Zamlklý potrat po Ket a ďalšie tehotenstvo.

dasa118
11. sep 2019

Ahojte zienky, prosim vas je tu niekto kto prezil zamlkly potrat po Ket a podarilo sa vam potom otehotniet? Pred par dnami som bola na ultrazvuku (7t + 4) kde uz nic nebolo. Bolo to 1x co sa nam podarilo. Dovtedy sme mali neuspesne ET a 2xKET. Mam teraz cakat na menstruaciu a potom prist na kontrolu. Uz nemame nic zmrazene. Chcela by som ist na dalsie IVF, ak to bude mozne.

zuzu1994
11. sep 2019

@dasa118 ahoj aj ja som to tak teraz mala ale na kontrolu idem az po menstruacii teraz skus tam zavolat povesia kedy mas prist

dasa118
autor
11. sep 2019

@zuzka1994 tak mne povedali, ze mam prist po menstruacii. Mna len zaujimalo, či to niekto tak mal a ci sa podarilo znovu otehotniet novým IVF.

lenteraz111
11. sep 2019

@dasa118 nezúfaj, ja som to mala 3 krát. A mam deti. Problém bol v manželovej fragmentacii spermií.

dasa118
autor
11. sep 2019

@lenteraz111 a boli ste na IVF? Tak my mame velmi zly spermiogram ani neviem co vsetko tam je a ja mam nepravidelny cyklus. Neviem co nam este povie doktor, mam ist este len na kontolu, ale zatial len tolko povedal, ze je dobre ze viem otehotniet a ze asi bolo zle geneticky vajicko... A to Vam potom zistili tu fragmentaciu?

siusen2
11. sep 2019

Ahojte ano ja mala taky pripad

dasa118
autor
11. sep 2019

@siusen2 Ahoj. A mala si KET? a potom si isla na dalsi?

siusen2
11. sep 2019

Ahoj takze takto.mi sme boli na IVF.lebo inak to neslo.muz mal zly spermiogram a ja mam iba jedno vajecnik funkcny.takze muselo to ist len tou cestou prvy pripad zle dopadlo otehotnela som ale prisla som 7tt o babetko zacala som krvacat.a skusili sme o dva roky.a vyslo to mame maleho.

dasa118
autor
11. sep 2019

@siusen2 a aj ti povedali preco si o babetko prisla? A dakujem, ze si mi napisala, ma to trosku povzbudilo nevzdavat.

siusen2
11. sep 2019

Nie to nepovedali.skor by som povedala ze priroda urobila to co malo lebo potom ako s stalo sa zistilo ze mam problem so stistnou zlazou.a ja si myslim ze to urobilo ten problem.a ako som zacala brat lieky na to po dvoch rokoch sme skusili znovu a nasadili ine lieky ked mam problem so stitnou zlazou.a vyslo to.aj ked znovu bol problem s krvacanim ale isla som hned na pohotovost ,zavolala som len do martina ze som v nemocnici a kvoly comu. tam mi nasadili lieky a udrzali mi babetko.nechcela som riskovat ze snovu pridem o babetko.a ked som prisla po prepusteni do martina tak len zmenili vysku liekou

dasa118
autor
11. sep 2019

@siusen2 prepac, ze sa pytam, ale to so stitnou ti zistili v ramci vysetreni v centre, ci to si potom zistila sama...

siusen2
11. sep 2019

Zistila som to sama.tak nahodou som niekde citala ze problem s otehotnenim moze byt pricinou aj stitna tak somsa bola u obvodneho lekara na odbere

dasa118
autor
11. sep 2019

@siusen2 ako si mi to napisala, som si precitala nieco o tom a nieco tam bolo aj neprevidelna menstruacia (ja nemam dobry cyklus), mozno sa aj ja na to opytam, ked pojdem k obvodnej.

lenteraz111
11. sep 2019

@dasa118 áno, na ivf sme boli aj my. Porobili testy, lebo manžel má len 0,5 percent morfologicky dobrých spermii. Ono ta spermia síce vajko oplodnia, no bolo to slabé. Tak sme zvolili metódu picsi, ( tuším sa to tak volalo) , kde oni vybrali najvhodnejšie spermie na oplodnenie, presne si to nepamätám už, no spermie sa vtedy pretriedili cez kyselinu hyaluron ovi.... Potom sa podarilo. A ešte som pichala injekcie na riedenie krvi

dasa118
autor
11. sep 2019

@lenteraz111 tak, sa na to aj ja opytam, ci take nieco pri dalsom ivf ... lebo my uz nemame vajicka, musime ist na dalsie odobratie, ale spermie este mame nejake aj zamrazene. Ale chcem skusit aj nejake votaminy pre manzela na ten spermiogram a pre mna tiez. Vy ste neskusali nejake vitaminy?

mia91
11. sep 2019

Ahoj ja som mala zamlcany potrat v 9tt po ket a rok na to som prirodzene otehotnela. Medzitým som mala dva kety, ale oba neúspešne.

lenteraz111
11. sep 2019

@dasa118 vitamíny sme skúšali. No na zlu morfológiu spermií žiadne vitamíny nepomôžu. Vitamíny ovplyvnia len množstvo, rýchlosť, no morfo nie. Manžel má deformované hlavičky aj biciky spermií... Nefajčiar, nepije, športovec.... 🙂

dasa118
autor
11. sep 2019

@mia91 jeeeej to je super, ze sa vam to tak podarilo! A prepac, ze sa tak pytam, ale mali ste aj nejaky zdravotny problem preco ste boli na ket?

mia91
12. sep 2019

@dasa118 áno obaja sme mali. Ja protilátky proti spermiam, anovulacne a nepravidelne cykly a manžel morfo 1% iba.... A stal sa zázrak ♥️

dasa118
autor
22. sep 2019

@mia91 To je uzasne, ze sa Vam to podarilo. A ked sa este mozem opytat, aj ste brali nejake lieky? Alebo vitaminy?

drobec206
18. nov 2019

ahoj, ja som pred siestimy rokmi mala po KET v 8 tt zamlknuty potrat, nebola potrebna kyretaz vycistila som sa sama, na druhy mesiac som bola znova na KET bez uspechu, a dalsi mesiac dalsi KET a teraz mam 6 rocne zdrave dvojicky doma. naposledy co som bola som uz rezignovala a vzadala som sa uz. Ked som potratila babatko svagrina vtedy bola v 8 mesiaci. psychyka na dne, myslela som si ze sa uz nepozbieram. manzel ma nahovoril na posledny pokus. sla som rano do caru, vlozili 2 embrijka s tym ze jedno sa spomalilo vo vyvoji ze urcite z toho nic nebude, mimochodom som chcela aby vlozili 3, no doktorka razne zamietla ze nie je dovod, po vklade som isla do roboty akoby nic, okrem muza nikto z rodiny nevedel. test som si robila 23.12 a 8.12 som mala vklad, krasne dve ciarky, v january sok trosicku ze su dvaja a teraz nesmierna hrdost a radost z dvoch certikov, som rada ze som sla na ten posledny pokus, som rada ze som nasla tolko sil aby som sa pozbierala, stalo to zato. inak pri zamlknutom potrate mi povedali ze to bola geneticka chyba embrijka a ze vela zien maju a pritom o tom ani nevedia. tak drzim palce.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre