Výsledok spermiogramu astenoteratozoospermia
Ahojte, xy príspevkov je tu aj na internete globálne o diagnóze ktorú má môj MM.citam,snorim viac ako 4dni.. Snažíme sa rok, išli sme do CÁR a teda muž na spermo...(ja menzes 29dni, ovulaciu viem kedy mám -potvrdená aj gynekológom v januári na kontrole, zatiaľ som bez akýchkoľvek patologických nálezov a diagnóz )
MM išiel po konzultácii zo soermiogramu s info že “mám neake nedostatky ale bie je ti najhoršie,dopadol slm DOBRE”
No a výsledky spermiogramu:
Objem:4,5 ml
PH:7,5
Celk.pocet(x 10 na 6tu): 94,5
Koncentrácia (x 10 na 6tu/ml) 21
Koncentrácia motilnych (x10 na 6tu/ml) 10
Podiel motilnych (% ). 48
Motilita A( % ). 30
% s normálnou morf. 2%
Patológie hlavičiek (😵 96
Patológie strednej časti 40%
Patológie bičíkov 29%
Diagnoza asteoteratozoospermia,odporúčanie ivf
Môj MM bol OK po konzultácii - že na motilitu aj na morfológiu mu chyba len 2% .. až ja som mu doma povedala že to znamená že má 98% “bojovníkov” na Pecko..
Kazdopadne, objem a množstvo sú dobre .. zaujimalo by má ako vidíte tuto diagnózu vy, čo s tým máte skúsenosti ..
Ja idem teraz na hormonálny profil, prechod vajickovodov.. a všetko, viac-menej už sme v CÁR takze sme naskočili na vlak 🙂ale to len pre to že môj gynekológ mi to odporučí že je lepšie robiť všetky vyšetrenia pod jednou strechou
@kulumulu123 ja som ok drahy slabe spermio. caka nas ivf cez leto. prirodzene to nejde uz viac ako dva roky.. doplnkov uz pojedol bilion chuda.
@juliet86 my sme sa tiez trapili vyse 2r ak drahy nie je alerg.na vcelie produkty skuste bio mater kasicku stoji okolo 15eur uzivaju sa 2x denne 1tobolka, vit e400, zinok a para orechy plus aroniu. Ak 3mes vydrzis a dodrzi to kazdy den problem je v sperm.ale pokial nejake ma tak to myslim stoji za pokus. Mna Dr odpisali s tym ze mam sancu iba s darov.vajickami, plus jeho spermiogram 0,8% ako tak ok spermii, no cele zle.... Nam to pomohlo. Dalsie ivf by som us asi nedala. Ale kazda to zvladame inak. Drzim ✊✊✊✊✊
Ahojte,
co vravite na toto:
ME: 4,1ml
MS: 78mil/ml (pocet spermii)
MOT: a-17%,b-28%,c-11%
PAT: 85% (preco je to take vysoke cislo?)
PMN: 2,5mil/ml
pocet aglut.
ph 8,5
vysoka viskozita
Zaver: Astenoteratozoospermia a Leukospermia
zaujima ma ktore cislo predstavuje morfologiu, preco je patologia taka vysoka a co znamena PMN?
Dakujem za vsetky odpovede
Aj moj mal túto diagnozu a po 1,5roku to vyslo
@suesue1983 tu co som popisala, vyssie? uzival antibiotika na tu vysoku hladinu leukocytov? a co vitaminy na zvysenie pohyblivosti?
@katkari Stacia 4 % dobrych, aby to bolo v norme,skus sa spytat tam kde hodnotili spg, nech vam to vsetko vysvetlia. Pocet je fajn, pohyb slabsi. Neviem co znamena PMN.
Treba zistit u urologa, co tam sposobuje zvysene leukocyty, a zvysenu viskozitu - ta sa da poriesit acetylcysteinom (solmucol). Ak vam opakovane po 3, po 6 mesiacoch vyjde podobny vysledok, zrejme to bude pravdiva diagnoza. Niekedy to byva len prechodne.
Inak ti poradit neviem. Nam vitaminy vobec nepomohli a to ich boli kvanta.
@katkariano presne tuto, neliecil sa ja som pila alchemilku a on kotvicnik a po 2 mesiacoch tejto kury to vyslo
@topasitta uz som zistila ze PMN je pocet leukocytov, ma teda zvyseny obsah bielych krviniek /norma je do 1 a ma 2,5/ a zrejme to bude to bakteriou...urolog povedal, ze sa mame snazit a ked to nepojde tak az potom ho prelieci...aj ta patologia je vysoka az 85%...ja si myslim ze by ho mal najpr preliecit, ved ta bakteria /nevieme sice aka/ tam za normalnych okolnosti nema byt,,,
@katkari ach jej to čo je za odpoveď lekára? a koľko sa mate snažiť?? radšej by som šla a riešila to veď ta baktéria sa asi sama nevylieči ...
Ahojte tak boli sme na kontrolny SPG:
ME: 4,2ml
MS: 85 mil/ml
MOT: a 21%, b 25%, c 8%
PAT: 80%
PMN: 1,8mil/ml
pocetne aglut.
pH 8,5
ZAVER: asteno terato zoospermia, leukospermi
Ideme este na vyter a rozbor krvi - LF, FSH, prol
Doktor potvrdil pritomnost bakterie a tu urci vyter. Hovoril ze po prelieceni ATB sa urcite znizi PMN aj PAT.
Drzte palce, uz ficine na vitaminoch a SPG sa zlepsil o trochu. Este zistit ktora bakteria robi sarapatu a vyliecit ju.
Manžel má tiež to isté a nepodarilo sa za 5rokov boli sme 2krat na ivf druhé nám vyšlo
@parvinka0001 a mal aj leukospermiu preliecenu?
@katkari manžel mal ureaplazmu ci co nato sme brali ATB ani to nezabralo za 4roky co sme riešili tak vždy rovnaký spg
@parvinka0001 a tebe ureaplazmu nediagnostikovali? zvycajne sa to pri styku prenasa na partnera. Ja verim ze preliecenim bakterie sa spg zlepsi. Zatial sa nesnazime, kedze vieme ze muz nie je uplne zdravy podla spg.
@katkari nie ja som ju nemala len on a brali sme obaja. Ale ani pre liečením to nepomohlo

@v_alika12 plne suhlasim ide to casto aj bez car AJ ked nie vzdy. Som toho zivym prikladom v car v brne nam po neuspesnom ivf povedali ze nasa sanca su darovane vajicka a ivf. Mm spermiogram 0,8% spermii normalnych!!! Ja vraj vekom (40) uz velmi nekvalitne vajicka... ACH joj 😱. Nasadili sme kvalitne vitaminy, a po 2r neuspesneho snazenia na 3cyklus som tehu! A muz normospermia!!! AJ ked netvrdim ze vzdy sa to takto da. Vsetkym snazilkam drzim ✊✊✊✊✊