icon

Využili ste darované embryá?

bykaterina
22. aug 2017

Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

Využili ste darované embryá?
1vivien1
20. mar 2019

@lucina1100 tak to som prekvapena, ze mas s Iscare MT zlu skusenosť, ja som najpr vísce tiez nemala ""dobry pocit" z toho mlaeho ppersonalu, ale moje obavy boli nakoniec zbytočne. Mám odtiaľ veľmi dobru skusensť - po ceý čas ma vyšetrovala dr. ďurčeková, ktorá všetko povysvetlovala, a kedze sm prisla praktiky s neplodnostou ani sa mi nesnazila nahovorit ze idedme "cosi" skusať rovno navrhla alternativy v darcovskom programe.... chodili sme tam pol roka ako na klavir, za cely cas sme platili len spermiogram a potom pri vklade to embry... inak za cely cas nic a aj ked som hocikedy volala ssd "blbymi" otazkami tak nikdy nemali pindy ze otravujem alebo sa vypytujem hovadiny, vzdy sa mi venoval lekar a trpezlivo odpovedal na čo som prave potrebovala. Za mna naozaj pozitivna skusenosť. Embryo mi vkladala dr. Gruberová a Tehotnosť potvrdzoval dr. Tomas ani raz som nemala pocit, ze by niekto nieco zanedbal alebo sa ma chcel rychlo zbaviť a to som tam chodila väčšinou sama bez partnera.

bykaterina
autor
20. mar 2019

@sevcikovaa každé centrum na Tom zarobí. To nieje je tak že prídeš a povieš darujem to a oni to dajú zadarmo páru. Veď musia to skladovať a administratívn okolo toho veci tak určite to nebudú robiť zadarmo. Ďalšia vec musíte spĺňať podmienky do 35rokov, museli by ste ísť na genetiku či náhodou nie ste prenasaci niečoho. A školu musíte mať minimálne stredoškolské s maturitou ak si dobré pamätám.

lucina1100
20. mar 2019

@1vivien1 aku hormonalnu liecbu? preco? ved ste si kupili hotove embryo co mali v ponuke tak naco platit hormonalnu liecbu je to somarina, mi sme v brne platili len embryo a to stalo 1000 eur a bola to cena na komplet zo vsetkym teda embryo vklad aj rozmrazenie, neni dovod platit hormonalnu liecbu to je v cene toho embrya pre toto iscare nemam rada zderu aj z koze a toto vraveli aj doktory v brne ze slovensky lekari by tieto pary co maju problemy obtiahli aj o posledne a su uplne bez chrbtovej kosti , preco nevyrizovat viac ked sa da od chudakov.

1vivien1
20. mar 2019

@lucina1100 myslim hormonalnu liečbu ako pripravu na vklad ... Estrimax (estrogen) - tabletkova forma a Prolutex (progesteron) ako injekcie /príp,. vkladacky do posvy, ale ja som si pichala/ a picha sa to az do ukončenia 3. mesiaca (progesteron udrzuje tehotenstvo)... ISCARE z tejto liečby nema nic... kedze sa nepreplaca poistovnou ale sa to normalne kupuje v lekarni

lucina1100
20. mar 2019

@1vivien1 ano poznám to ale estrimax je na predpis a ten stojí pár centov a iba progesteron ale ani to neni likvidačne to stojí 15€ na 45 dni takze ti neni 1000€

1vivien1
20. mar 2019

@lucina1100 ja som brala progesteron ako injekčny PROLUTEX a tam jedno balenie na tyzden stalo 37e vybrala som cca 150KS lebo mi zle vyratali cyklus, kedze mi zacali haprovať kramy, cize 1 cyklus som brala zbytočne, ale nevadi mi to, keďže už prvý vklad vyšiel (hodila som do kalkulačky, približne 800e ma to stalo za tie hormony + všetok sterilkny material k tomu - tampony, ihly, striekačky tie tiez som nemala zadarmo) Dobre mozno to nebolo uplne 1000e ale uz velmi blizko

1vivien1
20. mar 2019

@lucina1100 a ked ratam aj partnerov spermiogram a cesty do MT na vsetky konzultacie a vysetrenia, ano bolo to minimalne tych 2000e

lucina1100
20. mar 2019

@1vivien1 tak to dosť naozaj , ale vyšlo vam to zi je dôležité😊a odkiaľ ste dochádzali do MT

cuttina
20. mar 2019

@sevcikovaa urcite by sa to nedalo, je to zakazane. Ak splnate vekove podmienky, mozete ist do datcovskeho, alebo poziadat o "znicenie", aby ste mali istotu, ze neboli pouzite. Aj ked CAR s nimi NESMIE nic robit bez Vasho suhlasu.

1vivien1
20. mar 2019

@lucina1100 z Kosorína (dedina okres Žiar nad Hronom), ale len bežným autobusovými a vlakovými spojmi, nakoľko my sme bez auta

lucina1100
20. mar 2019

@1vivien1 to fakt ? Dosť ďaleko a ešte bez auta klobúk dole naozaj

petra102
Autor odpoveď zmazal
srdiecko35
22. mar 2019

ahojte, chcem sa spytať, či sa oplatí vložiť darované embryo, ak mám problém s imunitou-zvýšené nk bunky...? je tu niekto, kto ma podobný problém? a podarilo sa? dakujem...

dena22
22. mar 2019

@srdiecko35 nemala som NK bunky ale zapalove cytokiny a anex V protilatky, tak som brala medrol. V centre ani nechceli nasadit kortikoidy, ale chodila som este pri IVF s vlastnymi bunkami k Dzurillovej, s nou som dohodla postup, a po akcii srdiecka chodila na kontroly, asi 3x do nejakeho 30tt. Malej brali po narodeni 2x krvicku z paticky pre istotu, vsetko ok. Takze podla mna to ide s nasadenim liecby.

srdiecko35
22. mar 2019

@dena22 vdaka za odpoved, pri ivf som mala vždy vlastné vajíčka,ale problém bol u manžela....a ja mam tiež už nízke amh...len ta imunita...mi robí problém....bojím sa,že moj organizmus odmietne to embryo...po ivf som chodila vzdy k Dzurillovej na intralipidy a imunoglobulín, a dexamed....a nič nepomohlo...tak neviem, že či to ma este zmysel... mam za sebou 3x iui,6x ivf.....mam 39

lucina1100
22. mar 2019

@srdiecko35 , moja ja mam vsetky vysledky ukazkove uplne vsetky od hlavy po paty a mam za sebou 8 ivf a 9 bolo darcovske embryo na vianocne sviatky a ani tuk vobec sa neuchytilo, ale nikto nevie preco kde je problem, takze si myslim ked to citis tak treba ist.

dena22
22. mar 2019

@srdiecko35 ja 43 buduci mesiac, nemusel byt problem v imunite ale v kvalite buniek, tam je kazda liecba prd platna. preto car kortikoidy odmietal, ale dali sme ho pre istotu. mozno sa proste podarilo, lebo konecne kvalitne embryo. toto bol moj ttreti darcovsky vklad a az ten vysiel a to sme pred tym skusali aj DE s PDG a nic. Az teraz. A mame doma 5 kilovu ukricanu nadheru 🙂

lucina1100
22. mar 2019

@srdiecko35 tiez uz mas toho za sebou hodne, a ake amh mas? ja mam 1.48 a pri max stimulacii sa mi iba 2 vajka iba robili, to telo je uz znicene zo vsetkych tych liekov a hormonov, uz to bude len horsie a horsie, ja nemam ziadny zdravotny problem a manzel ma len trochu zhorsenu morfologiu a pozrite kde sme sa az dostali, a stale nic, ale jedna baba pisala o volakej stresovej imunite, ale viac mi uz neodpisala kde jej nato robili vysetrenia, ako k tomu prisli a co jej nasadili, alebo co snou robili, chcela som o tomto viac vediet, lebo ja si myslim ze tento problem ma uz viac z nas, ale vobec nereaguje na spravy ani tu ani na IP skoda, lebo kazda rada, kazda skusenost nas moze len do predu posunut.

srdiecko35
22. mar 2019

@lucina1100 to áno, mame toho už hodne za sebou....a ta psychika ...amh som mala minulý rok asi 0,99...ale manžel ma velmi zlý spermiogram....my sme už podali žiadosť na adopciu....len to ešte asi nechcem vzdať celkom, aj ked mam dni,že ano....niektorí lekari hovoria, že ta imunita by nemala byť až taký problém....tak neviem...nechcem už pchať do seba tolko liekov...naposledy som mala 4zrelé a 1prežilo...aj my ho vložili a nič, ani tuk... bojím sa,že kvoli problému s imunitou, moj organizmus odmietne to embryjko....tak či tak...

lucina1100
22. mar 2019

@srdiecko35 , ani u nas ani tuk a to mam vysledky z repro imunologie ukazkove a nevedia preco, jedna baba, mala taky isty púroblem a zevraj trpela strosovou imunitou yevraj to bol problem a volako ju dlai do kopy, ale zial neviem ako lebu otehotnela po niekolkych neuspesnych ivf, ale nejdem sa snou spojit aby som sa dozvedela viac. A ja si myslim ze je problem v tej stresovej imunite a predstav si ze to je normalne diagnoza ja som tomu vobec neverila fakt, a jasi myslim ze sa mi to kvoli tomu nedari, lebo ja som hodne vystavovana stresom z rodinneho prostredia, nie s manzelom ale v kruhu rodiny.

ragaca
3. máj 2019

Ahojte dievcata neviem kde to tu mam na fore hladat viete poradit?Ak sa nepodary prvy pokus z darovanymi od darkini,ako sa dlho caka potom na dalsi pokud ked musime uz brat moznost aj darovane spermie+darkinu.diki

petra102
3. máj 2019

@ivankalaco ahoj, uz si porodila, aké máš pocity? Ja som v 36tt 😍

bykaterina
autor
3. máj 2019

@ragaca môžeš ísť hneď keď ti nájdu vhodný,, materrial,,

ragaca
3. máj 2019

@bykaterina a treba aj pauzu v liekoch lebo v pondelok si mam zavolat kolia transferu ci sa ujalo manzelove spermia lebo ma trochu pomalsie a ak nie tak ideme na poslednu moznost aj darovane spermie a aj vajicka.a stale beriem hormonalnu liecbu.ci budem ju brat alebo mi zas daju pauzu a zasa odznova to iste

bykaterina
autor
3. máj 2019

@ragaca tak ono hned nepojde do IVF lebo zalezi na centre aku ma databazu darcov .. ale kedze ides na darovane aj aj, skor ekonomicky odporucam skor ist do darovaneho embrya. preco ? no zpber si kolko stoji darkyna asi vies + teda darovane spermie vysledok moze byt rozny. a do PK moze prezit napr 2 embrya a cez 4000 €mas v cudu. kdezto darovane embryo stoji 1000 €. takze vychadza to lacnejsie a mas istotu ze uz je urobene a po PK. neviem kde chodis do CAR ale v brne v RF maju na sklade aj surodencov pre par vacsinou 😉 a tam to ide rychlo

ragaca
4. máj 2019

@bykaterina ja chodim do gyn-finu a v pondelok mam volat ci sa ujalo a ci bude transfer ak sa ujalo tak jedno mi budu vkladat vo stvrtok z muzovimi spermiami.ak nebude ten transfer ze sa nepodarilo uhniezdit tak potom ta druha moznost.len neviem ci budem stale brat tie lieky bez prestavky

bykaterina
autor
4. máj 2019

@ragaca povedia ti oni lebo môžeš dlhšie čakať na darcov. Spermie nebudú asi problém skôr darkyna. Kľudne aj pol roka môžeš čakať to ti nikto nepovie len oni 😊 na Sk je problem s darcami. V CZ nie tam to ide šup šup

ragaca
4. máj 2019

@bykaterina diki moc.ja som len mesiac cakala na darkinu

bykaterina
autor
4. máj 2019

@ragaca tak super možno aj teraz budeš. Alebo nebude Treba

ragaca
8. máj 2019

No a moze sa cakat na novo embryo co mi malo vkladat sa nerozdelovalo do buniek potrebnych tak teraz sa caka na dalsiu darkinu ale uz aj na darcu.ja verim uz ze tento raz to vide .myslim stale pozitivne