Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
neda mi kaki reagovat na tvoju vyzvu. je humnna i pekna a pokoj prinasa pokoj / suhlasim. ALE. cirkev nas sudi hlava nehlava, vynasa verdikty nad nasim osudmi, tiez hlava nehlava.......modlenie nestaci......mozno by sme dodnes upalovali carodejnice... tejto tazkej temy sa na slovensku nechytaju poriadne ani vedci, kopec parov to neprezdradi, kopec to nosi v sebe.....a nasej pravde brani verejnost , kt. je masirovana hlavne cirkvou, kt. ma univerzalnu pravdu o zivote.......myslim si ,ze treba diskutovat, pretoze tema tu je, zije s nami.....a ja by som skor dal opacnu vyzvu, sudte cirkev, aby aj ona mala zrkadlo.......pravda neublizi ziadnej strane.......
baby pekne si to napisala,je tu dvojaky meter.Dalo by sa o tom pisat ajajaj ci uz deti knazov co je v pohode a mlade nevydate zeny s dietatom oznacovane za ....A myslim si ze zeny ktore sa rozhodnu pe IVF to neberu lahkovazne,nieje to ziaden rozmar.Mysli ze kazda vyskusa pred tym vsetko mozne,len aby na takyto zakrok nemusela ist.Ide na ivf preto ze sa rozhodla podstupit vsetky rizika s tym spojene a z vedomim ze to nemusi vyjst.Nie je to rozmar.
Živá téma, mnohé vyjadrenia ste mi vzali z úst. V konečnom dôsledku rozhdne len sám Boh či sa dieťa po samotnom IVF narodí alebo nie. O cirkvi ja sama radšej pomlčím, je to spoločenstvo ktoré mnohým ľuďom leží v žalúdku, mnohým ublížili a súdia aby boli súdení. Nežijeme v stredoveku aby sme museli žiť v strachu pred pomstychtivým Bohom ako nám ho po stáročia prezentuje cirkev kvôli túžbe po neobmedzenej moci. Boh je milujúci a na to mnohí veriaci pod vplyvom cirkevných bludov zabudli. Prajem vám všetkým, ktoré sa rozhodnete pre samotné IVF veľa šťastia. Každé dieťa je darom od Boha a je jedno či je počaté prirodzene alebo nie! 😉
bublka to bolo pekne povedane 😔
Janemari, držím palce!!! 😉
janemari a v akom štádiu si teraz? pripravuješ sa na prvé IVF alebo už máš nejaké za sebou? moja kámoška má teraz po 11 rokoch manželstva a snaženia a trápenia po neviem ktorom IVF krásne dvojčatá - chlapčeka a dievčatko, tak je veľkým povzbudením 😉 podotýkam veriaca a veľmi dobrá duša. kto by ju už len odsúdil?? nebol by normálny...
cathy no oproti tvojej kamoske ja sa snazim len 4 roky,ale pri mojej endoske je cas rozhodujuci a keby som bola tehotna hned pred 4 rokmi uz by bolo neskoro.A ktomu ked sa prida vek 31 rokov tak je to komplikacia.Napriek tomu vsetkemu budem verit ze sa to podari.Teraz cakam na mrchu a po nej zacinam stimulku lieky,injekcie potom odber,cakanie kolko sa oplodni a vkladanie a potom uz len sa modlit a cakat aby sa to male udrzalo. 🙂
aj ja sa pridam k teme, snazime sa dva roky, nie je to vela, ale mam blbu geneticku chorobu, ktora vylucuje tehotenstvo, jedina moznost je darovane embrio alebo adopcia....moralne riesime dilemu, ale nie je rovnake prijat uz existujuci zivot a adopcia?
tortelinka, nezmylila si sa?
darovane embryo? alebo darovane vajíčko?
ja si myslím že detí na adopciu je velmi velmi málo a ak, tak su to romovia alebo deti z rodín s psychickými problémami a podobne...
ak si das vložiť niečije vajíčko, tak je to asi väčšia zaruka dobreho dieťaťa, či nie?
a dieťa je spolovice vaše biologické 🙂
nie nepomylila, nemame sancu na "vlastne" dieta, takze ta dilema je velka...
tortelinka tak to ti nezavidim ☹ ja si neviem predstavit ze by som sa dostala do takejto situacie.Ci adopcia alebo darovane emrijko.Lepsie povedane nemohol by byt jeden z vas rodic?Mas ty problem alebo muz?Lebo ak ty tak sa da prijat len vajicko a spermijky tvojho muza
tortelinka neboj sa prijat zivot, v akejkolvek forme..... zivot s dietatom je uplne iny ako bez neho.....ma iny zmysel, a da vasej rodine nove dimenzie........ak na miske vah stoja tvoje dilemi ci strach z nezvycajneho a na druhej strane zrodenie alebo vychovavanie zivota.......tak ta strana s dietatom znamena zivot, velikansky zivot a prajem ti aby ten zivot bol aj vasim stastim........
myslim ze najvacsie puto sa vytvori ked dieta rastie v tele matky a vyvija sa.Tam sa tie puta uz nedaju pretrhnut ci uz je dieta biologicky potomok ale je z darovaneho embrijka.
Tortelinka, fakt ti nezávidím, máš to ťažké. Každopádne by bola pre mňa schodnejšia cesta darované vajíčko a oplodniť partnerovými spermiami, nech má to dieťa pravého biologického otca. Čo sa týka adopcie? Moja babka hovorievala "čo nie je od srdca, nie je ani k srdcu" a je na tom kus pravdy. Ak si dieťa vynosíš sama pod srdcom, nikdy nebudeš mať ani najmenší pocit, že nie je tvoje! Ja už som mama a tehotenstvo je nádherný stav, tak sa oň nenechaj pripraviť! Držím palce!
dakujem za podporu, no niekedy sa geny blbo skombinuju a nic sa neda robit, snad to nejako zvladneme, su aj horsie problemy na svete, nie? a stale verim, ze Bohu nic nie je nemozne
tortelinka no Bozie cesty su nevyspytatelne a strasne zamotane.Ale budem ti drzat palce aby sa vam to podarilo 🙂
vdaka, ved co ine ako viera nam este zostava?
tortelinka no aj ta sa obcas niekam strati 😖
aj tak to nijako neovplyvnim, tak co
Ale zase pozitivne myslenie je polovica uspechu,nie? 😉 A ja mam vzdy este zalozny plan,co ked to nevyjde.Cize ratam s tym ze babo bude,ale postupne si vytvaram aj plan,co budem robit ak by to nevyslo a ja budem bez dietata.
bubulka 😔 .....je mi tak trochu luto ze predsudky voci adopcii trvaju stale 😖 ....ale zase len mozno povedat ze kto nezazil ten tazko pochopi
chcela som napisat pre vsetky ktore navstivia tuto temu a su na pochybach o adopcii aby nemali jednostranny pohlad na tuto problematiku.....z vlastnej skusenosti i zo skusenosti ostatnych mamin ktore prijali dieta do srdiecka mozem povedat ze nevidim nijaky rozdiel .....skor naopak si myslim ze tej lasky je tam strasne vela....preto sa nebojte dospiet k tomuto rozhodnutiu vsetky tie ktore nad tym uvazujete 🙂
Ja si myslím, že detí je málo....
a ak, tak sú to Rómovia, alebo deti z pochybných rodín....
ved normalny clovek sa svojho dietata predsa nevzda!
a mozno to ma byt tak, ze ak ti Boh dieta neda, tak vie preco....
Mas ostat bezdetny a hladat realizaciu niekde inde....
No my si ho chceme privlastnit odniekial.....
Smejka, myslím že pokiaľ existuje nádej mať vlastné dieťa, určite treba bojovať. Ja osobne som z adopcie mala strach, pretože mám jedno vlastné dieťa a nikdy by som nechcela robiť medzi nimi rozdiely. Myslím, že emocionálne to človek úplne nezvláda, zvlášť v problematických a stresujúcich chvílach s adoptovaným dieťaťom. Ja osobne by som toho nikdy nebola schopná nakoľko som si už jedno dieťa donosila a viem aké je nádherné keď vo mne rastie. Viem, že adoptované by som nikdy nemilovala tak ako vlastné.
babulka, to NIKDY nevieš dopredu,
kým nazažiješ... 😉
nič v zlom, len skúsenosť skoro všetkých náhradných rodičov...
ja mám aj vlastné (do tejto témy nepatrím, ale čítavam si vás 😉 , lebo ma zaujímajú vaše názory a podnety), aj pirjaté a milujem všetky rovnako (možno prijaté ešte viac 🤐 😉 😵 )...
a napokon som prijatým dietkam vďačná, že ma nepotrápili tak, ako moji "porodení chlapi" 😉 😅
každé dieťatko si nájde svoje miesto v srdci bez toho, aby to srdce mamy zmenšovalo...
naopak...každé srdce mamy (biologickej/náhradnej) sa zväčšuje každým ďalším dieťatkom...
vidno ze si neznala veci...
vkladaju maximalne 2
podobny pohlad ako v pastierkom liste.... naznala problemu a mudruje
dakujem bohu ze ty nemas ten problem a nepodpichuj
teda gabii viem, ze si sa urcite nechcela nikoho dotknut, len si vyjadrila svoj nazor, ale po prispevkoch ako je ten tvoj mam stale vacsi pocit, ze nech sa k IVF vyjadruju len ti, ktori tym presli, lebo potom sa tu vytvaraju take fantazmagoricke teorie, ze to chuda, ktore nad tym este len rozmysla totalne odradia.. ja sa tiez nevyjadrujem k jadrovemu programu o ktorom houby viem, ale o IVF nieco viem, absolvovala som ich uz 6 a to co ty tu opisujes je uplne mimo...
magimary dakujem za podporu 😉 ....ja som len bubulka chcela tak ako aj ty vyjadrit svoje pocity k adopcii.....lebo viem ze i napriek vsetkym famam ktore v spolocnosti koluju o adopcii je este vela parov ktore sa rozhoduju pre tento krok....
no nechcem tu zase presadzovat len "to svoje" lebo tema je ina 🙂 .....kto chce infosky si najde
ja osobne si myslim ze dieta ci uz je spod srdiecka alebo z neho si nemozeme privlastnovat.....mame mu pomahat rast
No baby tak som prisla o nejaky zaujimavy prispevok 😲 Mozem sa len dohadovat co v nom bolo ale podla vasich reakcii asi gabii mala informacie ktore jej podal nejaky knaz,alebo podobne.Ako som uz aj ja pisala,predtym kym sa ma tento problem netykal som aj ja odsudzovala ivf lebo som mala informacie ake mi podala cirkev.Ked som vsak dospela do stadia ze je pre mna ivf jedinym vychodiskom pre vlastne dieta,bolo mi vsetko do podrobna vysvetlene lekarom ktory ivf robi.A netlacil ma do toho,keby bola ina moznost urcite by mi navrhol vysetrenia aby sme sa mohli snazit prirodzene alebo IUI.A musim povedat ze ked ma oboznamil ze co to IVF vlastne je,ako sa robi,ukazal nam aj video,skratka vsetko do podrobna s nami prebral musela som uznat ze to co mi cirkev ponukla o IVF boli bludy.Pokial to niekto odsudzuje a nechce to nebudem ho nutit ist do toho.A co sa tyka adopcie,verim ze si dokaze zena k nemu vytvorit materinsku lasku.Ale je to rovnake ako s IVF nie kazdy sa na to citi.Ja som mozno este nedospela do toho stadia ze to chcem a mozno ani nedospejem.NEviem,nebudem hovorit ze nie,alebo nikdy.Alebo aj na ivf som hovorila nikdy a kde som skoncila....

kaki ja nesudim ja len hovorim ako to je.Aj cirkev sudi nas co ideme na ivf.Poviem ti moju osobnu skusenost.Clovek kym sam nepociti na vlastnej kozi nepochopi a bude sudit.Aj ja som predtym odsudzovala ivf a podobne metody,tiez som mala nazor nech si adoptuju.Ale pri tych informaciach co som mala o ivf som inak nemohla.Teraz ked som sa sama dostala do tejto situacie vidim problem z druhej strany.Rovnako ako aj rozvod,odsudzovala som ich.Ale skus ziv v manzelstve kde si npr.psychicky terorizovana.Ved sa z toho zcvoknes.A neprikazuje ti cirkev starat sa o svoje zdravie?Clovek sudi len do vtedy pokial sa nedostane na druhu stranu problemu.A dolezite je to preco clovek robi danu vec a nie ze ju robi.