Do koľkých rokov majú mať deti autosedačky?
Ahojte do koľkých rokov mali vaše deti autosedačky? Alebo do kedy plánujete aby ich mali ak máte ešte malé deti ?
@egonsk nie, nasa firma vyraba kable 😂 Pre takmer vsetky znacky aut vratane uplnej spicky ako Bentley.... ked ide o airbagove kable, tak musime byt pritomny pri testovani tiez... tam nejde o to, kolko mas najazdeneho, ale o to, kolko vies o jazdeni v protismere a jeho vyhodach... ked boli moje deti male, tiez to bolo inak, ale kedze po 18 rokoch mamou zaciname zasa zo syncekom od nuly, tak sa vela veci zmenilo...
@judit47 takze ja som pisal hlupost, ked som odporucil precitat manual autorke? V riadnom manuale musi byt napisane pri akych parametroch je ju kde mozne umiestnit a pouzit. Nerob zo seba hlupejsiu ako si, vyzera to fakt hlupo potom, ked sa tvaris ako vseved. Alebo citaj pozorne, ked na mna reagujes.
@egonsk toto pises na informaciu o sedacke v protismere, v ktorej kazdej jednej je v manuale nakreslene umiestnene kde moze byt(aj protismer)a dokonca aj priamo na rozne typy/rocniky aut… este raz pisem nerob zo seba hlupaka ked sa nevyznas:
egonsk
•
Včera o 23:39
chcelo by to potom asi citat manual, alebo pouzit rozum. V pripade aktivacie airbagu v lepsom pripade dietatu rozbije hlavu a nos, v tom horsom mu aj zlomi vaz. Ale vsak ok, urcite mas vela najazdeneho a rozumies tomu a aj si videla co spravi vystreleny zadny airbag, resp. viacero airbagov... Prajem ti aby sa ti nikdy ziaden neaktivoval s dietatom v protismernej sedacke na zadnom sedadle.
Ku pôvodnej otázke... Keď dcéra prekročila hranicu 15 kg, tak sme začali v meste používať podsedák, medzimesto sedačka asi do 5 rokov. Teraz skončila tretí ročník ZŠ a má 156 cm, takže dlhšie je aj vpredu už bez podsedáku. Vzadu bola bez podsedáku tiež akonáhle prekročila zákonnú váhovú hranicu.
@annm81 inak toto mi príde ako nepohodlna poloha pre väčšie deti...
Ahoj, prosím ťa, mohla by si mi napísať také praktické veci používania tej protismerky do 36 kg. Akurát sa rozhodujeme pre novú sedačku a táto je pre nás z hľadiska bezpečnosti ideál, ale teda neviem ako je to v reálnom živote s používaním. Momentálne máme otočnú čo mi veľmi vyhovuje pri nakladaní, lebo v druhom aute máme tiež protismer ale.sedacka nie je otočná a to nakladanie do nej je pre mna veľmi nekomfortné. Kľudne mi napíšt aj do správy. Ďakujem ♥️
Normálny klasickú do cca 11 rokov
Kým sa do nej zmestila cca do 9rokov. Podsedak sme ani nemali. Potom už bola bez
Starsi syn ma zajtra 11 rokov a este stale je v autosedacke a este aspon rok potiahne… frfle, nepaci sa mu to, ale bohuzial 🤷♀️
Zatial má 6 a sedí v autosedačke. A dokedy mu to výška a váha dovolia, tak aj bude.
10r.stale ma a este dlho mat bude,kedze ma vysku hlboko pod 150 a aj vahovo je pod 40kg. Starsi mal do 12r.
Do 10 rokov cca. Záleží od výšky. Inak ta sedačka v protismere, to si neviem predstaviť pri väčšom dieťati. To ma nonstop pokrčené nohy?
@egonsk ty vieš lepšie ako ľudia čo robia najprísnejši bezpečnostny test na svete - Plus test.
Normálne ťa je škoda. Svet prichádza o tvoje vedomosti
Záleží od výšky a váhy dieťaťa. Moja dcéra má 9 rokov a už ma len podsedak má 149cm , susedom vnuk má sedačku. Rovnaký vek ako moja dcéra a má len 139cm. Nie je to o veku.
Syn do 10 . Potom mal 155 CM . Teraz má 12 .170 CM a 55 kg , tak je bez 😂 .
Ďalší syn bude mať 7 rokov.ma autosedačku a ďalšie 3 roky mať určite bude .
Dcéra má 2,5 roka a vozí sa v protismere .
4-ročný (18 kg, 113 cm) má sedačku do 36 kg, 13-ročný má 176 cm a samozrejme už nič (od 9-tich rokov, ak si dobre pamätám nemá nič, keďže váhovo aj výškovo bol nad hranicou).
Axkid, BeSafe, Klippan … nebudou mít co zrat lebo egon na MK odhalil pravdu. Skoro 6rocny prešiel do posmernej nie tak dávno a bude v nej kym sa bude zmestiť, 4 a 1,5 budu v protismerných tiez tak do 5 rokov tipujem a potom posmerne kym vydržia.
A to som si myslela, ze mame najdlhsie autosedacku, kedze v okoli uz davaju deti na podsedak uz hadam od 4-5 rokov 😬. Nasa mala do cca 11 r., teraz ma 12 a len nedávno dosiahla 36kg.
No záleží hlavne od výšky, nie od veku. Moja dcéra mala v 10 už 151 cm. Ešte som ju pchala aspoň na podsedák pre môj dobrý pocit. Ide mať 12 a 158 cm, je vyššia ako ja, takže už dlho sa vozí bez všetkého. Stredná (6 rokov) má od 5 a pol roka Kidfix, dovtedy klasika, lebo bola menšia a mala do 19 kíl. Nejazdila v protismere, lebo jej z toho bolo zle. Posledný je tiež v sedačke do 19 kg, otočnej. Na dlhé trasy ide do protismeru (ale tiež to nadlho nevidím), lebo je z toho strašný krik. Čiže za mňa, kým váha a výška dovolí😉
si mudra ako radio, preto si aj zalozila tuto temu. Nebud smiesna, ked si robis anketu a si odbornicka, oznac svoju temu, ze je to anketa, alebo vyskum pre skolsku pracu a ozve sa ti viac ludi.

@judit47 ked ti raz dolamu airbagy nejaku cast tela, pomysli na svoje slova o napozerani.