Vyšla vám intrauterinná inseminácia, aj keď bol Pregnyl pichnutý 16 h pred ňou?

manita
31. máj 2013

Viackrát sa mi stalo, že som po folikulometrii štandardne telefonovala medzi 14h-15h kvôli výsledkom a povedali mi, že treba okamžite pichnúť Pregnyl a hneď ráno prísť na insemináciu. Čiže bežanie na pohotovosť a Pregnyl pichnutý okolo 16h, na druhý deň ráno inseminácia.

Pregnyl sa má však správne pichať 36 hodín pred insemináciou, teda 2 dni pred IUI večer medzi 22h-23h. Tak hovoria seriózne lekárske štúdie.

Čo si o tom myslieť? Určite sa neskorým pichnutím Pregnylu výrazne zníži šanca na úspešnosť IUI. Lekárom v CAR-e to samozrejme nevadí, hlavné, že sa IUI vykonalo a naúčtovalo. Ponaučenie pre nás - radšej bežať na folikulometriu skôr ako neskôr (nikto nás odtiaľ nevyhodí, prinajhoršom budú malé folikuly a povedia nám, aby sme prišli znovu o 2 dni, vždy lepšie, ako riskovať, že bude neskoro a padne nám celý cyklus.)

Aj tak by ma zaujímalo, či to niekomu takto s narýchlo pichnutým Pregnylom zázračne vyšlo.

Všetkým na IUI veľa šťastia!

tinus8
31. máj 2013

Tak ja mám presne tento istý problém.
Dnes sme boli na IUI a včera som volala o 14tej, o 15tej mi pichli pregnyl a dnes ráno o 8hod som bola na IUI, tiež by ma zaujímalo, či sa týmto šanca na otehotnenie neznižuje.
Ja som nadobudla veľmi silný pocit, že v CAR nemajú záujem cez víkend vykonávať tieto zákroky, odbijú si to všetko v piatok a majú pokoj. No, príde mi to veľmi neseriózne, nakoľko človek si za to zaplatí nemalé peniaze, dopuje sa hormónmi a to už nehovorím ani o psychike....

Tiež by ma zaujímala odpoveď na túto otázku, tak baby prosím píšte, aké máte skúsenosti.

Vďaka a pekný víkendik prajem (my budeme mať snažilkovský, keďže ovulku očakávam až zajtra ;)...)

ada83
31. máj 2013

ja som bola 3 X na iui a stále som si ho bola dať pichnú o 22 a 1 x vyšlo iui aj na sobotu a nebol s tým problem v mojom centre tak neviem ale aj tak iui bola neuspešná ☹

tubuska2
10. aug 2016

@tinus8
@manita
Baby ja som to takto podstúpila včera. Prosím vás,vyslo vám to??? Ďakujeeeem za odpoveď.pa

tinus8
10. aug 2016

@tubuska2 nie, žiaľ nevyšlo ten pokus a celkovo az ivf vyšlo, aj to nie prvé, no je to veľmi individualne

tubuska2
10. aug 2016

@tinus8 ach jaj... Mno my sme mali dve IUI . prvé pred troma mesiacmi,uspesne,ale v 6tt som potratila. vtedy mi bol pichnuty pregnyl 36 h pred. Takže mám obavy.... Či.....

tubuska2
17. aug 2016

To čakanie je najhoršie.... som poriadne nervózna... Neviem či si to nahováram, ale mám už citlivé prsia,bolesti v podbrušku,dva krát som sa ráno z ničoho nič rozplakala a včera som mala brutálne bolesti hlavy... Buď ni príde menzes, alebo mi hormóny idú na mozog 😂

tubuska2
23. aug 2016

Bohužiaľ negatívne 😢

andrejjjka88
30. aug 2016

Ahojte, zajtra mam odber vajíčok, večer pichnutý pregnyl, ale som strašne nervozná pretože mám tam iba 3-4 vajíčka.. Myslíte že je tam nejaká šanca ???

tubuska2
17. nov 2016

Ahojte kočky. Tak ako???? Čo sa u vás zmenilo??? Dúfam, že už všetky máte // čiarky 🙂

lia1234
18. nov 2016

@manita
@tinus8
@tubuska2 Ahojte, ja som uz po tretej neuspesnej IUI. Tak jako pises @manita peniazky zoberu a chod. Proste ziadny individualny pristup. Som dost nahnevana, ze tolko penazi to stoji. Ja som si sice nepichla injekciu tak kratko pre IUI. Nerozumiem tomu, preco před inseminaciou nespravia este folikulometriu. Odkial vedia ze naozaj sa to vajicko uvolnilo...atd. A kde som sa lékařky nieco naposledy spytala, tak mi este odfrkla ze ved to uz musim vediet kde som tu uz po 3x.

tubuska2
18. nov 2016

@lia1234 fuuuuuha... Tak to veru byť tebou asi by som zmenila lekára. Ja som chodila na folikulimetriu pred inseminacou 3-4krat a aj mi vždy pichli pregnyl 36hodín pred,lebo prirodzená ovulácia môže a nemusí nastať. Žena v mojom veku po 29 má vraj ovuláciu 6krát do roka.... Naozaj som veľmi prekvapená prístupom a aj ľahostajnosťou.... Napr.ja som po prvom IUI otehotnela, len bohužiaľ sa drobček nevyvíjal... Inak na IUI som bola dva krát.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre