Život popri IVF
Ahojte 😊 dúfam, že Vás nepoburim touto témou, a verím, že je Vás tu viac. Som po 5 potratoch, 3 boli extrém, 1 život ohrozujúci, ale podstupovat IVF je pre mňa horšie ako všetko to spolu..ako to zvládate? Ja idem na 2 pokus, a tak na 90% viem, že si dám max 1 ďalší, ak sa to nepodarí. Som hotová finančne, psychicky, a to, že nemám chuť sa na muža ani pozrieť ani nehovorím... Lezie mi na nervy aj tým, že srká polievku..čo asi každá z nás dokáže tolerovať.
Rozhodla som sa túto diskusiu otvoriť koly ženám, ktoré chcú bábätko, ale milujú svojho muža a seba..lebo ja sa tomu svojmu odcudzujem svojim správaním, a o mne...asi tým množstvom hormónov 🥺
Ahoj, úplne ti rozumiem. My sme pred prvým IVF, práve dnes som riešila papiere s poisťovňou, lebo ideme do Brna. Vlani sme absolvovali IUI, už vtedy som musela brať hormonálne lieky (kvôli problémom s cyklom a hormonálnou nerovnováhou) a úprimne ti poviem, že ma úplne "vypli". Začala som ich brať v júli a september bol taký o ničom mesiac. Bola som bez života, nič ma netešilo, mala som "depky", môj muž mi bol cudzí, psychicky ma to vyčerpávalo, nič ma nebavilo, zrazu som sama nevedela, či toto naozaj chcem podstúpiť. Žiaľ, málo sa otvorene hovorí o problémoch (najmä partnerských), ktoré prináša umelé oplodnenie, resp. neplodnosť.
Ja som sa za ten cca rok, čo sa v CAR snažíme o dieťa, nejako zmierila so všetkými scenármi. Práveže to, čím všetkým som si prešla a čo ma ešte čaká, ma nejako zocelilo, alebo lepšie povedané dostalo do takej vyrovnanosti, že už akosi normálne beriem fakt, že to nemusí vyjsť... Ale viem, že len minimum žien je takto nastavených.
@7lenka11 Paci sa mi tento tvoj prispevok. ak si dospela k zoceleniiu a vyrovnanosti, tak ten rok nebol strateny cas. Su to veci, ktore sa ti velmi zidu aj v materstve, tak uz len drzim palce, aby to vyslo 🍀
@marianarem
@ailiba
@7lenka11 Ake centrum navstevujete dievcata?
My sme boli iscare a vobec sme neboli spokojni. Mala som pocit, ze len strielali pokusy a zbytocne sme tam minuli 3 ivf. Isli sme do Brna a zrazu sa to podarilo na prvy vklad a druhy vklad druhe mimco 😂👍🏻. Drzim palce. My sme si s muzom dali hranicu 5x ivf a ked sa nepodari, koncime s tym. No a ten 5ty vysiel 💯
@ailiba ahoj Ako si spokojná s repromedica??
@katarina11122013 ja som bola spokojna. Ked mas konkretne otazky, tak mi kludne napis sukromnu spravu.
@ailiba a u koho si bola?
@ailiba a čo ti robili?podarilo sa hneď?
@katarina11122013 pred 2 rokmi dr Darabek, ten bol vyborny a teraz u Holana. Odborne som spokojna, ludsky v pohode a velmi mile sestricky. Aj embryologicku maju vybornu... Je to tam take rodinne, ludske.
@ailiba ja mám dr.roshko ale neviem 1iui nepodarilo 2 iui mi zrušili. Ževraj kvôli cyste čo mi vznikla za jeden deň 4cm to mi nejde do hlavy
@katarina11122013 mne tiez 2 iui nevysli a pritom som mala 4 folikuli, vysoku sliznicu. A manzel spermiogram ako plemenny byk.
Ta cysta bude asi neprasknuty folikul z toho iui, ak ste mali hormonalnu stimulaciu, tak je to dost caste. Neboj, odide to s ms.
Ja som mala po stimulacii IVF v tehu 4 cysty, po porode zrazu zmizli.

Proces IVF je narocny, kto nezazil, nepochopi. Nam sa tiez nedarilo otehotniet prirodzene, uz jedneho chlapceka po IVF mame, teraz cakam druhe tiez po IVF s tym ze prvykrat sa podarilo v ramci 1. ivf cyklu, druhy vklad a na druhe dieta sme museli absolvovat dva cele IVF cykly a az siedmy vklad vysiel, cize tam ta cesta bola dlhsia. Ja som bola nastavena tak ze nevzdat to, verila som ze raz to vyjde, ale oplakala som kazde embryo co sa neujalo. Treba hladat svetlo na konci tunela, uzasny je moment ked to konecne vyjde, zrazu je zo dna na den cela kopa trapenia prec. Drzim palce!