mať povahu, aký bude mať vzťah s matkou, aké bude jeho okolie a sociálne vzťahy v ňom, závisí to na mnohých faktoroch ktoré nikto dopredu nevie predpovedať.
@babulkomale no...však čo sa bude zahadzovať hľadaním toho správneho 🙈
da sa to,,moja kolegina slobodna bola a uz ma 11 rocnu dceru
Sa tu pohoršujete, ale koľko je slobodných matiek, čo vrana k vrane sadala a oni žili zhýrelo, nezodpovedne a partnerov rôznych alkoholikov, narkomanov, socky, čo boli dobré v sexe a omylom sa pod vplyvom podarilo a radšej ani nezapísali otca a dieťa otca nepozdá a keby poznalo, je to ešte horšie vedieť aké má korene. Oproti tomu mi príde lepšia nejaká zodpovedná zabezpečená žena, čo možno mala napríklad 10 ročný vzťah, ale rozpadol sa, po 30tke ostala sama a hľadať normálneho chlapa od 30 do 40 je ťažké, normálny chlap je ženatý a keby to aj neklape, sú spolu kvôli malým deťom. Voľní sú zväčša len podivné existencie. Bio hodiny sú neúprosné a lepšia jedna zodpovedná matka, časom sa možno podarí aj zodpovedný partner ako takéto napríklad nezodpovedné slobodné matky. A zneužiť chlapa s tým, že akože beriem antikoncepciu mi fér nepríde a rovnako neverím, že nejaký normálny chlap by oplodnil niekoho vedome s tým, že spolu nebudú. Však to celý život by ho mátalo ako sa má jeho dieťa, keby som chlap nepristúpim na to nikdy.
@ikonica myslím, že právne je matkou tá, čo porodí bez ohľadu na to, koho vajíčka boli oplodnené.
Ved popros nejakého kamaráta ci by ti nerobil partnera v centre...
@vanilka83 akurát som to chcela napísať. Nejakého kamaráta, ktorý sa bude vydávať za partnera. Papiere popodpisuje, ale nikto nebude skúmať, či doma naozaj spolu žijú, či sú partneri. A ak by chcela darcovské spermie, aby si nenárokoval časom, že je bioptec, skúsiť to uhrať na problémy s erekciou, neschopnosť mať pohlavný styk a pod.
Teba budú samozrejme vysetrovat,len to treba uhrať na problémy s erekciou a dajú vám darcovske spermie.Nikto tam nevysetruje ci naozaj spolu žijete.

@loliki nejde o mna, mna to zaujima kvoli niekomu. a dnes je uz tolko nefunkcnych rodin, ze par takych kde ma mama dieta preto, lebo po nom velmi tuzila ozaj uz nicomu "neuskodi". kolko otcov sa o svoje deti nestara aj ked s nimi ziju, kolki maju milenky alebo sa po case rozvedu, kolki ani neplatia vyzivne, s dietatom sa stretavat nechcu. podla mna mat takto dieta je este "lepsie" ako mat dieta s niekym, kto nema zaujem, matka sa s nim natahuje o vyzivne ktore neplati a este jej robi naprieky.