Umelé oplodnenie v Anglicku

iskricka100
26. jún 2014

Ahojte baby, najde sa tu nejaka ktora by mala v blizkej dobe podstupit umele oplodnenie v Anglicku a nevie sa rozhodnut na ktoru kliniku tak ako ja?

mrsgrandy
26. jún 2014

Ahoj...Ja zijem v UK ale s partnerom ideme do Ferticenta do BA na konzultaciou ohladom oplodnenia. nemam skusenosti s UK klinikami, cakame tu na referral od GP takze neviem poradit. Len som chcela povedat ''ahoj'' 🙂 Good luck

iskricka100
autor
26. jún 2014

Ahoj, preco ste sa rozhodli pre umele na Slovensku?

oslo1
16. júl 2014

Ahoj.
My ideme do Kings v Londyne, comu som velmi rada. Kam planujete vy?
@iskricka100

iskricka100
autor
16. júl 2014

@oslo1 Ahoj, vybrali sme Barts v Londyne, kedy idete?

oslo1
16. júl 2014

@iskricka100

Ahoj, my este nevieme, len vcera bol napisany referral. Ale ze v Kings nie je cakacia doba, tak dufam, ze sa namto ppodari este v tomto roku. Este ani nevieme, ci je to nhs founded alebo si platime sami.
Vy kedy idete? A preco Barts?
Drzim vam velmi palceky.

iskricka100
autor
16. júl 2014

@oslo1
My tiez este nevieme kedy, dnes som bola na blood test co mas ist medzi 2-5 dnom MS, zajtra mam volat sestricke ze uz mam test za sebou a oni uz poslu papiere na kliniku ,,,,dali nam vybrat z piatich klinik a najblizsie bol Londyn alebo Cambridge a nakoniec vyhral Londyn uz len kvoli tomu ze keby som musela ist niekedy nahodou sama tak mi bude lahsie sa dostat do Londyna

oslo1
16. júl 2014

@iskricka100
Aha, tak vy ste o krok pred nami. Kolko ste museli cakat?
Inak to uz ste za chvilu na termine, drzim vam palceky.
A inak s tym Londynom mate pravdu, da sa sem velmi lahko dostat. Daj vediet, ako dopadli vysledky, ja uz mam teraz stress, ze ako si povymienam sluzby a tak, lebo nechcem ist na pnku.
Ale inak mavam pacientov po umelom oplodneni, vsetci si pochvalovali a vsetci boli radi.

iskricka100
autor
17. júl 2014

Ahoj, na prvy appointment ku gynekologovi sme cakali viac ako mesiac, ono to tu ide vsetko tak pomaly citala som na nete, ze ked klinika dostane tvoje papiere tak to moze trvat az 6 tyzdnov pokial sa ti ozve
Ako ze nevies ci to mate platene alebo nie? Ved ked ste isli cez GP tak by to malo byt platene nie? Drzim vam palceky aby to vsetko islo rychlo a malo stastny koniec

oslo1
17. júl 2014

@iskricka100
aha, tak to patri pod 18 weeks ako vsetky nhs.
Co sa tyka platenia, tak je to postcode lottery. Ked sme boli ma uplnom zaciatku, tak mi moja gp hovorila, ze tu kde bycam, tu to nhs nepreplaca, ale dalo sa poziadat.
ked sme boli naposledy, tak nas referovala, ale povedala, ze nevie ako je to s platenim. Viem, ze nedava to vyznam, ale prednedavnom ako sa robil audit nemocnic, rak predtym, by sme museli ist do lokalnej nemocnice, co by som velmi nerada. Teraz ta nemocnica spada pod kings, imak by ju zavreli. Nove fertility centrum je v King's. Mozno je aj v lokalnej stale, ale moja gp vie, ze by som tam nesla. V kings je vysoka latka a maju najviac researchov v nemocnici (po harvarde) na svete.
Tak preto ten chaos s plarenim. Je to nhs referal, ale zalezi od toho, aku ma s nemocnicou primary care trust dohodu a to sa lisi od location.
Inak, prinajhorsom remortgage nas byt, mame malu hypoteku. Alebo to nasetrime. Ide tu o priority.
Aj ja vam prajem vela stastia.

iskricka100
autor
17. júl 2014

Nam lekar nepovedal nic ci platime alebo nie, ale ja to beriem automaticky ze nie, no uvidime, ved keby sme museli platit tak by to asi spomenul

saphira83
17. júl 2014

Ahojte, my ideme na umele do RFC belfast Mame za sebou prvu konzultaciu a cakame na appointment na druhu kde nas zapisu do cakacej listiny. Nam to preplaca nhs ale po novom preplacaju iba jeden pokus. Ako je to u vas? Tiez vam hradia len jeden pokus?

ewinah
27. jan 2015

ahojte mam otazocku ak sme oslobodeny od platenia tak fo toho asi nespada aj to umele o peniaze nejde len ma to napadlo lebo rozmyslame ze pojdeme aj my dakujem 🙂

oslo1
22. okt 2015

Ahojte dievcence. Ako ste na tom?
My sme nakoniec zmenili acu clinic, post code lottery.
Teraz sme v Guys a dnes vecer zaciname stimulovat. Manzelove spermie nas cakaju zmrazene (mal ich chirurgicky vybrate). Tak nam prosim velmi drzte palce.
Prajem vam, aby ste si na konci tohto maratonu kazda drzala balicek stastia v naruci.

saphira83
4. nov 2015

@oslo1 Ahoj Nas vyradili z listiny kedze som otehotnela prirodzene. Zial v 9 tyzdni na scane bol iba prazdny plodovy vak. Odvtedy sa nevieme dostat ani len do centra nieto este na cakaciu listinu ☹ Takze som to tu vzdala. Nehovoriac o tom ze po dvoch potratoch mi nespravili ziadne vysetrenia. Som z toho pristupu dost sklamana. Vraj testy budu robit po tretiom potrate. Dakujem neprosim. Takze asi najskor Budeme riesit vysetrenia doma na SR. A ty ako?

oslo1
4. nov 2015

@saphira83
Ja som dnes bola na odbere vajicok, mala som ich 15 🙂, tak hadam boli dobrej kvality. Embryolog mi ma zajtra volat, ako sa ujalo oplodnenie a kedy bude vklad.

Mrzi ma ako sa ku vam spravaju. Mate tam viac ACU centier? inak ta cakacia doba, tu u nas v Londyne nie je ziadna, mne otocili stimulaciu ako to mne vyhovovalo (dovolenka), ja som velmi spokojna.

saphira83
5. nov 2015

To je super 😊 Drzim silno palce aby vam to vyslo. No su tu aj ine centra ale aby mi to preplatila NHS potrebujem odporucanie od GP a mam pocit ze mi ho nechce dat pretoze som otehotnela prirodzene. Ale cakacky su vsade. Bez cakacky by som platila 5000 libier a viac. Takze budeme riesit centrum na SR alebo Cechy.

saphira83
5. nov 2015

@oslo1 Som ta zabudla oznacit do prispevku 😊

oslo1
5. nov 2015

@saphira83 Tak to ano, tam sa musi zistit objektivna pricina neplodnosti.
U nas to bolo tak, ze sme najprv absolvovali toruru vysetreni v jednom centre (inak hrozna eficiency), a potom nam povedali, zemusime ist do inehol, lebo nhs founding.
Tak sme isli naspat k gp, ta nas odporucila do tohto, vysetrenia sme absolvovali, manel bol na chiriurgickom odbere spermii, medzi tym nam poslali papier, aby sme si zaziadali o founding. Ten sme dostali do mesiaca, z centra nam volali hned, ako sme ho dostali ( k nam prisiel papier az o den neskor) a zacali sme sa pripravovat.
Ono nevyhoda tohto ivf je, ze je tu velka post code lotery. Je to financna palka, az by ste chceli ist ako samoplatci, kolegina ide, ze ma dat zalohu 5000 libier, no hruuuuza.

Drzim ti velmi palceky, aby sa vam podarilo dietatko akymkolvek sposobom, drzta sa 🙂

magdus999
5. nov 2015

@oslo1 ahoj, prepáč, že vstupujem do rozhovoru,len ma zaujalo, že prečo manželovi odobrali spermošky chirurgicky. Tam to tak robia, alebo bol nejaký problém? Ďakujem ♥

oslo1
5. nov 2015

@magdus999 ahoj, manzel ma azoospermiu. Tz, nema ziadne spermie v ejakulate. Robili mu scan, vysetrenia krvi, genetiku, na nic neprisli. Tak musel ist na operaciu. Inak sranda je, ze za celu dobu sa nas nikto nepytal, ci chceme darcovske, cely cas sa kracalo k jeho spermiam. 21 maja mal operaciu, z jedneho vajka mu zobrali trosicku, druhe narezali a zobrali viac, dokopy 4 ampulky. Vcera rozmrazili jednu a vyberali najlepsie (pohybovo) spermie.

magdus999
5. nov 2015

@oslo1 aha, jasné, rozumiem 🙂 ale tak zas super, že netlačia do darcovských 🙂 neviem, či toto robia na Slovensku. Ďakujem za odpoveď.

saphira83
6. nov 2015

Urcite sa podari 😊 Aj tebe silno drzim palce urcite daj vediet ako si dopadla 😊 No tych 5000 libier vobec nie je sranda a este ked to nemusi vyjst. V cechach stoji soft IVF 1000 eur a klinika je na velmi vysokej urovni. Tu ani neviem ci robia mini IVF. Zatial som to na ziadnej klinike nenasla. Mozno este egg share by bola jedna z moznosti lebo vtedy by bolo zakladne IVF zdarma. Ale darkyna musi byt zdrava a mat silne vajka

saphira83
6. nov 2015
saphira83
6. nov 2015

@oslo1 ozaj a ako sa podarilo oplodnenie?

oslo1
6. nov 2015

@saphira83 ahoj, takze mala som 15 vajok, 13 bolo zrelych. Oplodnili vsetky, vcera mi volala embryologicka, ze sa velmi dobre vyvija 9. V pondelok idem na vklad, tak nam drz prosim palceky 🙂 Vkladat budu iba jedno, v tomto centre nechcu vkladat dve. Ze vsak mam iba 36 rokov, zbytok zamrazia a mozem prist nabuduce 🙂 Tak v pondelok mam rande so svojim buducim potomkom 🙂

oslo1
6. nov 2015

@magdus999 robia to aj na slovensku. Nam ked to GP zistila, tak nam hned povedala, ze budeme musiet za ivf platit (£ 5000), tak sme zistovali aj alternativy na Slovensku. Mali sme hned ponuku do dvoch centier v Bratislave (samoplatci). Nastastie sme dostali founding v UK, tak sme na Slovensko nesli.

saphira83
6. nov 2015

To je vyborna sprava 😊 Budem na teba mysliet a drzat ti prsty aj na nohach 😊 Hlavne nech sa bublinke u teba paci 😊

saphira83
11. nov 2015

@oslo1 Ahoj tak ako si to zvladla?

oslo1
12. nov 2015

@saphira83 ahoj. Mala som tri dobre blastocysty. Tak dve vlozili a jedno zmrazili.
Nabuduci piatok sa budem testovat.
Dak nam drzte palceky. 🙂

janazet29
12. nov 2015

drzim palce. mne v januari vlozili dve embrya a nasa laska prave drieme na mne 😉 bol to nas druhy pokus.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre