icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

cathy77
16. okt 2010

no vitaj lakrimosa 😉 Mrzia ma tie tvoje zdrav. problemy, viem o zap. moč. mechura svoje, mala som ho x-krát a najstrašnejší v prvom trimestri ked som čakala syna 😖 U mna sa ani jeden prvy trimester nezaobide bez atb a potom sa už len báť, či sa niečo neposralo. Ale to musíš mať perné ak s takým zápalom nemožeš sedieť doma na zadku, ach jaj, oplatí sa Ti to?
Zaujimava myšlienka - to s tou nasilnou smrtou, ale myslim, že to neplati všeobecne... ale ak sa to mysli tak, že daný človek položí život za Krista tak určite. Ved je to najvacsi dokaz pevnej viery.
Ja som spavá neustale akoby som mala spavu nemoc a nadržaná ako stepná koza 😖 ... aj takto sa prejavuje moje tehu 😅

lakrimosa
17. okt 2010

@cathy77 😀 😀 😀 tie tvoje priprovnania k stepnej koze! Ako vieš, že práve ona má také chtíče 😀 😀 😀
Ja pri zápale mechúra ani len nepomyslím na sex... okrem toho som teraz - paradoxne - nakoniec veľmi rada, že teraz nie som tehotná, lebo dieťa by muselo byť totálne mimo, ani neviem, či by som ho nepotratila - také horory som si prežila v robote, potom choroba a všetko dokopy... a to sa ešte neskončilo. To, že chodím do roboty nie je o tom, či sa mi to oplatí - jasné, že nie, no ja ako šéfka som zodpovedná za projekty, ktoré keď neodovzáme do konca roka, tak to bude veľký prúser, no a nechcem to dopustiť práve v období, keď sú na mňa ataky - aby si mysleli, že som sa z nich prekotila a pokakala, ani náhodou! Už keď som sa dala na taký tvrdý boj, nemôžem ustúpiť. Cítm za sebou Pánovu pomoc, musím to dokončiť v mene pravdy a spravodlivosti. Oni práve chcú, aby som mala pocit, že ja svojím postojom robím zle - vtĺkajú mi to do hlavy - novodobé vymývanie mozgu! - ale ja viem presne, kde je sever a že chybia oni a to ich štve, lebo len málokto sa im odváži protirečiť.
Okrem toho mm veľmi ochorel, bála som sa, že zomrie, teraz je trochu stabilizovaný, no uvidíme. To je obdobie ! - ale veď sme prisahali - v zdraví i v chorobe, šťastí i nešťastí - no a ten Zlý ešte na mňa útočí pochybnosťami o Bohu a všetkému, čomu verím a vždy som verila. Najnovšie mi účinne zafugovalo niekoľkokrát Verím v Boha za sebou - nepretržite dokola každé ráno v aute čo najhlasnejšie! a k sv . Michalovi a Pod tvoju ochranu utiekame sa... ani nehovorím.... Ale pomáha to.
Dnes som sa dozvedela novinky z rodiny, dve sesternice sú v radostnom očakávaní, myslím, že jedna bola na umelom, lebo čaká dvojvaječné dvojičky - ale nehovorí o tom a ja sa nepýtam a ďalšia otehotnela asi mesiac po svadbe. Nie že by som im závidela, ale cítim taký vnútorný smútok...určite to poznáš.
Pýtam sa na zmysel svojho života a mám taký pocit, že BOh so mnou zamýšľa niečo celkom iné...

cathy77
17. okt 2010

@lakrimosa - chápem ťa, aké to máš desné v pracovnej oblasti, viem, aké to je ťaživé, ako medzi mlynskými kamenmi a nedá sa inak len prekusavať si cestu dopredu. Je obdivuhodné neklesať na mysli a držať sa verne Boha, ako to robíš Ty - zasluhuješ si tým ooobrovské milosti, ktoré sa skor - neskor ukážu. Nemyslela som, či sa Ti to oplatí finančne alebo nejak tak... skor myslím na Teba ako celok... prechodený zápal moč. mechura(i ked preliečený atb) može ľahko prejsť aj na vaječníky atd, ved vieš, aby si na to nedoplatila.. ale chápem, že Ti je teraz prednejšie stáť pevne ako šéfka a dobojovať boj a je to obdivuhodné. To s manželom je mi veľmi, veľmi ľúto - ako si aj písala, všetko prichádza naraz a Zlý dostal povolenie ťa skúšať do krajnosti... to všetko ale pominie... napadá ma ...Boh ťa skúša ako zlato v ohni a si na najlepšej ceste obstáť.U mna to bolo podobne - des v práci, pred rokom a pol som sa kvoli tomu musela liečiť, potom som sa zdrav. a psych. ako-tak vylízala, prišlo tehotenstvo... ktoré vieš aké malo pokračovanie(ani v práci to pravdaže nebolo ružové), mesiac po ukončení tehotenstva som sa začala dusiť a po mesiaci takehoto stavu v poslednej chvíli som sa doplazila k lekárke, ked pluca mi pracovali na 30% a diagnoza astma... avšak tie kila liekov a sprayov som brala len 2 mesiace, lebo som sa rozhodla nasadiť liečbu anovulacie. a tak som ostatne vysadila a trpla a modlila sa nech sa len nedusím lebo moj gyndoš nechcel ani počuť brať lieky na astmu a znova otehotnieť... a teraz som tu... aj v práci sa to zlepšilo, uvolnilo po dva a pol roku trápenia, odišli istí ludia a istí, ktorí mali zadebnene postavenie a nenavideli ma asi najviac, ako som v živote zažila - sa v poslednom čase sami tak skompromitovali, že už su akurát tak na smiech a na polutovanie a ich ostrosť zmizla tak ako prišla... to ma naplna odvahou posilnovat Ťa v tom, že sa to v konečnom dosledku vyrieši všetko v tvoj prospech... pretože takáto nadludska snaha, ktoru vynakladáš vo všetkých oblastiach nezostane bez odmeny a Božej naklonnosti a zuročí sa Ti to mnoho, mnoho krát...

lakrimosa
17. okt 2010

@cathy77 si milá, ďakujem ti za povzbudenia, viem, že ma chápeš a že si si tým všetkým bolestným prešla veľakrát. Rozmýšľam, že to všetko isto nie je nadarmo i keď sa prichytím pri tom, že frflem, prečo to všetko musím práve ja zažívať... ale v konečnom dôsledku to aj chápem ako predprípravu na niečo - neviem načo. Ale v mojom živote sa vyskytli viaceré situácie, ktoré som nechápala a až neskôr sa ukázalo, aké boli potrebné, aby som správne reagovala na ďaľšie situácie, alebo chápala súvislosti a vedela ísť správnym smerom. Trochu sa obávam, že to, čo ešte príde, bude ešte ťažšie... Niekedy mám dojem, že keď toto v práci ma privedie do hrobu, alebo v lepšom prípade sa totálne zrútim z psychického napätia a vyčerpania a zdravotných ťažkostí - ako ty ...
No len sa utvrdzujem, že v kľúčových momentoch som sa rozhodla správne - keď som sa dnes dozvedela o tehotenstve mojej príbuznej s pomcou UO, opäť som si uvedomila, že toto naozaj nie je pre mňa a moje rozhodnutie je pevné a cítila som pri tom vnútorný pokoj a uspokojenie. Cítim to tak, že BOh odo mňa vyžaduje tento postoj a ja sa mu CHCEM podriadiť. Tiež som už prestala chaosiť s mojím vekom, uvedomila som si, že Boh je večný - ako sa píše pre neho je 1000rokov ako deň včerajší...
Nemysli si, že som taká hrdinka, aj si poplačem...najmä keď si už neviem rady a cítim sa bezmocná - najhoršie je pre mňa znášať aroganciu moci - viem, že si to v robote tiež zažila... modlím sa za tých ľudí, lebo majú zadusené svedomie, oni necítia nič...😖
Niekedy je ťažké neklesať na duchu - to sa mi tiež stáva a často - nie som masochista, aby som sa radovala z vlastných bolestí - i keď sv.apoštol Pavol píše "radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi!" No ešte som zrejme nedospela do takej duchovnej zrelosti 😒 😒

cathy77
18. okt 2010

lakrimosa - dakujem Ti, že píšeš, že píšeš tak krásne a povzbudzuješ svojou neoblomnosťou a silou!

tortelinka
18. okt 2010

baby ja vas tak obdivujem, nechapem, kde beriete tu silu a istotu, mne to asi chyba...aj ked teraz som od laparky v pozitivnej nalade, niekedy ma chyti depka ako....klobuk dolu pred vami 🙂

lakrimosa
18. okt 2010

@tortelinka 🙂 prosím ťa!!!! Buď šťastná, že máš také výsledky!!! 😵 😵 😵 Veď čo všetko ti narozprávali - jeden to, druhý ono a napokon vidíš, je to na dobrej priam vynikajúcej ceste, na ktorú si ani nepomyslela a ani my, čo si nás informovala o tvojej dg!!! Tak čo sa teraz stresuješ? Načo? Musíš mať pozitívnu motiváciu, že sa to môže podariť a hotovo! Každá sme v inej situácii - i keď sa to javí rovnako - ale pozri na Cathy, otehotnela, no musela prejsť aj obdobím "pôstu" - no a ja mám to obdobie zrejme teraz 😉 TAk povedz tvojej depke, že jej odkazujem, nech ťa teraz láskavo nechá na pokoji a sústreď sa na to, čo podnikneš ďalej. A mňa vôbec neobdivuj, lebo nie som vôbec taká silná ako by sa mohlo zdať. Všetko ma to stojí veľmi veľa úsilia... Iba Božou milosťou som tým, čím som - chápem teraz ten výrok sv. Pavla. Takže obdivuj Pána, že tak pomáha!

smejka
18. okt 2010

ahojte 🙂
ja tak naskok 🙂 ....mame sa fajne....no akosi vecer uz netuzim po nete 😉 ....deti ma vyliecili zo skoro zavislosti 😀
@lakrimosa obdobie postu je namahave......no prinesie krasne znovuzrodenie....uprimne ti to zelam 🙂
ste silne zienky....cathy lakrimosa i ostatne tuziace po pravde spravodlivosti.....a doverujuce Jemu 😔

tortelinka
20. okt 2010

ale, ja som stastna, ale obcas to somnou hadze tie hormony.. 🙂 ale to asi s kazdym, nie?

lakrimosa
20. okt 2010

@tortelinka a čo berieš, aké hormony?

tortelinka
20. okt 2010

beriem nieco na upravu cyklu, snad sa to da do poriadku....

lakrimosa
20. okt 2010

@tortelinka ako sa to volá?

tortelinka
20. okt 2010

divina, mam to este na 2 mesiace, potom to skusim vylucit, uvidime ci sa to upravilo

lakrimosa
20. okt 2010

@tortelinka máš nepravidelný cyklus?

tortelinka
20. okt 2010

bolo to dost divoke, uz je to celkom dobre

lakrimosa
20. okt 2010

@tortelinka tak to sa nedivím, že to s tebou "cvičí" - je to estrogén s gestagénom, že? Ide o to, aby ti navodili pravidelný cyklus a zistili, či ovuluješ?

lakrimosa
20. okt 2010

@tortelinka ja som jedla hormony viac ako rok a bol to des, ale mne to nepomohlo - to sa divil aj lekár.

katarina104
21. okt 2010

@tortelinka ak sa môžem zapojiť,ja som bola po laparoskopii a otehotnela som hneď na ďalší mesiac mala som PCOS, 😉 , ale hlavná bola modlitba, modlilo sa za mňa veľa ľudí tak verím, že tá modlitba pomohla, dnes máme 2 detičky a je to dobré 🙂 , prajem ti veľa živej viery 🙂

tortelinka
22. okt 2010

Katarina, dakujem za povzbudive slova, pokusime sa s tym nieco urobit, stale verim, ze sa to podari prirodzene, ze to bude dobre...aj za nas sa modli vela ludi.. 🙂

tortelinka
22. okt 2010

ano, mala som take vykyvy v cykle ze aj 4 mesiace nic, postupne sa to ukladalo, teraz to funguje takmer na den presne...snad to bude dobre

katarina104
27. okt 2010

@tortelinka budem na teba tiež myslieť v modlitbe 🙂

katarina104
27. okt 2010

som taká šťastná, že sú tu veriace dievčatá,možno si budeme rozumieť 🙂

katarina104
29. okt 2010

dobré ránko nikto tu nieje? 🙂

cathy77
29. okt 2010

ahojte... lakrimosa, ako sa Ti vodí? ako v práci? pokročili ste niekam?
tortelinka - ked sa Ti krámy upravili, je to super, už len chodiť na folikulometriu a sledovač, či a kedy ti dozrievaju vajka...

katarina104
29. okt 2010

@lakrimosa tiež sme nemohli mať dieťatko, veľa ľudí sa za nám modlilo,a Pán vyslyšal, budem sa aj ja za teba modliť ak dovolíš, Pán verných odmeňuje vo veľkom 🙂

smejka
30. okt 2010

@katarina104 kolko ste sa snazili? mali ste nejaky zdravotny problem?
lakrimosa tortelinka cathy pozdravujem🙂

cathy77
31. okt 2010

dik smejka🙂 napodobne🙂
katarina104-máš pravdu, odmenuje a to vrchovato... ale to, ako bude Jeho odmena vyzerať, si nenavyberáme... nemusí to byť tak hmatateľné ako vlastné dieťa... a tí, ktorým sa nezadarí, nech sa necítia "neodmenení..."

katarina104
31. okt 2010

@smejka nemohli sme mať dieťatko 3 roky, mala som PCOS ☹ , potom som bola na laparku,zadarilo sa na prvý mesiac 🙂 , druhé sme už mali plánovaným rodičovstvom, a o tretie sa snažíme tiež plánovaným rodičovstvom, vraj PCOS už nemám tak neviem hádam len nie 😉

katarina104
31. okt 2010

@cathy77 máš pravdu Pán vie čo potrebujeme skôr ako by sme ho išli prosiť,dá nám to v praví čas 😉 , dievčence držte sa 🙂

tortelinka
31. okt 2010

no, verim ze sa nam snad nejako zadari, v piatok sme boli na urade zistit ako je to s adopciou, bola som prijemne prekvapena, mame to trosku komplikovane, lebo nesplname vsetky podmienky ale pani sa snazila najst riesenie, snad sa to podari, ale este to nechame tak, musime to vstrebat krasne sviatky