Úspešné mimotelové oplodnenie a potrat v 1. trimestri
Ahojte je tu niekto v podobnej situacii?otehotnela som na prvy raz po ivf..mala som ket.vsetko bolo v poriadku az do 8.tt..kedy som zacala krvacat a potratila som.volala som do centra ze aky je teraz postup..tak ze prve tri mesiace nemozem otehotniet.mam ist na konzultaciu po dvoch mesiacoch..tak som strasne zvedava ze co bude nasledovat.budem velmi rada ak sa podelite o vase skusenosti.
@desza17 celiakia je alergia na lepok..A tiež môže spôsobiť neplodnosť..Robili mi to v rámci imunológie.nemusis mať žiadne príznaky vôbec. A myslím,že si spravila dobre s tým samocistenim.si statočná a určite to zvládneš.je to oveľa šetrnejšie k telu a skôr sa zotavis.vlastne po ďalšej mrche potom môžeš ísť na KET si myslím.uvidis čo ti povedia v CAR. A ako sa citis fyzicky? Viem,že srdiečko bolí..😢
@lusesita1312 fyzicky celkom ok,brusko boli krvacanie sa spusta.myslim ze som urobila dobre stym samocistenim,moja gyn urcite bude ineho nazoru,ale pondelok mam ist do mt na zvyskove hcg a utz.uvidim co povie krajkovic,to je premna dolezite,lebo moja gyn je cudna.dnes som nakukla do prepustacej spravy,v naleze mam streptococca,ostala som ako obarena.a tiez nepravidelny hematom.neviem ci nieco z tohto nemoze za potraty...
@desza17 hm,to je zvláštne s tým streptokokom..S tým som sa ešte nestretla..A hematóm mohol bábo ohroziť..Uvidíš čo ti povie Krajkovic.ale myslim,že budeš určite pichat fraxiparin preventívne lebo hematologiu môžeš mať ok,ale v tehu sa krv zhustuje a môžu vznikať zrazeniny..A je fajn,že už dávno spúšťa,budeš to mať skôr za sebou ☹
@lusesita1312 ved to ze uvidim co povie krajkovic.a aj dnes gynda.ten streptococc ma zarazil,ale doslova,a aj to ze v nemocke mi nikto nic nepovedal.
@desza17 možno ten streptokok nie je príčina potratu,ktovie..No verím,že v tej nemocnici si bola pre nich len jedna z mnohých a nikto sa neobťažoval ti niečo vysvetľovať..Je to smutné s našim zdravotníctvom..Tak držím palce a daj vedieť ❤
@desza17 ahoj moja.ako si dopadla v heliose,co ti povedali?a ako sa mas?dufam,ze uz mas vsetko zle za sebou ☹
@lusesita1312 ahojko,tak zvnutra vyzera vsetko ok,hcg bolo 88,este o 7dni na krv,musi byt nula.v mt mi dokopy nic nepovedali.vies ako to je na tych rannych sonach,rychlo...rychlo.druhy tyzden budem volat aj to hcg tak sa chcem objednat na konzultaciu,chcem s nim prebrat ze co a ako.chcem si stat aj za tym fraxiparinom.dnes som si pytala metformin,mam sa vraj nan vykaslat,tak som v soku.pozhanam dake vitaminy,upravim stravu a potom to dobre dopadne,v to veriiiiim.a ty ako moja?
@desza17 som rada,ze sa mas lepsie a citim z teba trosku aj optimizmus do dalsieho boja,tak sa veeelmi tesim 🙂 a za fraxiparinom si stoj urcite a bude vsetko ok nabuduce.nehovorili,ze kedy najskôr mozes?ja som bola vcera na vklad,tak ma caka dlhe cakanie..a mame este 2 bojovnikov zamrazenych.nie je to vela,som trosku sklamana,ze z 14 vajicok dokopy 3 embryjka, ale verim silno,ze aspon 1 bude to prave.
@lusesita1312 jeeeej moja ty uz mas bublinku v brusku?to je uzasna sprava,tak silno ti drzim palce.mooooooja.a kto ti robil vklad?
@desza17 dakujem pekne,si zlata..uz by to po 11.krat mohlo klapnut 🙏 vklad mi robila Starovecka..hm neviem no,ani fotku mi nedala.ja som bola posledna a kočka predo mnou mala 😒 no prezijem to nejak..
A ty by si kedy mohla ist najskor,nehovorili?ci chces najprv tu imuno vysetrit? Ach mojka,nech uz to ryyychlo ubehne ❤
@lusesita1312 ani mne v auguste nedala,potom som si pytala od sestry.och.
Zvazujem skor endokrinologiu,vysetrit stitnu zlazu.ty si to neabsolvovala?
@desza17 na endo som bola raz,ale to bolo strasne davno.bolo to ok no a v Heliose mi brali krv na horm.profil a tam sa vysetruju aj hiormony stit.zlazy a vraveli,ze je to v poriadku.isto to aj tebe robili,ale pre pokoj v dusi chod,tym nemas co stratit 🙂
@lusesita1312 uz len kvoli tej inzulinovej rezistencii chcem ist.ak mi neda gynda vymenny,pojdem za obvodnym,a ako sa citis?
@desza17 a este krvacas,ci uz si sa vycistila?dufam,ze si v poriadku...ja sa citim dobre,tak normalne.bola som od opu PN,ale idem uz zajtra do prace.nic ma neboli,len sem tam pichne 🙂 o tyzden uz budem ovela nervoznejsia..
@lusesita1312 nebud nervozna,vsetko bude oki.myslim na,teba.uz len trosku spinim,pondelok by uz mala byt krv negativna.zhanam tu endokrinologiu na nete.
@desza17 tak som rada,ze to mas uz sa sebou a dobre si urobila,ze si nesla na kyret moja 👍 tu endo chces mimo miesta bydliska niekde?
A dakujem za podporu..zatial nic necitim okrem prs,tak snad to nic neznamena🙂
@lusesita1312 tak v blizkosti objednavaju uz na rok 2018😯,citam ze v Lubochni je endokrinologicke centrum,takby som sa tam objednala,este uvidim ci mi vobec gynda da vymenny listok.nemusis nic moja citit,ani ja som nic necitila,len ten druhy den.a prsia vobeeeec.nebojkaj,vsetko bude oki,kedy chces testovat?
@desza17 tak snad to vybavis rychlo,aby si si mohla ist po drobca cim skor..testik skusim najskor o tyzden..budem sa isto bat vysledku 😍
@lusesita1312 nebooooooj,ja citim ze to vyslo.na krv ides do mt?
@desza17 nie ja pojdem ku svojmu gyn.je to daleko.pojdem buduci piatok.to bude 12.den a v pondelok bude vysledok.a dovtedy samozrejme testik 🙂 kiez by si mala pravdu moja a vyslo by to..lebo uz fakt neviem potom..
@lusesita1312 kolko vam ostalo mrazacikov?jasneeee ze to vyjde,maminka💗,len sa,setri
@desza17 este mame dvoch bojovnikov.tak snad uz len po surodenca potom🙂 aj tebe to mojs prajem cim skor,daj sa dokopy,vybav a presetri co treba a s optimizmom do boja ❤
@lusesita1312 presne tak ako vravis,mam vela optimizmu,v lete to proste vyjde👍💗.tak to citim.a ty moja,neviem sa dockat testiku,a tych krasnych // 😍😍😍
@lusesita1312 no ako mojaaaaaa?
@desza17 ahoj mojka..tak zatial trpezlivo cakam a netestujem. povedala som si, ze v piatok 🙂 ale pocity nic moc, tak normalne ako vzdy..a ty ako?nieco nove??
@lusesita1312 skodaaaa,ja som myslela ze posles uz testik😉😊
@desza17 je to pokušenie velke, ale mam stres z toho a takto si aspon dlhsie uzijem ten pocit, ze to tam mozno je, akoby som uz mala byt sklamana 🙂 vies to uz 11.transfer v zivote, tak uz sa konecne ucim trpezlivosti 😉
@lusesita1312 11ty???🙏😵😯,moja tak to mas obdiv?a predtym sa neuchytilo ci ako?
@lusesita1312 nemal tam byt za obdiv otaznik ale vykricnik🙂

@lusesita1312 co je celiakia?zajtra idem volat na repro,nech mam termin.ty mas tieto vysetrenia?inak vies co som sa ta chcela este opytat?co si myslis o tom ze som zvolila spontanne cistenie