icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

smejka
18. sep 2010

@lakrimosa nedalo mi to a po precitani dnesneho zamyslenia som ti to musela skopirovat....mozno ta to povzbudi 🙂
inak mm je veriaci....no nema celkom rad pute a pod 😒 .....ale myslela som to tak ze mam skusenost z predchadzajucich vztahov ked som mala priatela neveriaceho.....ako ma to bolelo a tuzila som po tom aby mal zmyslanie ako ja...teda vieru 😔
pozdravujem vsetky a zelam krasny slnecny vikend 😵
cathy vztah rodicov k tebe(mama a ty) je na zaplakanie 😖 😔

Meditácia na text - Prvý list Korinťanom 15, 35 - 37. 42 - 49

Ale niekto povie: „Ako vstanú mŕtvi? V akom tele prídu?“ Hlupák! Čo ty seješ, neožije, ak prv neodumrie. A čo seješ, neseješ budúce telo, ale holé zrno, či už pšeničné alebo nejaké iné. Tak je to aj so zmŕtvychvstaním: seje sa porušiteľné, vstáva neporušiteľné; seje sa potupené, vstáva slávne; seje sa slabé, vstáva mocné seje sa telo živočíšne, vstáva telo duchovné.
Ak jestvuje živočíšne telo, jestvuje aj duchovné. Tak je aj napísané: „Prvý človek, Adam, sa stal živou bytosťou;“ posledný Adam oživujúcim Duchom. Ale nie je prv duchovné lež živočíšne, až potom duchovné Prvý človek zo zeme, je pozemsky; druhý človek je z neba. Aký je ten pozemský, takí sú aj ostatní pozemskí; a aký je nebeský, takí sú aj ostatní nebeskí. A ako sme nosili obraz pozemského, tak budeme nosiť aj obraz nebeského.

Meditácia

"Seje sa slabé, vstáva mocné" (1 Kor 15, 43).

Jedným z hlavných problémov korintskej cirkvi bolo, že niektorí veriaci začali spochybňovať zmŕtvychvstanie. Nikto nedokázal opísať, ako k tomu dochádza a ako také vzkriesené telo asi vyzerá. Nemali dôkazy, preto začali spochybňovať samotnú ideu zmŕtvychvstania a pokúšali sa vyvrátiť Pavlovo tvrdenie, že Ježiš vstal z mŕtvych. Ale Pavol im pripomenul, že evanjelium nie je iba náukou; je "prejavom Ducha a moci" (1 Kor 2, 4).

Nemusíme sa spoliehať na viditeľné znaky vzkriesenia alebo na nejaké nepopierateľné argumenty. Každý z nás môže osobne zažiť, že je skutočné a že naše telo sa jedného dňa premení a bude podobné Ježišovmu oslávenému telu. Môžeme sa o tom presvedčiť, keď sa pozeráme na to, ako v nás koná Duch Svätý: očisťuje naše svedomie vo sviatosti zmierenia, dáva nám pokoj po prijatí Eucharistie a keď sa modlíme, cítime skrze neho blízkosť nášho Otca.

Nikdy by sme nemali pochybovať, že Boh v každom z nás neprestajne koná niečo nádherné a stále viac nás premieňa na svoj obraz. Ako taká premena vyzerá? Ľudia si možno všimnú zmenu v našich postojoch, možno sa staneme radostnejšími, pokojnejšími, pokornejšími, múdrejšími a láskavejšími. Niekedy si všimneme zmenu sami v sebe - menej sa strachujeme, sme vnímavejší a chápavejší alebo veľkorysejší v obetovaní vlastného času. A niekedy sa objavia aj telesné zmeny - vyhladia sa nám vrásky, stojíme vzpriamenejšie, dívame sa ľuďom priamo do očí alebo sa častejšie usmievame.

Tieto zmeny sú iba predzvesťou večného života, ktorý budeme prežívať s naším Otcom. Ale môžeme si byť istí, že Boh v nás vidí vzácnu osobnosť, ktorú on sám utvoril. Ten, ktorý vzkriesil Ježiša, nám denne dáva nový život skrze svojho Ducha Svätého. Vzkriesenie? Určite! Malé dôkazy, ktoré vnímame už dnes, nás môžu povzbudiť, že jedného dňa určite vstaneme z mŕtvych v sláve Otca presne tak, ako vstal Ježiš!

Otče, ďakujem ti, že sa stávam tým, kým chceš ty! Pokračuj v mojej obnove v Duchu, aby môj život zjavoval realitu Ježišovho vzkriesenia!

Žalm 56, 12 - 14; Lukáš 8, 4 - 15

lakrimosa
18. sep 2010

@smejka ahoj, vďaka ti veľká za tento text aj za tvoju snahu o pomoc, úplne s ním súhlasím a vidím v tom zmysel ľudského života - nie do ničoty smerujeme, ale k Nemu! Všektému rozumiem, prijímam to, len som chcela povedať, že ten Zlý sa moju vieru u mňa snaží spochybniť. Myslím, že každý z nás vedie podobný boj v menšom či väčšom, skôr či neskôr...

smejka
19. sep 2010

@lakrimosa Zly veru posobi...vie ako na nas 😝 ...ale my sa predsa nedame 🙂 ....tie boje patria k tomu....svati ludia si tiez presli tazkymi pokuseniami....
cesta je spravna....len nema rovny smer....tak to ma byt 🙂
peknu nedelu vsetkym 🙂

smejka
19. sep 2010

nase trojcata🙂

cathy77
20. sep 2010

lakrimosa... áno, také útoky poznali aj svätci - napádalo ich to v najhlavnejších a najjasnejších pravdách viery. Napr. sv. Terezka z Lisieux mala strašné útoky týkajúce sa Vyznania viery-vedela, že všetko je pravda a stále ju napádal Zlý pochybovať o tom. Jej spovedník jej poradil nosiť celé Vyznanie napísané a poskladané na retiazke či motúziku na prsiach a ked tie útoky prídu, pritisnúť si to na srdce a prosiť o pomoc... lakrimosa, ako som Ti písala, sama s tým bojovať nemôžeš, lebo sama nezvíťazíš, vieš, aký je prefíkaný, vysilíš sa a nebude to mať tebou želaný výsledok... nechaj si pomôcť 😉

cathy77
20. sep 2010

smejka - krásne detičky!!! skvelééééé 🙂 🙂

smejka
22. sep 2010

@cathy77 dakujem 🙂 ....kedy mas ten dolezity utz?...drzim palce
lakrimosa tortelinka reisi a ostatne kde ste? 😕
pekny den 😵

tortelinka
22. sep 2010

no akosi nik nestiha, vela roboty a tak vsetko dookola, nemam ani nic nove, uvidime co bude dalej

cathy77
23. sep 2010

smejka,lakrimosa - tak teraz som došla z utz, dopadol na jednotku s hviezdičkou!!! 😀 😀 😉 Výsledky krvi na kombinovaný skríning budem mať budúci týžden, ale doki už zo skúsenosti vravel, že tentoraz je to super, tak sa nemám obávať... 😉 Inak drobec má teraz 5,7cm!!! 🙂

smejka
23. sep 2010

@cathy77 super spravicka 🙂 🙂 ....vdaka Bohu 😔

tortelinka
23. sep 2010

super cathy, drzte sa!!

cathy77
24. sep 2010

vdaka, baby 😉

tortelinka
25. sep 2010

v piatok som volala lekarke, zasa mam blbe vysledky, takze nic sa nekona...neviem co mam robit, dalsie lieky nechcem....

lakrimosa
26. sep 2010

@cathy77 hurá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Veľmi sa teším, že je to ok!!!!!!!!!!!! Blahoželám, som s tebou!!!!!!!!!! Veľmi si ma potešila, ďakujem dobrému Pánovi, že ste OK, je to super správa!!!!!!!!!!! Želám ti to z celého srdca 😉 😉 😉 Mylsím na vás. Momentálne nestíham viac písať, ako to správne odhadla @tortelinka , no ak sa trochu ukľudní situácia, ozvem sa.

@smejka ahoj!!!!!!!! Krásne detičky, ale to sa musíš poriadne obracať 🙂 🙂 🙂 Tak si to uži to maminkovanie, veď o chvíľu ti vyrastú 🙂

@tortelinka ako je možné, že máš zlé výsledky, veď si stále brala antb.? To ti vôbec nezabrali, alebo čo? Fakt tomu nerozumiem, mám dojem, ako keby "len skúšali", čo sa ti hodí alebo nie! To je otrasné! Poznám ten pocit dôverne...no nič na závidenie... Veď sa opýtaj, čo to s tebou stvárajú!

tortelinka
27. sep 2010

no zajtra sa chystam robit poriadok, ved to uz nie je mozne.. 😠

tortelinka
28. sep 2010

ahojte, no teraz som uz uplne blba, bola som u lekarky a povedala mi ze nalez co mam vobec nie je nebezpecny a kludne sa moze robit laparo, aj ked iny lekar mi povedal nieco uplne ine...no a teraz si vyberte... 😨

tortelinka
1. okt 2010

no tak som to konecne doriesila a ak sa uz nic nestane, mam 12.10 laparku, este musim stihnut predoperacne...
a este som zavolala do navratu, pojdeme na pokec ohladom adopcie 🙂

lakrimosa
1. okt 2010

@tortelinka ahoj!!!!! tak ty si naozaj pokročila! Super! Nemohla som sa dostať k PC, denne prichádzam večer domov unavená ako vôl ani nie tak z prace ako zo stresov... vidíš, že nemôžeš veriť iba jednému lekárovi, treba to konzultovať s viacerými - inak v tvojom prípade je to ukážkové, aké rozdielne odpovede dostávaš... ak by ti laparka mohla pomôct, uričite ju skús! Predoperačné vyšetrenie stihneš za jedno doobeda, to nie je žiadna katastrofa.

no nikto iný sem už nepíše????? Asi majú všekty baby veľa starostí... chápem...

@cathy77 čo máš nové???? mylsíme na teba, ako sa ti - vám darí???? Čo porábate, ako sa cítiš, je ti už trochu lepšie aby si si mohla užívať tie krásne dni očakávania? Napíš!!!

tortelinka
1. okt 2010

no bolo to celkom rodeo, zaangazovala som asi 7 lekarov, mala som ich na linke striedavo ( svagrina je lekarka, tak mi dohodila znamych), nejake velke nadeje mi nik nedava, ale spravia to, nech uz dam pokoj 😀

cathy77
2. okt 2010

ahojte, tak ja už viem aj vysledky z krvných kombinovaných testov a všetko je ukááážkové 😉 moj doki je nadmieru spokojný... začiatkom tohto týždna sme sa prehupli do II. trimestra, tak nevoľnosti ranné ustúpili ale unava ostala, proste obrovská unava, bežne činnosti ma stoja x - krát viac energie a nie som schopná ráno vstavať do práce, proste nie som toho schopná. Aj som bola ochotná(chcem aspon týžden-dva pochodiť), potom pn a zas pochodiť, tak to postriedať, nech neprídem a časť platu a ja proste nie som schopná ráno vstať, je to des. V pond teda idem dať sa vypísať aspon na 3 týždne a potom sa uvidí... V 20.tt - 23.tt mám podrobný morfologický usg, kde popozerá všetko podrobne, trvá cca 20min tak ešte toto bude taký prelom...
tortelinka - skvele, že si sa rozbehla a riešiš, páči sa mi ako cepuješ lekárov, tak treba. U nás sa hovorí - vojak sa stará - vojak má. A platí to vo všetkých sférach, čo si nevydupeš, ked nechytíš človeka pod krk, tak sa na teba každý ...., česť výnimkám.

tortelinka
8. okt 2010

ahojte, no u mna to vyzera na tu laparku v utorok, mam uz krv, este v pondelok interne a idem na to v utorok 😕

tortelinka
12. okt 2010

ahojte, laparka konecne za mnou, vysledok viac ako dobry 🙂

smejka
12. okt 2010

@tortelinka tak super 🙂 ....tak nadej zije 😵 ....co idete dalej podniknut?
kde ste vsetky?
lakrimosa ako nazivas?
reisi....cathy....kaki a ostatne kuk 😎

tortelinka
13. okt 2010

neviem, akosi to tu spi 🙂 , na buduci tyzden idem vybrat stehy, a preberieme to este raz, ale mam normalne a funkcne vajcovody aj napriek predpovedi ze urcite nebudu a rovnako aj maternica je ok, mam dokonca folikuly, co mi hovorili ze urcite ziadne vajicka nemozem mat, neviem co podnikneme dalej, ale zacinam aj verit ze aj prirodzeny zazrak sa bude dat

kaki
14. okt 2010

@tortelinka 😵 som rada 😵 zázraky čakajú 😵
@smejka z Teba ide taká radosť, že sa nedá sa tešiť s tebou 😵 cmuk 😵
@lakrimosa tvoje príspevky sú plné sily, nádeje.... Keď píšeš o problémoch v práci 😔 je mi to ľúto. 😔
@catky77 som rada že čakáš zdravé dieťatko 😵 Drž sa 😵

kaki
14. okt 2010

@cathy77 prepáč preklep 😉

cathy77
14. okt 2010

tortelinka - tak to sú skvelé správy!!! oveľa pozitívnejšie ako som predpokladala. v tom prípade je úspech viac ako možný, som si istá 😵 😵 😵 už len nastav myseľ a psychiku na to,že si na tom dobre a polovicu úspechu už máš.

tortelinka
14. okt 2010

dufam ze aj ty a babo sa mate fajn, mne to velmi pomohlo psychicky, verim ze sa zazrak stane 😉

lakrimosa
15. okt 2010

Ahojteééééééééééé! chýbali ste mi, veľmi! Krásne prekvapenia, hurááááááá! Boh je naozej všemohúci! Prepáčte, že som nepísala, mala som zápal močového mechúra a brala som dva týždne atb, ale musela som chodiť do práce a bolo mi každý deň otrasne zle. Myslela som na vás, no nestíhala a ani nevládala som sem pozrieť.

@tortelinka NEUVERITEĽNÉ!!!!!!!!!!!!!! TEŠÍM SA!!!!!! 😀

@cathy77 BLAHOŽELÁM!!!!!!!!! TEŠÍM SA!!!!!!!!!!!! 😀

@kaki ahoj, ty si sa tu dlho neukázala, čo máš nové? 😉

@smejka 🙂 skôr prežívam ako nažívam 🙂 ale Pán Ježiš ma drží!!!!!!!!! A Matka Božia tiež 🙂 takže fajn! Ako detičky?

lakrimosa
15. okt 2010

Inak pochopila som, že ak niekto zomrie násilnou smrťou zavinenou iným - ide do neba. To je pre mňa taká silná motivácia, že som sa prestala báť. Lebo položiť život za Krista je najvyššia hodnota.
Mimochodom pozerali ste blahorečenie Chiary Luce Badanovej, ktorá zomrela ako 18 ročná na rakovinu? TAk to je sila!