Začiatok mimotelového oplodnenia
Ahojte. Je tu niekto kto začína s IFV? chcela by som sa s niekym deliť po priebeh toho všetkého.
myslíš IVF ? je tu zopár užitočných skupín na túto tému, napr. https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/prve-ivf-ako-to-prebieha/
ja som bola dnes na prvej Diphereline 0,1 od zajtra picham sama. Beres aj prednison? nebolo ti s neho dajako divno?
gonal si zacnem ja pichat az buduci tyzden. kam chodis na kliniku?
@fesanda7 no tu mi nejak vela dopredu nepovedali... zatial mi povedali ze si mam 5 dni pichat godal 150, zacala som treti den cyklu, potom pojdem na krv, a podla vysledkov z krvi povedia ci mam davku zvysit alebo znizit (podla toho ako budem reagovat) a podla vysledkov povedia ci pridam dalsie injekcie na zastavenie predcasneho uvolnenia... potom predpokladam budu sona, a podla sona povedia kedy presne bude odber
@ivec16 mne dali A4 počarbanú odhora až dole s postupom. každý deň pozerám či som na dačo nezabudla a či to robím dobre, začala som tabletkami prednisona teraz picham Diphereline 0,1 . ked dostanem mrchu idem na sono a tom povedia kolko si mam pichat gonalu.
Ono somnou je to také všelijaké lebo ja mám asi všetko zlé čo existuje. 🙂 po dvoch rokoch neúspešnosti som donútila lekárku aby ma poslala na prefuk vaječníkov. jej reakcia....Naozaj tam chcete ist? ja že ano . No a este že som išla...istili že mám úplne nepriechodné vajcovody a jeden mi museli vziať lebo som tam mala dajaké hnisavé ložisko. Potom mi ešte zistili že som aj alergická na spermie.
@ivec16 ten som začala brať 9 den cyklu. dali mi ho aj kvoli tomu ze som alergická na spermie a este kvoli niecomu. Ako celkom sa mi nepaci pristup lekarky lebo vsetko na co sa jej opýtam sa tvari ako by som bola z inej planéty. Tak som jej minulepovedala že ja som vyučený ekonom a nie lekar
@fesanda7 no presne... to poznam, ja ma sice uz celkom vela nastudovane, ale na jednej strane naznasaju lekari ked prides s diagnozou z internetu, ale na druhej strane ked sa chces len uistit a pre istotu s spytas ci je to tak ako si myslis, tak na teba pozeraju ze si spadla z mesiaca a ze take nevies...
@ivec16 ono ja som mala aj dost zapalov a vseliakých potvor tak asi aj preto mi to dali. Ja dufam tiež že sa to podarí na prvý krát. aj keď čitam že na prvý krát sa to nie hneď zadarí. No uvidíme. Pre istotu som si zobrala 2 týždne dovolenku keď do mňa dajú ten malý zazrak prírody.
@fesanda7 no ja asi tiez radsej ostanem doma... pre istotu... a hlavne vela vody sa snazim pit, ale zatial necitim ziadne zmeny... no ja mam za sebou tiez celkom dost, ja som v roku 2012 podstupila kyretaz kvoli MA (nejakym zazrakom sa podarilo po pol roku snazenia), hned mi zistili endometricku cystu, takze laparoskopia, ta sa skomplikovala takze na treti den laparotomia, liter transfuzie, a o par mesiacov dalsia cysta - punkcia, potom som suhlasila na 3 mesiace s HAK, hned po vysadeni dalsia cysta, marna snaha cez rok, manzelovi zistili nie velmi priazdnivy spermiogram... takze IVF... tie operacie mi tiez velmi nepomohli, skor pridali zrasty . na a moja diagnoza plus manzelova diagnoza, mozno by sme sa o 10 rokov dockali nejakeho zazraku a mozno nie... tazko povedat... zeny s endometriozou rovno vsetky posielaju na IVF, no kedze nam sa to predtym podarilo a to aj s cystou, tak som tomu chcela dat este sancu... no uz su to 2 roky a nic...
@ivec16 uz mas dieta? ja som na mojho tlacila dlho aby sme si babo urobili a stale mal vyhovorky. ze neni kde bývať že az potom potom. ja som chcela 25 mat prve a v 30 druhe. Teraz budem rada ak stihnem jedno do 31.
Strasne sa bojím že to nevíde a ze mi povedia ze nemozem mat vobec. Lebo mi este zistili ze aj maternicu mam dajakého iného tvaru.
ahojte baby, ja som po ET a tiez som sa bala toho priberania. ano pribrala som 4 kg ale hned po odbere vajicok som za 4 dni dala vsetky kila dolu takze aj ked priberiete nebojte sa nic 🙂)
@smoulinka13 ahoj. a ake si mala ty lieky? a ako dlho trvalo kým ťa na to pripravili?
ja som mala proveru od 16 DC, potom diphreline injekcie a potom nenopur...pila som 4l vody a bola som ako balon 🙂) celkovo to trvalo od provery az po OPU asi mesiac..ja som zacala proveru 12.1 a dnes 28.2 som uz po nevydarenom ET, dosla mms a chystam sa na KET..drzim palce 🙂
@fesanda7 ja som mala proveru od 16 DC, potom diphreline injekcie a potom nenopur...pila som 4l vody a bola som ako balon emoticon) celkovo to trvalo od provery az po OPU asi mesiac..ja som zacala proveru 12.1 a dnes 28.2 som uz po nevydarenom ET, dosla mms a chystam sa na KET..drzim palce
@smoulinka13
@fesanda7 hmm som prekvapena ako vas davkuju, mne nic nedavali, az na 3 den cyklu som zacala s injekciami... ale predtym absolutne nic
@ivec16 mozno mas kratky protokol nie?
@smoulinka13 ja ani neviem... nikto sa ma nepytal, nechavam toto prve kolecko na lekarovi, nech rozhodne co je najlepsie... snad vie co robi... mam gonal a cetrotide... zatial prvych 5 dni godal 150 a potom podla krvnych testov sa upravi

@fesanda7 ahoj ja zacinam... vcera som pichala druhu injekciu.. ako si na tom ty?