icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

cathy77
11. júl 2010

reisi - vdaka za uznanie 😵 strednú síce zdravotnú mám (farmáciu) alebo potom som šla na Vojenskú leteckú akadémiu, takže som od toho odskočila dosť 😀 Ale kedže som bola nútená (žiaľ) tak som si kvôli sebe naštudovala možné aj nemožné.
reisi, v každom prípade nech Ti lekár odoberie krv v luteálnej fáze na pomer LH/FSH (luteinizačný hormón a folikulstimulujúci hormón), ak ti to ešte neurobil!!!!!!!! A ak Ti ani tento nie je po vôli a máš pocit, že nerobí všetko, tak ho zmeň.
reisi, čím viac som tápala (a to som teda tápala veľmi...) tým viac som sa snažila a snažím chodiť na sv. omše a na prijímanie(akoby klin sa klinom vybíja 😉 ... je jedno, že pocitovo a emocionálne ju "neprežívaš" ako by si chcela (aj to môže byť pokušenie od zlého... jednoducho len choď, koľkokrát môžeš) - máš úmysel a ideš tam zo svojich posledných síl a s nádejou a to Boh skôr či neskôr odmení viac, ako si len dokážeš priustiť(hoc možno nie podľa našich ľudských predstáv.... vid ja a moje druhé dieťa...). Teraz to ale všetko vnímam v úplne inom svetle. Tým, čím prechádzaš neustále rastieš, len neschádzaj zo správnej cesty a požehnanie príde. Skús pozrieť na stránku toho časáku, na ktorý som tu dala link... vo veeeeľa veciach Ti môže napomôcť, je fakt na úrovni. Mne teda pomohol...

tina_22
11. júl 2010

Vďaka dievčatá, podujala som sa napísať aj preto, že som sa v mnohých vašich trápeniach našla a s Božou pomocou sme veľa prekonali, takže vám všetkým držím palce a myslím na vás.

tortelinka
11. júl 2010

ahojte..tak som spat po we pri mori, oslavili sme vyrocie, aspon nejaky cas som nemyslela na dieta 🙂
inak k tej talk show/asi by sa volala " som krpata a nemam komplexy" 😀

cathy77
12. júl 2010

tortelinka - ja som mala na Vojenskej akadémii spolužiačku čo mala 149cm a nikto na ňu nepozeral inak, naopak, chlapi ju mali radi, milá a malá 🙂 kým sa nenasrala 😀 . Myslím si osobne, že pre ženu žiť s napr. 195cm je handicap, ale byť nízkou je pre ženu oveľa viac normálne...

reisi
12. júl 2010

dievcata a neprekaza, ze som sa Vam nanominovala? Skoro ziadna tema ma dlhsiu dobu neoslovila az som narazila na Vas.
Cathy, s tou navstevou omsi mas zrejme pravdu, ja som teraz uz dlhsiu dobu nenavstevovala omse, som sa strasne zatala a pritom viem, ze robim zle...ale uz ma dost vnutorne trapi,ze som na zlej ceste. Stale neviem pochopit co ma so mnou Boh na plane...ci som az tak strasne nechapava a stojim si na kabli 😀 , ze mi musi zivotnymi tazkostami ukazovat smer...

cathy77
12. júl 2010

reisi - 😀 ja si myslím,že chápať Jeho plány nemusíme, Jemu "stačí", ak napriek našej neschopnosti pochopiť ich, sa snažíme jeho vôľu prijať a bojovať so svojou svojhlavosťou a pýchou ( a to teda viem, o čom hovoríííím 😅 )
Na omšu fakt začni chodiť... ved tým škodíš len sebe... Pán Boh Ťa tým nemá menej rád ale ani si zaťatosťou nič nevydrankáš 😀
A vitaj v téme - som na to podobne ak Ty... táto téma má hlavu aj pätu... nielen meranie folikulov a bazálnej teploty atd... to ma už unavuje...

smejka
14. júl 2010

ahojte bojovnice 🙂
tak ako? 😕
lakrimosa kde si? cathy pozdravujem 🙂 ...aj ostatne
uzivajte si dovolenky a ked sa ochladi tak sa to tu zas rozbehne 🙂

cathy77
14. júl 2010

smejka ahoj 🙂 . Ty ako pokračuješ? 🙂 Ja som sa dnes spiekla jak špekáčka, zdochýňať budem, mrieť... ja som extrémista, rýchlo rýchlo všetko.
včera som bola na folikulometrii, mala som byť už po ovu - aspon som si myslela ale včera večer vpravo 27mm folik(no neviem, neviem, či sa neurobi cysta 😒 , večer som nevedela na ktoru stranu ľahnuť čo ma to tlačilo furt ale teraz sa mi zdá že už to poľavilo) a vlavo 22mm... to sme sa dovtedy snažili po prvej folikulometrii 4 dni jak blázni a ešte stale ovu nenastala, chudák moj muž už je vyšťavený... a ked som mu včera oznámila, že treba pokračovať... až mi ho bolo ľuto. Tak sme to večer skúsili ešte raz a dnes žiaľ už nemôžme... tak ak ovulka nenastala včera v noci alebo dnes ráno tak dovidenia ☹ povedala som aj tam hore že som urobila všetko, čo bolo v mojich ľudských silach(aj manželových) a tak teraz zvyšok nech zariadi pán Boh a P.Mária, ku ktorej sa utiekam...
ozaj, lakrimosa, kde si??

tortelinka
14. júl 2010

na sk je tak horuco? asi preto sa nikomu nechce ani pisat, dnes mi volala sestricka, vraj mam blbe vysledky z cytologie, tak sa musim zasa napchavat nejakymi antibiotikami ☹

smejka
15. júl 2010

@cathy77 ahoj....viem ze ked ti poviem aby si sa trosku odputala od snazilkovania tak mi ukazes tuk-tuk 😅 ...ze sa to neda...viem je to tazke...clovek pozna vsetko ako vznika novy zivot ....aj to ze sledovanim cyklu je k tomu velmi blizko.....a pritom i tak strasne daleko....lebo nic nezavisi od nasej vole 😔 ...vela stastia 😵
a my po cakani na jeden papier uz mozme konecne vsetko zosumarizovat a podat navrh na sud...a potom len cakat na verdikt....verim ze rychly 🙂

smejka
15. júl 2010

@tortelinka joj horuco.....varime sa vo vlastnej stave 😝 tykedy prides domov? a vysledky 😔 ...snad to nie je take vazne a prelieci sa to

cathy77
15. júl 2010

smejka - napísala si to pekne... že tým, čím viac si naštudujeme a sa sledujeme máme pocit, že úspech je na dosah... a pritom si uvedomujem, že môžem ovulovať ukážkovo každý mesiac, muž može mať spermie na jednotku a ajtak to môže vyjsť až na x-tý krát ( a ani nemusí.....)... Na téme, kam chodím medzi clostilky je tam jedna 39ročná ktorá mala same anovulaky, pchala do seba roky stimuláciu, kopu zrastov, na ivf nebola len preto, že jej muž bol proti.. tak už ani nedufala... tento cyklus jej doki pri folikulometrii povedal, že sa nerysuje nič takže další anovulák... a ona si pred očakávanou ms urobila test( asi milióndruhý v živote 😵 )... a ten je pozitívny a stale silnie... proste zázrak.
Ja som sa na to tento mesiac zas strašne upla hoc na začiatku cyklu som to brala športovo... akonahle mi ale doki našiel foliky tak som bola ( a stále som) na zblaznenie. Dufam, že mi foliky praskli a nerobí sa mi cysta. Teraz zas každodenné čakanie dalších cca 7 dní na príznaky atd... takže fakt, snažila som sa odputať od toho, ale nelze.... 😅
smejka, ale Ti teda veľmi prajem, nech má u Vás všetko rýchly priebeh a udeje sa tak, ako si želáte 😉

tortelinka
15. júl 2010

ficim domov zajtra, v pondelok k doktorke...inak pozorovania, testy a pod...to ma uz preslo, neviem, ale asi dost rychlo, kedze aj tak z toho nic, tak to uz neriesim

reisi
16. júl 2010

Ahojte, aj sa varim vo vlastnom pote...este i mrchujem stale dokola 😝
tortelinka, drzim palce nech sa rychle preliecis a je vsetko ok.
smejka, vy riesite adopciu? Ak sa mozem spytat...A veru je to tak,ako si napisala... ked ma byt babo bude aj ked okolnosti nie su priaznivce a ked nema byt nebude...ale zase verim, ze vela veci sa da vyprosit.
cathy mas to tazke, ze mas sledovacie obdobie ale nadej , ze to vyjde je velka 😵 ...ja ked sa sledujem som doslova na prasky 😝 Vdaka tymto mojim problemov momentalne viem, ze neotehu takze sa nesledujem vobec, neda sa mi ani keby som chcela ...aj som dajaka rezignovana. Dokonca mam vtipne poznamky na nasu "neplodnost" a to je uz co povedat🙂

cathy77
16. júl 2010

reisi - ja v tejto fáze cyklu (dni po predpokladanej ovule) chytám už zas syndróm, že zas sa nezadarilo, zase jedna zmarená nádej atd... dnes som mm písala sms, že som už jak jalová krava, ktorú nedajbože nabúchať 😕 😨 Proste... rýchlo sa vyfučím... alebo tie moje modlitby a žobronenie ta hore pred a počas ovulácie ma akoby vyčerpali a teraz sa bojím ortieľa o pár dní... úžasné fakt. popritom chápem a viem, že musím prijať Božiu vôľu, nech je akákoľvek a o to sa modlím... aby som neupadla do letargie či depresie... ak nebude po mojom.

cathy77
16. júl 2010

reisi, ako vidím, tiež máš 5ročné dieťa ako ja... môžem sa spýtať..hmmm, ako to, že momentálne nie je ani nádej u Teba? 😅 ja sa spolieham na to, že ked sa už zadarilo... je to lepšie akoby som nemala ešte ani jedno...

reisi
16. júl 2010

cathy no kedze po ovulacii zacnem ihned krvacat, tak jednoducho mam pocit, ze urcite som neotehu...a tak je to kazdy mesiac 😝 Vcera som dostala dost silny liek ( homeo) na zastavu krvacania, tak sa nadejam, ze uz konecne dalsi mesiac bude klud. U mna je to cele take zamotane...A to modlenie a zobronenie ako si to nazvala to poznam totalne ale tyka sa to zdravia mojho dietata, kedze ma vaznu diagnozu ...ale uz sme v remisii a dufam, ze to nezerieknem lebo uz sa nahlas bojim o tom hovorit...i preto sa obcas zatnem a poviem, ze tych krizov je uz vela a teda, ze mne sa ich uz nechce niest ako keby sa mi niekto daval na vyber 😝 takze uz tri a pol roka sa ucim pokore a ide to tazko...

lakrimosa
16. júl 2010

Ahojte, moje milé žienky!!!!!!!
Odkaz pre tie, ktoré to osloví: Prosím vás, nebičujte sa!!! Nezaslúžite si, takto tvrdo sa k sebe správať...nie je to vaša vina.
Mala som naročný pracovný týždeň a čaká ma aj pracovný víked...tak som tu len na skok. No a bola som si pokecať s mojou kamoškou, ktorá je teraz na Slovensku, inak vydatá v zahraničí, vidíme sa len raz za rok. Práve má polročného nadherného okatého chlapčeka...už druhého. Ešteže má pre mňa pochopenie...tak som sa jej zasa vyrozprávala - okrem iného aj o tom istom, ako každý rok (moja neplodnosť) - a cítim sa momentálne lepšie...

@cathy77 ako sa cítiš, čo tvoj folik? Veď 27mm-ový je už riadne veľký, na prasknutie!!!! 🙂
🙂 Bola si už u lekara na folikulom., či ti praskol? A syndróm zmarenej nádeje??? to snáď nie !!!! 😒 Veď ty nie si skeptička, dúfam!!!! To ti neprospeje - už vopred si hovoriť, že to nevyšlo a že sa bojíš ortieľu a pod... Kde si nechala tvoj optimizmus a pozitívne myslenie?

@tortelinka máš pravdu, aj mňa prešlo sledovanie cyklov a testovanie. Namiesto ovutestov si teraz kupujeme s mm zmrzlinu 😀 mňam 😀 😀 a hotovo!!! A čo máš zlé na cyto???? to je hrozné, oni - lekári - len napchávajú liekami...
No a ani si nenapísala, ako bolo v tom kláštore, alebo som to prehliadla????

@smejka tak to ma teší, že sa vám darí...už si sa pripravila, že vám doma stúpnu decibely hluku? 😀 😀 😀 veď dvaja chlapi naviac, to nie je len tak.... 🙂 ale mám dojem, že si šťastná a že sa na nich tešíš!!!!!

@reisi dobreže si sa pridala, ak ti to pomôže, aspoň sa tu trochu vykecáš... podľa toho čo píšeš, máš za sebou veľmi ťažké obdobie najmä čo sa týka dcérky.. je mi to ľúto.....je to tak, pokore sa učí vééééľmi ťažko...
Ako môžes normálne fungovať s takým častým krvácaním? nevyčerpáva ťa to?

cathy77
16. júl 2010

reisi... aha, jasne, to krvácanie... prepánajána s tým... je zlé kurírovať už "len" dôsledok nejakej poruchy - teda krvácanie - a nevystopovať a neliečiť príčinu, ale to je úloha pre lekára, čo sme v KĽDR, kde amputujú bez narkózy, že tu budeš mesiac čo mesiac krvácať?????? vymeň lekára, i keby to malo byť 564. krát!!! Keby si bola z KE alebo okolia, tak Ti dohodnem jedného suprového, uznávaného, chodím k nemu od môjho 2.tehotenstva a som veľmi rada, že sme si skrížili cestu. Takže takto dalej NIE!! Zastavovať krvácanie a nepátrať po príčine... 🙄

lakrimosa - oslovilo ma to 😀 😀 😀 zas :- 😵 😉 áno, som na seba až príliš prísna 🙄...
Vieš čo, k dokimu idem až buduci týžden v štvrtok aby mi pichol Agolutin... na podporu ovu do dalsieho cyklu a kebyže som tehu tak progestreron nikdy nie je na škodu... takže potom ma kukne, či tam nemám nejakú slivku narastenú miesto prasknuteho folika. Takže moja, ja vlastne ani neviem, či praskli a či som vobec ovulovala a neopájam sa tu vzdušnými zámkami 😨

tortelinka
16. júl 2010

mam asi zasa nejaky zapal, a preto mam zle cyto, doktorka hovorila ze vtedy nevyjdu vysledky dobre
inak ten klastor, no....dost turistov na moj vkus, ale to uz je asi udel Pariza

smejka
16. júl 2010

Ahojte
reisi ano mame osvojeneho syna a momentalne tehotniem s dvojickami 😉 .....coskoro budu u nas...pocitam do konca augusta 🙂 ....dufam 😔
lakrimosa no konecne si sa ozvala 🙂 ....nepracuj tolko.... 😉 ako sa mas?
cathy povol trosku 🙂 ....a neobvinuj sa hlavne....to nepomoze nikomu 😝 ...budme vdacne niekedy i za neuspechy....viem tazko pochopitelne... 😔
pozdravujem vsetky a zelam krasny vikend 🙂

cathy77
17. júl 2010

smejka - tak nech Vám to čím skôr vyjde a budem môcť Vaše dvojčatá obdivovať na fotečkách 😉
neboj, smejka, ja povolím a vyfučím jak balón budúci týždeň, keď zistím, že nič(teraz som 19.DC preto tie nervy)... kedže som clostil už dobrala a teraz pol roka fajront od iekov, tak budem vyfučaná až - až 😀 teraz sa to síce kumulovalo, ale už to pomaly ale isto opadne zo mňa...

reisi
18. júl 2010

ahojte. Jej smejka krasne! Budete velka rodina🙂 Hlavne, nech ich uz mate domenka.
cathy, liek na zastavu krvacania mi dala ina Dr. alternativna, co sa u nej liecim stvrty mesiac....kedze klasicka medicina vela veci lieci zdlhavo alebo i nelieci....Teda skusam uz vsetko mozne...klasickemu Dr. idem i tento tyzden ,uvidim co mi navrhne aky dalsi postup.Sama som zvedava kde je ta pricina i ked kazdy tvrdi nieco ine a tym padom neviem na com som. A zase ja som specificky pripad, neviem verit klasickej medicine...je to dobre na nervy 😝
Cathy a ako si znasala clostil, citila si sa inak? Bola si nervoznejsia? Ma tvoj Dr. nejaky dalsi plan,na toto obdobie ked musi byt prestavka od clostilu?
Lakrimosa, fungujem normalne ale vycerpava ma to desne.Preto i ta alternativna liecba, snazi sa mi posilnit organizmus ,aby som vedela fungovat...

cathy77
18. júl 2010

reisi, clostil som znášala celkom dobre, nervná som ja stále ale myslím, že som bola s clostilom viac 😒 ... v luteálnej fáze som každý mesiac pociťovala nauzeu... asi tak. Ved aj ja som sa snažila doktora dotlačiť do záložného plánu, ked to s clostilom nevyjde ale on len pol roka pauza, lebo vraj viacerým jeho pacientkám sa zadarilo prvé tri mesiace v tejto pauze... 😒 Hej, hej, to mi sľuboval už pred clostilom, aké zázraky sa s ním udejú a hovno 😖 Ked do januára nič(to bude rok od porodu a kyretu), tak laparoskopia... aspon na to som ho presvedčila. Takže nič svetaborné so mnou neplánuje 😖

tortelinka
18. júl 2010

konecne som nasla cloveka s rovnakou diagnozou..hura 😉

cathy77
19. júl 2010

tortelinka - všimla som si, že ste rozbehli plodnú diskusiu 😉

lakrimosa
19. júl 2010

Ahojte, rada vás vidím 😎

@cathy77 ahoj! Lekári sľubujú všeličo, aj ja som v situácii, že väčšine pacientiek mojho doktora sa podarilo oteho po nejakom zákroku, či to bola laparka, clostyl, pregnyl a pod.. okrem mňa. Takmer som sa zrútila, keď mi po 3 mesiacoch užívania clostylu povedal, že musím prestať na pol roka, aby sa vaječníky nevyčerpali... no a po ďalšom trojmesačnom cykle clostylu ďaľší polrok pauza... a nič... 😖 nechcem ťa znechucovať, len si myslím, že mnohí lekári účinky liekov preceňujú. A my im príliš veríme, no a to nie je dobre, lebo sa veľmi viažeme na ich sľuby a potom, keď sa nesplnia, sme nervné... myslím, že som presne taký typ, ako ty 😀
Prečo ti lekár nepichá Pregnyl, aby ti praskol folik, keď sa mu nechce prasknúť, tak by mu mal pomôcť, nie? Tzn, že ideš na laparku? a čo od nej očakávaš, keď si na ňu presvedečila lekára ?

@tortelinka ahoj! tak to je fajn . 😉 Ak môžem, rada by som si prečítala tú plodnú debatu, aby som sa trochu zorientovala v tvojom probléme. Daj link.

@reisi ahoj! Cathy má pravdu, mala by si zmeniť lekára!! a to čo najskôr. Ak aj berieš alternatívnu liečbu to neznamená, že máš úplne zanevrieť na medicínu, bez ohľadu na to, či jej veríš alebo nie. Ako vôbec môžeš byť liečená, ak sa nevie tvoja diagnóza reps. čo spôsobuje to krvácanie ? Veď úspešnosť liečby závisí predovšetkým od stanovenia správnej diagnózy! Ja sa ti čudujem, že vládzeš vôbec s týmto žiť, myslím, že dosť vyčerpávajúca - aspoň pre mňa - je obyčajná MS, čo je u mňa 3-4 dní nepretržitej intenzívnej bolesti...neviem si predstaviť dlhšie krvácanie...

@smejka ahoj! ty si fakt Boží človek... s akou pokorou sa staviaš k veci... no mám sa čo od teba učiť. Mám sa tak, že mi 1 deň meškala MS, ale včera večer prišla. No tentoraz som nedostala záchvat hystérie a prijala som to celkom pokojne = účinky modlitieb 😉 . Na sv. omši som bola až večer pre prácu, a celý večer mi rezonovali slová z 1.čítania.

tortelinka
19. júl 2010

lakrimosa, mam temu turnerov syndrom, a som sa celkom potesila ze nie som jedina 🙂

lakrimosa
19. júl 2010

@tortelinka ☹ čítala som... je to pre mňa nepredstaviteľná dg v tom zmysle, že je ešte oveľa závažnejšia ako moja...., ale pozitívne je na tom, že ťa to motivuje ísť ´dalej. Aj tvoj optimizmus o čakaní na zázrak je dobrou voľbou a nemyslím to teraz vôbec ironicky, skôr sa odvolávam na tie zázraky, ktoré sa dejú aj dnes. No najsilnejšie pre mňa bolo, že tm stojí pri tebe. Je to veľký dar 🙂 .

tortelinka
19. júl 2010

dik za povzbudenie...podla mna je to vzdy tak ze ten najhorsi problem je ten moj, nie?...som vdacna manzelovi ze ho mam ....no inak ma to aj vyhody ak sa to da tak povedat: nemeriam teploty, nekupujem testy, nesledujem ovulaciu, vajicka...no skratka nic z toho sa ma netyka