icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

lakrimosa
24. aug 2010

Ahojte baby! Konečne !!!!!!!!!sa môžem s vami spojiť. Pokašľal sa nám doma pc a až dnes nám ho technik opravil. Ale myslela som na vás VŠETKY denne aj v nedeľu na sv.omši, zvlášť na @cathy77 dúfam, že ste obaja ok, ozvi sa. Situácia v robote sa stupňuje, zatiaľ čakáme na písomné stanovisko od zamestnávateľa, lebo zatiaľ nás "strašia" iba ústne, potom budeme reagovať konkrétnymi krokmi - myslím ja a kolega. No fakt je, že mi to tlačí na nervy a aj ten vnútorny pokoj sa akosi vytratil. Ale odovzdala som to Pánovi... nič iné neviem nateraz urobiť.
@tortelinka antibiot.sú hnus!!! musíš ich brať, veď sa celá zničíš? a kedy ideš na tú laparku? Odkedy učitelia chodia cez prázdniny do školy, alebo to je už koniec prázdnin? Ani si sa nepochválila ako bolo na stanovačke, to ťa obdivujem, lebo mne by asi "odtrhlo srdce" od žiaľu nad tým, že ostatní majú deti, nešla by som na takú stanovačku, neviem...
@reisi načo berieš lutenyl? ja som s umelými hormónmi NAVŽDY skončila, lebo mi vôbec nepomohli, iba čo mi totálne rozhádzali celý organizmus. Už pol roka nič neberiem a ešte stále sa neviem dať dokopy. Ale u teba je to asi kvôli tomu krvácaniu, ak sa nemýlim...
@franina to nie je odvaha, je to iba snaha zachovať si tvár, lebo inak by som sa zo seba povracala. Nemysli si, že nemám strach, momentálne nemám žiadnu pracovnú alternatívu a musela by som ísť na úrad práce, kým by som si niečo našla... Aj tak mám dosť hriechov zo súčasnosti aj z minulosti, nepotrebujem si ešte priťažovať ...
@smejka tak z teba je riadna mamina, aj ja mám z teba radosť, že si taká šťasťná!!!!! aj keď unavená...... zúbky????? to je asi veľmi náročná etapa, ale aj to treba prekonať. Zvládnete to, neboj!

tortelinka
24. aug 2010

no zatial musim, inak sa laparka konat nebude, no aj ucitelia chodia do prace, aj ked len koncom leta..inak na stanovacke bolo dobre, to ze ini maju deti a ja nie? no to by som asi nemohla robit to co robim, s tym sa musim naucit zit, inak bolo to super, az na zaver ked nam jedno dieta padlo do rieky do prudu, a kym sme sa my dospeli zbadali, skocila za nou je 9 rocna sestra. mam chut nominovat ju na detsky cin roka

franina
25. aug 2010

@lakrimosa dobre si rozhodla, urcite to dobre dopadne, verim tomu, za dobre len dobre cakaj 🙂 mozno nie hned, ale pride urcite nieco lepsie ja tomu veerim...

franina
25. aug 2010

@cathy77 neozvala si sa ako to cele dopadlo, urcite dobre, len asi nemas cas...tak keby si mala tak daj vediet, cakame 😵

franina
25. aug 2010

@reisi zatial si uzivam dovolenku, ale ten strach vo mne uz je, ze musim nastupit do roboty... a neviem to vytlct z hlavy 🤐

franina
25. aug 2010

@tortelinka to bolo od nej fakt hrdinske, a kolko odvahy 😨 a bez rozmyslania... och ... vazne to je na detsky cin roka

lakrimosa
25. aug 2010

@franina ďakujem ti za povzbudenie, si milá 🙂 . A ty, z čoho máš strach v robote? Máš stres?
@tortelinka tak to ju určite nominuj, dúfam, že to dopadlo bez následkov! Prepač, neuvedomila som si, že pracuješ s deťmi... ale aj tak ťa obdivujem, my nechodíme na dovolenky s inými pármi...
@cathy77 ako ? tiež myslím na teba, ozvi sa, prosím.

franina
25. aug 2010

@lakrimosa v kazdej robote su stresy, ani ta moja nie je vynimkou ☹ niekedy som chodila fakt s radostou, ale teraz cakam kazdy den co sa pokazi ....

cathy77
26. aug 2010

ahojte baby, som sa neozvala, lebo ma doki nasral, mi napísal doobedu, že nema na mna čas lebo ma milion žien tak mam prisť v piatok. a ja už som sa pomaly chystala. aj som včera rozmýšľala, že mu vezmem nejaký peniaz a tak mu seriem na hlavu, nič nedostane 😝

franina
26. aug 2010

@cathy77 uff chvala Bohu, ze si sa ozvala ... od toho lekara je to dost neprofesionalne, ked vie cim si presla a nieco take ti este napise... uz jeden usg by ho nezabilo 😠

cathy77
26. aug 2010

ved to a to usg trojminutový, lebo včera mal same prvotrimestrialne, ktore trvaju cca 15min, tak už toto by ho obralo o čas.ale to už bola len ješitnosť lebo som mala prisť v utorok ale nemala som auto k dispozícii, tak som chcela v stredu(lebo viem, že vtedy robi usg-čka) a toto bola jeho odpoved... trapko. ale ako som písala, prišiel o peniaze, teraz ho môžem akurát tak osrať. dostane až pred porodom 😝

franina
26. aug 2010

@cathy77 a to sa tak plati? a plati sa aj za porod? 😕 😕

cathy77
26. aug 2010

no, ked nechceš, aby ťa dodrbali (alebo sa na teba uplne vysrali a kedy tedy na teba kukne sestrička)tak ako mna pri prvom porode, lebo som nezaplatila dopredu (rodila som kliešťami, mala 25 stehov, ktoré mi potom zahnisali... a doteraz nechápem, že malý to prežil a je krásny a múdry ako je)... tak zaplatiť "musíš". a nie málo.... za 200 éčiek na teba ani nepozrú... aspon v tých lepších porodniciach... (to bolo tak pred 10 rokmi...)

tortelinka
26. aug 2010

lakrimosa- nie je to vzdy jednoduche, ale snazim sa prijat situaciu taku ako je a ked mi to nejde, tak si poviem ze su zeny, ktore su starsie ako ja a nemaju ani partnerov, tak to je este tahsie

franina
26. aug 2010

@cathy77 uff. tak to nie je sranda ☹ a to prisahali, ze budu sluzit ludom... ☹

lakrimosa
26. aug 2010

@cathy77 ahoj! Tak to som šokovaná!!!!!!! z toho, ako to v skutočnosti v našom zdravotníctve vyzerá. K akému lekárovi chodíš, štátnemu? Ja chodím na súkromnú kliniku, platím síce ročný poplatok aj keď povedzme akurát "nič nepotrebujem" , ale v časoch, keď som tam chodila ako na klavír, som sa nikdy nestretla s takým otras prístupom a aj môj lekár je láskavý človek, nikdy som mu nedala úplatok. Nebolo ani treba, vždy sa choval milo, prijal ma okamžite, ako som potrebovala, možno aj preto, že je veriaci a viackrát som ho stretla v kostole na sv.omši a bol aj na sv.prijímaní... Tak, ale buď trpezlivá - aj keď toto je asi pre teba dosť náročné 🙂 , ako si písala... no chce to kľud a pokoru, teraz sa HLAVNE nenervač!!!!!! Ak môžeš 😎 neboj sa, budeš sa tešiť v piatok 🙂 a my s tebou!!!

@franina ahoj, čo máš za prácu, že tam chodíš po stres???? Mne lekár viackrát povedal, že aj stres je výraznou prekážkou k otehotneniu.... máš tiež s tým skúsenosť?

@tortelinka máš pravdu, také baby sú na tom asi najhoršie. Ale aj tak ťa obdivujem, že to berieš s takým nadhľadom... ja sa niekedy z toho dostanem do takej hystérie, že nariekam ako krava... hoci si uvedomujem, že je to hlúposť, predsa sa "musím" vyrevať. Asi je to povahou... čo tvoj zdravotný stav, lepší sa po toľkých antibiot.?

tortelinka
27. aug 2010

lakrimosa, nie som vzdy taka optimistka, mam aj ja chvile ked revem do vankusa, antibot. som dobrala, uvidime co bude po odberoch

smejka
27. aug 2010

@cathy77 tak ako UTZ??

@lakrimosa chystas sa na tu charizmaticku obnovu??...verim ze ano....spomen si tam i na nas 🙂
@tortelinka tymito fazami prechadzame z casu na cas asi kazda......mna to tiez raz za cas obehne 😝 ....ale uz to byva podstatne menej a mensej intenzity.....vtedy sa snazim mysliet na ine osudy a problemy ludi......uvedomit si ze mi je vlastne fajn.....ze som zdrava milovana a mam mnoho co som od Neho dostala 😔
a som vdacna 😔

cathy77
28. aug 2010

ahojte, tak utz včera konečne prebehol a je super 🙂 pokračuje všetko tak, ako má, srdiečko bije ako zvon a drobec má 19mm 😉 Rozhodujúci bude pre mna prvotrimestrialny skríning (špecialne vyšetrenie na konbináciu všelijakých možných vád) v 12.tt, to by mali absolvovať všetky tehu ženy ale kedže ho robí až 7 lekárov na slovensku, tak to potom tak aj vyzerá... a ten moj mlady doki je jedným z nich... našťastie

cathy77
28. aug 2010

lakrimosa - horím zvedavosťou, či si sa dostala na p. Vellu? 😉

franina
30. aug 2010

ahojte dievcata 🙂

@lakrimosa samozrejme, ze mam stresujucu robotu, ale ako kazda z Vas ... uz vsade su stresy....
povedz, napis ako bolo u p. Vellu?
@cathy77 super tesim sa, ze je vsetko vporiadku
@tortelinka ako sa mas?
@smejka ako deticky?

holky ja mam taky problem teraz, neda mi pokoj to IUI 😨 🤐 preco by som nemohla skusit to iui, vsak vajcovody mam prechodne, okrem ovulky u mna je vsetko ok.... a u manzela to tiez nie je hrozne 😕 tak preco by som nemohla ist na iui ???? prve co mi odporucil lekar bolo IVF a som sa pytala ze ci nemozme iui tak ma odbil, ze nie lebo su slabe spermie, ale az take slabe nie su, a oni vyberaju len tie kvalitne... co na to hovorite?

smejka
30. aug 2010

@franina ahoj
deticky ok 🙂 ...mame sa ozaj fajne 😵
a chcem ta povzbudit aby ste iui skusili.....kamoska to skusila a spg mali biedny....a hla....maju malu Veroniku 🙂

cathy77
31. aug 2010

franina, ja na IUI tiež nevidím nič zlé, teda, ved sa embryá "nevyrábajú" v skumavke, ide o to, či sa vajko so spermiou stretnu alebo nie... tak nejak nie?

franina
31. aug 2010

holky a co ked mi povie doktor ze nie 😒 mozem ho donutit 😅 alebo poprosit? alebo co mam robit... lebo vtedy povedal ze nie neda sa 😕

franina
31. aug 2010

@smejka deticky su urcite zlate... 😵 😵 😵 😵 nech su zdravucke, bo je take zase chripkove, alebo skor virusove obdobie

tortelinka
31. aug 2010

franina, tiez suhlasim, proti tomu nemozno nic namietat, keby som mohla, tiez to skusim

franina
31. aug 2010

@tortelinka ale ja neviem, ci mi to dovoli lekar ... ☹

tortelinka
31. aug 2010

nechapem preco by ti to nemal dovolit, ak ma problem, su aj ini lekari nie?

franina
31. aug 2010

@tortelinka ja len preto lebo som mu hned povedala, ze ci by sa nedalo IUI a on ze nie, ze slaby spg. 😔 ale az taky slaby sa mi nezdal, ale samozrejme nie som lekar ... ale urcite mu to poviem, ze by som chcela... a od 6. su tam tak im zavolam

tortelinka
31. aug 2010

tak bojuj a nenechaj sa odradit, treba sa nam naucit bojovat za seba a nepocuvat slepo lekarov