icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

carodejnica
24. aug 2012

@katja_ Na ten zázrak, čo urobila pri mne je aj 25€ málo 😅

Hej, rodila som v "úžasnej" žilinskej pôrodnici. Ženské oddelenie, ok, tomu nemôžem nič vyčítať, ale novorodenecké.... čistá hrôza... jedno poschodie bolo zavreté, málo lôžok, sestričky nervózne, na nič nemali čas ... ☹ Ako som písala, boli sme dlho oddelení s malým, najskôr na JISke po sekcii, potom bol zase na pozorovaniach a vyšetreniach .... keď mi ho priniesli, mal strašné zapareniny na prdelke.. !! do toho to neprisávanie - proste úplne rozhasené a zničené dieťa som si doniesla domov.. ☹

A najviac zo všetkého ma dorazilo, keď som si prečítala doma v prepúšťacej správe (no nemáš čas to čítať tam), že "dieťa dojčené s chuťou" !!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 A všetci to vedeli, sestry i doktorky, že sa neprisáva a kŕmim fľašou. Vychcanci - sory za výraz a potom, že majú 98% dojčených detí pri prepúšťaní!! 😠

kosska3003
24. aug 2012

@carodejnica ahoj tak som rada ze ste sa rozdojcili my sa tiez kojime pekne az moc a hlavne v noci tak som nevyspata ale tak prezijeme hlavne ze sme zdravucky no nie tak sa drzte 😉

satko17
24. aug 2012

Ahojte,chcela by som sa vyjadriť k téme dojcenia,pretože viem,že je to pre dietatko to najlepšie a každá mamička si to uvedomuje.Ja som tiež chcela iba dojcit,ale po asi štyroch týždňoch po pôrode som si vsimla,že mám málo mliecka a mala je nekludna a po chvíľke satia začala vždy plakať a odtahovat sa..tak som aj napriek môjmu sklamaniu a trapeniu začala prikrmovať um.Je mi to dosť ľúto,ale vyskúšala som už všetko možné na zvýšenie tvorby mliecka,ale nič nepomaha.

miskachrumka
24. aug 2012

@vcielkamaja ja som na tom podobne tiež sem už nemám čas tolko chodiť ...ale snažím a aspon raz za den 😵

nati04
24. aug 2012

ahojte mate prosim vas niektora skusenosti s biogaiou?pre babetka?

miskachrumka
24. aug 2012

@nati04 prečo predpísali ju malej ?
ja som malému tieto veci nikdy nedávala čim menej liekov a vitamínov tím lepšie telo si ma všetko vytvoriť samo !
moj syn raz jediný raz bral probiotiká ......aj to ked musel po atb. inič nie na imunitu som mu nikdy nič nedávala !
nepodporujem to

miskachrumka
24. aug 2012

@kosska3003 ja mám tiež oči ako prepitá červené ....ale stojí to za to ked vidím aký je malý spokojný 🙂

nati04
24. aug 2012

@miskachrumka musime to davat lebo malinku boli brusko ;( a ja uz nekojim

iviatko
24. aug 2012

@nati04 biogaia su tie naj probiotika ake sme mali 🙂 preto aj tolko stoja asi 😒 sorry, ze sa sem vtieram, ale uz sa pripravujem na to, co nas zas caka 😀

kalifa28
25. aug 2012

@nati04 A vyhovuje jej mlieko, ktoré pije? Radšej by som opatrne vymenila značku, lebo ak jej toto aktuálne nerobí dobre, tak čo bude počas celého krmenia UM jest probio???

kalifa28
25. aug 2012

@satko17 niekedy ani chcenie nestačí.... čo už... ja tiež nie som fanatička do kojenia, ked to nejde tak to nejde... nikdy by som netrpela hrozostašnými výčitkami, že som nekojila... s malou nám to zatial ide, je to uuuuuužasný pocit nakrmit svoje dieta tým, čo bolo prenho stvorené prírodou... ale! prvu dceru som nekojila a sme tu, zdrave a štastné 🙂 🙂

satko17
25. aug 2012

@kalifa28 veď samozrejme ked to nejde,tak sa svet nezruti,dôležité je aby bola maličká napapana 🙂

carodejnica
25. aug 2012

@kalifa28 @satko17
Ja som dcéru dojčila 2 roky a 10 mesiacov, proste ja som si to ani inak nevedela predstaviť a ani na sekundu som si nepripustila, že nebudem dojčiť - mne dojčenie vyhovovalo vo všetkom. Aj kvôli pohodliu... 😅

Niekedy sa to fakt nepodarí, ale chcela som len na svojom príklade urobiť osvetu, že niektoré problémy vie najlepšie vyriešiť laktačná poradkyňa, či už s nedostatkom mliečka, neprospievaním bábätka, neprisávaním a podobne.. 🙂

Ja keby som nebola "v obraze" vo veciach okolo dojčenia (stránku http://www.mamila.sk/ mám v obľúbených, aj na facebooku, rada som si čítala poradňu ) a keby som nevedela, že existujú laktačné poradkyne Mamily - tak to proste nedám, určite by sa mi neprisal a nedojčím. ☹ ☹

nati04
25. aug 2012

@iviatko ano ?dakujem a prosim ta kolko si davala kvapiek?mi mame 3 tyzdnovu dcerku a vcera som dala 4 kvapky a kakala 4 krat ;( a stale ju bolelo brusko;(((( uz som bola zufala;( a kedy ich je lepsie davat rano vecer???

gabkostanka
25. aug 2012

@nati04 ake UM davas? mojej kolegyni dcera mala tiez podobny problem so synom a boli aj u gastroenterologicky s malinkym, mal tusim nieco cez mesiac

iviatko
25. aug 2012

@nati04 pred 7,5 rokmi som o nich nevedela,davali sme sab simplex vobec nepomahalo. Ked ma teraz synator problem,davam podla letaku.

miskachrumka
25. aug 2012

@nati04 a prečo nekojíš ?
ja som si nikdy nemyslelaže kojenie je tak fantastická vec 🙂
pri malom som kojila len mesiac ani to nie ...a teraz budem robiť preto aby sme kojili aspon do 4-5mes pokím začneme prikrmovať 🙂

miskachrumka
25. aug 2012

@carodejnica ja tie vytasím cecky hocikde kde si vypýta vždy hotové a pripravené 😀 😀 😀
super vec aj v noci vyberem nakojím z obidvoch a dám odgrgnut a sup zas buvať 😉
a je to také krásne 🙂

miskachrumka
25. aug 2012

Maminky kojenie je super vec krásne a šetrnne okrem plienok lebo nás Dominko ma v každej žlté frcnuté 😀
tak plienky idú na odbyt 😝

mimi126
25. aug 2012

Presne tak. Kojenie je uzasne a stoji zato stavat v noci kolkokrat chce babo.Ten pocit, ze mam nieco tak vzacne co potrebuje moje babo a ze to moze dostat iba odomna. A ako krasne dudka-juuj kojenie je super.

kalifa28
25. aug 2012

ja som na kojenie musela dospiet 🙂

emilia25
25. aug 2012

tak uz sme aj my na svete narodili sme sa 21.8.o 5.25 vaha 3100g a 48cm najlepsi porod zo vsetkych.

jeny
26. aug 2012

@nati04 z beby babatka zvykne zapekat, uzili sme si to pri prvej dcerke, potom sme presli na nutrilon a upravilo sa to no zas zacala vracat, nam sadol sunar, podla mna urcite vyskusaj ine mliecko 😉

carodejnica
26. aug 2012

Dievčatá, tak toto je presne článok o tom, čo práve prežívam. Nebyť poradkyne z Mamily Janky Mekyňovej, tak Matej je na fľaši... 😒 http://www.ukulele.sk/clanky/preco-mamicky-vzda...

Chcela by som vás povzbudiť. Naozaj sa nebojte pri problémoch (bábätko sa neprisáva, bábätko nepije a nepriberá, bolestivé bradavky) kontaktovať poradkyňu z Mamily, nedávajte hneď fľašu, dojčenie stojí za to. 😵
A začína byť zábavné až po pol roku, to si ešte len začnete užívať. Nezabudnem na to, ako sa moja malá tešila na "mňe" (mliečko) 😀 Ja sa už neviem dočkať. 😵

Môj Matej krásne pije, ale stále sa boríme s problémami. Bolia ma bradavky, hlavne pravá - mám aj mykózu, natieram sa mastičkou od poradkyne - a všimla som si že nie je stále dobre pricucnutý (dosť plytko) a vyzerá, že má stále návyk z fľaše, že mu mlieko ide ľahko, pri prse s musí viac namáhať, takže sa dojčíme dlho... 😒 A má aj stolicu do zelena, takže zrejme pije len predné mlieko, ale v utorok ideme k poradkyni, kde mi ešte upraví prisatie, malého prevážime, tak uvidíme. Dôležité je, že má pocikané a pokakné plienky - v tomto veku by malo mať dojča aspoň 6 pocikaných a 1 pokakanú plienku..... takže napapá sa. Mlieka mám dosť, užívam senovku a benedikt, bylinky od poradkyne, a nepripúšťam si, že by som ho nemala. Mám a basta. 😅
Ja to dám a budem dojčiť, nech sa deje čo chce! 😎

Kurnik, a pri dcére to bolo také jednoduché... 😕 Držte sa a bojujte ! 😎

kvietok173
26. aug 2012

@miskachrumka Ahoj, gratulujem 🙂 .Prikrmujú sa kojenéé detičky až po ukončenom 6.mesiaci. Tie plienky to je pravda 🙂 🙂 🙂 môj malý keď som ho dnes prebaľovala, tak s ním troška pocvičím s nožkami aby si poprdkal na voľno bez plienky, tak dnes sa tak uvoľnil, že si pukol a vyletela praženička až na mňa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kvietok173
26. aug 2012

@carodejnica áno len vydržať a veľa síl každej prajem. Môj chlapček keď začína papať tak mi tak schytí prsník, že vidím hviezdičky od bolesti, ale potom tá úľava a radosť z pohľadu na môjho hladoška je nenahraditeľný 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

nati04
26. aug 2012

@jeny dakujem no uz zase kaka 3krat za sebou to tiez neviem ci je dobre

nati04
26. aug 2012

@miskachrumka lebo som prisla o mlievko

maria.vinea
26. aug 2012

@sandrika1986 ja dufam tiez v rychly porod aj ked mam pocit ako by sa to este nemalo udiat... Nic sa nedeje a dalsiu poradnu mam v stredu 29.8. Uvidime .. Cakam chlapceka a po dievcatku tuzim verim ze nude druheee 😉

oranzada
26. aug 2012

Ahojte, tak som sem po dlhej dobe zavitala a pozeram, ze uz sa riesia prdiky :D pride mi to take mile. Nam sa malinky narodil 11.8. a mal 3600g a 51cm- dala som si to vyvolat, bo uz to bolo dost, som docela drobna a take hovadko som v sebe nosila :D Je to strasne vrestadlo, ale moc ho lubime, jeho 1.5 rocny bracek to tiez zvlada na jednicku 😎