Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@carodejnica ahoj tak som rada ze ste sa rozdojcili my sa tiez kojime pekne az moc a hlavne v noci tak som nevyspata ale tak prezijeme hlavne ze sme zdravucky no nie tak sa drzte 😉
Ahojte,chcela by som sa vyjadriť k téme dojcenia,pretože viem,že je to pre dietatko to najlepšie a každá mamička si to uvedomuje.Ja som tiež chcela iba dojcit,ale po asi štyroch týždňoch po pôrode som si vsimla,že mám málo mliecka a mala je nekludna a po chvíľke satia začala vždy plakať a odtahovat sa..tak som aj napriek môjmu sklamaniu a trapeniu začala prikrmovať um.Je mi to dosť ľúto,ale vyskúšala som už všetko možné na zvýšenie tvorby mliecka,ale nič nepomaha.
@vcielkamaja ja som na tom podobne tiež sem už nemám čas tolko chodiť ...ale snažím a aspon raz za den 😵
ahojte mate prosim vas niektora skusenosti s biogaiou?pre babetka?
@nati04 prečo predpísali ju malej ?
ja som malému tieto veci nikdy nedávala čim menej liekov a vitamínov tím lepšie telo si ma všetko vytvoriť samo !
moj syn raz jediný raz bral probiotiká ......aj to ked musel po atb. inič nie na imunitu som mu nikdy nič nedávala !
nepodporujem to
@kosska3003 ja mám tiež oči ako prepitá červené ....ale stojí to za to ked vidím aký je malý spokojný 🙂
@miskachrumka musime to davat lebo malinku boli brusko ;( a ja uz nekojim
@satko17 niekedy ani chcenie nestačí.... čo už... ja tiež nie som fanatička do kojenia, ked to nejde tak to nejde... nikdy by som netrpela hrozostašnými výčitkami, že som nekojila... s malou nám to zatial ide, je to uuuuuužasný pocit nakrmit svoje dieta tým, čo bolo prenho stvorené prírodou... ale! prvu dceru som nekojila a sme tu, zdrave a štastné 🙂 🙂
@kalifa28 @satko17
Ja som dcéru dojčila 2 roky a 10 mesiacov, proste ja som si to ani inak nevedela predstaviť a ani na sekundu som si nepripustila, že nebudem dojčiť - mne dojčenie vyhovovalo vo všetkom. Aj kvôli pohodliu... 😅
Niekedy sa to fakt nepodarí, ale chcela som len na svojom príklade urobiť osvetu, že niektoré problémy vie najlepšie vyriešiť laktačná poradkyňa, či už s nedostatkom mliečka, neprospievaním bábätka, neprisávaním a podobne.. 🙂
Ja keby som nebola "v obraze" vo veciach okolo dojčenia (stránku http://www.mamila.sk/ mám v obľúbených, aj na facebooku, rada som si čítala poradňu ) a keby som nevedela, že existujú laktačné poradkyne Mamily - tak to proste nedám, určite by sa mi neprisal a nedojčím. ☹ ☹
@nati04 ake UM davas? mojej kolegyni dcera mala tiez podobny problem so synom a boli aj u gastroenterologicky s malinkym, mal tusim nieco cez mesiac
@nati04 a prečo nekojíš ?
ja som si nikdy nemyslelaže kojenie je tak fantastická vec 🙂
pri malom som kojila len mesiac ani to nie ...a teraz budem robiť preto aby sme kojili aspon do 4-5mes pokím začneme prikrmovať 🙂
@carodejnica ja tie vytasím cecky hocikde kde si vypýta vždy hotové a pripravené 😀 😀 😀
super vec aj v noci vyberem nakojím z obidvoch a dám odgrgnut a sup zas buvať 😉
a je to také krásne 🙂
Maminky kojenie je super vec krásne a šetrnne okrem plienok lebo nás Dominko ma v každej žlté frcnuté 😀
tak plienky idú na odbyt 😝
Presne tak. Kojenie je uzasne a stoji zato stavat v noci kolkokrat chce babo.Ten pocit, ze mam nieco tak vzacne co potrebuje moje babo a ze to moze dostat iba odomna. A ako krasne dudka-juuj kojenie je super.
ja som na kojenie musela dospiet 🙂
tak uz sme aj my na svete narodili sme sa 21.8.o 5.25 vaha 3100g a 48cm najlepsi porod zo vsetkych.
Dievčatá, tak toto je presne článok o tom, čo práve prežívam. Nebyť poradkyne z Mamily Janky Mekyňovej, tak Matej je na fľaši... 😒 http://www.ukulele.sk/clanky/preco-mamicky-vzda...
Chcela by som vás povzbudiť. Naozaj sa nebojte pri problémoch (bábätko sa neprisáva, bábätko nepije a nepriberá, bolestivé bradavky) kontaktovať poradkyňu z Mamily, nedávajte hneď fľašu, dojčenie stojí za to. 😵
A začína byť zábavné až po pol roku, to si ešte len začnete užívať. Nezabudnem na to, ako sa moja malá tešila na "mňe" (mliečko) 😀 Ja sa už neviem dočkať. 😵
Môj Matej krásne pije, ale stále sa boríme s problémami. Bolia ma bradavky, hlavne pravá - mám aj mykózu, natieram sa mastičkou od poradkyne - a všimla som si že nie je stále dobre pricucnutý (dosť plytko) a vyzerá, že má stále návyk z fľaše, že mu mlieko ide ľahko, pri prse s musí viac namáhať, takže sa dojčíme dlho... 😒 A má aj stolicu do zelena, takže zrejme pije len predné mlieko, ale v utorok ideme k poradkyni, kde mi ešte upraví prisatie, malého prevážime, tak uvidíme. Dôležité je, že má pocikané a pokakné plienky - v tomto veku by malo mať dojča aspoň 6 pocikaných a 1 pokakanú plienku..... takže napapá sa. Mlieka mám dosť, užívam senovku a benedikt, bylinky od poradkyne, a nepripúšťam si, že by som ho nemala. Mám a basta. 😅
Ja to dám a budem dojčiť, nech sa deje čo chce! 😎
Kurnik, a pri dcére to bolo také jednoduché... 😕 Držte sa a bojujte ! 😎
@miskachrumka Ahoj, gratulujem 🙂 .Prikrmujú sa kojenéé detičky až po ukončenom 6.mesiaci. Tie plienky to je pravda 🙂 🙂 🙂 môj malý keď som ho dnes prebaľovala, tak s ním troška pocvičím s nožkami aby si poprdkal na voľno bez plienky, tak dnes sa tak uvoľnil, že si pukol a vyletela praženička až na mňa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@carodejnica áno len vydržať a veľa síl každej prajem. Môj chlapček keď začína papať tak mi tak schytí prsník, že vidím hviezdičky od bolesti, ale potom tá úľava a radosť z pohľadu na môjho hladoška je nenahraditeľný 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@miskachrumka lebo som prisla o mlievko
@sandrika1986 ja dufam tiez v rychly porod aj ked mam pocit ako by sa to este nemalo udiat... Nic sa nedeje a dalsiu poradnu mam v stredu 29.8. Uvidime .. Cakam chlapceka a po dievcatku tuzim verim ze nude druheee 😉
Ahojte, tak som sem po dlhej dobe zavitala a pozeram, ze uz sa riesia prdiky :D pride mi to take mile. Nam sa malinky narodil 11.8. a mal 3600g a 51cm- dala som si to vyvolat, bo uz to bolo dost, som docela drobna a take hovadko som v sebe nosila :D Je to strasne vrestadlo, ale moc ho lubime, jeho 1.5 rocny bracek to tiez zvlada na jednicku 😎

@katja_ Na ten zázrak, čo urobila pri mne je aj 25€ málo 😅
Hej, rodila som v "úžasnej" žilinskej pôrodnici. Ženské oddelenie, ok, tomu nemôžem nič vyčítať, ale novorodenecké.... čistá hrôza... jedno poschodie bolo zavreté, málo lôžok, sestričky nervózne, na nič nemali čas ... ☹ Ako som písala, boli sme dlho oddelení s malým, najskôr na JISke po sekcii, potom bol zase na pozorovaniach a vyšetreniach .... keď mi ho priniesli, mal strašné zapareniny na prdelke.. !! do toho to neprisávanie - proste úplne rozhasené a zničené dieťa som si doniesla domov.. ☹
A najviac zo všetkého ma dorazilo, keď som si prečítala doma v prepúšťacej správe (no nemáš čas to čítať tam), že "dieťa dojčené s chuťou" !!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 A všetci to vedeli, sestry i doktorky, že sa neprisáva a kŕmim fľašou. Vychcanci - sory za výraz a potom, že majú 98% dojčených detí pri prepúšťaní!! 😠