icon

Úspešné mimotelové oplodnenie a potrat v 1. trimestri

desza17
17. okt 2016

Ahojte je tu niekto v podobnej situacii?otehotnela som na prvy raz po ivf..mala som ket.vsetko bolo v poriadku az do 8.tt..kedy som zacala krvacat a potratila som.volala som do centra ze aky je teraz postup..tak ze prve tri mesiace nemozem otehotniet.mam ist na konzultaciu po dvoch mesiacoch..tak som strasne zvedava ze co bude nasledovat.budem velmi rada ak sa podelite o vase skusenosti.

lusesita1312
3. apr 2017

@desza17 no je toho uz dost, 4.IVF a 11.vklad, 2x som mala biochemicke a 1x tehu, ktore odislo..pricina neznama, vsetky vysetrenia ok. my mame zly spg ja som vraj v poriadku..tak uz ani Krajki nevie, co s nami 🙂 ale stale bojujem, hoci niekedy z posledneho..
ty sa mas ako moja???

desza17
autor
3. apr 2017

@lusesita1312 a teraz by som sa mala objednat na konzultaciu ku krajkovi?dnes som bola u svojej gyn na hcg zajtra by mali byt vysledky,tak hadam uz budr nula,len neviem aky je postup dalej.som objednana na endokrinologiu,na buduci tyzden,vymenny si pojdem pytat za obvodnym,nepojdem kvoli tomu do mt.len pred dalsim ketom by som sa snim najradsej poradila,aj ohladom fraxiku,ci mi ho da preventivne,chcem ist az okolo jula na vklad.
Mas moj velky obdiv,tolko vkladov.a to mas uplne vsetky vysledky ok?ak sa mozem opytat,nahodou nemas nadvahu?dali ste si aj pgd robit?

lusesita1312
3. apr 2017

@desza17 fraxik ti da urcite teraz..a to vydrzis do jula? 🙂 no ale radsej nech si v poriadku a mas vsetky vysledky..na dobre sa caka..
nadvahu nemam vobec a ani iny zavazny zdrav. problem..trochu hustejsiu krv sice, ale to si picham na riedenie preventivne. inak vsetko ok, aj genetika, aj reproimuno, celiakia...PGS sme dali pri 3.IVF a to, ktore vyslo ako zdrave sa nam vobec nechytilo,ani ťuk.tak sme teraz uz nedavali, zbytocne..mozno nakoniec ani vlastne dietatko nebude..ale ja stale verim ❤

desza17
autor
3. apr 2017

@lusesita1312 coze by nebolo,ved ho mas akurat v brusku💗🙏.verim ze to vyslo a ty musis tiez.a uz testikuj lebo som v ocakavani😊😘.tebe dal fraxik krajko?to si ho mam pytat?

lusesita1312
3. apr 2017

@desza17 ďakujem ti za povzbudivé slova,uvidime ❤ nepicham fraxik,ale clexan.je to vlastne to iste. Prve dva ivf som mala v KE a tam to davaju kazdemu preventivne.potom som bola na hemato,kde mi lekarka odporucila pichat to stale pred a po vklade.a ked som presla do MT,tak na zaklade spravy z tej hemato mi to uz davaju uz automaticky.skus povedat v Heliose,ze to chces skusit a nemal by byt problem.lebo aj ked je hemato ok,v tehu sa krv zhustuje a moze to byt problem.myslim,ze ta neodmietnu.a kedy tam ides?

desza17
autor
3. apr 2017

@lusesita1312 ved aj ten hematom co som mala svedci o niecom,proste krajkovi poviem ze chcem fraxik,preto chcem ist pred ketom na konxultaciu.

lusesita1312
3. apr 2017

@desza17 urcite chod,aby si nesla na KET len tak naslepo.ono to mozno bola teraz nahoda,ale radsej tomu predist..ale napriek všetkému,aspon vies,ze sa ti babo vie pekne chytit bez problemov..to je super a do tretice to uz dosiahnete dokonca 😍

desza17
autor
3. apr 2017

@lusesita1312 a to sa mozem aj sama objednat na konzultaciu?som ztoho mimo.pri prvom potrate mi krajko volal,ze aky je postup,mala som sa objednat o dva mesiace na konxultaciu.ale teraz nikto nic.pytala som sa koordinatorky ked mi minule volala vysledky hcg ze aky je terax postup..tak ze v buducom cykle sa mam objednat na 14.dpt na utz a,naplanujeme ket,ale ja,som jej povedala ze este nechcem ist na vklad,a ze sa chcem poradit s dr,tak mu vraj mam zavolat...som bola z toho mimo.

lusesita1312
4. apr 2017

@desza17 jasne, ze mozes.zavolaj na recepciu a objednaj sa na konzultaciu priamo k nemu.oni ti daju termin alebo si vyberies..robis spravne,ze sa ides poradit..tak som zvedava,co ti povie..

desza17
autor
4. apr 2017

@lusesita1312 a ty mas vysetrenu aj celiakiu?moze to aj obvodak z krvi?

lusesita1312
4. apr 2017

@desza17 mam aj to 🙂 obvodak asi nie..mne to robili na gastroenteorologii a potom aj na reproimuno z krvi..ale na to gastro som bola pre iný problem, ale vysetili aj to. no spytaj sa svojho lekara..ono je mala pravdepodobnost, ze mas celiakiu, o tom by si uz asi vedela, ale stat sa moze.

desza17
autor
4. apr 2017

@lusesita1312 akurat sa chystam za obvodnym.ten vymenny listok pytat na endokrin.vcera tam bolo vela ludi.cakam aj na to hcg,dnes mi ma gyn volat,im to teda trva😡.a ty testik este nic?ta obdivujem,ja vzdy 6.dpt zacinam😊😊😛

lusesita1312
4. apr 2017

@desza17 mozno skusim zajtra, to bude 10. den a to uz bude myslim si rozhodnute..no nemam velmi dobrý pocit :(

desza17
autor
4. apr 2017

@lusesita1312 preco zas myslis negativne?verim ze to vyslo a ty tiez ver💞👍

lusesita1312
4. apr 2017

@desza17 maš pravdu,ja viem..ono ja stale verim tak prvých 6-7 dní a potom uz som negativna..no skusenosti moje,vies 🙂 a ty ako hcg?

desza17
autor
6. apr 2017

@lusesita1312 ahojky,tak ako testik?

lusesita1312
7. apr 2017

@desza17 ahojky moja..nikajo..dostala som ms vcera v plnej parade, takze koniec 😂 doteraz som bojovala, ale toto ma nejak zlomilo, tak sa musim dat dokopy nejako..ale zvladnem to..a ty ako moja s tym hcg?

desza17
autor
7. apr 2017

@lusesita1312 to naozaj?do kelu,tak som verila😞😢,preco sa ti nechce uchytit?v car to neriesia?mrzi ma to,ale nezufaj este mas mrazacikov.kedy pojdes znova na vklad?papas matersku kasicku?je vraj vyborna,aj ja si ju idem objednat.a hcg?co sombola pondelok na krv bolo 10,1...stredu mi povedala sestricka,a ze mi dr bude volat ale doteraz nic😒

lusesita1312
7. apr 2017

@desza17 no neriešia veľmi..Krajki mi povedal na konzultacii, ze ked tento cely cyklus zase nic, tak nam odporuca darcovstvo..ale my nechceme. ved som mlada, mam 30, som vraj zdrava a chcem vlastne dieta rozumies. na vklad pojdem v maji..tu kašičku by som ja nemala jest vraj, lebo som alergička, tak neviem..ale skusim teraz na mesiac kuru wobenzym.odporucala mi to známa, ktora 2x potratila, potom to brala a teraz ma 3 zdrave deti.tak skusim teda..uz nemam co stratit 🙂
dakujem ti za podporu a tebe tiez velmi drzim palce.. joj teraz som nejak nasrata na cely svet 🙂 pisala som mail Krajkimu, ze chcem prednisom pred KET. To je liek na potlacenie imunity, lebo mozno ich nejak moje telo zabija po vklade..uz neviem.lebo reproimuno je ok, ale mozno po vklade ta imunita pracuje inak..tak som zvedava, co on na to, lebo nerad to predpisuje..

desza17
autor
7. apr 2017

@lusesita1312 aj ja mu idem volat o pol3.tiez snim chcem prebrat fraxiparin,ale aj koordinatorka mi kazala,lebo moja gyn ma objednala na kontrolne hcg az o mesiac,4.5.tak je to vraj nestandardny postup ma takto nechat mesiac.co sa tyka wobenzymu,tiez som o tom citala a tiez si ho idem kupit😉👍.prednison mi posle kamoska,v cr ho davaju vraj kazdej pacientke pred ivf preventivne.a to mu kam pises?on ti aj odpovie?to som nevedela.

lusesita1312
7. apr 2017

@desza17 no som zvedava co ti povie.mne odpisal,ze dobre,ze mozme prednison 5mg denne.ma mail krajkovic@sanatoriumhelios.skale odpoveda dost stroho a strucne,tak mu radsej zavolaj.🙂

desza17
autor
7. apr 2017

@lusesita1312 ja som mu tiez teraz napisala,nechcem ho volanim otravovat😯😞,snad mi odpovie.tak super ze ti schvalil ten prednison.

desza17
autor
7. apr 2017

@desza17 za heliosom je este .sk?

desza17
autor
7. apr 2017

@lusesita1312 s tou strohostou si mala pravdu,napisal mi akurat ze pri hcg 10,1 je potrebna kontrola hcg zas o 5-7dni,a krv moze byt hocikde.😒😯😞

lusesita1312
7. apr 2017

@desza17 no krasne ❤ pocuj,odpurucim ti stranku www.neplodnost.org..tam je poradna pre asistovanu repr. a na otazky odpoveda Dr.Texl,primas z Heliosu Brno.je strasne zlaty a poradi ti isto dobre.ja som mu dnes tiez pisala a do troch hodin mi napisa...odpoved budes mat priamo na tom fore pod svojou otazkou.vyskusaj 😉

desza17
autor
7. apr 2017

@lusesita1312 ja som mu uz minule pisala.tiez mi rychlo odpovedal.a,tebe co poradil?

lusesita1312
7. apr 2017

@desza17 no ze prednison radsej nie. A ze by zvazil hysteroskopiu - opticke prezretie dutiny maternice.tak zvazujem,ale az po poslednom vklade.

desza17
autor
7. apr 2017

@lusesita1312 a preco nie prednison?

lusesita1312
8. apr 2017

@desza17 prednison brzdi imunitu a je vyssie riziko virusovych inf...no ale kratkodobo ho davaju vsade,tak ja ho asi aj tak skusim..musim proste nieco urobit inak.dalej to uz takto nejde 🙄

desza17
autor
8. apr 2017

@lusesita1312 myslis ze si ho ja,radsej nemam dat?ten wobenzym skusim urcite.a aj matersku kasicku.