Zvažujeme umelé oplodnenie kvôli zlej morfológii muža

16. jún 2021

Ahojte zienky 😊
Po roku a pol snazenia o dieta zvazujeme s muzom (42r) umele oplodnenie. Jeho spermiogram ukazal 1%morfologiu a mensi pocet spermii ako je norma, pricom pohyblivost je vysoko nad normou. Mne (31r) gynekolog robil HP, sledoval ovulaciu asi 5 krat, spravil hyfosy, stery na bakterie - vsetko nasvedcuje tomu, ze z mojej strany ziaden problem okrem myomu na zadnej strane maternice o velkosti 4 cm nie je. Ten by vraj nemal byt problem pri otehotneni. Tento rok som si nasla pozitivny test jediny krat, lenze bolo z toho biochemicke tehotenstvo. Rozmyslame ze vzhladom na nas vek a tuzbu po dietati navstime coskoro CAR, chcela by som sa opytat ak ste mali podobne "nalezy" ako my s partnerom, ci vam CAR pomohlo a dockali ste sa babatka, co nas v centre caka, kolko to bude asi stat. Dakujem velmi pekne 🙂

hederamonstera
16. jún 2021

Ahoj, drzim palce 🙂 moj drahy ma tiez 1% morfologiu, ale pocet ma vynikajuci. Ja mam mierne PCOS a podarilo sa nam druhe IUI (odoberu muzovi spermie a vyberu tie najlepsie a potom si nimi inseminovana). Jedno IUI vyslo na 150eur + ja som brala lieky na podporu ovulacie (cca 30eur jeden cyklus).
Uz sme sa chystali na IVF, ratali sme tak okolo 1500eur.
Drzim palce 🙂

milka1988
16. jún 2021

@hederamonstera my mame 1IUI za sebou 🙂 u vas bol problém iba v tej morfologii? Kolko má množstvo? Lebo aj my mame 0,8% morfo ale pocet mame 223milionov a pohyblivé 71%
Tiež mám hneď odporúčali Ivf ale my sme si povedali že radšej skúsime iui viac krát. Ale verím že nám prvé iui vyšlo 🙂

hederamonstera
16. jún 2021

@milka1988 no tak to ma paradne ;) moj ma okolo 120mil, pohyblivost 88%. No on ma problem v tej morfologii a ja som neovulovala.
Nam praveze vobec ivf hned neodporucali, ze najprv 2-3 IUI, aby nam IVF preplatila poistovna. Ale chceli sme ist uz po 2.IUI.
Tak vam drzim palce🍀🍀🍀 ty nemas ziadny “problem”?

milka1988
16. jún 2021

@hederamonstera
No veru on aj objem ma okolo 8ml 😅 praveze pri zlej morgologii to poistivna nepozaduje aby bolp 3x robene IUI 🙂
Ja zatiaľ nie, ovulujem každý mesiac tento cyklus som prvý krát pila Alchemilku a hned ovulacia bola na 13 dc co ja mavam až na 17-22dc a sliznicu co som vždy mala nízku teraz bola už 7mm. Keby sok vedela uz davno ju pijem😃 cakam na výsledky z hematologie, sme objednaný na reproimuno, lebo skôr než pôjdeme na Ivf chcem mať všetko vyšetrené. Ale ja pevne verím že to vyšlo 🙂
Náhodou si si nerobila graf bt?

hederamonstera
16. jún 2021

@milka1988 raz som skusala ale liezlo mi to na nervy, takze nie. A potom ked som stimulovala, to nema zmysel

juliet86
16. jún 2021

odporucam reprofit brno. drzim palce

milka1988
16. jún 2021

@hederamonstera chápem tak ja našťastie nemusím. A výsledky kolko spermií sa po prečistení vkladali ti povedali alebo bolo v papieroch?

autor
16. jún 2021

@milka1988
@hederamonstera dievcata dakujem za reakcie, to iui sa robi tak, ze vyberu tie naj spermie? Ja som myslela, ze to je to iste akoby styk, ze mi vlozia jeho spermie akurat v klinike. Pozeram jeho nalez spg a je tam napisane, ze ma Objem spermii 17 (12 ms) a ref.hodnota ma byt vyssia ako 15 ms, celkova koncentracia spermii ma 26,79 a ref.hodnota ma byt vyssia ako 39.. cize toto je tiez zle, ze?.. a morfologia je 1%, ma byt aspon 4%. Rozmyslam ci dame Brno alebo Iscare..

milka1988
16. jún 2021

muz pride o 2hodiny skor, odovzda spermie ako pri spermiograme, ty prides o 2hodiny potom na IUI, oni jeho spermie precistia v centrifuge, tam sa oddelia zle od dobrych a tie ti cez uzku hadicku vstrieknu az za krcok priamo do maternice.
morfo ma byt 4% a mate 1% my mame este menej.Ale napriek tomu sme skusili IUI ale pri vas neviem tam je viacero faktorov co rozhoduje

tessa04
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre