icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

marseillka
12. máj 2013

priatel tu pracuje...takze sme tu spolu, chceme aby sa tu aj male narodilo, tak sa ucim momentalne slovicka, gramatiku..pred porodom uz aby som vedela nieco schopne zo seba vysukat 🙂 my sme tiez tak ockom pokukavali, tak s kazdeho nieco..oblecko, flasky..atd..aspon priblizne cenove hladiny atd..rozmyslam, ze budu o chvilu isto vsade jarne vypredaje, tak asi pockam, potom by som si hlavu o mur otlkala, keby som kupila nieco drahsie a potom by to bolo za polovicu 🙂 este nam to tak nesuri, tak len cekujeme co kde 🙂 ale isto nebudem kupovat na tony, fakt len zaklad a potom priebezne dokupovat.

grofka
13. máj 2013

@nika1985 Ahoj Nika, vitaj. Taká obligátna otázka - už aj viete, čo budete mať? 😉

grofka
13. máj 2013

@ikuska777 Áno, na sono som bola, ale moje aktívne dieťatko bol problém odmerať, nieto ešte zistiť pohlavie 😀 Ďalšie sono mám 4.6, tak snáď už to bude možné.

@marseillka Ahoj, vitaj! Tak to by ma zaujímalo, ako fungujú pôrodnice vo Franc. Daj potom vedieť 😉 Máme termín takmer rovnako, my 26.9.

@jenny316 Čo sa týka nakupovania robila som to v prvom tehotenstve rovnako - jeden zoznam pre bábätko, druhý pre mňa a škrtala som nakúpené - najjednoduchší spôsob ako na nič nezabudnúť. Ja som si výbavičku začala pripravovať až zač. 7. mes. A asi to tak bude aj teraz. Ešte oddychujem... 😎

marseillka
13. máj 2013

grofka, ahoj. Hej sme takmer na rovnako TP. Zatial sme sa len boli zaregistrovat do nemocnice, personal velmi ochotny, hned okolo nas lietali, co sme sa bali, kedze sme cudzinci. Uz mam aj do konca tehu zaterminovane na hodinu vsetky poradne, prehliadky..atd..hned aj fotili moju tehu knizku a sono snimky. Boli sme milo prekvapeni obaja s pristupu. Nemocnica ako 4hviezdickovy hotel. Asi tak.

nika1985
13. máj 2013

@grofka nie este nevieme co to bude 20 idem na3d tak hadam tam ale je nam to asi aj jedno. 😉 a ty by si co chcela?

andy31
13. máj 2013

Ahojte baby, ako vidím, tak nás tu deň čo deň pribúda. Vítam teda nové tehulky medzi nami. 😅 Mám novinku. Dnes som bola a sono a budeme mať dievčatko. Náš ocko bude teda kráľom. Štyri baby v jednom dome. Tešila som sa, že to bude chlap, ale v kútiku duše som aj dúfala že baba. No hlavne že rastie ako z vody. Už máme 550g. Tak a už teraz môžeme pomaly chystal výbavičku. 🙂

jenny316
13. máj 2013

@andy31 ahoj,a mas nejaky dobry zoznamik,hlavne na oblecenie,co budeme potrebovat,uz mas skusenosti 🙂

nika1985
14. máj 2013

@andy31 gratulujem ze tretia baba parada ako moj tata hovoril a teraz budem robit ina na hyg.potreby:-) nech je zdravucka 😉

nika1985
14. máj 2013

@jenny316 ak Ti mozem poradit nekupuj si toho moc hlavne body,bavlnene plienky,kosielky,teplacky,capicky a postupne budes dokupovat co bude treba ja som pri malej mala tusim 5x z kazdeho a postupne som riesila uz s nou doma aj tak bola len v celobodoch uz take vacsie veci to som mala kabatiky a bundicky,nasa slecna sa aj tak chcela iba viazat co zavinovacky takze som to mala v podstate aj jedno.

andy31
14. máj 2013

@nika1985 ďakujem, veru toto isté povedal aj môj jeden známy, ale ocko sa veľmi teší.
@jenny 316 presne ako píše @nika1985 nepotrebuješ veľa vecí na začiatok. Určite veľa aj dostaneš. Ja som to tak isto riešila pri prvej, závisí to aj od ročného obdobia. Určite body dlhý rukáv, košielky sme tuším ani nemali, nejaké dupačky, čiapky, plienky, jedny rukavičky na začiatok, nejaký kabátik, ponožky, deka a samozrejme hygienické potreby. Postupne si dokúpiš čo budeš potrebovať. 😉

grofka
14. máj 2013

@nika1985 Noo, keďže už dcérku mám očakáva sa chlapček. Ale ja by som predsa len dievčatko. Jednak mám všetky vecičky ružovo-bielo-cyklaménové 😀 a jednak... v poslednej dobe nejak sledujem malých chlapčekov a veru fakt by som radšej pokojné dievčatko 😉

@andy31 Veľká gratulácia! Mamičky, ktoré už majú dievčatko/á, si na ne asi nejak viac zvyknú 😉 Nech ste hlavne zdravučké!

tweetinka.co
Odpoveď bola odstránená
ikuska777
14. máj 2013

@andy31 gratulujem k malej futbalistke 🙂

nika1985
14. máj 2013

@grofka ze pokojne dievcatko tak mi tu nasu mame za chlapca.Ja som nejako naprogramovana ze to bude chlapec neviem mozno ostanem prekvapena a bude to baba co mi je v podstate jedno uz len cakam na sono ci veci po malej triedit alebo len preprat. MM aj ked tvrdi ze mu to je uplne jedno urcite by chcel chlapca je posledny z rodu a nikto v rodine chalana nema tak hadam sa nam podari pretrhnut retaz. 😉

saska.t
14. máj 2013

@nika1985 tak presne takto to bolo aj u nas,ale ja uz viem,ze opät cakame malu rebeku,napriek tomu,ze sme si vsetci mysleli,ze to bude kludny chlapcek a prd,opät babizna 😀 do tretice to uz urcite skusat nebudem 😎

nika1985
14. máj 2013

@saska.t tak to teda urcite nie ledva zvladam toto tehu minuly tyzden som zas prevracala cely den nevladala som sa ani pohnut mala mi tu behala pomedzi nohy hruza stacia nam dve nech uz je toto co chce.

nika1985
14. máj 2013

baby co uz mate dieta ci dve a teraz ste tehu ste po cisarskom a idete zas? Lebo mne doky povedal ze idem urcite zas aj teraz a po tomto uz v ziadnom pripade nesmiem mat deti tak mi odporuca sterilizaciu ci ako sa to vola nejako som prestala pocuvat ked mi to vravel.

saska.t
14. máj 2013

@nika1985 no moja kamoska mala 1x cisarak a druhe rodila prirodzene,ale ked uz nechces dalsie deticky ja by som na sterilku isla,aspon sa potom nemusite obavat dalsieho tehu alebo davat velke prachy do HAK 😀 inak poznam kocku,ktora rodila 3x cisarskym,takze si myslim,ze je to len o pristupe gynekologa,nemyslim si ze je po dvoch cis. nutna sterilizacia 😒
Ja dufam,ze budem opät rodit normalne,za 2 hod.som bola tak fit,zeby som kludne odcupitala aj s malou domov 😀

ikuska777
15. máj 2013

@nika1985 ja tiež poznám kočku, ktorá cisárskym odrodila dokonca 4x, ale doktor, ju tiež už po druhom upozorňoval, že o ďalšie nech sa radšej nepokúša, lebo by to nemuselo dobre dopadnúť. musela byť po tom celý čas pozorne sledovaná a teraz už je po sterilizácii. ináč mňa môj "bývalý" gynekológ chcel už po druhom normálnom pôrode ako 24 ročnú sterilizovať , s tým, že veď načo mi budú už ďalšie deti 😒 . skôr tu išlo asi o biznis pre neho. Lebo stále sa môže niečo stať a neviem si predstaviť, že by to už bolo definitívne nemať ďalšie dieťatko.

andy31
15. máj 2013

@ikuska777 ďakujem 😉
Ja mám kamarátku, ktorá tiež rodila 3x cisárskym, dokonca ona má veľké zdravotné problémy a doktor je povedal že kľudne by mohla mať aj štvrté ak sa na to ona cíti. Je to hlavne o prístupe doktora.

nika1985
15. máj 2013

@ikuska777 asi je to tak aj o pristupe aj o tom v akom zdr.stave je dana osoba my teda dalsie deti uz nechceme ale clovek nikdy nevie co ked za 5-7rokov si povieme ze este zvladneme a ja uz nebudem moct sice uz teraz toto mame s velkym rizikom ale tak nikde neni napisane ze moj zdr.stav bude stale takyto uvidim neviem co mam spravit dufam,ze sa rozhodnem spravne a tento porod bude bez komplikacii ked uz bude planovany 😉

janulana
15. máj 2013

Ahojte mamičky, ja mám termín 20.9. Včera som bola na sono, no moje maličké sa nám stále nechce ukázať. Čakáme druhé bábätko, prvú mám dcéru, tak by sme veľmi chceli chlapčeka. O dva týždne idem na sono znova, pretože mám trocha menej plodovej vody. Nemáte s tým niektorá skúsenosti? Síce doktorka mi povedala, že sa nemám obávať, že sa to mení, ale aj tak mám trocha strach. Dúfam, že o tie dva týždne bude všetko v poriadku.

marseillka
15. máj 2013

baby, sono robia lekari pri kazdej poradni? t.j cca raz mesacne? ci nie?

saska.t
15. máj 2013

@marseillka nie sono sa robi 4x za tehotenstvo - 9-11 tt, 19-22tt, okolo 20-22 3D UZV, 29-32 tt 😉 samozrejme pri komplikaciach aj castejsie,zlezi na zvazeni Dr., ale preplacane zdravotkou su väcsinou len 3-4 zakladne UZV

ikuska777
15. máj 2013

ja som bola tiež zatiaľ na sono len 3 krát a lekár povedal, že najbližšie bude až v 30 týždni. A potom je tu ešte 3D/4D, ale to tuším poisťovňa neprepláca, to si hradia mamičky sami, vychádza to cca do 50 eur ( podľa toho kde), ale je to na tvojom rozhodnutí, či to absolvuješ.
@janulana aspoň čo som čítala, tak plodová voda sa dopĺňa, lebo napr. aj pri amnio Ti určitú časť odoberú a ona sa časom doplní, tak myslím, že by to malo byť v poriadku 😉

marseillka
15. máj 2013

dakujem, som si aj myslela. Naposledy som bola v 19 tt, kde sa merala hlavicka a telicko, no nevideli sme co to bude. Vedela som, ze urcite robia v cca 30tt, len som si nebola ista, ci aj medzitym este budu robit.

elanel
15. máj 2013

@marseillka no mne na kazdej poradni urobi sono, ale len take rychle, ci je vsetko ok a nikdy neplatim.. platim len ak by som chcela fotku.. kazdy lekar evidentne robi ako uzna za vhodne 🙂

jenny316
15. máj 2013

@marseillka mne tiez robi sono zakazdym,ale ja chodim k sukromnikovi kde sa na zac. Tehu plati 250 eur a je to vlastne cela starostlivost az po skoncenie sestonedelia....bola to palka,ale zase tohto doktora vstky baby chvalia a vlastne on mi dal navod ako otehotniet 🙂 a zbavit sa mykozy s cim som sa trapila 2 roky...

marseillka
15. máj 2013

aha, tak je to asi individualne ako kde. tak buduci tyzden uvidim. dakujem

andy31
16. máj 2013

Baby koľko vypijete denne vody? Ja som si v poslednej dobe všimla, že zabúdam a už sa aj stalo, že som okrem polievky vypila cca 0,5l vody. Čo je dosť málo. Ako je to s vami?