icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

smejka
27. jún 2010

@tortelinka ☹ ....ta genetika je teda hrozna vec.....zamota zivot i ked nema jednoznaznacne priznaky 😔
@lakrimosa vcera na putnej omsi mal knaz peknu kazen kde okrem ineho hovoril ze neustale mame Boha "otravovat" svojimi prosbami...no okrem prosieb mame vediet prinasat obety na tieto umysly 😔 .....tak mi to tak utkvelo v pamati....ze ANO 🙂 ....chcem prave este viac prosit takouto cestou......a spomenula som si lakrimosa na teba 🙂

cathy77
27. jún 2010

ahojte, som rada, že sa táto téma zas rozbehla 🙂 Ja momentálne ešte neriešim akutne tuto dilemu, ale po potrate v 21.tt v januari nemam ani ovuláciu a napchavam sa momentalne Clostilbegytom, od ktoreho mi lekar sluboval horibilne vysledky... a nič. Mám aj PCO takže to bude tým. Pritom vedľajšie ucinky clostilu teda nie su zanedbateľne, ved je to anabolický steroid a napriek tomu, že ponietore ženy maju pri takých davkach aj 5-6 pekných folikov, ja som sa za celé liečenie dopracovala "až" k jednemu, aj z toho nič... už len čakám na mrchu. Veľmi by som chcela ešte 2-3 deti, ale onedlho mam 33 tak sa môžem s tým pomaly lúčiť. možno mám ovuláciu raz za rok, aj z tej nič. a ked sa mi podarí otehu dosť rýchlo,tak to skončilo v 21.tt(vady nezlučiteľné so životom...)

cathy77
27. jún 2010

smejka, s tým "otravovaním" máš pravdu, prave si robim deviatnik... ale chyba bude v tom, že som už dosť skeptická 😒 Rozmýšľala som, čo keby sme sa tu dohodli, tie, čo budú chcieť a budú ochotné, aby sme sa denne modlili nejaku modlitbu za nás všetky-snažilky, predsa, spoločná modlitba ma väčšiu silu, ja si niekedy v tom pripadám dosť osamotená...

smejka
27. jún 2010

@cathy77 no okrem otravovania samozrejme Mu musime doverovat....odovzdat Mu vsetko....radosti starosti...pochybnosti....nie je to jednoduche ale treba na tom neustale pracovat
a 33 je vela? 🙂 .....tak sme asi rovesnicky 🙂 ....a ja este stale dufam a myslim ze mam cas.....i ked nase DG tomu nenasvedcuju 😒
cathy spolocne modlitby pomahaju....ak chces prid k veriacim snazilkam...tam sa modlime 🙂 .....

cathy77
27. jún 2010

viem, smejka, nanúkam tam občas... nerada chodím ho "hotových" partií... uvidím, dik za pozvanie.
Myslím , že 33 nie je najmenej... na deti isto nie.
Pravdaže máš pravdu s odovzdaním všetkého..... kebyže sa o to nesnažím, tak tu už ani nie som...

cathy77
27. jún 2010

nakúkam - som chcela napísať...

lakrimosa
27. jún 2010

@smejka , vďaka, že si si spomenula na mňa na sv. omši 🙂 , je to milé, robievam to tiež , zahŕňam do obety všetky baby na veriacich snažilkách, najmä akútne prípady, niekedy mi celkom spontánne napadne konkrétne meno... So všetkým, čo píšeš, samozrejme súhlasím a aj viem, čo by som mala a nemala... Momentálne mám však obdobie temna - asi takéto: 😎
Mimochodom aké máte dg?
Inšpiruje ma veľmi, aký ide z teba vnútorný pokoj...

@cathy77 k tvojmu veku: ešte nepanikár 😀 , ja mám 37 a žiadne dieťa, každý lekár ti povie, že je to vždy jednoduhšie, ak si pred tým už rodila, ako máš byť prvorodičkou v takom neskorom veku... určite to poznáš, takže sa neplaš, vidíš, aj smejka - tvoja rovesníčka 😉 - to berie s nadhľadom 🙂 .
No a čo sa týka clostylbegytu je mi dôverne známy, tiež mi vôbec nezabral a hltala som ho v niekoľkých cykloch ... otrasné, iba som potom dosť pribrala, hoci lekár tvrdil, že sa z neho nepriberá. Ak chceš, môžem sa s tebou modliť, inak ja sa zapájam tiež do modlitieb na veriacich snažilkách, ako písala smejka. Sú to veľmi milé a zlaté baby a nikdy im neprekážalo, keď sa k nim pridali nové záujemkyne, naopak. Viac modlitieb - väčšia sila.

@tortelinka, tak vidíš, predsa môžeš mať nádej na teho, keď nie si "postihnutá" v plnom rozsahu, ako by si mala byť podľa učebnice, nie? Keď máš potrebné ženské orgány . Aká je konkrétne tvoja neplodnosť?

smejka
27. jún 2010

@lakrimosa zahod tu temnotu prec.....zhod tie tmave 😎 a bude krasne cistucko a vyjasneno 🙂
na druhej strane chapem tvoje fazy....sama nimi prechadzam...ale myslim ze ma posuvaju blizsie k Nemu....tak sa tes 😉

tortelinka
27. jún 2010

je to cele zaujimave, ale moj postih sa prejavuje prave vo funkcii (resp. nefunkcii) vajecnikov, mna uz v podstate neliecia, som podla vysledkov v prechode, beriem len hormony na udrzanie akeho takeho cyklu
inak pre povzbudenie vsetkych. http://www.miriam.sk/index.php?id=437

smejka
27. jún 2010

@tortelinka neuveritelny pribeh 😔 ...verme vsetky

lakrimosa
28. jún 2010

@tortelinka poznám ten článok. Aj Abrahámova Sára otehotnela keď už nemala cyklus.... lebo Bohu nič nie je nemožné, nie? Niekedy myslím aj na to, že na výnimočné deti sa "dlho čaká..." viď príklady zo Starého zákona - Sára jediný syn Izák, Ráchel - Jozef Egyptský, Anna - Samuel, atď.
@smejka ako dvojičky? 😉

tortelinka
28. jún 2010

hej, tie biblicke pribehy su sice velmi pekne, ale vzdy ma pri nich napadne ze tie zeny nemali inu moznost, len cakat

cathy77
29. jún 2010

lakromisa, dakujem za povzbudenie, dnes končím Deviatnik, snažila som sa byť aj každy den na sv.omši aj prijať Sviatosť(okrem soboty, to mi žiaľ nevyšlo, aj rodičov treba isť pozrieť, ved to je tiež skutok lásky), tak by som sa veľmi rada modlila, nájde sa nás viac? 🙂

tortelinka - riešiš momentálne IVF, alebo v akom si rozpoložení?

smejka - Ty si tehu pozerám? 😵 ak áno, blahoželám. ja dnes začínam nový cyklus ☹

tortelinka
29. jún 2010

cathy- este nie, nie som na to este psychicky pripravena, riesim v sebe ci ano, alebo nie, ale kedze mozem riesit len darovane embryo, tak to nebude take casovo narocne

smejka
29. jún 2010

@lakrimosa joj fajne....dnes sme dorazili ....utz bol vynimocny.....pritomni boli vsetci dokonca i psycholog 😅 ....chlapci su super 🙂

@cathy77 ano som 😉 ....cakame kedy porodim dvojicky....no maju uz rocik a su to chlapci 🙂

lakrimosa
29. jún 2010

Ahojte dievčatá!!!!!!!!!
@smejka , tak to je výborná správa 🙂 🙂 🙂 , myslela som dnes na teba - aj na všetky baby VS - v kostole, takže si ich môžete vziať? Prepáč, ja vôbec nemám predstavu, ako to v takýchto prípadoch chodí... Ten váš malý je strašne zlatý, kukla som album 😵
@cathy77 , ak chceš, môžeš sa pridať aj k veriacim snažilkám, modlia sa denne desiatok z radostného ruženca - majú to podelené po 3 - 4 baby jeden desiatok, a vyzvali aj ostatné, že sa môžeme pridať a teraz sa tuším začínajú modliť tiež deviatnik- musím pozrieť na fórum. Veď to nevylučuje, aby sme sa okrem toho modlili aj my, tak niečo navrhni 😉 Dnes som bola na sv. spovedi, okrem toho, že dnes je prik. sviatok, zajtra máme sviatok my 🙂 , no a Akzusz ma inšpirovala "dodržať" 9 prvých piatkov.
@tortelinka , to je ťažká situácia 🙄 , aký názor má na to tvoj m?

smejka
29. jún 2010

@lakrimosa dakujem...no ono to nie je v nahradnej starostlivosti take jednoduche ako to to mozno vyzera 😝 .....musime mat par stretiek pod dohladom psychologa a socialnej....potom vsetko spisu.....potom cela rada papierov sa zasiela na sud a az ked sud rozhodne tak si mozme deti zobrat domov...takze este nejaka ta cesta nas caka 🤐

lakrimosa
29. jún 2010

@smejka neboj sa, s Božou pomocou to zvládnete 😉 , veď ste zahrnutí v našich úmysloch 🙂

smejka
29. jún 2010

@lakrimosa 😵 😵 😵

lakrimosa
29. jún 2010

@smejka nechce sa ti spať? Ešte spracúvaš emócie z dnešného výnimočného utz? 😵

smejka
29. jún 2010

@lakrimosa unava by bola...aj rano vstavam do prace o 4:30 ale akosi sa musim vykecat 🙂 ...ale uz idem...rano mudrejsie vecera 🙂

lakrimosa
29. jún 2010

@smejka pekné sníčky s dvojičkami 😉

tortelinka
30. jún 2010

no, manzel nie je proti embryu ani proti adopcii, ale chce to nejaky cas kym to spracujeme 🙂

vladka246
1. júl 2010

ahojte aj ja som veriaca a 29.6. nám dali naše jediné embryo ktoré sme mali ostatných devat odumrelo tak nemam ziadne výčitky ale teraz len musíme čakať či ta touchytí no ja pevne verím že hej lebo boh by nedopustil aby sme presli taku dlhu a náročnu cestu nadarmo nie? tak prosím držte nám palce a prajem všetkým len to najlepsie pa

cathy77
1. júl 2010

vladka, celkom Ťa chápem... niekedy Boh dopustí mnoho, mnoho ale nikdy nie preto, aby nám dokázal, akí sme malí a neúspešní. Stále to na niečo je... Mne sa to tiež nepíše ľahko... vyprosila, vymodlila som si dieťa po 5tich rokoch a hľa, zadarilo sa... brala som to vyslyšanú modlitbu, zázrak a ako istotu, že teraz bude všetko krásne... až kým nám v 21.tt neumrelo.Čo Ti mám povedať... ved som si bola istá, že toto vymodlené dieťa bude v poriadku atd - proste moje predstavy. Preto píšem, ak byv ám to nevyšlo... neber to tak, že na vás Boh zanevrel alebo zabudol(lebo to človeka napadne ako prvé - tak isto aj mna... bojovala som s tým dlho). Žiaľ, odvtedy nemám ovuláciu... raz som mala pri najvacsich davkach clostilu a ani z tej nič... proste des. Ale musíme jednoducho veriť... i ked to nepojde podla našich predstáv.

vladka246
1. júl 2010

ja viem ake to je prísť o dietatko sice som bola len na zaciatku siedmy týžden ale bolelo to asi rovnako a ostala som prirodzenou cestou a to po desiatich rokoch ale povedali ze to bol taký malí alebo velký zazrak tak sme teraz išli na umelé lebo ani moj muž nieje uplne v poriadku ale ani ja ale dufam že to bola len nejaká skuska a teraz to bude ok a viera treba stále verit a ja verím

tortelinka
1. júl 2010

drzim palce, my sa snazime "len" dva roky, si preto este nie som uplne vyrovnana s embryom

lakrimosa
1. júl 2010

Ahojte, baby
@vladka246 @cathy77 je mi to ľúto, čím ste si prešli, prísť o dieťa počas tehotenstva je podľa mňa horšie ako vôbec neotehotnieť a ako píše vladka - je to bolestivé nech je to v akomkoľvek týždni... moja kamoška prišla o dieťa v 6tom týždni a mala čo robiť, aby sa z toho dostala. Ja neviem, ako by som sa tým vysporiadala... preto obdivujem všetky baby, čo sa s tým dokázali nejako vyrovnať.
@vladka246 držte sa 🙂 nech ťa optimizmus neopúšta 😉 môj lekár povedal, že ak sa oplodní a vloži iba jedno embryo, nie to morálny problém - inak je to veriaci človek.
@cathy77 ako si teraz na tom s ovulkou, stále ti clostyl nezabral ani tento cyklus? Ako s modlením?
@tortelinka , ako to riešite v širšej rodine, hovoríte o tom pred vašimi alebo svkor. otvorene?
@smejka kde si?

smejka
1. júl 2010

@lakrimosa akurat tu 🙂
tento tyzden sme ucestovani...tie utz nam takto nahustili 😎 ....boli sme tri krat v tyzdni ....no asi budeme coskoro rodit 🙂
ako sa mas?

tortelinka
1. júl 2010

neriesime to v sirsej rodine, vie to len moja mama a svagrina, kt je lekarka, a snazime sa cez nu ziskat viac lekarov, ziadne babky a tetky...ale ani s mamou to uz riesit nebudem, lebo sa len rozculim, a vzdy skoncim argumentom, ze ona ma 4 deti, tak sa na to pozera inak ako ja