icon

Umelé oplodnenie spermiou určitého pohlavia

anonymna
4. feb 2013

Dobry vecer.Neviem ako zacat aby ma tu nikto nezhodil neukamenoval neosocoval ma.Mam 30 rokov a 3 synov (1r 3r a 5r).S manzelom strasne tuzime po dievcatku vlastne uz posledni dvaja synovia mali byt nasou dcerkou.K veci.Existuje umele oplodnenie takeho stylu ze mi vnutrotelovo alebo mimotelovo daju resp. pouziju manzelovu spermiu zenskeho pohlavia?Viem,ze vela zien by dalo cokolvek za to,aby mohli otehotniet,vela zien by dalo vsetko za to,aby mohli donosit dieta,vela zien by dalo cokolvek za to,aby mali aspon jedno zdrave dieta.....Viem viem viem a chapem to ale strasne chceme do stvorice babu a uz na nejake ine praktiky neverime.....Stare babske rady ci jonasova metoda prosto chceme nieco zarucene a iste a stopercentne.Len neviem ci sa nieco take robi a ak sa to robi kolko sa za to plati?Viem ze nemusim vobec otehotniet aj ked skusime umele oplodnenie ale tak za pokus to stoji peniaze problem nie su.Tak isto viem ze su tam iste rizika a nie je to prirodzene.Vsetko viem!Preto zhanam len informacie ci vobec je nieco take mozne lebo nikde som sa o tom nedocitala a ak ano kde a za kolko sa to robi.Vdaka.Rypalkam nebudem odpisovat teda niektorym ano ale tym zakernejsim nie.Je to moj zivot a ja som rozhodnuta spravit vsetko pre dievca.

dz
9. jan 2014

@anonymna nechce sa mi citat celu diskusiu, mozno ti niekto uz odpovedal... takze k veci, my podstupujeme IVF so selekciou pohlavia kvoli zdravotnej indikacii, takze viem asi tolko, ze neda sa urcit akeho pohlavia je spermia, az z oplodneneho vajicka, ktore sa zacne delit sa vezme 1 bunka a ta sa posiela na PiGD (predimplantacna geneticka diagnostika) a tam sa zisti pohlavie embrya a par dalsich chromozomov (mne konkretne robili spolu 5 chromozomov, cize X,Y a na najcastejsie geneticke choroby - Downov, Turnerov a tusim Edwardsov sy.) moj doktor posiela na PiGD do Prahy do Gennetu a stoji to 1000 eur, samozrejme mimo celeho IVF... ak budes chciet vediet viac, daj konkretne otazky, vela stastia 🙂 absolutne neriesim, ze tuzis po dievcatku, po 3 chlapcoch je to prirodzene, ale si si ista, ze chces do tela pichat tolko hormonov?

blbylogin
3. feb 2014

Podla mna by ti poradili Bakhamovci ako na dievča, kopec prachov a dá sa všetko. Tvoju túžbu úplne chápem. Aj ja chcem dievčatko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

achojka
3. feb 2014

@anonymna No, podla mojho nazoru, ked Ti je sudene mat aj dceru, budes ju mat aj prirodzene. Nic, ale nic by som nerobila nasilu, nemusi to dobre dopadnut. Ja Ta plne chapem,aj ja velmi tuzim mat niekedy dievcatko. A budem sa snazit o to prirodzene, a ked nevyjde, tak co, ved kazde dietatko je dar. 😉

dukokatka
3. feb 2014

@anonymna poradit sa mozes v centrach kde robia ivf.

godyna
3. feb 2014

@anonymna ahoj neviem či ti to niekto písal ale ja mam tuto skúsenosť: v rámci IVF je možné ale az po oplodnení vajíčka zistiť ktoré je akého pohlavia. Neviem či sa to robí lebo si niekto prosí dievca ale viem ze zo zdravotných dôvodov je to možné ( aby sa v rámci genetiky predišlo dedičnosti...) cenu si nepamätám lebo my sme to nakoniec neriešili ale záležalo aj od toho kolko je " vzoriek" ale môže sa stat aj to ze budú slabé a neodporúča ti napichavanie a odobratie vzorky. Skús kontaktovať centra asistovanej reprodukcie tam urcite dostaneš komplexnejšie info.

teja26
16. okt 2015

@sevzuz no my máme troch chlapcov. ..a boh vie či štvrté by bolo dievcatko

yoyo123
23. okt 2015

Ahojte 🙂 Mne robili PIGD v Heliose,aj mi povedali ze jeden je chlapcek a dve su dievcatka 🙂 Mohla som si aj vybrat co si dam vlozit 😉

bubo03111
26. jún 2016

Neviem preco sa pustate tu do toho moralne,chcela sa opytat ci sa to da... http://ona.idnes.cz/holcicku-nebo-chlapecka-roz.... Tak ci tak robia lekari viac embryi tak sa tu do nej pustate ako keby mala satana potom porodit... Ja mam 2 dievcata veľmi sme chceli chlapca viem co pocituje, ja by som na umele nesla alr viem ake su to pocity...no hlavne pre mna je nech su zdrave 🙂 ale kazdopadne to co si sa pytala jr mozne ked tak ako vsade podplatis lekarov

dena22
26. jún 2016

@anonymna domievam sa, ze z etickeho hladiska sa vyber pohlavia nerobi pri IVF, iba keby ste mali nejaku geneticku indikaciu, napriklad, ze ste nositelmi predispozicie nejakeho ochorenia, ktore by mohol zdedit chlapec. A tak isto sa vtedy robi predimplantacna diagnostika. Ono je to tak sofistikovane a komplikovane....preto sa niekomu otehotniet po IVF podari az na niekolky pokus. Bud rada, ze mas deti 🙂 co by sme my za to dali 🙂 ale vies co? skus si pozriet na nete nieco o Jonasovej metode. A podari sa vam dievcatko aj prirodzene 🙂 vypocet plodnych dni aj s pohlavim. IVF je tazke: mam morfologicky zmenene telo z hormonov, citove zranenia po dvoch nevydarenych IVF, a kedze sme samoplatci, sme o 8000 euri lahsi. dalsie peniazky musime nasetrit na dalsi pokus. a to nehovorim o liekoch a vyzivovych doplnkoch, ktore zachemizuju telo a tiez vela stoja. skus kuk http://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonasov...
zelam ti krasne a zdrave dievcatko. 🙂

misickaluu
8. aug 2016

@cecil36 ahojte,chcem len vediet aký máte názor na vyajranie pohlavia dietatka-ak mi syn po porode zomrel-a chcela by som si to takto trošičju nahradit.mam dňa dceru

zabka1987
1. aug 2017

Ja sa cudujem ako ju tu drbete,ze dovrovolbe by to podstupila ! A???? Tie co dobrovolne podstupia darcovstvo vajicok potom len koli vam aby ste mohli mat deticky ?????to je uz normalne? Ved to je ten isty proces ! Tak isto je nadopovana, stimuluju jej cyklus a podstupi tiez aje rizika ...ale jasne to je uz normalne lebo ona pomoze inemu aby isiel za svojim snom ale ona nech na ten svoj kasle, nie ???? Ona nema pravo ?

misaelka
1. aug 2017

@zabka1987 podla mna je rozdiel v cieli... ja podstupujem ivf s dar.vajickami kvoli zdrav.problemom a mne zalezi len na tom aby bolo dieta zdrave...akekohokolvek pohlavia bude... toto mi pride ako ze uz od dobroty neviem co so sebou... sorry za smajlika inac sa mi to neda vlozit

sticker
zabka1987
1. aug 2017

@misaelka no je to uplne jeedno lebo bez tej darkyne by si nemala ziadne ! Ja ju velnu dibre chapem ,mam 3 chlapcov a chcela by som dievku . Vcera som bola na vysetreniach ze idem darovat vajicka ale uplne som zhnusena ake zakerne ,nedoprajne prave tie dokazu byt ktore potrebuju darkynu ! Neodsudzujte tie co maju sen tiez , kazda mame pravo su naplnit len svoj sen. Teraz mi povedz ako ja mam dopriat niekomu ten jeho sen ked ta dotycna odsudzuje ten moj sen ??? Zasluzi si moje vajicka ? Je mi fakt na grc a to som si myslela ,ze prave taketo zeny su doprajne ked su v takejto situacii . Take zeny vidia len svoje a becudujem sa ked su take zke, nedoprajne vo vnutri ze sa to potom proti nim tak otoci . Vies karma he zdarma

misaelka
1. aug 2017

@zabka1987 nuz ak mas potrebu rozmyslat kto si tvoje vajicka "zasluzi" tak naozaj nedaruj nie je to dobra motivacia.vobec. ja som vdacna mojej darkyni darovala mi najkrajsie obdobie mojho zivota s mojim syncekom,,, na rukach by som ju nosila... ja mat aspon jedno zdrave dieta tak padnem na kolena a dakujem bohu ze ich mam... vies neber to ako rypanie, ale ja uz postupujem niekolky ivf cyklus a viem ake je to strasne tazke... dobrovolne ako autorka by som do toho nesla.

sticker
zabka1987
1. aug 2017

@misaelka vidis a darkyna dobrovilne moze ist, zamysli sa nad tym .... ja sim si myslela ,ze prave tieto zeny vedia pochopit ale vidis mylila som sa . Este ta odsudi a moralizuje no vajicka tie su fajn 👍

misaelka
1. aug 2017

@zabka1987 neviem kde moralizujem... ale nevadi... asi mame iny uhol pohladu-predsa mame ine zivotne skusenosti a tym padom aj nazory... peace.

sticker
esther03
1. aug 2017

@zabka1987 rozdiel je v tom, ze darcovstvo vajicok a spermii je legalne a osetrene v zakone kym vyber pohlavia dietata (cize selekcia) legalna nie je. Teda s vynimkou genetickych ochoreni viazanych na pohlavie. Ale toto nie je pripad zakladatelky a pravdepodobne ani teba (inak by si darkyna byt nemohla).

zabka1987
1. aug 2017

@esther03 no to sa mylis, poznam min 5zien co si vybralo co chcu ake pohlavie pri umelom oplodneni ...ale hlavneze si vybera aj pofla genetiky farbu vlasou aju ma matka, oci a plet 😂👍 to ma teda dost zarazilo a teraz ked tu citam ake ste moralistky este duplom teda. Dokonca este aj fotku musim doniest najblizsie 👍👍👍

esther03
1. aug 2017

@zabka1987 no ja poznam vela zien co bolo na UM vratane mna, ale ani jednu co si vybrala pohlavie a nemala na to medicinsky dovod. Zenu, ktora musi (nema inu moznost otehotniet) ist na UM totiz absolutne nezaujima pohlavie dietata, ale to ci dieta bude a ci bude zdrave. A tie vajicka radsej nedaruj...

zabka1987
1. aug 2017

@esther03 nereaguj len na veci ,co sa ti pacia ...ked uz tolko.moralizujes tak ty si si urcite vybrala uplne nahofneho darcu ked na to nereagujes. Cakala som,ze tieto zeny su doprajne, nie moralizujuce ,nedoprajne ...ide im len o to aby oni mali to,co chcu a zvysok ma nezaujima ...dopraj a bude ti dopriate, ja sa riadim tymto a po dalsie neodsudzuj lebo nikdy nevies ako skoncis ty.

misaelka
1. aug 2017

@esther03 presne...koniec koncov za vajicka dostava "kompenzaciu"...v nasom centre to bola vyska 2mojich mesacnych platov...

sticker
zabka1987
1. aug 2017

@misaelka taka kompwnzacia 👍😂 na to,ze idem min 10x 300km plus jest pit v ba nie je zadarmo ,tak ti z toho ostane.mozno polka no ,ale podme si este aj zavidiet 😂😂😂 nevadi, ze koli tomu absolvuje tolko veci nie dost prijemnych len tak sama od seba a este za taketo kravy s prepacenim no prosim 👍 uz sa radsej nevyjadrujem ani. Tie deti si ani nezasluzite, osud vsetko zariadi presne tak ako si kto zasluzi,tym som si momentalne na stopro ista

esther03
1. aug 2017

@zabka1987 ad 1 nemoralizujem, skus citat s porozumenim, ad2 darcu ani darkynu som neriesila, takze nechapem kde si prisla na to, ze som darcu alebo darkynu potrebovala (vidis zas citanie s porozumenim, co ti robi probelm), ad3 neodsudzujem, napisala som ti len co na to zakon, nakolko tuto problematiku mam nastudovanu vzhladom k tomu cim sa profesijne zaoberam, ad4 suhlasim tymto sa riad: "dopraj a bude ti dopriate, ja sa riadim tymto a po dalsie neodsudzuj lebo nikdy nevies ako skoncis ty."

misaelka
1. aug 2017

@zabka1987 este vdakabohu ze ty si obdarena bozskou mocou aby si rozhodovala o tom kto si dieta zasluzi :D

sticker
zabka1987
1. aug 2017

@esther03 ja odsudzujem koho prosim ???? 😂👍 mne je uplne jedno kto si ,co zela nech mu je naplnene ba asi len tak na darovanie vajicok nejdem ! Ale neznasam ked niekto odsudzuje a prave ten, co by.mal prave drzat hubu a krok a neriesit sny ostatnych aj ked sa ti nepozdava . V tomto je velky rozdiel .... nech si kazda robi ,co uzna za vhodne a pre seba hlavne vyhovujuce a naplnujuce . To,ze pani chcela len nazor a skusenost ste ju tu zniesli pod ciernu zem svedci o tom, ze vidite len seba to,co mate vy za potrebu a inw vas nezaujima . Kazdy moze mat svoje sny a chce si ich naplnit

misaelka
1. aug 2017

@esther03 este vdakabohu ze vacsina darkyn ma ine pohnutky... pred tymi co to naozaj robia bez bocnych motivov davam klobuk dole,,, je to to najkrajsie co mozu urobit 👶

sticker
esther03
1. aug 2017

@zabka1987 este raz v ktorom prispevku som niekoho odsudila?

zabka1987
1. aug 2017

@misaelka len skoda ,ze niektorw sI to svojim egoistyckym pristupom nezasluzia ....

misaelka
1. aug 2017

@zabka1987 ja neviem ci len provokujes ci nechapes... ty si myslis ze umelym oplodnenim sa to skonci? ja som svojmu dietatu musela vybojovat kazdy jeden den... do 12TT som brala tak vysoke davky hormonov az mi zacali odumierat zuby za ziva... mala som priserne bolesti, no nemohli mi stym nic robit ked som bola tehu,,, pichala som si injekcie kazdy jeden den,,,znizovali mi imunitu podstupovala som operacne zakroky aby som mohla mat svoje dieta... tak mi nerozpravaj o egoizme, pre mna bolo moje dieta centrom mojho vesmiru,,,,

sticker
zabka1987
1. aug 2017

@misaelka vidis ale inej zene jej sen nedoprajes ,tiez je len clovek,tiez ma svoje sny