icon

Vložili mi 2 embryá

lilli202
23. nov 2012

Ahojte. V stredu som mala vklad vlozili my dve. Co poviete vam to vyslo hned NA prvy pokus??len odychujem cely den. pijem dene 3-4litre vody prsia ma bolia ani dotknut sa nemozem ..napiste my bojim sa ci to vyslo alebo ....

kinna
Odpoveď bola odstránená
lucia2505
4. dec 2012

@marculik teraz asi v januári začnem s prípravou na KET, lebo teraz som mala ms, koncom decembra bude ďalšia a potom až na tú tretiu ms môžem ísť...tak mi povedali sestričky v centre, tak uvidím čo povie doktorka, v utorok idem na kontrolu. Ja chcem ísť do Gynfivu, lebo tam majú embryoscope a je to vraj veľmi dobrá vec, babi majú z toho kvalitné embryjka a sú teda viac životaschopné ako tie čo nám vkladajú v Iscare, takže tak...ale najradšej by som bola keby som už nemusela ísť nikam a keby ten KET vyšiel. A ty už si mala menzes teraz?? A nemáte nič zamrazené??

lilli202
autor
4. dec 2012

@pancuska ahoj.ja neberiem zatial ziadne vitaminy nic len duphaston estrimax mozno ked sa potvrdi srdiecko vtedy my ich vypise.tak 600bolo dost vela.o 3tyz.mam ist na kontrolu .ty kedy ides na kontrolu?ci uz len do poradne???

pancuska
4. dec 2012

@lilli202 to ti doktor nepredpise,tu kyselinu listovu kupis normalne v lekarni je to na vyvoj babatiek!!!! aby aj lepsie prudila krv a mali vsetko co potrebuju!!! mozno ti to dr povie ale je to dobre brat uz teraz,alebo calibrum alebo femibion....ja mam tiez este utrogestan na udrzanie tehu 🙂

marculik
4. dec 2012

@kinna ahoj je pekne co si napisal,tiez je tu myslim vela ziem veriacich ale proste niekedy modlitby nestacia ,ked mas nejaky problem zo zenskeho hladiska je tu moc zien ktore take rpoblemy maju,tak proste sa mozes modlit kolko chces,musis tomu pomot aj pomocou lekarov

marculik
4. dec 2012

@lucia2505 no ja nemam nic zamrazene viac som dobrych nemala, a ja stale krvacam co sa cudujem ja zvyknem mat mrchu tak najviac tri dni a potom uz len slabe spinenie a teraz mam uz 4 den a pomaly sa to len spomaluje to krvacanie tak rozmyslam ze pojdem na kliniku co by uz ako riesili a mozno skusim ist aj inde ,vobec netusim ako sa rozhodnut

kinna
Odpoveď bola odstránená
marculik
4. dec 2012

@kinna ja ta chapem kazdi ma svoj nazor ,ale vidis aj ty si cakala pokial budes mat svoje a tiez ked sa da chcem dieta co bude mat nieco zo mna a snubenca 🙂 pokial sa da pomoct, a myslim ze da ked mas maternicu a vajecniky si myslim ze raz sa podari

pancuska
4. dec 2012

@kinna ty si mala velky dar od boha!!! no mna tak neobdaroval a museli mi odstranit vajcovody,tiez som veriaca ale aj knazi maju na to kazdy iny nazor a tak cirkev stale tvrdi ze je to zabijanie ale ake ked sme ani jedno nezabili?...... no moj manzel o adopcii nechcel ani pocut.vela sme sa tomu vyhybali ale stale sa nam nukala len tato moznost.....toto je taka citliva tema co sa tyka cirkvi,dokonca moja svagrova je mniska a postavila sa k tomu diplomaticky......myslim ze Pan Boh je najvyzsi sudca 🙂

pancuska
4. dec 2012

@lilli202 este som ti zabudla napisat ze ja som isla na 10den po ET na krv potom som isla na 15den po ET na krv a povedali mi ze o 3 tyzdne na sono a tak mi to vyslo na 11.12. v utorok......a mozno mi to tam uz aj ukoncia,v ten den idem aj k svojmu gyn a ma mi vystavit uz tehu knizku 😉

makovicka53
4. dec 2012

@pancuska ahojky srdecne gratulujem k uspechu...aj si nieco uzivala pred KET? daj nejake tipy triky 😉

pancuska
4. dec 2012

@makovicka53 dakujem......dlhodobo caj gynastan,vitamin E a B6 a asi 2 krat som behla k bylinkarke.....este predtym ked som nevedela ze budem musiet ist na IVF som uzivala kvapky Gynex 🙂 ale myslim ze vela urobil ten caj lebo aj menzes som mala z neho bez bolesti a pravidelne a vit E je hlavne na pohlavne organy a funkciu.....este som uzivala femibion800 🙂

kinna
Odpoveď bola odstránená
lilli202
autor
4. dec 2012

@pancuska aha rozumiem ta potom sa ho opatyam ze co by bolo dobre brat.a duphaston si brala do potvrdenia srdiecok?ja mam ist pred vianocami...to bude krásny darcek potom si vypitam fotografiu zo sona.alebo mi ju este nedá???a u svojho gyndosa si este nebola??ja neviem ci ist k nemu ci ni.co my povies mam mu ist povedat ze sa podarilo nech my dá nejaké vitaminy???bojim sa.tak tebe uz da knizku ejha.tak si predomnou hahah.kedy si mala naposledy mrchu??ja v oktobri ako pocitam tak by som mala byt v 5tt. ale to sa nejak inak pocita.nie?drz sa mojka.budeme spolu tehulkovat.

pillabea
4. dec 2012

@lilli202 joj bože moja, ten pravopis... vypítam - vypÝtam má byť a čo my povieš - čo mi povieš má byť... jeeežiš 🙂

lilli202
autor
4. dec 2012

@pillabea velmi pekne dakujem moja vies ja som madarka.Dakujem este raz a nemusis si to citat.ahoj

lucyfromuk
4. dec 2012

@pillabea Ved toto forum nie je o pravopise!!! Je tu nato aby sme si vsetky poradili, povymienali skusenosti, zistili nieco nove...! 😉 Netreba byt ustipacna len preto ze niekomu IVF vyslo a niekomu nie! Ja verim ze raz nam to vsetkym vyjde 🙂 Treba sa tesit z kazdeho uspechu tu na fore 😉

pancuska
4. dec 2012

@lilli202 ja mam namisto duphastonu utrogestan,je to skoro to iste ale neviem ti povedat dokedy ho budes brat ja asi cely 1.trimester........no ja som ku svojmu gyn isla lebo som na marodke a u neho som vypisana takze som si bola pre papier na peniaze na konci mesiaca a hned mi urobil sono takze kludne mozes ist lebo v centre sa nejak extra nestaraju.......a vsetko sa ho popytaj.....ja som mala menzes naposledy 17.10. a uz budem mat 3 mesiac -8tt .....poslem ti taku stranku a vypocitaj si podla menzesu ze kolky si tyzden!!!!!!!
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php tam hore si zadaj udaje!!!! 😉

pillabea
5. dec 2012

@lilli202 viem moja, veď ja ani nie preto
@lucyfromuk k tomuto nemám čo ti napísať!

keď niečo píšem nech to má hlavu i pätu a nech je to napísané správne, takže tak... mne na tom záleží!
sorry téma off - nepatrí to sem! :P

makovicka53
5. dec 2012

@pancuska dakujem ti 🙂

lilli202
autor
5. dec 2012

@pancuska ja beriem aj duphaston aj utro.jojjj ja sa tak tesim ked budem mat dvojky...........aj ty vsak moja?????uz som pocitala tam ak sa to pocita od posledneho menzesu tak som v 5tt.krásne.mozno pojdem za mojim gyn. v piatok..

lucia2505
5. dec 2012

@marculik to krvácanie je v poriadku, ja som tiež teraz mala výnimočne silnú, aj 4 dni som normálne krvácala, inokedy mám také silné len prvý deň. To je všetko tými hormónmi.

bronia13
5. dec 2012

@vafinka
@marculik
dievcata 5 rokov tomu som bola v zenskych kupeloch pri Ruzomberku v Luckach a tam bol doktor Lunicek a mal taku prednasku pre neplodne zeny, ja som tam sla len zo zauimavosti a co vravel ako dobre si pametam ze su 2 centra - jedno je v Brne a druhe v Martine(myslim s tym martinom nie som si na 100% ista) ale vravel ze v tych dvoch maju ine metody nejake Australske ci ako to vravel (uz je to davno sorry) ale ze tam maju najlepsiu uspesnost s IVFtak mozno by sa ti oplatilo ist aj do toho Brna...

bronia13
5. dec 2012

inac vam vsetkym dievcatam co tu prispievate co ste tehotne tak vam prajem stastne a pokojne tehotenstvo a tym ktore este nie sta a pracujete na tom aby ste boli cim skor tehotne a tym co si prajete dvojcata tak aby sa vam to podarilo (ja som z dvojcat 😉 mam sestru jednovajecne dvojca a je to super)

wewedomco
5. dec 2012

ahojte kocky, my sme sa tiez velmi dlho snazili o deticky a asi po 8 rokoch povsetkych moznych vysetreniach sme sli na umele oplodnenie. Tiez mi vlozili 2 embrya, pamatam si ako dnes, ked som sa potom doktora pytala ze co teraz ci mam ist na PN, prip. ci mam lezat, co mozem a co nie...a dr. sa na mna pozrel a hovori " zite, robte vsetko tak ako doteraz, ved ziadna zena nema na hlave cerveny semafor hned ked sa oplodni" a tak som sa aj zariadila. Verila som ze to vyjde a aj vyslo. Hoci po prvotnom sklamani pri vysetreni uzv v gyncare, kde dr. povedal ze pocuje len jedno srdiecko, ze to druhe sa rozlynulo...napisal mi do papierov ze "syndrom miznuceho dvojcata"...sme zili dalej tesili sa na jedno dietatko, a bola som rada ze si vyztacime aj z autom ktore mame...Neviem presne v ktorom TT som sla na UZV k svojmu gynekologovi, zhodou okolnosti aj manzel siel so mnou 🙂. Dr. pozera, pozera zvacsuje a zrazu z neho vypadne " ale ja tam vidim dva vaky, ved vy predsa cakate DVOJICKY" ani si neviete predstavit ak velka bola nasa radost, smiala som sa , potom plakala od stastia no super sprava....a take iste bolo aj moje tehotenstvo. Mam viacere zdr. problemy ale vsetko sa poca stehotenstva utlmilo a tehulkovanie som si doslova uzivala. A dnes budu mat moje pokladiky skoro 3 roky, takze treba len dufat, verit a velmi sa seboyu nezaoberat, Vsetko bude tak ako ma byt 🙂

lilli202
autor
5. jan 2013

tak ako sa mate??????

pancuska
6. jan 2013

@lilli202 ja sa mam fajn 🙂 takze uz si v 10tt? ako sa citis? nebyva ti zle? mne byvalo ale uz to preslo 🙂 no zasa mi zistili ze nemam dobre vysledky stitnej zlazy takze budem musiet brat tabletky ale nevadi nech su len babinka v poriadku!! drz sa !!! 🙂

lilli202
autor
7. jan 2013

@pancuska ahoj.nie neni my zle na zaciatku my bolo ale teraz som fitt.ty mas stitnu zlazu??hej hej uz som cca 10tt.nabuduci tyzden idem k dr.

hadassah
7. jan 2013

ahojte, aj my ideme koncom januára na KET. Práve som volala do centra, už beriem estrofem. Máme 2 embrijká, pevne verím, že zvládnu rozmrazenie a uchytia sa. Kedysi som o dvojičkách nechcela ani počuť, ale teraz by som ich brala všetkými desiatimi.

pancuska
7. jan 2013

@hadassah tak budem drzat palce aby sa pekne uchytili ale niekde som citala ze zimne obdobie je ten pravy cas tak treba verit ze sa to podari!!! 😉