icon

Vaše aktuákne skúsenosti s cetntrami v Bratislave.

olivia_0309
19. sep 2019

Ahojte dievčatá! Chcela by som poprosiť o aktuáne skúsenosti a názory,prilpadne odporúčania na centrá asistovanej reprodukcie v BA. Už som si ich na nete prešla hádam všetky no neviem,do ktorého sa máme vybrať. Potrebujeme s manželom podrobnú diagnostiku,hlavne v prvom rade on spermiogram, keďže o sebe už viem,že je problém a moja gynekologička s endokrinologičkou mi už pomocť nevedia a čas uteká. Poraďte kam a čo určite si dať spraviť. Ja hlavne chcem vedieť čo je s nami, o umelom oplodnení a IUI neuvažujem, verím a dúfam, že keď urobia testy nebude to nutné a pomožu aj bez toho...
Mne v januári zistili predčasnú menopauzu,predčasné ovariálne zlyhanie a vysoký prolaktín,na ktorý doteraz užívam lieky. Mám 29rokov, manžel 30 a hoci sa nesnažíme dlho (od januára) lekárky nás tlačia do centra kvoli mojim alarmujúcim výsledkom a anovulačným cyklom, aby sme nestrácali čas a hlavne zistili,či aspoň manžel je OK...Dlho som s centrom otáľala ale je zrejme na čase aspoň na diagnostiku.
Tak prosím, ak viete tak mi prosím poraďte🙏🏼 Ak sa nájde dobrá duša, čo skúsila aj rozne iné možnosti a alternatívy, pokojne nech sa ozve aj do správy! Ďakujem

Strana
z2
ikuska187
19. sep 2019

@olivia_0309 moja odpoveď sa ti páčiť nebude, ale ak chceš mat vlastne biologické dieťa, tak IVF čím skôr. Ak máš nízke AMH - za rok to už môže byť passe, darmo, že máš 29, je to samozrejme na tebe, nikto ta nútiť nemôže, ale potom budeš ľutovať, keď už ti ostanú iba darcovske vajíčka, že si to aspoň neskúsila so svojimi. Šanca u teba na prirodzene otehotnenie je už teraz u teba mizerná, to ti ale už lekári povedali a povedia ti to aj v CAR, SPG ti vysetria v každom CAR. Alebo potom už začni riesiť adopciu, keď si proti IVF, lebo na biele babo sa čaká v BA aktuálne 4 až 5 rokov.

olivia_0309
autor
19. sep 2019

@ikuska187 dakujem za tvoju odpoved, hoci si mi na otazku alebo skor prosbu vpodstate nereagovala a neodpovedala...chytila si sa jednej casti prispevku. Ja som sa nepytala na to ci mam/nemam skusat umele ale na skusenosti s centrami. Iba som v prispevku objasnila nasu situaciu..,No na take verdikty si pockam radsej od odbornika-lekara.

ikuska187
19. sep 2019

@olivia_0309 chod čím sko do CAR, kľudne na konzultáciu do všetkých, ta je zadarmo - aspoň budeš mat viac lekárskych zhodnoteni, ale darmo pôjdeš do CAR so zbytočným očakávaním, že pri tvojej diagnóze niečo iné vymyslia, ale ako píšeš, potrebuješ to počuť od nich. Ako píšem vyššie, keď IVF nechceš, nútiť ta nikto nemôže. Nechytila som sa jednej časti príspevku, ale tej najpodstatnejšej - neviem akú inú diagnostiku čakáš, keď už diagnózu máš a jednoznacnu. Skôr ide o to, ak sa rozhodneš ísť na IVF, aby si si napr. doplnila aj hematologiu, reprodukčnu imunológiu, endokrinológiu už máš a u muža SPG (ktorý ti ale na výmenný lístok od obvodaka vyšetrí aj urológ).

stela01
19. sep 2019

@olivia_0309 za mna ferticent ... absolvovala som IVF 2 x a úspešne ... všetko čo som potrebovala som našla tam .

Veľa šťastia

olivia_0309
autor
19. sep 2019

@stela01 Ďakujem pekne, podobne!

queen_mary
19. sep 2019

@olivia_0309 my sme tiez chodili do Ferticent, ale zeby nam robili nejake podrobne testy, skor mi to prislo stylom pokus/omyl (otehotnela som prirodzene). Urcite si vstupne spravte viacere. My sme boli v Repromedice, Ferticente a Iscare. Najsympatickejsi nam bol dr. Marsik z Ferticentu, ale skusenost otrasna. Ked vam zavadzaju kateter so spermiami pri inseminacii, a sestricka sa vas spyta v tom momente, ci budete platit kartou alebo cash.. ale lekar bol fajn. Najdetailnejsi mi prisiel Marek Drabek z Repromedicy. Urcite si tie vstupne prehliadky vyberte aspon 3/4, a potom uz len podla vasho pocitu.. 🙂

olivia_0309
autor
19. sep 2019

@queen_mary Fuha ďakujem pekne!

tana85
19. sep 2019

Brno nie je daleko a moja skusenost s nimi oproti BA bola 100 a 1. a inak, centra neziju z liecby, ale zo zakrokov IUI ci IVF, neocakavaj toho vela, ze ponuknu alternativu. ja som si vsetky potrebne vysetrenia zistila a obehala sama. v Brne len tak kukali, s akymi vsetkymi papiermi som prisla a nic z toho mi neplanovali v BA centrach. drzim palce, aby to malo uspesny priebeh

queen_mary
19. sep 2019

@tana85 suhlasim. Nemam osobnu skusenost, ale kednsom si porovnavala skusenosti s kamoskou, ktora bola ja ivf v brne, tak sa to ani nedalo porovnat.

stela01
19. sep 2019

@queen_mary
@olivia_0309 ja som vo Ferticentre bola 1 x pred 10 r . Tam mi zistili po 3 rokoch liečby , že vajcovody musia ísť von . Bohu žiaľ všetko mi naplánovali . Chodila som tam ako na klavír , už má nerozčuľovala otázky ako budem platiť ... chcela som sa dopracovať k výsledku . Chápem každá z nás je ina a inak si k srdcu berie určite záležitosti a situácie . Treba vydržať a dať na svoj pocit .
Ja som bola pred tým skúsiť gynfiv a tak som bola šokovaná koľko personálu tam je pri každej návšteve ina recepčná sestra doktor pre mna je základ vzťah pacient - doktor

tana85
19. sep 2019

@stela01 vajcovody musia von? preco? aj ked su nepriechodne, tak to nie je dovod na odstranenie, ci ano?

stela01
19. sep 2019

@tana85 u mna museli , bohu žiaľ mala som opakovane zrasty , a cysty ktoré mi praskali ... vajíčko nemalo šancu prejsť

daniela2707
19. sep 2019

@olivia_0309 ahoj, nestrácaj v BA čas. Chod do Brna.

olivia_0309
autor
19. sep 2019

@tana85 a kde a ako si si zaistila sama prosim ta? lebo neviem kde zacat vobec som uplne mimo...ake vysetrenia si si davala robit? pokojne mi napis spravu ak si ochotna...dakujem pekne

tana85
19. sep 2019

@olivia_0309 spermiogram je malo, treba ziadat fragmentaciu dna spermii, to sme absolvovali v centre lebo inde uz andrologovia ani nepracuju. ja som zaziadala svojho gynekologa o diagnosticku laparoskopiu ci nema endometriozu, ci su vajcovody priechodne, proste pozreli vsetko u mna. potom genetika, to tiez v centre, a po vlastnej osi reprodukcnu imunologiu v Nitre a hematologicke vysetrenie u skvelej dr.drakulovej. klasicky horm.profil a test na ureuplazmy, chlamydie a este neviem co mi urobil moj gyne. v Brne doplnili uz len par veci ako to amh a este nieco, to ale z krvi a su to rychle a lacnejsie vysetrenia. toto sme si obiehali cca 3 mesiace, ale isla som si za tym a hoci moj lekar nechapal naco k hematologovi, v tehotenstve som nakoniec musela kvoli zistenej mutacii pichat fraxiparin, vdaka comu dieta prezilo

ikuska187
19. sep 2019

@tana85 pravdu mas, tiež odporúčam Brno a vyšetrenia mat pred vstupom do CAR, tiež som tak postupovala a tiež sme šli rovno do Brna.

tana85
19. sep 2019

avsak predcasna menopauza a tie ostatne veci su uz samy o sebe komplikovane. da sa s tym pracovat a liecit, ale ci bude vola aj na ich strane, to neviem. my sme vedeli, co od centra chceme, takze sme vedeli, do coho ideme. dokazu uz takmer zazraky, kolko z toho ste ale vy ochotni prijat

olivia_0309
autor
19. sep 2019

@ikuska187 no len ide o to ze mna lekarka odbija s tym ze ona uz nevie mi nic pomoct len ma posiela do centra ze tam mi spravia diagnostiku aj manzelovi...sama si tie testy nevyziadam...

ikuska187
19. sep 2019

@olivia_0309 z CAR ti môžu dat výmenné lístky, ale väčšinou to robia až po opakovaných neuspechoch - aspoň z toho co citam. Ale ty určite chod fakt na tie konzultácie čím skor, obvolaj si centra, skus sa spýtať obvodaka, či ti nedá výmenné lístky na hematku, reproimuno (ale nie je povinný ti vyhoviet, nie je to jeho diagnostika). Pridaj sa do skupiny IVF rady a skusenosti, je tam veľa báb s tvojou diagnózou.

olivia_0309
autor
19. sep 2019

@ikuska187 Ďakujem za rady,no práve som sa pri lustrovaní centier zosypala...hormóny so mnou trasú len tak..keď sa z toho vyspím a budem schopná uvažovať skúsim obvolať CAR 🙈

tana85
20. sep 2019

a presne preto je dolezite ako sa v centrach k ludom spravaju. tiez sme tam isli s vselijakymi pocitmi, je to velmi citliva vec, a ked sa stretnem s takym neosobnym pristupom, ze som len jedna z mnohych a ani nevedia moje meno, tak nemam doveru k celemu procesu. drzim ti palce. a inak, na reproimunologiu som sla bez papierika, hradila som si to sama lebo som tiez nemala energiu niekoho presviedcat preco to chcem. ono, ze zistuju az ked je pokus neuspesny...to je taka psychicka facka, ze je to podla mna velmi nezodpovedne, ze idu do ivf bez vsetkych moznych vysetreni

extempore
20. sep 2019

@ikuska187 IVF je jediným riešením na problém s neplodnostou?????

olivia_0309
autor
20. sep 2019

@tana85 ďakujem, skúsim zistiť aké mám možnosti si dať spraviť všetky vyšetrenia. Veď práve preto som písala že chcem radšej konplet diagnostiku aby som vedela prečo, čo sa s nami deje a nie že im tam donesiem balík peňazí so slovami “Oplodnite ma”! hoci by to možno šlo inak... o tej predčasnej menopauze mám tiež pochybnosti žeby to bolo až také vážne ako mi tvrdí lekárka,lebo paradoxne fungujem, mám cykly 25-32 dňové, aj keď som mala anovuláky tak MS došla približne v termíne ale problém zrejme niekde bude a ja chcem aby zistili kde.

eliska13
20. sep 2019

@olivia_0309 Ferticent, alebo Brno
A k čomu Ti je, že menzes prišiel, keď to bol anovulak?lekárka má pravdu už viac Ti nepomôže.
Nestracaj čas aj, keď sa mi zdá, že to beries tak, že ich odoslanie do centra je neopodstatnene.Spermiogram má muž spraveny do pár dní u urologa aspoň ten zakladny lepšie spravia v centre.

ikuska187
20. sep 2019

@extempore nie, nie je a ani som to nikde nepísala, čítaj s porozumením🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Keď nič nevieš o predčasnom ovarialnom zlyhaní, tak sa zdrz komentára.

ikuska187
20. sep 2019

@olivia_0309 úplne ta chápem, takéto stavy sme mali všetky, som o tom presvedčená. Prvý vstup do CAR bol pre mňa desný, pocitovo. IVF nie je vec, s ktorou ráta, že raz bude naň odkázaný. Ja som na IVF nikdy ísť nechcela, ale keď som zvažila vsetky možnosti a iná šanca na vlastné dieťa nebola a predstavila si, že v 40tke si budem trieska hlavu, že som to mohla aspoň vyskúšať. A toto rozhodnutie neľutujem, vďaka IVF som tehotná a aj keď ešte ďaleko do konca, som vďačná za každý deň.

sinduss
25. sep 2019

@olivia_0309 Ahojky, ja mam tiez 29 rokov a tiez nizke AMH. Vybrala som si uzasneho dr. Drabeka a kliniku Repromedica v horskom parku. Dr Drabek je neskutocny a ma aj dobre vysledky. Necitime sa na klinike iba ako cislo. Tiez som nedavno mala tento problem ako ty, ze som si nevedela vybrat ale podla referencii a pocitov som si vybrala tuto kliniku. My sme s muzom velmi narocni totiz 🙂

olivia_0309
autor
27. sep 2019

@tana85 ahoj, prosim ta u pani Dr.Drakulovej si platila za hematologicke vysetrenie? Ci si isla cez ZP?Ak ano kolko? Ja uz som sa objednala,no nedostala som odpoved v emaile na to kolko to stoji a zabudla som sa na to pytat v telefone. Vdaka

olivia_0309
autor
Autor odpoveď zmazal
tana85
28. sep 2019

@olivia_0309 nie, nic som neplatila, mala som odporucanie z tej reprod.imunologie v NR, nikdy som tam neplatila, az potom za injekcie

Strana
z2