icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

dadenka1
2. dec 2010

Haló dievčatá, to ste vážne už odišli? A mne je teraz smutno... ☹

smejka
2. dec 2010

@cathy77 ale joj....a co sa stalo? netreba hned hadzat flintu do zita...konflikty su prospesne...a ja zase nemyslim ze tu vznikol nejaky konflikt....iba roznorodost nazorov....tak sup sem 😉
@dadenka1 kuk 😎

cathy77
2. dec 2010

smejka, si milá... ale nebudem sa teraz siliť... ked budem mať niekedy potrebu 😉 ........

dadenka1
2. dec 2010

no super...už som sa bála, že sme sa stratili... Smejka, ako dlho si čakala na babanká? Aj na prvé aj na dvojičky... Ak smiem vedieť... Mne je už taaak dlho 😒

smejka
2. dec 2010

@cathy77 😉
@dadenka1 prve dieta prislo k nam 2 tyzdne pred svadbou 😉 ....ja som totizto vyvydavala aj dieta 😀 ....no proste najstarsi je z mm rodiny
a dvojicky....prvu IA sme mali v koncom juna a doma boli koncom jula....bleskovka 🙂 ...ale v zozname sme boli od oktobra 2008....lenze z toho sme takmer rok bojovali o jedno dievcatko 😔 ....ked sme sa z toho spamatali tak sme sli hladat znovu....a postastilo sa nam takto krasne dvojnasobne tohto roku 🙂
dadenka neboj....dockas sa 🙂 odkedy ste v zozname?
mozno budeme i spolucakatelky....ty na druhe a ja na stvrte casom 😉

tortelinka
2. dec 2010

ahojte, ja som sa konecne odhodlala zdvyhnut telefon a....a pani ma dovolenku 😒

smejka
2. dec 2010

@tortelinka ahoj 😉
tak zavolas o tyzden s este vacsim odhodlanim 🙂

tortelinka
2. dec 2010

no neviem....dlho som sa odhodlavala...

smejka
2. dec 2010

@tortelinka a preco? povinnosti ci??

tortelinka
2. dec 2010

neviem, akosi mam z toho strach, ale tebe urcite nemusim hovorit, inak po akej dobe ste sa rozhodli vy?

smejka
2. dec 2010

@tortelinka to tak ma byt....pochybnosti robia svoje...no musi prevladat prave to odhodlanie ist za tym
ja uz som vyssie pisala dadenke ze my sme dieta mali pred svadbou....a na druhe sme boli presvedceni takmer hned...aj ked sme netusili este vtedy ze bio bude problem

tortelinka
2. dec 2010

fiha, tak to fakt neviem ci by som uvazovala o tom, keby som nevedela ze bio nebude..klobuk dolu

smejka
2. dec 2010

@tortelinka ja neviem ale aspon u mna je to tak ze s poctom rastie chut 🙂 ....i ked tuzba po bio je velka....ale po preboleni nie taka sialena ako ked sme dufavali mesiac co mesiac

tortelinka
2. dec 2010

no, snad to aj my zvladneme...aj ked to bude tazke

smejka
2. dec 2010

@tortelinka ale ano 🙂 ....ked budes mat potrebu vyrozpravat tak prid sem 🙂 ...podporime 😉 ....inak ty si zilinsky kraj?

tortelinka
2. dec 2010

vdaka za podporu, urcite budem mat milion otazok ked sa do toho pustime, som zo za kraja, ale zijeme mimo slovenska, a to je problem

dadenka1
3. dec 2010

@smejka wow to je krásne že pred svadbou... Ale ako vidím ani na dvojky ste dlho nečakali... Ja som tiež ešte plánovala pred svadbou že bude veeeľa detí, aspoň 8 😀 a veľký dom.. Ja som trochu snívala o súkromnom detskom domove.. To som bola trašne mladá, riadne nesčítaná v zíkonoch a paragrafof, dnes už viem, že je to realite na nekonečné míle vzdialený sen... To, že nebude bio, to bola rana, každý mesiac je znovu otvorená, doteraz sa Boha pýtam, nech mi aspoň povie, ako to myslel, vôbec tomu nerozumiem... Vždy mi odpovie, že trpezlivosť, ke´d bude čas a jeho vôľa, tak sa dozviem... Keby bolo babanko, aspoň by som na to tak nemyslela... My s mm čakáme od júla 2009, sme momentálne 39... Mm chce novorodenca, nechcem ho presviedčať o inom, keď on sám nechce, a ja sama tak trochu sebecky túžim mojkať sa s babankom... Ak budem vedieť, či to zvládam, možno by sme sa neskôr odvážili aj na staršie...
@tortelinka Pochybnosti mám aj po 2 rokoch, čo prebehli odkedy sme sa prvýkrát vybrali na UPSVAR... A keď zbadám ten poklad, čo sa nám "narodí" verím, že odídu... Tie čakačky sú také dlhé, že máš kedy rozmýšľať, a stáýle môžeš povedať nie...

dadenka1
3. dec 2010

@smejka Vy ste si pozreli záznamy o detičkách a zbadali ste tam nejaké dievčatko, čo ste moc chceli?

smejka
3. dec 2010

@dadenka1 poznali sme jedno dievcatko osobne.....a chceli ho....tahalo sa to rok a nakoniec po vsetkych sudoch nic z toho...no to je na dlhy pribeh vsetkeho ako nrs nema vyzerat.....nechcem vas strasit....nie je to pravidlo...bola to nasa skuska

kamilkka
autor
3. dec 2010

@dadenka1 ahoj
poznam rodinu ktora si adoptovala surodencov, 5 alebo 6, počtom si niesom ista
ich mama bola alkoholička a nestarala sa o nich
boli teda rozneho veku, ti rodičia maju svojich 9 detí, takže teraz spolu 14 🙂
takže možno sa vam raz pritrafi taka rodina 😉 a splni sa ti sen....
smiem sa spytat ako dlho to už trva, že chcete otehotnieť?

dadenka1
4. dec 2010

@kamilkka Mňa už ten počet prešiel, bola by som šťastná aj s dvoma, troma, štyrma.... 😀 My sme spolu s mm 11 rokov, o babanko sa snažíme trochu kratšie, trochu komplikované... Ale ja viem, že sú všelijaké prípady, že aj po 14 rokoch prišlo babanko... JA už sa teším na hocijaké, či bio či zo srdiečka...
@smejka To s Nikolkou je mi veeeeeľmi ľúo, chúďa dievčatko, ako môže niekto narábať s dieťaťom takto a kľudne si večer ľahnúť a zaspať... Niektoré veci nechápem... Verím, že ani poradovníky na UPSVARe by neboli také dlhé, keby sa naša legislatíva trochu posunula...

katarina104
4. dec 2010

@dadenka1 dobré ránko adenka a ty máš aký zdravotný problém ,že nemôžte mať detičky 😒

smejka
4. dec 2010

@dadenka1 len sa tym nenechaj znechutit...divaj sa na to pozitivne co nas potom cakalo 🙂 .....Pan je vzdy s nami....i ked si myslime ze sa vzdialil na mile...
A Nikolke je dobre...len skoda ze s nou nemame kontakt 😔

dadenka1
4. dec 2010

@katarina104 dobré ránko... hihi už je obed... ja nič vážne hypothyreoza pod liekmi, všetky hormonálne profily sú už dlho ok... Doktori nechápu... vraj sa to stáva, že u niektorých žien to robí vážny problém otehotnieť... Odovzdávam to Bohu... On vie, čo robí... Ty máš obe deti svoje, však?
@smejka Ano smejka, máš pravdu, treba mu naplno dôverovať... Niekedy je ta ľahšie, niekedy ťažšie, je mi Nikolky moc ľúto, niektoré deti si zažijú ťažké peklo... A ako vieš, že sa má dobre? U koho vlastne teraz je?

smejka
4. dec 2010

@dadenka1 vieme kde je dokonca doslova kedze sme ju pred poslednym sudom boli pozriet u pani ktora ju ma teraz v pestunstve

katarina104
4. dec 2010

@dadenka1 mám svoje, máš pravdu je to v Božích rukách, verím že aj ty sa dočkáš 🙂

dadenka1
5. dec 2010

Včera som piekla kokosky a medvedie dlabky... Nestihla som ich schovať a kým som prišla z kostola už sa do nich mm pustil 😝 Našťastie len tak pozobkal... V štvrtok pečieme aj v škôlke, tak sa moc teším... 😅 A vy už pečiete?

tortelinka
14. dec 2010

no co, akosi to tu viazne..ja sa uz neviem dockat vianoc, krasne 3 tyzdne dovolenky 🙂

dadenka1
17. dec 2010

viazne to tu viazne... všetky dievčence sa snažia a nemajú čas písať.. Aj ja sa neviem dočkať Vianoc. Akurát si budem želať len jediný darček... A na Nový rok predsavzatie, že budúce Vianoce nebudeme sami ☹ Zajtra chcem piecť medovníčky...

dadenka1
19. dec 2010

@smejka keď ste si skúšali osvojiť malú Niku a nevyšlo to, tak vás dali naspäť na posledné miesto v poradovníku?