Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@carodejnica dakujem kojíme samozrejme dalej 🙂
dietu ?
pravdu povediac bojujem aby som niečo vobec zjedla :(
zo všetkeho sa mi dvíha žaludok :(
ale ked pozriem na Dominka musim sa prekonať aby mal aj on čo papať aj ked je to tažké zo všetkého mi je zle .....a ja neznesiem zvracanie ...radšej sa dám ešte raz rozrezať ako zvracať :(
Aj ja už prestávam krvácať 🙂
@carodejnica vieš čo mne malá tak krásne papá cez tie klobúčiky, že už asi ani neuvažujem o ich zrušení, krásne papá, prsia sa nalievajú, bradavky ma nebolia ani nič iné zatiaľ, tak snáď to bude OK 😉
@monculka neviem, neskusala som sex v sestonedeli ani prvykrat a ani teraz, ty ano? i ked musim sa priznat, ze po prvom porode som nemala chut ani nahodou a robilo mi to problem este dlho dlho, lebo som bola velmi zasita zvnutra a strasne to bolelo, ale teraz pri druhom som dnuka nebola skoro vobec, a zacala som mat neskutocnu chut, ani sa sama nespoznavam 😅 tych 6 tyzdnov ide hrozne pomaly 😀 len u mna stale vitazi strach...
Ahojte, kontrolu som si dnes vymenila, namiesto zajtrajška som išla dnes. Prenášam 3.deň, v pôrodnici na kontrole mi spravili prietoky, odozvy všetko je v poriadku, otvorená na 3 cm, lekár mi spravil Hamiltonov hmat, malo by sa to rozbehnúť do večera, poprípade do zajtrajška. Ak nie tak kontrola vo štvrtok. Som zvedavá, či sa to rozbehne, pred 4 rokmi mi pri prenášaní malej toto lekár tiež spravil a v noci sa to rozbehlo a nadránom som porodila. Hádam to bude učinkovať aj teraz 😉
@ela2710 ja by som už tiež chcela od spodu som nerodila ani raz tak nemám zabrany ale ešte počkam 🙂
@lucia795423 myslím, že tých 15 je bežných u viacerých 🙂 u mňa nie, my máme spotrebu tak 8-9, ale kamarátka mala za jednu noc (!) 10 ks. a aj u nás to závisí od toho, či sa vykaká ešte pred kojením alebo počas neho a vtedy spotreba stúpa
@sandrika1986 Ahoj,ja mám kontrolu zajtra a tiež už rozmýšľam nad tým hmatom...inak by som už vo stvrtok nastúpila na vyvolávanie..a v tomto stave sa mi zdá,že stvrtok je neskutočne ďaleko. 😉
@tamara2307 no to som potom rada, aj u nas v noci je to okolo 7-8....a cez den mozno aj viac...neviem ona tak kaka ze niekedy poriadne a dost casto ma vlhke prdiky...ale ked je to bezne tak mi to nevadi...len som sa bala ci to nieco nesignalizuje...dakujem
@sandrika1986 bolel veľmi ten hamilton?aj krvácaš po ňom?alebo ako?
@carodejnica ako vidim, tu vyrasta buduca skvela poradkyna 😀
@carodejnica ahoj 🙂 čo jedávaš? Viem, že niekto píše sa neobmedzovať, ale mám pocit, že môj synček sa krčí od všetkého.
@dulkagabulka prosím o radu, čo by som mala jedávať počas dojčenia, mám pocit že malinkého krúti, prdká a kaká skoro do každej plienočky. aká značka šatky na nosenie babuľka je najlepšia? Chcela by som si kúpiť, lebo v sedačke plače a kľudnučký je iba na rukách a to nemôžem nič urobiť.=´dakujem vopred za radu.
@kvietok173 ak kaka do každej plienočky, znamena to iba jedno, ze ma dosť papaničky 😀 , ak si prečitaš tento članok, zisitš, že ergonomicke nosienie je aj prevenciou kolik
http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/nosime/item/7...
v ničom sa nemusiš obmedzovať
pre novorodenca by som odporučala elasticku šatku, ale možno ti bude vyhovovať tkana..odporučam určite si kupit kvalitnu ..isto najdeš osobky, čo ti aj uvazy ukazu 🙂
carodejnica tu prednedavnom pridala dokazy aj na koliky..skus pozriet
@dulkagabulka
@carodejnica to znamená že strava neovplyvňuje či má babuľko koliku??? Mám 7ročnú dcérku a ráno ju vozím do školy, poobede po ňu a potom každý deň krúžky.Mala by som podľa Vás obmedziť aktivity kvôli tomu, že malinky je ešte veľmi maličký? Preto som chcela aj tú šatku, nechcela som ani staršiu dcérku nejako obmedzovať a ja som v pohode, len neviem ako to bude vplývať na synčeka.
@katka143 : Ahoj, ani pred 4 rokmi ma to nebolelo ani teraz, nekrvácam vôbec, zatiaľ sa nič nedeje. Doktor to robil citlivo 🙂
@kvietok173 stava by to nemala ovplyvnovat (niekedy mlieko moze byt pričonu prechodnych problemov)
a čo s aktivitami? kym si šestonedielka, trošku by som sa šetrila- seba i babatko...a nosenie v šatke babatko ochranuje aj pred prestimulovanim , ktore mu hrozí v kočíku, či prenose v sedačke..
@martinam77 : Ahoj, mne povedal, že mi to trochu uponáhla, že zatiaľ nevidí dôvod na hospitalizáciu, že tehotenstvo v 41.tt je ešte v normále. Zatiaľ sa cítim dobre, bolesti nemám.... Pýtal sa ma či som prvé dieťa prenášala a či mi pôrod vyvolávali, tak som mu povedala o Hamiltone, tak to spravil aj on. Malej sa nechce ísť von, vrtí sa a kopká sem tam 🙂 Čítala som, že to trvá pár hodín pokiaľ sa to rozbehne, ak vôbec.... Pri prvom to zabralo a teraz ? Uvidíme....
@sandrika1986 Ja už končím 42tt,preto ta hospitalizácia...Som zvedavá teda čo bude zajtra v poradni...Držím palceky k začatiu pôrodu 😉 Už sme tu snáď posledné dve 2v1 😀
Držím palce tiež tebe 😉 Aby ti to dobre dopadlo. Mne sa tiež zdá, že sme tu posledné 2 v 1 😀
Ahojte, neviete náhodou kedy sa chodí s bábätkom na USG coxae k pediatrovi? Lekárka mi síce vravela, že ktorý ukončený týždeň to má byť, ale ja som to v tom strese hneď zabudla. ďakujem 🙂
@keshka K pediatrovi? Nie k ortopedovi? 🙂 V prvom mesiaci sa chodi, cize plus alebo minus okolo jedneho mesiaca. Tak mi napriklad ideme az v polke septembra, co maly bude mat mesiac aj 3/4 a ked som sa pytala sestricky pri objednavani ci to nie je neskoro (objednavala som ho zaciatkom augusta), vravela, ze je to stale v poriadku. Ale nabuduce si radsej za podobny ukon zaplatim a objednam na presny cas u sukromnika, ako cakat v rade v zatuchnutej poliklinike 😝
balite deticky na siroko???
@monculka ani ja nebalim na siroko, dnes ideme mat kontrolu - robi sa v 3.t., ale ani maleho som nebalil a mal to v poriadku, mne povedali to iste, co
@gabkostanka
@monculka prvého nie druhého ano teda nie stále ale balím ..

@miskachrumka Samozrejme, že môžeš dojčiť pri hnačke a vracaní. Čo môžeš, musíš. 😅 Dojčením dostáva dieťa automaticky protilátky, toto umelé mliečko nedokáže. 😎 Ty si daj troška diétu, aby si sa dala do poriadku, držím palčeky. 🙂
Tu je aj článok pre ostatné mamičky.
http://www.provita.sk/site/node/48
Infekčné ochorenia matky
Bežné infekčné ochorenia u matky nie sú dôvodom na ukončenie dojčenia. Vo väčšine prípadov bolo dieťa už aj tak infikované ešte počas tzv. prodromálneho štádia ochorenia - t.j. predtým ako sa u matky prejavili klinického známky ochorenia. Pokračovaním v dojčení mamička svoje dieťa chráni pred rozvojom ochorenia alebo aspoň zmierňuje jeho priebeh - materské mlieko totiž obsahuje rôzne protiinfekčné a imunomodulačné faktory ako aj ochranné protilátky namierené proti mikroorganizmom, s ktorými matka práve zápasí. Typickým príkladom takejto situácie sú bežné virózy - chrípka, nádcha. (t.j. ak ich náhodou dostanete, kľudne pokračujte v dojčení - chránite tak dieťa pred ochorením alebo aspoň zmierňujete jeho priebeh.). Takisto ochorenia zažívacieho alebo močovo-pohlavného traktu nepredstavujú kontraindikáciu dojčenia (baktérie nie sú prítomné v materskom mlieku.)
@mishuu Klobúčik bude vždy zdrojom nejakého problému, to, že niekomu problémy nerobil, neznamená, že nebude robiť tebe (čo ti samozrejme neprajem). Je to presne ako s fľašou a cumľom. Sú deti, ktorým to nevadí, ale sú deti ako môj Matej, ktoré sa po podaní fľaše už nevedeli prisať. ☹ Ak máš malé bradavky, skús si pred dojčením odsať trocha mlieka, mali by sa ti vyformovať. Ak to nepomôže, skús tu laktačnú, čím skôr tým lepšie. 😵