Je bezpečné držať dieťa v aute na rukách?
Reagovali by ste? Najprv som neverila vlastnym ociam, ale momentalne pravidelne vidavam na parkoviskach ako ludia nasadaju do auta a spolujazdec si berir dieta na ruky. Mam chut sa ich opytat, ci si uvedomuju riziko, ze takto v milisekunde moze byt z dietata kasa....ale fakt nerada sa miesam do inych ludi. No toto mi nejako neda spavat sa priznam 😅
@gabrielkaa ja dodržujem všetky pravidlá. Ale proste kopec dospelých sú ubycajni tupci a pochybujem, že kebyže ich na parkovisku nejaká žena poučí, že pane to dieťa nemôžete mať na kolenách, je to proti predpisom, tak si zrazu vstúpia do svedomia 😀😀😀
@aurora33 o to nejde. S tým súhlasím. ako tu už niekto napísal debil nevie že je debil. Udivuju ma len niektoré komentáre tu. Preto som reagovala
@aurora33 no predstav si, ze som si dovolila „poucovat“ dospelych…sla som vecer z porady a na chodniku ma predbehol totalne opity muz. Este mi zakyval, zapotacal sa a nastupil do auta, v ktorom odfrcal. Zavolala som policiu, poslala foto znacky a oznamila to. Chytili ho o dve krizovatky dalej, na mol…niektori, len preto, ze su dospeli, nerobia automaticky dospele rozhodnutia. Mne sa raz stalo, ze som zostala stat s pokazenym autom na kraji dialnice. Zavolala som odtahovku a policiu. Bola som v riadnom strese. Zrazu pri mne zastavilo auto, vystupil z neho muz, podal mi varovnu vestu a z mojho auta vytiahol varovny trojuholnik. Pripomenul mi, ze ak pride policia a neuvidi vestu a trojuholnik, zaplatim pokutu. A odisiel. Bola to totalne moja chyba a zostala som tam stat mega vdacna, ze si „dovolil“ byt taky „drzy“ a starat sa do zalezitosti inych dospelych ludi.
@1mata vyhovorky, ja som kojila dve deti a dieta by som na zivote neohrozila, vzdy sme kvoli tomu stali. Neexistuje dovod (bezny, nie take ako opisala
@annm81 - inak pobavilo 😂), aby si dieta vybrala pocas jazdy. To nie je ze sa clovek stara do druhych, to mu rozum stoji nad tym aki su niektori ludia nezodpovedni, doslova sprosti. Moze a ma moznost pre dieta urobit maximum, ale neurobi to. Kvoli pohodlnosti? Laxnosti? Neviem. Navyse porusuje zakon.
Kazdemu rodicovi/cloveku by mali povinne pustat crash testy, nech sa paci jeden.
https://www.youtube.com/watch?v=5RkAIQ6uLxYA nejde iba o deti nepriputane, ide aj ludi vzadu nepriputanych, ktori sa stavaju smrtelne nebezpecnych pre ludi sediacich vpredu. Uz aj pri velmi malych rychlostiach mozu byt strasne zranenia/smrt
@beronsche Ľahostajnosť k okoliu je pre Slovensko veľmi typická - bohužiaľ. Reálne ale v tejto situácii autorka nemá veľmi čo urobiť - rodičia určite vedia, že by sedačku mali zo zákona použiť, vedia, že riskujú a ona nie je policajt, aby si mohla vynútiť dodržiavanie zákona. Skôr teda riskuje to, že jej vynadajú a ak bude mať "šťastie" tak ešte jej hrozí aj nejaký fyzický útok, lebo zasa niekto, kto neváha riskovať život vlastného dieťaťa, bude pravdepodobnejšie nejaký hulvát, než jemný rozumný človek. Kým pride polícia, budú dávno preč.
@1mata presne o tomto som tu pisala,tieto reci ako:aj nas vozili bez sedaciek a tu sme🤦♀️ ty si mozno tu,ale ine deti mozno nie..a kedysi,to bolo kedy?20-30 r dozadu?to snad nemozes ani porovnavat aka bola premavka kedysi a aka je dnes?
@simona92101 vratili sme sa z dovolenky na Cypre a tam napr. autosedacky nepouzivaju vobec. Cudovali sa, ked som chcela sedacky do auta pre dve deti.
Ja netvrdim, ze je to banalita, treba davat deti do sedacky, ale idete sa tu dusovat nad cinmi ineho rodica. 🙏 Kriste, ved sa uz hladte do svojich hrncov.
Peknu nedelu dokonale mamicky 💋💋
@1mata to ze ich nepouzivaju neznamena,ze je to ok..
@1mata Ani v Egypte sa nepoužívajú, dokonca ani bezpečnostné pásy. Iba vodič musí byť pripútaný. A tam tá premávka po meste je masaker.
@zuzanockamt, áno. A tiež majú na 100.000 obyvateľov viac než desaťnásobný počet mŕtvych následkom autonehod. No nekúp to . Ale z tých, ktori to neprežili, sa nikto na koňa sťažovať nechodí 🤷🏼♀️
@vroni Mne je to úplne jedno, nestarám sa,ja dodržiavam predpisy. Len som na to chcela poukázať.
@zuzanockamt ano, zazila som aj to. Tam nepouzivaju nic, ani len smerovky.
@zuzanockamt a napíšeš, že je ti to jedno, že sa nestaras, tak ťa tu obvinia z toho, že aj ty tak jazdiš. Domýšlavé hrdinky.
@zuzanockamt, to je v pohode. Len poukazujem na to, že tam, kde sú predpisy len teoretická zbierka blabolov na to zareve celkom slušné množstvo ľudí, takže sa mi to nezda nasledovaniahodný príklad.
@aurora33 Áno, o domýšľavosti na tomto fóre viem svoje. Veľmi sa na tom bavím, že na základe pár info (ja tu často píšem aj schválne provokačné veci) mi dotyčné vytvoria život, aký vlastne ani nemám. Milujem to tu 😂
Tak sa nemiesaj a hlad si svoje 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ neuveritelna drzost cudzieho poucovat
@autorka ja som tiež na takéto hakliva a dcéru bez helmy nepustím ani na záhrade na odrazadlo ale napríklad už som ju mala na rukách v aute, keď sme sa presúvali len po parkovisku. Že sme boli v jednom obchode a išli ešte do druhého, ktoré bolo vzdialene niekoľko desiatok metrov a brali sme aj auto lebo tam sme išli urobiť veľký nákup… a kým ju dostanem do sedačky (aktuálne bojkotuje sedačku) tak by som tam aj ošedivela, takze ide má rukách, ale ideme reálne pomaly a len pár desiatok metrov. Možno sa takto presúvajú aj rodičia, neverím, že normálny rodič by išiel s dieťaťom má rukách do plnej premávky a 90tkou
Nahlasit policii. Na bezpecnosti im zjavne nezalezi ale pokuta by ich isto presvedcila

@1mata tak to je hruba nezodpovednost a ohrozenie dietata. Nie, nemusela si tak konat, to si len tak celkom hlupo ospravedlnujes svoje konanie. Presne kvoli takym ludom co si myslia “moje dieta, moja vec” musime mat zakony, ktore upravuju takuto uplne elementarnu jasnu vec ako priputanie dietata 🤷♀️