icon

Výsledky z reprodukčnej imunológie - Lipoplus alebo Omegaven

elis11111
25. aug 2022

Ahojte, podľa výsledkov z reprodukčnej imunológie budem musieť pred KET a po KET absolvovať infúznu liečbu buď Lipoplus alebo Omegaven. Je možné, že mi tieto infúzie podá buď všeobecný lekár alebo gynekológ (kliniku reprodukčnej imunológie máme veľmi ďaleko, približne 200km)? A aký je doplatok za tieto infúzie?
Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z3
janie7
11. nov 2022

@elis11111 Tak sestrička mi ešte včera odpísala, že výsledky sú už staré. Som sa jej teda pýtala, že či to môžeme spraviť tak, že teraz prídem na intralipidy a po KETe poriešime krv a k tomu sa už vôbec nevyjadrila. Kašlem teda na nich, aj tak je to celé iba o biznise, ja už mesiac beriem rybí olej a našla som kopec príspevkov, že to má ten istý efekt ako keby som mala intravenóznu liečbu. Dokonca priamo tu na MK jedna babena radila že brať buď kapsule alebo priamo rybí olej, síce je to už staršieho dáta, ale baby sa jej nevedeli doďakovať, že im to krásne znížilo NK bunky.
Držím palčáky🙏🏻🤞🏻🍀

janie7
11. nov 2022

@tessa2299 Jooj, tak to nič. Ale ja som užrozhodnutá, že do Nitry nejdem, mám ich plné zuby😠

zuza00
Autor odpoveď zmazal
janie7
12. nov 2022

@zuza00 Vieš čo, ja som pred prvým KETom mala aplikované sójové intralipidy a naopak NK bunky sa mi zvýšili, nie znížili, takže totálne vyhodené peniaze. Ale beriem rybí olej a našla som kopec vedeckých článkov, samozrejme zahraničných, lebo tu je to vyslovene o biznise, že užitie 720 mg Omega 3 znižuje NK bunky podobne ako Omegaven. Plus priamo tu na MK baby “iba” perorálne užívali rybí olej alebo kapsule a zabralo to podobne😉 Samozrejme, je to iba môj názor a plne sa stotožňujem s názorom vedúceho lekára v CAR do ktorého chodím.
No každopádne som rada, že tebe to pomohlo.😘

elis11111
autor
13. nov 2022

@janie7 výsledky sú už staré? Kedy ti boli prosím robené, nepamätáš? No ja som bola na odber koncom júla a KET teraz v Novembri, tak tiež je to už pár mesiacov...

janie7
14. nov 2022

@elis11111 Pamätám, minulý rok v decembri a majú byť 6 mesiacov staré, poďľa Bergendyovej rok, hold tak si výber😉🤷🏻‍♀️

elis11111
autor
14. nov 2022

@janie7 ďakujem, tak to ešte stíham 😄😄😄

gabrielamodrykonik
23. apr 2023

Caute baby mne tiez predpisali omegaven. Vie mi niekto v ludskej reci vysvetlit, na co je dobry?

marinecka95
23. apr 2023

Narazila som na túto diskusiu - mám predpísaný omegaven. Zaujíma ma ako ste sa po ňom cítili? Na infúziu budem chodiť pravdepodobne hodinu od bydliska, odšoferujem to naspäť domov ?

13lucia17
19. okt 2023

@elis11111 ahoj chcem sa tá opýtat ako si nákoniec dopadla ja som v 6 týždni zajtra mám ísť na prvú infúziu omegaven ale strašne sa bojím hlavne preto čo je písané čo sa týka plodu a preto že mám vrodeny trombofilny stav a je písané že zráža krv ďakujem

13lucia17
19. okt 2023

@elis11111 ahoj

13lucia17
19. okt 2023

@marinecka95 ahoj aj si bola nakoniec ?

elis11111
autor
19. okt 2023

@13lucia17 ahoj, ja som mala tuším lipoplus, už si to moc nepamätám. A výsledok? 2-mesačné bábätko spinká teraz vedľa mňa 😊
Ale ja si myslím, že u mňa nepomohlo Lipoplus, ale to, že som si dala urobiť ERA test. Výsledok my vyšiel, že mne treba urobiť vklad už na 15. deň cyklu (teda cyklu riadeného liekmi pred KET, tuším 105 hodín od podania progesteronu - ale už si to nepamätám presne). Predtým som absolvovala 2xKet, jeden sa urobil na 19. deň a druhý na 17. deň, čo bolo v mojom prípade už neskoro.
Držím palce 😊

marinecka95
19. okt 2023

@13lucia17 ahoj, bola som na viacerých intralipidoch, nezabrali. Už mi podávajú imunoglobulíny, akurát cestujem z infuzie 😃

13lucia17
19. okt 2023

@elis11111 Jej Super no ja mám jedného 5 ročného 3 krát po….a teraz sa podarilo to sa vždy ale vždy bol týždeň kedy bol konec ale teraz mám pocit ok len sa bojím lebo mám brat infuzie ktoré sú toez neni dva krát dobre keď sa tam píše že môže uškodiť plodu a veci podobne ale 3 krát som to nechala na prírodu tak hádam teraz to bdue fajn len mám viac strach keď mám aj vrodeny trombofilny stav a leiky zrážajú krv..::ale tak možno infuzie záberu a na kolkatych si bola?prosim ta

13lucia17
19. okt 2023

@marinecka95 a ktorú infúziu máš omegaven?prosim ga

marinecka95
19. okt 2023

Intralipidy som mala Omegaven, teraz mám imunoglobulíny - Flebogamma

marinecka95
19. okt 2023

@13lucia17 ak potrebuješ, zostali mi 😜

13lucia17
19. okt 2023

@marinecka95 zatiaľ mám 3 uvidíme koľko ich bdue treba brat lebo v Nitre povedali že keď bude akcia srdiečka mám sa ozvať a ísť na krv a podľa toho sa bude pokračovať a po tom omegane ti niečo bolo?

marinecka95
19. okt 2023

@13lucia17 absolútne nič, doktor v centre kde mi to pichali to volal drahé mliečko 😄
Išla som na infúziu, domov odšoférovala 1,5 hodiny

13lucia17
19. okt 2023

@marinecka95 super a naozaj to tečie 5 hod?a ty si to prosím tá začala keď si ostala tehotná brat či koli otehotneníu?

marinecka95
19. okt 2023

@13lucia17 nie, nikdy mi to netieklo podľa rozpisu 🤭 ale tri hodinky určite. Kde ti to idú podávať?
Ja som to brala pred vkladmi v rámci umelého oplodnenia, potom po pozitívnom teste každé dva týždne ale ani raz sa bábätko neudržalo dlhšie ako 10tt

13lucia17
19. okt 2023

@marinecka95 ide mi to podávať moj gynekológ a asom v 6 týždni tak hádam neni neskoro a čo nakoniec pomohlo?

marinecka95
19. okt 2023

@13lucia17 a prečo ti to ide podávať až teraz? Doteraz si to nemala ani raz?
Intralipidy nepomohli, dnes som bola na imunoglobulínoch, zajtra ma čaká KET.

13lucia17
19. okt 2023

@marinecka95 prvé dieťa bolo pohode bez problémov potom 2 kat potrat a po 3 som šla do Nitry a tam mi to predpísali pol roka do zadu tetaz som ostala tehotná tak idem skúsiť

marinecka95
19. okt 2023

@13lucia17 aha, čiže po prirodzenom otehotnení. Držím palce 🥰
Máš zvýšené NK?

13lucia17
19. okt 2023

@marinecka95 také tam spomínané nebolo áno prirodzenom ďakujem aj ja tebe

Strana
z3