Potrat - parciálna mola

kavickova
30. okt 2020

Ahojte dievcata. Potrebujem strasne velmi poradit,lebo uz som zufala. S manzelom sme sa 4 roky snazili o babatko, presli cez xy vysetreni aj na Slovensku, aj v Cechach. Nakoniec sa nam to podarilo a v lete som po IVF otehotnela. Facku sme dostali v 8tt ked som potratila a z dalsiu facku, ked z histologie zistili, ze islo o parcialnu molu. A teraz ten nas problem. Primav v CAR nam odporucil prist na dalsi vklad hned prvy cyklus,teda ked bude hcg na 0, lebo vraj to nie je taka strasna diagnoza a ma s tym skusenosti. Ale absolbovala som aj vysetrenie u docenta Korbela a ten nam nariadil, ze treba aspon 3 mesiace pockat, aj ked to u nas vyzera dobre. Tak by som rada poznala nazor zeniciek, co si tym presli, ci otehotneli, ci s tym mali nejake problemy, alebo vsetko ok,ci radsej pockat zas ktovie dokedy.. 😥
A vdaka za vase nazory, skusenosti...

leus22
1. nov 2020

@kavickova ahoj. Aj ja chodím k docentovi Korbelovi. Tiež mi z histo vyšla parcalna mila. Po kyrete sa mj hcg znížilo a menštruáciu mam pravidelnú. Odporučil mi otehotnieť po 6 mesiacoch.. Gynekológ mi povedal že môžem aj po 3 tiež rozmýšľam, ze ci počkať alebo začneme skúšať.. Tiež by som chcela vedieť, či žienky čakali minimálne tých 6 mesiaov alebo otehotneli skôr.

kavickova
autor
1. nov 2020

Ja som stale na vazkach, ale ked mam teraz najvacsiu sancu, tak ju asi vyuzijem. Pan primar spominal, ze dokonca odrodil par zien, ktore mali molu, ale nie az v takom rozsahu a tu na SR poslu hned kazdu na potrat. A ake mas pocity z docenta Korbela? Ja teda nie som nejaka citlivka, ale bol velmi arogantny.

leus22
1. nov 2020

@kavickova ja som sa s ním ani poriadne nerozprávala. Určite je veľký profik ale je kus arogantný. Máš pravdu. Je zvláštne ako sa Názory lekárov líšia.. Potom nevieš čomu veriť. Skús 🙏 držím palce aby sa podarilo.

kavickova
autor
2. nov 2020

@leus22 to ma najviac rozhodilo, ze kazdy tvrdi nieco ine, v brne z toho nerobia vedu, ale tento v BA by mi najradsej odporucil vobec neotehotniet podla mna. A najviac co ma dorazili, ked mi povedal, ze mam schudnut a potom urcute otehotniem, aj ked neviem z coho otehotniem, ked moj manzel nema ziadne spermie...ale moje schudnutie je asi liek aj na manzelovu neplodnost. Cela navsteva u neho bola taka divna.

leus22
2. nov 2020

@kavickova zo nemyslíš vážne, takýto prístup. Hej podľa mňa to berie veľmi vážne.

leus22
2. nov 2020

@kavickova do kedy mas chodiť na kontrolu? Na krv? Ja chodím skoro 300km kvôli kontrole hcg aj keď skoro hned bolo negatívne

kavickova
autor
2. nov 2020

@leus22 mne kazal 3 mesiace. Hoci tiez mam uz hcg 1,66. A 22.9. mi robili kyret. Ty mas kolko po kyrete? Ja som zatiam menstruaciu ani nemala, ale cakam uz kazdu chvilu. A v kolkom tyzdni si o babatko prisla?

leus22
2. nov 2020

@kavickova ja som mala kyret 20.8. A menštruáciu 16.9.
V 8 tt ale to bol môj 2 potrat 😪 zistili mi ze mam trombofiliu, bola som na hematol. Vyšetrení

kavickova
autor
3. nov 2020

@leus22 ta trombofilia sa da zistit iba na hematologii? A obidva si mala molu?

leus22
3. nov 2020

@kavickova nie v prvom prípade to nebola mola, prestalo byť srdiečko a teraz som mala molu.. A ano len hematologia. Preto aj prestalo byť srdiečko lebo sa mi robili krvné zrazeniny 😪

zafir01
3. nov 2020

@kavickova podarilo sa nam prirodzene po 2 rokoch, tiez ta ista diagnoza, ale v 10 tyzdni som potratila. dr kazal 3 cykly pockat. pila som alchemilkovy caj presne 6 tyzdnov od potratu a potom sme mali nechraneny styk, kedze mi vysli plodne dni a podaril sa zdravy syn. dnes ma 9 rokov .

kavickova
autor
3. nov 2020

@zafir01 takze si,, neposluchla" doktora, vyskusala a vyslo to? Nevratila sa ti ta mola? Myslim, ci si po porode nemala nejake nadorceky alebo tak? Myslim, ze presne toto som potrebovala pocut, ze existuje niekto, kto aj napriek diagnoze otehotnel a vsetko bolo ok.

kavickova
autor
3. nov 2020

@leus22 fu, to ma mrzi... A da sa to nejako liecit?

zafir01
3. nov 2020

@kavickova všetko som mala ôk. Tehotenstvo síce rizikové, z dôvodu krvácania v rôznych týždňoch tehotenstva, koli hematomom menším. Ale nesuviselo to s predošlým tehotenstvom

leus22
3. nov 2020

@zafir01 aj mna si veľmi potešila, ja mam dostať už 3 menštruáciu od negatívneho hcg 🙏 tak snáď sa podarí. Na Hematom ti davali progesteron alsbo nieco také?

kavickova
autor
3. nov 2020

@zafir01 dakujem, velmi si mi pomohla. Idem do toho. Dufam, ze sa to aj nam podari... 🙂

kavickova
autor
3. nov 2020

@leus22 drzim ti velmi velmi palce..

leus22
3. nov 2020

@kavickova ďakujem aj ja tebe, potom napíš ako ste na tom

kiki68
11. nov 2020

Mne kazali dva roky cakat, nakoniec to osud zariadil a cakala som viac rokov po zmene partnera. Teraz mam zdrave babo.

florianabotosova
11. nov 2020

@kavickova presne s týmto ti neviem pomôcť ja som tiež potratila a tiež histologie mala podozrenie na parciálnu molu. Vzali mi krv ale vraj podľa hcg je všetko v poriadku. Mne tiež gynekológ povedal ze si mame dat pauzu aspoň 3 mesiace ale keďže sa vraví ze po potrate je dobre pohnojena pôda som znova otehotnela a už som pomaly 4 mesiaci. Potratila som 30.juna. Myslím ze ta budu teraz často kontrolovať ak sa ti podarí otehotnieť co dúfam ze áno.

kavickova
autor
12. nov 2020

@florianabotosova dakujem. A teraz mas vsetko v poriadku? Tak som sa rozhodla, ze pojdem na vklad embrya uz teraz po prvom cykle, teda ak tam nebudu nejake nadorceky alebo nieco podobne. Jaaaj velmi drzim palce vsetkym, co sme takto prisli o mimco, aby to dalsie tehotenstvo bolo uz bezproblemove...

florianabotosova
13. nov 2020

@kavickova áno zatiaľ je všetko v poriadku. Maličké rastie tak ako ma a hýbe sa. Som skoro v 4.mesiaci takže ešte síce necitim pohyby ale na sone to bolo vidiet. Prvé tri mesiace som brala kyselinu listovú na odporúčanie gynekológa.

olivia1425
13. nov 2020

@kavickova ahoj ja som sice neplanovala hned otehotniet, ale povolene som mala az ked bola hodnota 0 a to kontrolalovi asi 3x po sebe
Vravel ze tam ze riziko v tom ak by si otehotnela tak by nevedeli ci hcg stupa len z tehotentva alebo sa mohla "zvrhnut" mola preto sa caka na 0.
Inak nechapem naco cakat dlhsie 🤷‍♀️

kavickova
autor
13. nov 2020

@olivia1425 ahoj.. Ja mam uz tiez hcg na 0,zatial mi dvakrat merali a stale stupalo, tak myslim, ze to bude dobre... Aj si teda otehotnela?

kavickova
autor
13. nov 2020

@florianabotosova super, tak ti drzim palce. Kyselinu listovu beriem tiez, uz od toho kyretu, vraj je to dobre aj pred planovanym tehotenstvom, aj magnezium som nasadila.

olivia1425
13. nov 2020

@kavickova pockaj teraz nerozumiem ako stupalo? 🧐 ked uz je 0 tak je to podla mna ok. Mne to klesalo.velmi velmi dlho par mesiacov ale doslo do 0. Otehotnela som ale po par rokoch. Ja som vtedy nechcela. Ale uz sa to nastastie neopakovalo

leus22
13. nov 2020

Ja som mala negatívne hcg 2 týždne po kyrete. Od kyretu mam 3mes a stale neodporúča 😒

olivia1425
13. nov 2020

@leus22 ale preco sa neodporuca? To si nejak uz nepamatam ak je hcg ok, ved praveze sa vravi ze po kyrete sa pekne chyta 🙂

solemami
14. nov 2020

@kavickova prve tehotenstvo bola mola s dvojickami. jedno bolo babatko, druhe nie. mala som sa rozhodnut ci pokracovat v tehotenstve ale priroda to rozhodla za mna a babatku prestalo byt srdiecko. stalo sa to v juli a v oktobri - ked som mala 0hcg tak som znova otehotnela. narodila sa nam zdrava dcera a aj dalsie tehotenstva boli ok.

leus22
14. nov 2020

@olivia1425 tento rok som mala 3x kyret, zlr som bola vyčistena tak asi preto nech sa dá maternica dokopy

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre