Úspešné mimotelové oplodnenie a potrat v 1. trimestri
Ahojte je tu niekto v podobnej situacii?otehotnela som na prvy raz po ivf..mala som ket.vsetko bolo v poriadku az do 8.tt..kedy som zacala krvacat a potratila som.volala som do centra ze aky je teraz postup..tak ze prve tri mesiace nemozem otehotniet.mam ist na konzultaciu po dvoch mesiacoch..tak som strasne zvedava ze co bude nasledovat.budem velmi rada ak sa podelite o vase skusenosti.
@desza17 bude dobre,neboj mojka..a teraz ked vysadis lieky,tak myslis,ze nedostanes ms normalne?
Ja sa mam dobre celkom,nevolnosti uz pomaly slabnu.v piatok mame to prve velke 3D,tak sa tesim aj bojim zaroven 😲
@lusesita1312 velmi budem na vas mysliet piatok,urcite to dobre dopadne.cakam ze sa rozkrvim,zatial nic,zacala som trochu spinit,tak uvidim.
@desza17 dakujeme,dufam,ze to dobre dopadne..aj ja drzim palce,nech sa ms rychlo spusti 🙏
@lusesita1312 to mam brat ako ms?
@desza17 ja som v januari potratila. V marci som tusim isla na hemato. Zistili mi trombofiliu. Mam hustu krv a to pravdepodobne zabilo babo. Picham si clexane a beriem anopiryn. Neviem ci sa to prve berie ako ms. Ja som pp potrate krvacala dva dni. Normalna ms mi prisla po 6 tyzdnoch.
@desza17 ja myslim,ze ano,ak budes normalne krvacat,nie spinit..ono to totiz nebol potrat ako taky,kedze sa v maternici nic nenaslo,berie sa to ako biochem.tehu.takze KET odkladas nateraz?
@lusesita1312 ano to mi aj koordinatorka povedala,ze sa to da nazvat biochemickym tehu.dnes ma tak boli podbrusko,ako pri silnej ms...otras.ket necham este otvoreny
@desza17 tak ved uvidis..ale ak sa rozhodnes ist,pichaj fraxik uz par dni pred..mne Krajko vzdy hovoril,ze staci v den vkladu,ale pokial je v krvi problem,tak nestaci..joj moja,nech uz ides znova na ten uspesny,chcem sa tesit s tebou ❤
@lusesita1312 si zlataaa❤❤,som stastna ze ty uz mas konecne to kriticke obdobie za sebou,i ked cele tehu je take obdobie,da sa povedat,ale ty si na najlepsej ceste,a velmi ti fandim.tebe kto dal clexan?
@desza17 dakujem mojka 😍clexan mi doporucila hematolohicka v KE,tiez na vyssom pracovisku.spravu som potom niesla do CAR a potom mi to uz oni stale pred a po vklade predpisovali.a teraz chodim raz mesacne do KE a tam mi to predpisuje doktorka.krv sa mi v tehu trocha viac zhustila ako pred tehu,tak ozaj pozor na to.ale uz budes v dobrych rukach 🙄
@lusesita1312 aj anopyrin mas?
@desza17 nie ten ja nemam,myslim,ze ho davaju ne lepive dosticky tzv.antifosfolipidovy syndron a ten nastastie nemam.ale je pravda,ze niekto ho pri ivf berie aj preventivne.chces ho brat?
@lusesita1312 ved uvidim.pojdem na to hemat.vysetrenie este raz,a komplexnejsie.a chcela by som pri dalsom vklade vkladat viac progesteronu
@desza17 ahoj mojka.taak u nas zatial vsetko v najlepsom poriadku..sme o 3 dni dopredu a vsetko je na svojom mieste.vysledky z krvi az do 2 tyzdnov..tak dufam a verim..konecne mam trosku menej stres 😍
Dakujem,ze si drzala palce,aj ja tebe samozrejme nadalej a veeelmi 🙏
@lusesita1312 to su uzasneee spravy,tesim sa.ty si to taaaaaak zasluzis,velmi ti fandim,a budem ta vzdy podporovat.a este ti byva zle?aj fotecku vam dali?ako to prebiehalo?
@desza17 dakujem mojka 😉nevolnosti s 13.tt pekne ustupili,este mi pride nevolno,ale je to ovela lepsie..dali nam fotky na usb kluci ❤zobrali krv,potom sono take podrobne,kde pozeraju vsetky kosticky,srdiecko,mozog a tzv.sijove prejasnenie na vylucenie Downovho syndromu.bolo to velmi zaujimave..
A ty moja ako s ms?a na hemato si uz objednana?ty si to tehu tiez velmi zasluzis a ja uz sa tesim na tvoj KET 😍
@lusesita1312 to je uzasneee,len davaj na vas pozor.vies co este uvazujem?dat si urobit hysteroskopiu.mam sa objednat do car na konzultaciu?
@desza17 no to je celkom dobry napad..nechces najprv pockat na hemato?hystero je dost invazivne,ale isto ma zmysel,ked ostatne bude ok.objednaj sa ak chces,nech poradia 😉no a ms?
@lusesita1312 teraz aj ja citam ze je to zasah do maternice pri ktorom sa pouziva aj kyret.takze to este zvazim.na hemato isto pojdem,pondelok sa idem objednat.ms vcera prepukla,tecie a tecie,mala som aj dost velke bolesti,az som plakala.dnes to trochu ustupilo,i ked este nie celkom,ale vydrzim,nic mi ine neostava.este sa dopracovat k tomu vymennemu listku.och
@desza17 ja tiez myslim,ze najprv hemato a hystero az ako posledna moznost,lebo ty nemas problem s uchytenim embryjka..ms super,musis sa precistit mojka ❤

@lusesita1312 myslim ze pockam na vysledky.ved kym zas mne pride ms,budu aj vysledky🙈😉.a ty sa ako moja citis?