Zmrazenie vajíčok a možnosti otehotnenia s IVF
Ahojte
Mám 31 rokov, som zdravotne na tom dobre a rozmýšľam nad zmrazením vajíčok, keďže nemám partnera. Je mi jasné, že po 35 kvalita vajíčok bude nižšia a nebude sa dat porovnať s aktuálnou situáciou . Chcem sa opýtať:
1. Je tu niektorá, ktorá si dala zmraziť vajíčka a neskôr otehotnela ?
2. Keď si dám zmraziť vajicka, v budúcnosti sa vyhnem ďalšej hormonalnej stimulácii ? Pripadne aj iným vysetreniam ?
3. IVF sa dá robiť aj s vlastnými vajíčkami?
Ďakujem
@mimka2797 ja mám IVF s vlastnými vajíčkami. Stimuláciu som mala lebo môj IVF cyklus bol riadeny. A vlastne aj po vklade beriem ďalšie lieky
@joannita nie ale tak ty si mozno mala problem s plodnosti aj v 25,autorka ma dobru zasobu,mozno jej a s najvatsiu pravdepodobnosťou a to jej prajem vydrzi aj do 45.
Ja by som si takto telo zámerne neničili,tie hormony a stimulácia ma tiez neziaduce ucinky a autorka nema problem,jej problem je oen ze nema priatela to sa moze za pol roka zmenit a podari sa prirodzene bez kopy hormónov.A ktovie aka je kvalita zmrazeným vajiciek,ci embrii,na to tiez asi nie su poriadne vyskumy,kedze to je celkom mlada veda.
Ale v poriadku ak uz je rozhodnuta,len nech skusi aj nad touto možnosťou uvažovať…A uz nemal co k teme dodať.
@mirussskaaaa presne tak. Je to mlada zena,,dufam, ze sa jej podari najst partnera....
Ja som podstupila ivf, nemala.som ziadne neziaduce ucinky ako priberanie, dokonca som schudla par kg, ani zmeny nalad,,ci zadrziavanie vody z hormonov. Vlastne ano neviem ako ta stimulacia ubehla.
Kvalita po rozmrazeno je rovnaka ako pred zmrazenim, vsetko potom zalezi od organizmu zeny, ci sa ujme alebo nie, ako zareaguje.
@joannita veru, je vela takych zien. Poznam zopar do 30- ky, ktore su iz v prechode. Jedna dokonca od cca 15 rokov.....je taky pripad ako ja, jedno cez,ivf, druhe prirodzene. ( aj ked ja som nemala.taky zdravotny problem ako ona, no neskor sme otehotneli prirozdene obe,,vraj sa.telo nastaetovalo nejako)
Ibak vela je ak takych, ktore sa trapia v mladosti drastickymi dietami, nicia si zlte teliesko tym, vlastne nedozrieva....vravel mi to gynekokog, ze je toho dost....ale nie o tomto je diskusia
No neciem si precitaj aky ma volyv toto na telo,ma to neziaduce ucinky,ja sim otehotnela aj v 37 a uplne ze lahko a dobre,Nepanikár, este nemas najvyšší vek,ja by sim pockala a mozno strešné sniekoho a bez problémov otehotnieť po 35 ,aj teraz mozes mat nekvalitne,to su len vzirky nemusi sa to na teba vzťahovať.Alw dobrovolne by som nesla na ziadne odobratie vajec a nedavala do seba tu chémiu.Nemas na to dovod.
@dobryden Prosim, nenahovaraj zenam taketo veci. Jedna moze mat vajcka do 45, ina do 30, dalsia do 35. Ich kvalita vzdy vekom klesa, je jedno dokedy ich mas. Navyse sa moze stat nejakej uraz, prejde si chorobou a je po tom. Radim kazdej, aby to spravila. Radsej v klude, kym je mlada a nevystresovana z moznej neplodnosti, ako potom.
@mimka2797 Len si to daj spravit. Mozno, ze das dve vyplaty, ale o par rokov, ak toho partnera nenajdes a dodju ti zasoby, budes zabezpecena. Necakaj. A urobit to v klude ma tiez velky vplyv na vysledok. Predstav si, ze si partnera nenajdes a v 40 si povies tak idem na IVF a povedia ti, ze uz tam nic nemas. Potom si mozes pogratulovat, ako si usetrila dve vyplaty na to a ostalo ti dovolenku..Miochdom, to, ze menstruujes neznamena, ze tam este mas vajicka, alebo ze su kvalitne. To ti zistia len lekari
A si este mladaaaaa, radsej sinajdi partnera, ak tuzis byt mama.Uplne zbytocne teraz rozmyslas nad zamrazenim.
@snowflakenel Toto je velmi nevhodne. Uvazuje dobre. A ked si toho partnera nenajde a dojdu jej rezervy? Daj jej telefon, nech ti potom zavola a podakuje ti. Mimochodom, menstruacia sa nerovna vajicka. Krv este neznamena, ze tam nieco ma. PS hladat si partnera v dnesnej dobe, kedy sa chlapi spravaju, ako deti, je naozaj narocne. A nevravi, ze nechce partnera, ale nemala stastie a tlacia ju biologicke hodiny.
@snowflakenel Toto je velmi nevhodne. Uvazuje dobre. A ked si toho partnera nenajde a dojdu jej rezervy? Daj jej telefon, nech ti potom zavola a podakuje ti. Mimochodom, menstruacia sa nerovna vajicka. Krv este neznamena, ze tam nieco ma. PS hladat si partnera v dnesnej dobe, kedy sa chlapi spravaju, ako deti, je naozaj narocne. A nevravi, ze nechce partnera, ale nemala stastie a tlacia ju biologicke hodiny.
@skath ved ja sa nehadam. 🙂Preskakala som si toho viac nez dost s ivf. Vobec ju neodhovaram, len som vyjadrila.svoj nazor. Kazdej jednej drzim palce 🙂

@mimka2797 vajíčka ti zamrazia ale treba počítať aj s tým že po rozprazeni a oplodnení spermiami nemusia byť embrya vhodné na vklad. Lebo po rozmrazeni ti ich oplodnia spermiami, čakáš cca 5 dní koľko vhodných embryí ti vznikne. My sme napr pri IVF z 8 oplodnenych vajíčkach mali len jeho embryo. Jasne že ich môže byť viac ale aj nemusí.