icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

lakrimosa
1. nov 2010

@cathy77 ahoj moja milá, vcelku dobre sa mám, výpoveď z práce sa zatiaľ nekoná ani moja ani kolegova, stiahli ju, vraj... no všetci sa ku mne správajú ako k vrahovi....ešte mi "dobrí" ľudia nestihli povyprávať, aké reči sa o mne šíria, ale podľa správania usudzujem, že sa ma niektorí "zľakli", iní ma "rešpektujú", tak uvidíme...
no mám tak veľmi veľa práce, že nevládzem normálne žiť... no myslím na vás často, najmä na teba a malé, hoci nestíham písať, nech sa vám darí, verím, modlím sa, že ste ok . 🙂 Vlastne som teraz vďačná Pánovi, že som neotehotnela, lebo prežívam veľmi náročné obdobie , ale je to potrebné... Napíš, ako sa ti darí, ako to zvládaš, máš "spavú nemoc" a "chtíče" zároveň? 😀 😀 ????

@katarina104 si veľmi milá, ďakujem a cením si to, že na mňa myslíš v modlitbe. Mne žiadny zo zákrokov vrátane lapaky nepomohol, i keď som relatívne zdravá, môj problém je hormonálneho pôvodu, ale najpravdepodobnejšie spočíva v psychike..... I keď to znie možno nezmyselne, ale myslím si, že mňa si vybral Pán na inú úlohu ako mať dieťa, hoci by som si to veľmi želala. Preto ťa prosím, ak chceš za mňa obetovať svoje modlitby, aby si ich smerovala na tento úmysel: aby som dokázala prijať Jeho vôlu nech je akákoľvek... je to veľmi ťažké, ale tak to cítim i keď sama sa za tento úmysel modlím iba obšas a s veľkým sebazaprením.

@tortelinka tak to ste pokročili! Vidím, že zvažuješ všetky možnosti a to je dobre. MM mi tiež navhruje adopciu, ale ja som asi zacyklená, že nie, neviem.... mala si už stavy, že si sa nevyznala sama v sebe, ako ja v tejto otázke? Aké podmieky na adopciu nespĺňate, čo je to zasa za nezmysel?

@smejka ahoj moja milá! ďakujem za opýtanie, si zlatá, že na mňa myslíš. aj ja na vás, mám pred očami tých tvojich malých chlapčekov, ako im rastú zúkby... ale isto máte z nich veľa radostí, tak ti to želám, užívaj si krásnych materských rokov. Je to najväčšie bohatstvo ženy. To žiadny chlap - podľa mňa - nedokáže pochopiť. ženy sú na to naozaj stvorené... a je krásne, že tento Stvorietľov zámer nás dokáže tak napĺňať.,, i keď je to nepretržitý kolotoč starostí! Ale zmysluplných 😉

smejka
2. nov 2010

@katarina104 si svetly priklad ze vsetko sa na dobre obrati 🙂

@lakrimosa prid castejsie...trosku to vzdy prevzdusnis 🙂 my sa mame fajne....chlapci rastu ako z vody.....su uz na nas naviazani a su sikovnici 😵
tvoje pocity o adopcii chapem....inak mas to dost vzacne ze tm je prvotny impulz....vacsinou muzi sa tomu brania....nechaj si to prejst hlavou....a z vlastnej skusenosti....neboj sa toho.....ked uz to bude tak Pan ti da dostatok sily na zvladnutie....uvidis 🙂 ......ono najtazsie v tvojej situacii je urobit ten krok k rozhodnutiu.....myslim na teba...a ak by si mala nejake otazky tak pokojne IPni 🙂
@tortelinka a co nesplnate? ved kym porobite pripravu daju sa podmienky upravit nie? prajem ti tiez vela sily a odvahy k rozhodnutiu 🙂
vsetky pozdravujem 🙂
@kaki kde si? 🙂

katarina104
2. nov 2010

dobré ránko, nezabudnite na tú sviečku 🙂

cathy77
2. nov 2010

tak v mojom prípade na nu teda zabudnut nemôžem...

smejka
2. nov 2010

@cathy77 😔 😔

cathy77
3. nov 2010

tak, včera som mala veľmi radostný deň - hlavná omša na Pamiatku zosnulých u nás v konkatedrále v prešove bola odslúžená za moju Miriam... a bolo to znenazdania, moj známy kaplán mi to povedal večer predtým, stretli sme sa po dlhšej dobe a povedal mi -zajtra odslúžim večernú omšu na Váš úmysel... vedel o tom, čo sa stalo atd... tak sme s manželom aj synom silno prežívali túto omšu... teraz už mám absolútnu istotu, že malá je nielen v predsieni neba... kam pravdepodobne idú detičky, ktoré nestihli/nemohli pokrstiť.... ale v úplnej blaženosti...

smejka
3. nov 2010

@cathy77 krasna symbolika 😔 ....muselo a musi to mat pre vas velky vyznam... 😔

katarina104
3. nov 2010

@cathy77 je to úžasné mať v nebi anjelika čo sa za vás modlí 🙂

tortelinka
5. nov 2010

ahojte, konecne piatok , trochu oddychu....no co sa tyka adopcie, mame to komplikovane, lebo nemame rovnaku adresu trvaleho a prechodneho pobytu, este neviem ako prekoname byrokraticke prekazky, ale som optimista, snad sa podari 🙂 krasny vikend vsetkym

cathy77
6. nov 2010

tortelinka... to snad nebude problem... ja mam iný trvaly pobyt, manžel iný, prechodný mame rovnaky... ved nemusíte s dietatom žiť v mieste trvaleho pobytu...

tortelinka
6. nov 2010

problem je v tom, ze prechodny pobyt nemame na slovensku, co je pre slovenske urady problem

lakrimosa
9. nov 2010

Ahojte! Meškal mi M 3 dni, čo sa mi nestalo už 2 roky a už som bola hotová od šťastia, ale... keď som si urobila babytest - nič! No zvládla som to bravúrne, už sa to zaobišlo aj bez hystérie. Ani som to mm nepovedala, nechcem ho už trápiť...

@cathy77 to musel byť veľmi silný zážitok pre teba, ale vďaka Bohu, že máš vnútorné uistenie, že Miriam nie je "iba" v predsieni, je to veľmi dôležité. Neboj sa, potvrdí ti to vo sne, ak by si to náhodou potrebovala.
Inak ako sa cítiš čo sa týka tehotenstva? Všetko klape? Myslím na vás.

@tortelinka rozhodli ste sa pre adopciu? Aj my, teda - lepšie povedané - asi aj ja.
Znie to neuveriteľne, ale dnes ráno som z ničoho nič mm povedala, že si teda adoptujeme dieťatko...asi sa za mňa niekto veľmi intenzínve modlil, alebo čo, lebo ja som sa za túto vec nedokázala modliť. Inak si neviem vysvetliť takú "premenu" a hlavne takú náhlu. Nerozumiem tomu, ale išla som do práce po veľmi dlhom čase s takou radosťou... až som plakala... ja som fakt chorobne citlivá, je to hrôza žiť sama so sebou a takou povahou!

@smejka daj mi nejaké inštrukcie do IP ako postupovať, veď ja ani neviem kam sa mám obrátiť. A dohodli sme sa s mm, že by sme už v tom mali začať konať.

@katarina104 ahoj, ako sa ti darí so snažením?

Prívítam radu alebo skúsenosť od každej z vás. Vďaka.

smejka
9. nov 2010

@lakrimosa tak adopcia 🙂 ...ale sa nam tu zadoptuvava 🙂 ....sa tesim....no mohlo by sa zacat i ztehulkovavat 😵
pekny vecer

tortelinka
9. nov 2010

aj ja by som prijala akekolvek rady, my sme sa rozhodli, ale slovenske urady uz menej... ☹

smejka
9. nov 2010

@tortelinka napis co konkretne by si potrebovala...aj do IP

tortelinka
9. nov 2010

skor take vseobecne info, kde zacat, kolko ste cakali na deti?

smejka
9. nov 2010

tak zacat treba na prislusnom UPSVaR...ist na odd. socialnopravnej ochrany deti a soc. kurately....tam daju vsetky podklady ktore treba vyplnit potvrdit a dohodnete si subjekt psychologickej pripravy na nahradne rodicovstvo....priprava sa robi na UPSVaR alebo obcianskom zdruzeni Navrat alebo Usmev ako dar
Dlzka pripravy je u kazdeho ina....zalezi scasti na vas ako mate volno...scasti na psychologoch ako to rozvrhnu
ked budete mat po priprave a vsetky potvrdenia tak vas zapisu do zoznamu ziadatelov na NRS
potom cakate....zalezi od poziadaviek na dieta...najviac sa caka na bieleho novorodenca (resp. dieta do 1 roka)...v nasom kraji cca 3 roky
ak nieco konkretnejsie spytaj sa 🙂

tortelinka
9. nov 2010

vdaka, budem ta asi otravovat pravidelne, my musime rozlusknut najma problem s pobytom, nezijeme na sk, ale mame tam trvaly pobyt, uvidime

katarina104
10. nov 2010

@lakrimosa ahojte dlho som tu nebola, mám v iných fórach veľa práce, učím teplotnú a billingsovú metódu,ako sa máte? ja stále po ovulke čakám na mršku na 16.11, tak uvidím či sa podarilo, požehnaný deň 🙂

katarina104
10. nov 2010

@tortelinka tá adopcia je veľmi dobrý nápad, pomôžeš detičkám, možno na teba čaká niekdy malý anjelik 🙂 ,ak ti je súdený, no a potom sa možno podarí aj otehotnieť, niekedy sa to stáva, budem sa modliť 🙂

cathy77
10. nov 2010

lakrimosa - vdaka, dobre sa mám, dnes začíname 20.tt, mám taký jemný pocit, že už občas cítim jemné pozdravy zvnútra, ale ešte to nie je to pravé orechové🙂 veľký morfo usg mám o cca 2 týždne. obvod "pása" mám už 90 😵 a dosiahla som magicku hranicu 60kg pri mojej výške 170cm je to výkon🙂) Zatiaľ som pribrala len 3kg takže mater jak slonica zo mna nebude, ani cicky po kolená sa nekonajú 😀
Nejak sa nezapájam, len tu čumím jak puk, čo kto pridá, začala som chodiť do práce, čistý zabijak je to pre mna lebo som strašne spavá celé tehotenstvo a bola som zvyknutá sa vyvalovať, pospať doma a trčať tam a rátať minuty mi lezie neskutočne na nervy, do psychiky a do všetkého 😖 . takže varím akurát tak cez vikend, domacnosť jak lusk fakt 😖 Ale rozhodla som sa vydržať 3 týždne a od 29.11. do Vianoc sa zas dávam vypísať, tak dovtedy musím "vytrimať". Medzitým stihnuť 3 oslavy na synove 6te narodky (take rodinne ale každu zvlásť), kt. má 16.11. a potom ja mam narodky a meniny 25.11. ale s tým si hlavu nelamem, snad si nebudem sama sebe pripravovať 😖 Manžel so synom mi zablahoželaju a tým to u mna padne...

smejka
10. nov 2010

@cathy77 ahoj 🙂 ...tak to nejak vydrz v praci...no musi to byt narocne...
a bude chlapciatko...uz mate vybrate meno? 😉

katarina104
11. nov 2010

dobré ránko a požehnaný deň, všetkým 🙂

lakrimosa
11. nov 2010

@cathy77 a bude to chlapec, ako píše @smejka ? no tak či tak, asi si pomyslíš, že mi šibe, ale celkom rada by som bola v tvojom stave... aj keď je to teraz pre teba ťažké! ale ty to zvládneš, neboj, si veľká bojovníčka!!!! A teš sa z toho, že máš už 6 ročného synka, je to veľký dar!!!
@smejka to sú otrasné vyhliadky na adopciu! UF @tortelinka máme sa na čo pripraviť! A čo vám zasa úrady vymysleli za prekážky?
@katarina104 vďaka!

smejka
12. nov 2010

@lakrimosa joj hlavu hore....ake otrasne? 😕 ...ved ak po niecom tuzim idem za tym....neohliadac sa v minulost ani buducnost....tuzim v pritomnosti a kracam vpred.....vsetko sa da zvladnut...neboj 🙂

katarina104
12. nov 2010

Ďakujme za každé dieťatko,ako povedala lakrimosa, deti sú z neba a sú veľkým darom, všetky deti, čo sú na svete a túžia po láske, lebo pre lásku sme stvorený 🙂

dadenka1
12. nov 2010

Ahojte dievčence. Tiež som veriaca snažilka ale snažilkovanie nezaberá, hoci podľa lekárov sme ok. Keďže nechcem ísť proti svojmu svedomiu, dali sme si s mm žiadosť o adopciu, už sme 14 mesiacov v poradovníku, ale to čakanie je táák dlhéééééé.

katarina104
13. nov 2010

@dadenka1 tak ti prajem nech sa to podarí,si milá, takto by to malo byť 🙂

cathy77
13. nov 2010

smejka, veru, nejako to v robote prežijem, i ked mi je divne po takom čase nechodiť po základni v maskáčoch ale civile 😕 😀
lakrimosa, ano, chlapček... tak budú traja chlapi doma... a ked si to vyložím egoisticky... tak chlapci majú mamy radšej ako dcéry, hihi. Dievčatá sú skor oteckovi miláčikovia... tak mm snad pristupi na tretie dieťa ešte niekedy skor akoby sme doma už mali párik...

dadenka1
13. nov 2010

Ďakujem @katarina104. A zrovna dnes ráno kázal farárko o trpezlivosti... Že aj Panna Mária trpezlivo čakala, kým sa v plnosti dokončí Boží plán... Nie je tu so mnou ešte nejaká čakateľka? Ja mám tej trpezlivosti strašme málo...