Využili ste darované embryá?
Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

@bykaterina ved to. V Brne je to lepšie. Maju viac možností.
@bosorkabb urcite je to lepsie ten mlady matros 🙂
@bykaterina my obaja mame 38. Ale znama je sama a adoptovala si 8 mesacneho chlapceka vo veku 37.
@meandbaby ano ale ty by si bola len v tomto veku ako ziadatel ona uz dostala v 37 dieta to je trosku roziel 🙂
@meandbaby
@bykaterina ono záleží aké kritériá na dieťa dáte. My sme v poradovniku čakali len mesiac.
Príprava trvala pol roka.
V zákone nieje o veku zmienka, môj manžel má 40 rokov a žiaden problém sme nemali.
@bosorkabb ano nie je lebo je to vo vseobecnosti zakon dany aj na tie pripady ked niekto v rodine zomrie a nemozu diskriminovat nikoho. co sa tyka veku naozaj u nas v ZA ani pri vacsich detickach sa tak kratko necaka. samozrejme v inych krajoch je to ine a v BA uplne malinko.
@bykaterina tak o ZA som počula. My sme brali malinke dieťatko a sme BA kraj.
moja otazka znie: Ostali mi 3 embrya...S byvalim sme sa rozisli...dalsie vklady neplanujem.
Daju sa v Brne darovat?...Som trosku na vazkach,ze niekde bude vyrastat moje dieta...ale radsej mu dat sancu....A ja na koniec tiez cakam na adoptovane dieta...tak mozno by som niekomu pomohla...
Viete o tom ci v reprofite mozem embrya po skonceni uloznej doby darovat?
@bosorkabb ano u nas naozaj dlho ☹ ale kocky co su v poradovniku vedia k tomu blizsie povedat. je tu aj diskusia na tu temu
@evadek ahoj neviem ako ste s muzom podpsiovali zmluvu a co ste tam zaskrtli lebo tam mas viac moznosti. A urcite bude treba suhlas tvojho EX. Takze najlepsie bude ked napises do RF a tam ti daju fundovanu odpoved a aj co k tomu potrebujes. drziym palce s adopcou ♥
@bykaterina jasne
ahojte dost nad tym uvazujeme ze pojdeme do dar. embryí. Mam vsak obavu ci to povedat rodine, co myslite ?
@kleopatra80 ja by som určite nie,,,,,,,,,nikto to nepochopí ,,určite by boli rôzne názory,,,,,,,,,,,,,,stačí Vy dvaja ,,,
@karkana a preco nie, presla si si tým ? Ved adopciu by chapali, tak preco nie darovane embrya?
@kleopatra80 ahoj no tak je to diskutabilne ono ako pise @karkana je to fakt ze niekto to nepochopi asi najlepsie vies koho mas v rodine. Dalsia vec je ci by tebe a partnerovi vadilo ze sa to dozvie. Ak nechces aby o tom dieta vedelo tak to radsej nikomu nehovor. Lebo nevies kedy sa kto prekecne
@bykaterina suhlasim s tebou. Musis sa s manzelom o tom porozpravat. Ja len, že s tym nasim šťastím sa to dieta dozvie v období puberty a asi by bol problem. Viem ze to aj pri adopcii sa odporúča dieťa od mala pripravovať na to, že je adoptovane, lebo ked sa to dozvie od cudzích bývaju fatálne nasledky. A čím bližšie k puberte tym horsie ☹
@kleopatra80 to mas pravdu pre dieta je to sok. Ja by som rovnako rozmyslala ako ty je to velka dilema. Ale ked aj nepovies nic sa nedeje. Milovat ho alebo ich budes stale. Je to veru len na vas dvoch ako sa rozhodnete. drzim palce aby to dobre dopadlo. Kedy ides na vklad a kde ? ak to nie je tajne 😉
@kleopatra80 ahoj.. určite by som si to nechala pre seba a nehovorila o tom nikomu... nevidím v absolútne žiadne plus...ako čo by ste z toho mali keby ste to všetkým povedali? Okrem toho si myslím že toto sú tak intímne veci ktoré by skutočne mali zostať medzi vami... jediný kto by na to doplatil by bolo to dieťa.. načo mu spôsobovať traumu? Vieš čo by prežívalo? Ako by sa cítilo? Ako nikto...a že by sa to dozvedelo tomu ver, pretože vždy sa nájde nejaká dobrá duša ktorá sa prekecne...
@bykaterina no chcem ist asi pred vianocami aby som bola doma po vklade a neminala dovolenku. A rozmyslam nad tym Brnom kvoli tomu ze tam davaju material od mladych ludi. Chcem tam ist estena konzultaciu kvoli tomu a pripadne by sme uz aj nejaké papiere vypísali ak je treba.
@stastenka42 ahoj, ano ja verim ze by sa niekto prekecol, ale ked si aj predstavim situaciu ako tu spominala @bykaterina ze napr. bude sa riesit darcovstvo nejakeho materialu pre dieta, ja neviem oblicka, dren,.. a ono sa to dozvie vtedy tak to bude tiez velky sok pre to dieta, viem sanca ze sa take nieco stane je malicka a musim mysliet pozitivne. Ale je to velke rozhodnutie preto si pisem aj plusy aj mínusy daneho rozhodnutia co bude lepsie... Lebo je rozdiel mat pol darovaneho materialu a cele embryo.
@kleopatra80 toto by som neriešila...nikdy k tomu nemusí prísť a len kvôli tomu že čo ak náhodou by som to tomu dieťatu nikdy nepovedala..
@stastenka42 ja som taky racio clovek s manzelom ze skratka preberame to z kazdej strany, aby sme neurobili chybu, preto sa snazim zistit ako to riesili ine páry, ktore tým realne prešli. Ano nemusi vobec nastat taka situacia, ale moze.
@kleopatra80 ja mám tiež darovatko 😀. Nikto to u nás nevie a nikdy sa ani nedozvie 😀..a ak by niekedy k niečomu prišlo tak to budeme riešiť potom,ale určite pokiaľ sa dá tak to takto zostane .
@bykaterina
Adopcia embryi urcite poskytuje nadej parom ktore ju uz nemali. A ponuka viac ako bezna adopcia. Vytvorit si puto s babatkom od samych zaciatkov a prezit tehotenstvo ako kazda ina zena. Super moznost, ale iba v pripade ak sa adoptuju nadbytocne embrya od parov ktore presli IVF a ktorim sa uz narodili deti a maju zvysne embrya. Takto sa ich vzdaju bez naroku na financnu odmenu aby im dali moznost dalej zit. To, co robia v brne je cisty business. Dvaja neznami ludia odovzdaju centru spermie a vajicka za peniaze a vytvoria tak biologicky idealne dieta, ktoreho biologicki rodicia sa ani nepoznali a robia to iba za ucelom, aby toto embryo potom mohli predat. To sa mi zda chore...preto v takomto centre by som si embryo urcite neadoptovala.
Pravda stale vide na javo, som toho nazoru, ze lepsie to dietatu povedat ako nie. Na youtube je o tychto adopciach zopar peknych videi
@takaaa no takze Co sa tyka biznis je to pre kazde centrum. Sk centra predavaju embrya tiez za poplatok. Ty ako par sa ich vzdas zadarmo a oni na nich zarobia. Akurat s tym rozdielom ze sk centra davaju material od parov ktore pre nieco Tam idu lebo Maju problem. Kdezto v brne davaju mlady material Co je lepsie pre Dany par Co si ide take vkladat.
Aky je podla teba dovod na to aby to rodic povedal ze ma darovatko?
Plati sa samozrejme vsade. pre mna je ale dolezity zamer. davam sancu na zivot niekomu kto uz existuje? Alebo si necham dieta vyrobit podla svojich predstav? Mne to pride ako pokus o vytvorenie cistej rasy, ked vyberaju biologicky idealnych partnerov za ucelom predaja embrya, ked na svete cakaju uz roky miliony zamrazenych embryi od parov. Preto je takato moznost v niektorych krajinach nepripustna. Sama by som ani takymto dietatom od dvoch nahodnych darcov urcite nechcela byt.
Co sa tyka okolia, ja by som sa bala, ze pravda vide najavo. A ja niesom dobra klamarka. Vyskytne sa napriklad nejaky medicinsky problem, kde sa musia testovat geny, alebo dieta mi nemusi byt vobec podobne. Viem, ze sa snazia vyberat zhruba rovnaku farbu vlasov, ci oci, no nevies ako bude vyzerat az kym sa nenarodi ☺ a za dalsie je to nova era adopcie, cim viac ludi o tom vie, tym viac deti moze byt adoptovanych takymto sposobom ☺.
@takaaa aká choroba kde sa testujú gény? Nikto predsa nepodedí po rodičoch vsetko..a gény sa nezmenia..tak ? A myslím že toto je lepšia forma adopcie , žena si to vynosí, porodí, vychová.. vždy lepšie ako ako si osvojiť dieťa od nejakej pobehlice a pod....a pravda môže vyjsť len vtedy ak to ty sama prezradia😀.. je to ťažké rozhodnutie ale pre niektoré páry jediné. My nemáme celé darované ,len vajíčko ale určite by som to urobila znovu.. pre mňa adopcia neprichádzala do úvahy,toto je lepšia forma...
@takaaa nikdy sa to nemôže to dieťa dozvedieť pokiaľ mu to nepoviete vy dvaja.. vsetko je prísne anonymné aj v centre...
@bykaterina no prečo asi? Ak je to biologicky iný materiál, je celkom možné že bude mať inú krvnú skupinu ako rodičia a už na strednej škole sa učí genetika krvných skupín a dieťa si zráta dva a dva, ak to nebude vychádzať a ešte si podomýšla kraviny typu : Mama podviedla tata? Zamenili ma v pôrodnici?

@bosorkabb na SK je to aj spomenute v uvode davaju iba embrya od parov ktore uz nechcu ist na vklad. toto co robia v Brne na SK nemam vedomost ze by robili ani iscare,Helios a GF.