icon

Využili ste darované embryá?

bykaterina
22. aug 2017

Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

Využili ste darované embryá?
dena22
30. nov 2019

@samrolka2019 ascorutinom nic nepokazis, to je len kyselina ascorbova, cize c vitamin a rutin, na spevnenie stien zil a kapilar, nevysadzaj ho este, ten clexan myslim, az po dohovore s lekarom, nemusis mat dg, ale pravdou je, ze postupujucim tehu, sa ti bude zvysovat hladina hormonov a tie zase zapricinuju hustnutie krvi, tak radsej si to nechaj, mozno to prejde, ale kludne zvys prijem c vitaminu. Pozeraj len same komedialne serialy a filmy, aspon ja som to tak robila. A ked sa na to budes citit, tak ja von troska, je slniecko.

samrolka2019
30. nov 2019

@dena22 dakujem ti. Velmi si mi pomohla 🙏😊

dena22
30. nov 2019

@samrolka2019 ❤️

samrolka2019
1. dec 2019

@dena22 ahoj. Po 48 hodinach opat spinim :( ja fakt neviem co toto ma znamenat.

ivankalaco
1. dec 2019

@samrolka2019 Nemôže ti to spôsobovať ten Clexan? Prečo ti ho odporučili?

samrolka2019
1. dec 2019

@ivankalaco dali mi ho na prekrvenie maternice aby sa lepsie uchytilo embryio. 🤷🏻‍♀️ mam ten najslabsi 0.2 1x za den. Nekrvacala som chvala bohu. Ale taky ruzovy hlien ako keby so zilou. Ale nie cervene. A citim opat dost maternicu

samrolka2019
1. dec 2019

@ivankalaco neviem ci mam ist na pohotovost. Spinenie prestalo, maternicu citim stale. Zrovna menim gynekologa. Takze nemam kam ist sa opytat alebo dat pozriet. Byvaly gynekolog by mal zajtra poslat moju kartu novej gynekologicke. Ta ju bude mat asi v stredu. Co by si robila?

juliet86
1. dec 2019

@samrolka2019 a co tak skocit do brna resp. im napisat/zavolat? ja som sa po ket radila s nimi nie so svojou gyn

samrolka2019
1. dec 2019

@juliet86 no ale ja mam baby z gyn fiv

janaz2007
1. dec 2019

@samrolka2019 aj ja mam s gyn fivu syna sice uz to bolo davno ale tam mi pomohli dr Harbulak je super..na buduci rok idem na ket uz 2 krat

samrolka2019
1. dec 2019

@janaz2007 aj ja mam syna z gyn fiv 🙂 Pojdem tam zajtra rano. Ci ma vysetria oni. Kym nebudem mat novu gyndu.

ivankalaco
1. dec 2019

@samrolka2019 Lebo som čítala, že spôsobuje krvácanie.. Ja som raz po utretí asi v 4 mesiaci mala na toaletnom papieri trochu krvi, utekala som hneď na pohotovosť a lekár mi predpísal hormóny podobné Utrogestanu.. Ešte si len na začiatku a na sone toho veľa neuvidia, ale ak nemáš dobrý pocit, tak skús ísť na pohotovosť, tam by ti mali vedieť povedať, či to tak môže byť..

samrolka2019
1. dec 2019

@ivankalaco ja som takto krvacala pri synovi tiez v 5tt. Ale iba 1x. Vtedy asi odumrelo druhe embryjko (tiez sme davali 2 ako aj teraz). Zavolam rano do Gyn Fiv ci mozem prist ci ma pozru. A spytam sa rovno na ten Clexan.

juliet86
2. dec 2019

@samrolka2019 tak chod do gyn fiv. treva tam ist pred 8 00 rano. drzim palce daj vediet

dena22
2. dec 2019

@samrolka2019 spytaj sa ja na to, ci nemozes dokonca 1. trimestra navysit utrogestan, ja som brala konske davky

janaz2007
2. dec 2019

@samrolka2019 cely gyn fin sa stahuje.kukni na stranke .kontakty im zostavaju tie co mali.drzi palce

ivankalaco
2. dec 2019

@samrolka2019 Ahojky..volala si ?

samrolka2019
2. dec 2019

@ivankalaco ahoj, nevolala. Cely den som prespala 🙈 je mi trosku lepsie. Vcera som si nedala clexan lebo som nemala uz doma. Na dnes mam objednany v lekarni. Pojdem tam a spytam sa lekarnicky na to. Ale podla mna to u mna suvos nemalo s clexanom. Citim stale nejake pichanie ako keby. Prichadza to dost casto hlavne pri pohybe. Takze myslim ze sa mi to tam riadne roztahuje

samrolka2019
2. dec 2019

Idem z pohotovosti. Vsetko o.k. spinenie je z uhniezdovania 🙂 dvojicky 💕

bykaterina
autor
2. dec 2019

@samrolka2019 jej super gratulujem ❤

samrolka2019
2. dec 2019

@bykaterina dakujem 🙏😊

bykaterina
autor
2. dec 2019

@samrolka2019 joj super sa to číta ❤😘

ivankalaco
2. dec 2019

@samrolka2019 To je krásna správa

sticker
samrolka2019
2. dec 2019

@ivankalaco
@bykaterina dakujem 😁 clexan je v tom nevinne zevraj. Tym ze su babatka 2 tak si robia vacsi cievny system a tym padom mam spinenie z toho. Ze sa nemam bat ze to moze trvat az do 16tt. Dufam ze to skonci skorej 🙏🙈

dena22
3. dec 2019

@samrolka2019 gratulkujem, anooooo, u dvojek sa spini bezne :D mame radost

juliet86
3. dec 2019

@samrolka2019 tesim sa a gratulujem. vkladali ste dve embrya?

samrolka2019
3. dec 2019

@juliet86 ano dve. Tak ich mali mrazene a to maju aj v ,,ponuke". Gyn fiv garantuje vklad 2 blastocyst. Aj im to vyslo 🙈

cuttina
3. dec 2019

@samrolka2019 gratulujem ti!🙏❤️
Len chcem ostatnych upozornit, ze nastastie uz malo centier "garantuje" vklad 2 embryi. Aj ked vela zien tuziacich po babatku by to vyriesili najradsej hned dvojkami, alebo si myslia, ze je vacsia sanca pri vklade dvoch, je to pravy opak. Mala som bohuzial tu cest vidiet nasledky. Hlavne vo vyssom veku. Takze za mna urcite len jedno embryo. Tri su myslim zakazane uz vsade. 🙏

bykaterina
autor
3. dec 2019

@cuttina čo ja viem pokiaľ si zdravotné ok tak vkaldu všade dve. Jediné Helios skôr dávajú iba jedno ale to roky rokúce. Dokonca je nový trend vkladajú dve s odstupom jedného dňa Aby vystihli implantacne okno

dena22
3. dec 2019

@bykaterina vazne, tak uz som ocividne mimo dianie, mas k tomu nejake infos?