icon

Úspešné mimotelové oplodnenie a potrat v 1. trimestri

desza17
17. okt 2016

Ahojte je tu niekto v podobnej situacii?otehotnela som na prvy raz po ivf..mala som ket.vsetko bolo v poriadku az do 8.tt..kedy som zacala krvacat a potratila som.volala som do centra ze aky je teraz postup..tak ze prve tri mesiace nemozem otehotniet.mam ist na konzultaciu po dvoch mesiacoch..tak som strasne zvedava ze co bude nasledovat.budem velmi rada ak sa podelite o vase skusenosti.

lusesita1312
20. feb 2017

@desza17 ahooj moja.tak silno držím palce zajtra, nech je sliznica super pripravená pre bábätko 🙂

desza17
autor
20. feb 2017

@lusesita1312 dakujeeeem,uz som aj ja v ocakavani,hned sa potom ozvem.a ty ako moja?

lusesita1312
21. feb 2017

@desza17 ja som tiez v ocakavani,som zvedava, co nam povie vo stvrtok 🙂 ale tak ja to mam trocha na dlhsie teraz..uz by som tiez najradsej sla na vklad. tak som zvedava, ozvi sa potom a silno presilno ti drzim palce ❤

desza17
autor
21. feb 2017

@lusesita1312 ujde ti to neboj,a dotiahnes to do uspesneho konca💗👶.takze ja mam ket pondelok,sliznica 8mm,povedal dr ze taka na hrane,tak som zneistela,ale este ju dacim do vkladu podporim.

nika7787
21. feb 2017

Ahojte kocky...pridavam sa do skupiny. Na KET som bolo 12.12.2016. Podarilo sa to na prvy pokus. Boli sme neskutocne stastni. 2.1.som zacala krvacat a zostala som v nemocnici. 5.1. mi urobili kontrolne soNo a babo tam uz nebolo. Potratila som v 6tt. 😢

desza17
autor
21. feb 2017

@nika7787 to mi je luto,viem co prezivas,drzim palce nech sa,das cim skor do poriadku.pojdes este na ket?

lusesita1312
21. feb 2017

@nika7787 och tak to je smutne :( chapem ta..ale vsetko casom preboli, hore hlavu a šup do dalsieho boja..drzim velmi palce.

lusesita1312
21. feb 2017

@desza17 ved sliznica 8 mm je super v prirodzenom cykle, neboj nic..juuj tak sa uz iste vytesujes na pondelok, vsak? mne to zbehne urcite, to sa nebojim..budem zatial cakat na tvoje dobre spravy 😀

desza17
autor
21. feb 2017

@lusesita1312 vytesujem,to mas pravdu...len ma fakt krajko zneistil,ze sliznica na hrane..8mm😕.zajtra bezim po progesteron,aj po ananas.a este nechapem,vravela som mu ze zaciatkom marca mi pridu vysledky z hemato a on mi hned na to,predpisu vam injekcie na riedenie krvi.to vzdy predpisuju?mne dr na hemato nic nespomi.al,len ze mi vyslefky pridu domov.

nika7787
22. feb 2017

Ano chystame sa na dalsi KET. Musim pockat na mrchu a potom ideme na druhy pokus. Vychadza to na 1.4. 🙂

desza17
autor
22. feb 2017

@nika7787 vela vela sily zelam,nech to tentokrat vyjde!!!!💕

tagon
22. feb 2017

Ahojte..drzim vam vsetky moc palce..hlavne nezufajte..mne sa mala chytila pri 5mm sliznici co je dost malo..a uz ma slecna 2 roky☺ a nebojte sa ani injekcii na riedenie krvi..nicim neublizia..prave pomahaju dobremu prekrveniu takze skor sa babo chyti..Takze smelo do boja☺

desza17
autor
22. feb 2017

@tagon dakujeme pekne za povzbudive slovaa💕.co sa tyka injekcii sa nebojim,len ci mi ich dakto da a hlavne kedy,kedze ket mam pondelok a vysledky z hemato budu az prvy marcovy tyzden.😢

tagon
22. feb 2017

@desza17 no skkoda..oni by sa mali brat uz skor predd transferom..a gynekolog v centre ti ich nepredpise?

lusesita1312
22. feb 2017

@desza17 o sliznicu sa fakt neboj, 8mm je ideal, viac moze byt vraj aj na škodu ( niekde som citala 🙂 ) a inj.ti na hemato napisu myslim len odporucanie a potom recept by ti mali dat na zaklade toho v centre. ale ked uz budes tehu, tak neviem.mozno ani nebude treba.skor to myslel tak, ze oni ich davaju kazdej v procese ivf preventivne. vobec sa tym nezatazuj a tes sa na pondelok, budem na teba mysliet 😎

desza17
autor
22. feb 2017

@tagon fuuu to neviem,jedine co mi povedal ze nevadi ze budu vysledky neskor a ze mi na hematologii potom predpisu tieto inj.ale ako vie ze ich budem potrebovat?

desza17
autor
22. feb 2017

@lusesita1312 to kym by som sa dostala k tym injekciam,by preslo zas kolko casu?jooj😡😕.co sa tyka,sliznice,citala som co pisal Dr.texl z cz,ze ideal je 6-9mm,tak neviem co mal vcera krajko😯,kaslem nato.a este som sa ta chcela opytat ako si to urobila v den ketu s progesteronom.vlozila si rano alebo az po ket.?

lusesita1312
22. feb 2017

@desza17 vlozila som si az po KET, myslim, ze mi tak aj povedali, ked som bola na usg.lebo rano ti zbytocne dat, kedze oni pred KET aj tak cistia pošvu nejakým roztokom.
na injekcie sa vykasli, mozno ich vobec nepotrebujes..a keby nahodou, tak ti ich nasadia trosku neskor.otehu si aj bez nich, tak ziadny problem verim nebude 😉 len mysli pozitivne

desza17
autor
22. feb 2017

@lusesita1312 dakujeeeem moja!💞zajtra ta caka konzultacia,jupiiiii.potom poprosim infosky😆

tagon
22. feb 2017

@desza17 skoda ze ti ich nedal uz on..akoze tie injekcie sa davaju aj preventivne. Aj takym zenam ktore nemaju ziadnu hematologicku diagnozu..a je to zrejme kvoli tomu ze dobre prekrvia aj maternicu a lepsie sa embryo uchyti..Ja sice hemato diagnozu mam a musela som si pichat tie injekcie cele prve aa aj toto druhe tehotenstvo..ale poznam dost zien ktorym to dali skor ako prevenciu ale vtedy sa to nepicha cele tehotenstvo..len zrejme na ten zaciatok..

desza17
autor
22. feb 2017

@tagon dakujem za vysvetlenie,uvidime co bude😉

tagon
22. feb 2017

@desza17 jasne..moc drzim palce..viem co prezivate..netreba to vzdat..uspech sa dostavi☺

desza17
autor
22. feb 2017

@tagon nevzdaaaaam,tentokrat to vyjde,ani o insom nerozmyslam😃😆👍

lusesita1312
24. feb 2017

@desza17 ahoj moja.tak dopadlo to vcera dobre, doki uz bol na nas pripravený 🙂 tak ideme v marci na to,lieky uz mam doma, len cakat na ms. dame spravit aj PGD a pouzijeme aj novu metodu na oplod.tak snad to pomoze. akurat si mam zopakovat hemato.inak usg ok, sliznica 9 mm a ovulka bola tiez.vraj nie je problem, tak som zvedava 🙂

desza17
autor
24. feb 2017

@lusesita1312 super moja,tesim sa stebou.a aku novu metodu oplodnenia?poistovnu si uz mala schvalenu?kedy ste vypisovali ziadost?a co ti predpisal?

lusesita1312
24. feb 2017

@desza17 vola sa to MACS a pouziva sa pri zlom spg. predpisal mi gonal a decapeptyl, to som brala aj minule.my uz sme samoplatcovia,kedze to je uz nas 4. cyklus :( gonal som si vybrala sama, lebo je to pre mna lepsie ako miesacie inj. a celkom dobre to vyslo aj financne, myslela som, ze budeme platit viac v lekarni.u nas poistovna uz nic neplati.takze tak.

desza17
autor
24. feb 2017

@lusesita1312 a kolko ta stali lieky?ja som brala merional a dipherelin.joooj uz nech mas vklad,velmi ti to prajem.a krajko bol?

lusesita1312
24. feb 2017

@desza17 bol Krajko hej, on je zlatý a uz nas poznadobre 🙂 no gonal ma vysiel 200 € na 4 davky.zatial mam dve pera a este asi jedno dokupim. a ten decapeptyl okolo 40 € a jedno balenie mam este doma z minula.takze spolu za lieky okolo 500€. a s poistovnou sme platili 400€, tam su potom vraj vyssie ceny.

desza17
autor
24. feb 2017

@lusesita1312 tak to ozaj az taky rozdiel nebol.inak ze vraj sa uz vratila aj starovecka😯dufam ze mi nebude ket robit ona.joooj tak sa velmi teskaaam.ondelho si uz budeme pisat ako maminy.kedy cakas ms?

lusesita1312
24. feb 2017

@desza17 kiež by si mala pravdu 🙂 no dúfam,že na ňu nenatrafis.ja ju nepoznám síce veľmi,ale tiež mi robila jeden KET a dosť to bolelo.ms cakam okolo 6-7.3. ja ešte uvidím,či dám aj čerstvý ET,lebo keď dáme pgd,tak vysledok je až o dva týždne,tak možno až v apríli KET.ty už budeš vtedy tehulka 🤰 veľmi ti to prajem a teším sa s tebou na pondelok. A čakám info samozrejme ❤