icon

Úspešné mimotelové oplodnenie a potrat v 1. trimestri

desza17
17. okt 2016

Ahojte je tu niekto v podobnej situacii?otehotnela som na prvy raz po ivf..mala som ket.vsetko bolo v poriadku az do 8.tt..kedy som zacala krvacat a potratila som.volala som do centra ze aky je teraz postup..tak ze prve tri mesiace nemozem otehotniet.mam ist na konzultaciu po dvoch mesiacoch..tak som strasne zvedava ze co bude nasledovat.budem velmi rada ak sa podelite o vase skusenosti.

desza17
autor
21. okt 2017

@lusesita1312 utorok idem na krv do mt,ale pojdem aj na sono..aj minule som tak bola..nechapem preco ma koordinatorka ppslala len na krv.

lusesita1312
21. okt 2017

@desza17 asi kvoli hcg,ze staci krv..ale jasne,chod aj na sono a pytaj hned listok..takze tento cyklus neplanujes ket?

desza17
autor
21. okt 2017

@lusesita1312 ved by ma mal pozret,ci je uz vsetko oki,nie?a potrebujem aj spravu pre gyndu.snad ma nezglbe ze mi sono netreba..ci?

lusesita1312
21. okt 2017

@desza17 ale nie,to by nemal..ved sono sa tam robi aj tak ako na pase a je to pre tvoj klud..platis tam nie male peniaze,tak nech sa aj staraju 🙂

lola911
21. okt 2017

@desza17 Ahoj, je mi velmi luto co sa stalo 😢 ak sa smiem spytat brala si utrogestan pred vkladom a aj po vklade? mne doktor hovoril ze ak je nejake spinenie alebo krvacanie tak treba zvysit davku utrogestanu a vylozit nohy,,, vraj to ma upevnit tehotenstvo,,, ja som dnes 5tt+3 momentalne beriem 4-0-4 utrogestanu

desza17
autor
21. okt 2017

@lola911 si mila.brala som,avsak v mt nam toho progesteronu davaju malo..sa mi to nezda 200ui rano a 200vecer

lola911
21. okt 2017

@desza17 to sa mi zda nejako malo, ja beriem vaginalne 400 rano a 400 vecer a to mam len preventivne,,, zacala som ho takto brat 6 dni pred ET,,, skus sa na to spytat aby ti predpisali viacej,,, neviem ci su este nejake ine tabletky progesteronu ale toto sa vola utrogestan a okrem toho beriem estrofem 2mg 3 krat denne, to ma byt na rast endometria,, ten som zacala brat od 1DC,,, tiez sa na to spytaj,,, lebo problem moze byt aj v endometrium,,, ak ti to nebudu chciet predpisat tak jednoducho chod niekam inam ❤

desza17
autor
21. okt 2017

@lola911 oni nechcu nasadzovat estrofem ak na to naozaj nieje dovod.mala som na 14.dc 7mm endometrium a dr povedal ze je to super..dal mi termin ketu a bolo.ten progesteron uz riesim...pisala som im do diskusie,ze zeny ktore nemaju ovu potrebuju viac progest,tak som zvedava co mi odpisu..ale pri buducom vklade to zvysim aj sama.este tu hematku si chcem dat rozsirnejsie vysetrit,a uvidim.

lola911
21. okt 2017

@desza17 radsej by som sa na to spytala lebo mne doki povedal ze estrofem sa uziva az do 12tt az po kial sa babetku nezacne vytvarat nervovy system,,, ja som tiez nemala problem s endometriom,, po 12tt estrogen zacne rychlo stupat sam tak sa nemusi brat lebo placenta si ho bude vytvarat sama

https://akootehotniet.com/tehotenstvo/hormony-v...

desza17
autor
21. okt 2017

@lola911 opytam sa,dakujem za rady..co doktor to.iny postup!😖🤔

desza17
autor
21. okt 2017

@lusesita1312 a vy sa ako mate moja?to uz 13'tt?❤❤✊✊😉😉

lusesita1312
22. okt 2017

@desza17 ahojky..no my dobre,take klasicke tazkosti ako obcas nevolnost,nafuknuta stale ale inak fajn.strasne rychlo to leti,tak dufam,ze bude vsetko uz len dobre.a tebe ms uz skoncila?

desza17
autor
22. okt 2017

@lusesita1312 kiezby to aj mne tak letelo...ako plynie den za dnom,som vuac a viac nedockavejsia dalsieho vkladu,tesim sa a bojim zaroven.ms este mam,dufam ze do utorku skonci,aby som mohla ist na to sono.co teraz beries?vacsina liekov ti po 12.tt skoncila,vsak?

lusesita1312
22. okt 2017

@desza17 mali by mi uz vysadit..zatial este beriem progesteron a medrol 4mg.v utorok mam poradnu,tak asi zacneme znizovat postupne..neboj mojka,vsetko bude ok a za chvilku mas po vklade 😎

desza17
autor
22. okt 2017

@lusesita1312 tak odporuca mi dost bab ze mam ist hned v dalsom cykle...ale ked vies,mne ms nepride skor ako za 5-7tyzdnov

lusesita1312
22. okt 2017

@desza17 jasne,chapem..no to je dlho..a nechces hned teraz risknut,ked mas uz aj fraxik doma?mojka,ako sa ty citis..myslim,ze budes sama najlepsie vediat,kedy je ten spravny cas..ale ano,priklanam sak tomu ist hned,lebo teraz mas pekne precistenu maternicu po ms a telo stale nadopovane hormonmi..ved sa skus spytat v MT v utorok,ci odporucaju.

desza17
autor
22. okt 2017

@lusesita1312 myslim ze neodporucia,koordinatorka mi povedala ze mozem ist ked bude hcg 0,tak v dalsom cykle...toto asi nemozem brat ako cyklus,ci?som zvedava utorok aku budem mat hodnotu hcg.este stale krvim,tak asi ani na sono nepojdem,uvidim.a stym fraxikom sa bojim bez hemato..neviem kolko odkedy,dokedy atd.

desza17
autor
22. okt 2017

@lusesita1312 este sa ta chcem.moja opytat,spominam si ze tebe po tom potrate robili v mt stery dake..preco to mne nik nerobil ani nenavrhol?

lusesita1312
23. okt 2017

@desza17 ahoj mojka..chapem,ze mas obavy ist hned a ked si nie si ista,tak teda radsej pockaj na dalsi cyklus..co sa tyka fraxiku,dava sa aj preventivne v davke 0,3 denne par dni pred vkladom..ved uvidis,co ti povedia zajtra..
A ano,bola sa 2 mesiace po potratena konzultaciu a robili mi stery na mykoplazmy,ureaplazmy a chlamydie plus odber na infekcne ochore z krvi..no a ro by bolo fajn,keby ti to spravili..najlepsie bude,ked sa objednas na konzultaciu a rovno sito vypytaj..nechapem,preco tito nenavrhli uz davno..chod si za tym urciite.👍

desza17
autor
23. okt 2017

@lusesita1312 ved ani ja nerozumiem preco mi to nenavrhli...som taka sklamana zo vsetkeho.

desza17
autor
23. okt 2017

@lusesita1312 a pozerala som aj tu stranku co si mi davnejsie poslala,kde sa,da priamo poradit s dr.docitala som sa o tom ze teraz by som mala mat ox kortikoidov pauzu 4-6tyzdnov a potom cca 4tyzdne pred ket nasadit,plus dva tyzdne pred ket nasadit aj wobenzym a anopyrin..musim si to prestudovat.

lusesita1312
23. okt 2017

@desza17 tak to mas pravdu,je to smutne,ze vkladom akoby ich starostlivost skoncila a dalej si ries..no nic,nevadi..pekne si vsetko nastuduj a porad sa s odbornokom hoci online..ja som si tiez sama nasadila aj medrol a wobenzym a zabralo,teda asi..neboj,bude dobre,ale na tie vysetrenia sa popytaj v car isto,mas na ne narok.

desza17
autor
23. okt 2017

@lusesita1312 podarilo sa mi.objednat na tu hemato do Nr,31.10.tak som rada,zajtra musim pytat od krajka vymenny listok.a plus sa spytam na tie stery.

lusesita1312
23. okt 2017

@desza17 no super mojka,tak drzim zajtra palce a daj vediet.ja mam zajtra poradnu,tak ma mozno uz vypise do prace 😎

desza17
autor
23. okt 2017

@lusesita1312 tak aj drzim palceky mojaaa,a ocakavam cerstve infosky😉😉👌👌❤❤.ty si dokedy brala wobenzym?

lusesita1312
23. okt 2017

@desza17 brala som ho len do vkladu,ale moze sa aj dlhsie asi do 12.tt..ja uz som viac nemala..je drahy,ale moze pomoct na vela veci..

desza17
autor
23. okt 2017

@lusesita1312 pisal ten dr ze do 15'tt. Davkovanie 4-0-4.tak to skusim.

lusesita1312
24. okt 2017

@desza17 ahojky,tak ako si dnes dopadla???my oki vsetko,o tyzden sa vracam do robotky,uz sa aj tesim celkom 😎

desza17
autor
24. okt 2017

@lusesita1312 vsetko oki mate?kolko cm mate?juj tesim sa velmi.ja som tiez oki,maternica cista,hcg 11,6.mam aj vymenny na hemato.a na vytery mi povedal ze mi to neni treba😯🤔.4.12.mam preventivku,tak.snad mi to urobi aspon gyn.ta ma tiez dnes dojala..sla som jej zaniest spravu z car,a vravim ze buducii tyzden budem potrebovat odber na hcg...ona potrebuje doporucenie z car.no chapes?to je sila.sama koordinatorka bola z toho mimo.hruza.a odpisala mi aj starovecka v diskusii..kde sa pytam na hysteroskopiu...ze je to jeden z doporucenych postupov po skorych abortoch..chapes?tak.preco mi to nik nedoporucil??!och.krajko povedal ze doporucuje ket v dalsom cykle.

lusesita1312
24. okt 2017

@desza17 oni su saleni uz naozaj..vytery neni treba?a ak tam je nejaka napr.ureaplazma,tak ta sposobuje skore potraty..skus si to nastudovat a nech ti to tvoja gyn.urobi,lebo to je bezny postup..aj v ich diskusii ked sa baby pytaju,co sa da este vysetrit po neuspechoch,tak to sami odporucaju.x-krat som to tam citala..sila no.. inak si tiez myslim,pockaj na hemato,nasad fraxik a chod na vklad..hystero ti vsetko oddiali a vacsinou nic nezisti..mne sam Krajko povedal davnejsie,ze keby tam bolo nieco vaznejsie v maternici,tak to na sono uvidi.len nervy z tych doktorov..😈
Noo vsetko oki,babo sa dost hybalo tak cm presne neviem,ale zodpoveda zaciatku 14.tt a tak aj som..v piatok malo 6cm..objednal ma uz na trple testy v 17.tt,tak dufam,ze vsetko dobre dopadnem..uz nech rodim,lebo je to sice krasne,ale aj stresujuce obdobie ❤