icon

Úspešné mimotelové oplodnenie a potrat v 1. trimestri

desza17
17. okt 2016

Ahojte je tu niekto v podobnej situacii?otehotnela som na prvy raz po ivf..mala som ket.vsetko bolo v poriadku az do 8.tt..kedy som zacala krvacat a potratila som.volala som do centra ze aky je teraz postup..tak ze prve tri mesiace nemozem otehotniet.mam ist na konzultaciu po dvoch mesiacoch..tak som strasne zvedava ze co bude nasledovat.budem velmi rada ak sa podelite o vase skusenosti.

lusesita1312
24. nov 2017

@desza17 na screening idem az o 2 týzdne.teraz som v 18.tt.pohlavie mi povedal moj gyn. teraz na poradni,lebo sa malý pekne ukazal..mala som aj tripple testy robene,ale vysledok zatial neviem.no nestresujem,lebo prve testy na tie vady v 13.tt vysli dobre,takze verim,ze sa na tom nic nezmeni..a inak v pohode,uz sa gulame trosku viac a straaasne rychlo to leti 😍 a veeelmi si prajem,nech ma cim skor nasledujes moja..dufam,ze som dobrym prikladom,ze aj po vela neuspechoch to ide ❤

desza17
autor
24. nov 2017

@lusesita1312 si uzasnyyyyym prikladom a moj velky vzor,prajem ti to z uprimneho srdiecka a velmi sa,tesim stebou.bozeeee uz 18.tt????😘😘😘🙏🙏🙏🙏to strasne letiiii.

lusesita1312
24. nov 2017

@desza17 dakujem moja,aj ja ti to prajem z celeho srdca ❤ to hned zabudnes na vsetko zle,co bolo..uz sa to blizi, za chvilu januar..a tvoja ms ako?

desza17
autor
24. nov 2017

@lusesita1312 dakujem💗👌.moja ms?ani chyru.4.12.idem na gyn.preventivku,tak dufam ze akurat nebudem mat.5.12'si idem do Nr pre vysledky na hematologiu,tak som zvedava.a v novom roku ideme na to😉

lusesita1312
24. nov 2017

@desza17 tak snad ms pride az po 😊tak to budem na teba mysliet..uz ani clovek nevie,ci je lepsie aby nic nenasli na hemato alebo ano a nech sa to uz vyriesi..ja picham tiez stale clexane a asi aj budem😉nevadi..tak som zvedava,co ti povedia.

desza17
autor
24. nov 2017

@lusesita1312 to ano,ale snad mi da i preventivne daco.vies,ja si aj tak myslim ze embryjka neboli kvalitne.

miska11115
25. nov 2017

Ahojte mam za sebou 1 ivf neuspesne lebo 6tt a iba gestacny vak bez embrijka..cakam na ms ..mame zamrazene este 4 embr....takze ak som dobre pochopila dalsi pokus bude uz KET chcem sa opýtať kolko sa približne doplaca teraz a ako to cele prebieha a ako dlho

desza17
autor
25. nov 2017

@miska11115 ahoj,zalezi od toho do akeho car chodis.my v mt platime za ket 160€.ked budes vediet v ktorom cykle by si sla na ket,na 14.dc sa ide na utz kde dr pozre vysku sliznice,a naplanuje ket...zalezi aj ake mavas dlhe cykly,ja som ket mala na 19-20.dc.ak.je sliznica nedostacujuca,nasadi lieky estrofem,na podporu sliznice (vacsinou sa potom na ket ide az v dalsom cykle),a ak je sluznica ok,a vsetko je ok,da ti progesteron/utrogestan...a to budes vkladat ako pri et,on ti povie od kedy.ak mas dake otazky,kludne pis.ja chodim do Heliosu,v inych car neviem co a ako,ale je to priblizne to iste.

miska11115
25. nov 2017

@desza17 dobre dakujemmm

lusesita1312
25. nov 2017

@desza17 isto ti da daco uz po troch stratach..myslim,ze aj v Heliose by tu mozno uz dali..ci boli kvalitne uz zial neziztis..bud to alebo staci,ze bola niekde mala odchylka a vyvoj sa zastavil..mas eate 3?tam uz je isto to prave👶

desza17
autor
26. nov 2017

@lusesita1312 mame este 4, len mam strach.

lusesita1312
26. nov 2017

@desza17 to verim,ale neboj sa a musis verit..uvidis hemato a potom skusat a skusat.ja viem,ze psychika je niekedy nepriatel

desza17
autor
26. nov 2017

@lusesita1312 ved nic ine mi ani neostava,len skusat,len ten strach,och

katatko351
27. nov 2017

@desza17 ahoj no ja dnes 13 den ultrazvuk a sliznica nizka zvysil mi davky estrimaxu a v piatok znova kontrola potom by bol transfer buduci tyzden

desza17
autor
3. dec 2017

@lusesita1312 ahoj moja,ako sa mi mate?nemam cas teraz na nic ked prerabame🙈

lusesita1312
4. dec 2017

@desza17 ahojky..my v pohode.o tyzden mame morfologicy utz tak sa velmi tesim..a tebe moja drzim dnes palce na prehliadke 🙂

desza17
autor
4. dec 2017

@lusesita1312 aj ja,sa,tesim na spravicky z utz🙏💗.zajtra si idem aj pre vysledky na hematku,tak som zvedava.

lusesita1312
4. dec 2017

@desza17 no to aj ja som zvedava,daj potom vediet..a dnes ako?ms si dostala uz?

desza17
autor
4. dec 2017

@lusesita1312 dnes mi pichla agolutin,tak uvidim.v dalsom cykle mam dat duphaston,snad mi to nic neurobi.

lusesita1312
4. dec 2017

@desza17 ak mas duphaston od cca 16.dc,tak ti to po vysadeni vyvola ms..malo by..je to v pohodke,ved je to progesteron..juj uz sa to blizi,tesim sa 🙂 este zajtra drzim palce 🙏

desza17
autor
4. dec 2017

@lusesita1312 nieco gyn splietala o vystelke,ale vobec som ju nepochopila,ze ci to napomoze k vyvoju vystelky,alebo co...ja som pred ivf bravala duphaston,potom po 1'potrate mi ho v car dr nedal,ze to nechame na prirodu,odvtedy sa len trapim s cyklami.aj dnes 47.dc a po ms ani chyru,tak mi gyn dala agolutin.tak som zvedava kedy ms mieni prist.dnes ma zabila jej vyhlasenim,ze ona tehu v mojom pripade skor vidi ze nebude ako bude,kvoli veku,vahe,pco,inzulin.rezistencii,...ostala som ztoho hotova.

lusesita1312
5. dec 2017

@desza17 to nemyslis vazne!!!! normalne som sa nahnevala..a preco by nebolo?ved to uz 3x vyslo..ty nemas problem otehu,ale udrzat a to sa da riesit..kolko mas rokov,ked sa mozem spytat?lebo poznam asi 3 baby po 40.tke, ktore maju po ivf zdrave deticky,hoci to dlhsie trvalo..no normalne nervy..ked budes tehulka,tak asi zmen doktorku..a ten duphaston ber v pohode,sposobi,ze ti vyvola ms,ked ho vysadis..a daj vediet moja,co dnes 🙏❤

desza17
autor
5. dec 2017

@lusesita1312 ja mam 35.dnes na hemato,mala som nejake hodnoty vyskocene,ale dr povedal ze to moze skreslovat aj to ze odber bol robeny 2tyzdne po potrate,a aj medrol.5'2.mam ist na kontrolny odber,a nasadi mi lieky na zrazanie...povedal ze to povazuje za dolezite,aj keby som mala vysledky ok,lebo je mnoho mnoho hemato pricin,ktore mozu sposobit potrat,upcha,sa cievka a nejde k babu vyziva a odide.dalsi ket mi nedoporuvcil,mam pockat do februara,a nasadime liecbu.aspon po vianociach naskocim na ocistu.

lusesita1312
5. dec 2017

@desza17 hmm..tak fajn,ze nemas ziadnu vaznejsiu mutaciu..tie lieky si uz mohla davno brat keby ti v CAR chceli vtedy dat..ach jaj..ale oki,ved tolko este vydrzis a uz to bude potom fajn🙂

desza17
autor
6. dec 2017

@lusesita1312 jasne vydrzim.aj tak sa mi v januari velmi do toho nechcelo,tak asi je aj dobre ze to takto dopadlo,je to velmi zlaty a chapavy dr,zobrala som aj vysledky z BB z hematky,a nesuhlasil stym dr ze heparin netreba,povedal ze mi to urcite nasadi,lebo v tehu ak sa upcha hocjaka cievka,nepojde vyziva k.plodu,tak odchadza...ty si pichas nieco?inak toho medrolu sa nejak bojim,zas 16mg ak mi daju,to je hroza

lusesita1312
6. dec 2017

@desza17 dr ma isto pravdu a v inych CARoch sa heparin dava preventivne hned pri prvom vklade..ako chapem,ze nechcu davat navyse lieky,ale v takych pripadoch ako napr.ty by som nevahala,lebo isto to neuskodi..ja si picham od zaciatku tiez a raz mesacne kontrola na hemato pre tehotne..no medrol je svinstvo,ale ked moze pomoct a mas dokazanu nejaku odchylku,tak urcite ano..potom ho postupne vysadis neboj 😎❤

desza17
autor
6. dec 2017

@lusesita1312 z toho medrolu mam mindraky,podporuje este viac inzulinovu rezistenciu,co mne nepomaha veru,od januara zacnem chudnut,a snad aj repro sa upravi,ved ak by bolo treba,pojdem na vklad az v aprili,uvidime ako to bude,ale ponahlat sa nejdem.co sa tyka heparinov,aj dr povedal ze uskodit nemozu,len pomoct

lusesita1312
7. dec 2017

@desza17 mas pravdu moja,niekedy je lepsie pockat ako potom lutovat..sama uvidis,kedy pride spravny cas..a medrol kedy nasadzujes,neda sa nizsia davka?

desza17
autor
7. dec 2017

@lusesita1312 medrol neviem..kazal mi dr dva tyzdne pred ket prist na kontrolny odber..tak neviem

desza17
autor
17. dec 2017

@lusesita1312 ako sa mi mate?rastiete?