icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
4. sep 2012

Ahojte ...akú ste mali noc ?
my sme boli od prsníku od pol jednej do piatej hroza :(
už mi bolo až do plaču čo nechcel búvať .....aj sme si požartovali s drahým že ked ma malý taha za tielkon že si hovorí daj to okamžite sem lebo ti dam bonbu 😅 😅 😅 😅
tak sme sa aj nasmiali ....dufam že dalšia noc bude lepšia !

miskachrumka
4. sep 2012

ahojte dnes máme 2 tyždne a 4 dni 🙂 🙂 🙂

monculka
4. sep 2012

@miskachrumka
@ela2710
@gabkostanka diky...moja svokra silou mocou tvrdi ze treba balit na siroko lebo jej budu stat krivo nohy ci co...som jej povedala ze doktor mi povie ci treba alebo nie...uz ma boli hlava z jej mudrovania...ani moja vlastna mama mi tolko nemudruje...

monculka
4. sep 2012

@miskachrumka my sme mali dobru noc...asi prvu celu noc prespala v postielke 🙂 aj dudel uz ma v puse a neodmieta...aspon je tisko 🙂 a ako tak som sa aj ja vyspala 🙂

carodejnica
4. sep 2012

@dulkagabulka O dojčenie som sa začala zaujímať popri dojčení dcéry (dojčená 2 roky a 10 mesiacov), veľa som si o tom čítala, dostala som sa postupne k Mamile a Newmanovi, som aj členka Mamily, ale len tak, že platím každý rok členské, to je všetko.. 😅 Na poradkyňu sa necítim, a nejak ma to ani neláka... ale v rámci možností rada poradím a pomôžem, prípadne odporučím poradkyňu.. 😵

@kvietok173 Tuto je najvýstižnejšie popísané STRAVOVANIE dojčiacej mamičky - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

Je tam jedna dôležitá veta - príčina plaču je väčšinou inde než v strave. Mňa napríklad fascinuje, ako niekedy mamičky suverénne napíšu - plakal od hladu, plakal lebo ho bolelo bruško, plakal preto a preto - ja mám druhé dieťa, ale netrúfam si takto definitívne určiť dôvod plaču... bábätká plačú, lebo nevedia komunikovať... viem, že to moje vždy utíši v prvom rade dojčenie a potom náruč... napríklad tých pár dní, čo bol Matej na fľaši som bola absolútne bezradná, lebo som nemala ani tucha, ako sa ukľudňujú nedojčené deti....

miskachrumka
4. sep 2012

@monculka balenie na široko je podporované len tu na sk nikde inde............a popravde mi to príde týranie detičiek 😔 😔 😔

monculka
4. sep 2012

@miskachrumka ved aj ja som ju zabalila len raz aj to koly svokre...a chuda ako lezala mala...nohy mala vo vzduchu...

miskachrumka
4. sep 2012

@monculka podkladaj jej hlavku nenechaj ju dole hlávkou

keshka
4. sep 2012

@marmete jaaaj, som nejaka zmagorena 🙂 jasne, myslela som ortopeda. Dakujem za info. Este dnes nas skusim objednat, maly bude mat zajtra 3 tyzdne. Vdaka a pekny den 😉

keshka
4. sep 2012

@miskachrumka Ahoj, tak táto noc bola asi nejaka zakliata, pretoze aj nas maly bol hore od pol dvanastej do pol stvrtej. a ja som si veru aj poplakala. bola som uz taka unavena a maly najprv chcel jest, potom sa nemohol vyprdkat, tak sme vytriasali nejaky prdik a hovienko. ked sa to podarilo tak sa este vygrckal a chcel znova papat, potom len plakal, potom stikutal a plakal a chcel znova jest...bola som uz zufala.uz som ani moc mlieka nemala..a ocinko si vedla nas chrapal co ma este viac privadzalo k placu 🙂 nastastie potom uz spal maly od pol stvrtej do pol jedenastej. a ja s nim. 🙂

keshka
4. sep 2012

@gabkostanka dakujem, idem nas objednat.

kvietok173
4. sep 2012

@carodejnica Ďakujem 🙂 , tak idem skúšať všetko 🙂 🙂 🙂 .Chcem sa Ťa opýtať či používaš šatku alebo ergonomický nosič?ak áno, tak poraď mi nejaký pre naších najmenších. Chcela som šatku elastickú, len sa mi zdá zložité viazanie, tak som potom objavila tento, čo Ty nato???
http://www.maderna.sk/katalog/product/13373/
Ďakujem vopred za radu.

maria.vinea
4. sep 2012

@monculka

Pocuvaj svoj instinkt a nie svokru 🙂 ani mamu ani nikoho ineho, okrem doktora.
Deti sa na siroko balia v asi troch krajinach v strednej europe, nikde na svete sa to nerobi, preto daj na seba, ostatni nech sa staraju o seba 🙂

maria.vinea
4. sep 2012

🙂 @sandrika1986

Este ja patrim do tejto skupiny, aj ked porod v auguste bude porod v septembri. 🙂
Mam dalsiu kontrolu v piatok a dufam ze uz ostanem, uz nechcem chodit horedole

monculka
4. sep 2012

@maria.vinea jasne ze nepocuvam na nikoho...aj minule prisla svokra a ze mala ma horucku a tak namna pri tom pozrela akoby som niekoho zabila a do vtedy kym som malej horucku neodmerala nedala pokoj...ja som vravela ze nema ale ona silou mocou ze mam odmerat...no a kto mal pravdu?ja...ako vedela som ze bude dyrigovat ale az tak?ved ta je este horsia ak moja mama...

martinam77
4. sep 2012

@maria.vinea
@sandrika1986 Ahojte,tak dnešná poradňa Ok,ak nic,tak zajtra mám nastup do nemocnice...A ty sandri,ako?Kontrakcie prišli? 😉

carodejnica
4. sep 2012

@kvietok173
No, nie som expert na nosenie 😒 , ja mám síce doma elastickú šatku Liliputi (vraj je najlepšia pre malé bábätká a pre začiatočníčky), ale ešte som ju nevyskúšala, lebo sa trocha bojím, či ho uviažem dobre, zvažujem, že skočím do Žiliny, je tam jedno rodinné centrum, kde sú dievčatá, čo vedia poradiť a ukázať, robia tam aj kurzy šatkovania.
Zatiaľ dojčím a nosím na rukách.. 🙂
Potom by som chcela prejsť na pevnú šatku (mám kamošku, ktorá mi ju požičia, chlapca má už veľkého), prípadne nejaký nosič - Manducu, alebo Ergo. Tá kamoška má aj Ergo, takže možno aj to si požičiam.
Určite ti však lepšie poradia tuná - https://www.modrykonik.sk/forum/nosenie-deti/poradna-ako-spravne-nosit-deti/

Mňa zase napadlo, keď vozíš dcérku do školy a na krúžky autom, malého berieš zo sebou vždy aj von z auta však? Ja viem, taká blbá otázka, ale zajtra asi pôjdem ja autom pre malú do škôlky a už mám teraz z toho mindráky, že ako to logisticky zvládnem... 😅 Škôlka je v malej dedinke, tak špekulujem, či by som na tých 5 minút, čo vyzdvihnem malú, nenechala krpca v aute, ak bude spať, ale na druhej strane je to dosť nezodpovedné... 😕

Ozaj a dnes som bola s malým na poradni a pribral 520g za dva týždne !!! Božinku, ja som taká šťastná, že nám to dojčenie ide... 😵 😵

lucia795423
4. sep 2012

pouzivate niekto infacol? ako casto a kolko?

ela2710
4. sep 2012

@monculka boli sme na tej kontrole, mala ma klbiky v uplnom poriadku 🙂
dnes je mala taka poslusna, rano bola hore hodinku a aj pred obedom, potom spinkala, prespala aj cele vysetrenie klbikov a potom doma lezka v obyvacke a uplne spokojna, ani neplace a ja som konecne stihla upratat to, co stihol rozhadzat maly Tomasko 😵 som zvedava co mi na to povie ocinko, ked sa vrati a konecne poriadok 🙂

monculka
4. sep 2012

takze uspesne po poradni...moja mala Nella kraaasne rastie...pribrala az 1kg a to za necele 2 tyzdne...doktor povedal ze ked to taktko pojde dalej tak navrhne nejaku dietu malej ...samozrejme zartoval 🙂

vcielkamaja
4. sep 2012

@monculka aj mna boli hlava z mojej svokry, a to s nou byvam...takze takto:
po porode sme prisli domov, kde som bola asi necely tyzden. ubolena, vycerpana a so zimnicou som nakoniec isla k mame na tyzden, ze ona mi s malinkou pomoze a ja nech sa dam ako tak dokopy. manzel v praci do vecera, svokra mi s malou nepomohla, len velice mudrovala okolo toho. ako na potvoru, akurat ked sme prisli z porodnice, tak prisli robit nove zabradlia na dom, cize pol dna sme nic ine nepocuvali iba vrtanie. do toho moj svokor mi zacal pilit pod oknami...no cista parada...a tak som isla k mame, odkial som sa vratila v nedelu. a odvtedy od svokry nic ine nepocuvam, len ze sme dcerku naucili na rukach nosit, do toho aj svokor, ze aby som malinku nevozila v kociari, ze potom nic ine nebudem robit...ze aby som ju nechala vyplakat v postielke, ze sama bude zaspavat, lebo svokra mi tvrdi, ze ona nechala volakedy svoju dceru 2 dni vyrevat a sama zaspavala v postielke. minule som sa ohradila, ze ved malinka ma iba 2 tyzdne a ze som ako matka nedospela este do stadia, aby som take male dieta nechala revat v postielke bez povsimnutia. tak ako ja uz neviem, ci ju chuderku mam na balkon dat alebo co s nou, aby to vyhovovalo ich predstavam. a stale to pocuvam dokola, na zblbnutie som uz. lebo nic ine nepocuvam, len "na ruky ste ju naucili, na ruky ste ju naucili..." jak papagaj 😠 😠
alebo som na vine ja, ze si vsetko tak pripustam.

vo stvrtok nas caka 1.poradna, aj k ortopedovi ideme hned. esteze je vo vedlajsich dverach od detskej lekarky...od stvrtku budeme mat aj nausnicky...

vcielkamaja
4. sep 2012

a este...ked malinka place, tak stale dokola "boli ta brusko, boli ta brusko..." jak kebyze vie, preco place. a ked jej poviem, ze nema ju z coho boliet brusko, lebo prdi jak stary chlap, aj pekne kaka, aj si odgrgla po jedeni...ale aj tak ju podla mojej svokry stale boli brusko a ja si potom pripadam ako taka krkavcia mater, co sa boji zjest aj suchy stary rohlik...

carodejnica
4. sep 2012

@vcielkamaja ☹ ☹ Bože môj, to je choré, veď dvojtýždňové bábenko potrebuje mamičkinu náruč... ☹ ☹ ☹
Je také príslovie, bábo sa nosí 9 mesiacov v brušku a potom 9 mesiacov na brušku 😵

Daj, prosím ťa, prečítať svokre tento článok "Proč africké děti nepláčou"...
http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...

monculka
4. sep 2012

@vcielkamaja no ja moju mam na rukach ked place...vtedy sa ukludni 🙂 ja keby som byvala zo svokrou tak asi zosediviem...dakujem bohu ze sme sa este pred porichodom malej odstahovali od nej 🙂 ako ja si vsetko vypocujem...rady a tak...ale do vychovy mojho dietata nech mi nekafre...

sandrika1986
4. sep 2012

@martinam77 : Kontrakcie neprišli, noc ubehla pokojne....absolútne nič sa zatiaľ nedeje, malinká je aktívna hlavne k večeru 🙂 Dnes zatiaľ tiež nič, tak uvidíme či bude niečo do štvrtka, ak nie tak kontrola ma v tento deň čaká.... Hamilton zatiaľ pri druhom bábu neúčinkuje 😀 Môže sa to zmeniť, ale moc tomu už neverím. Čo učinkovalo pri prvom, nezaberá teraz pri druhom. Zajtra ideš už do pôrodnice ? Idú Ti pôrod vyvolať ? Držím palčeky, nech Ti to prebehne bez komplikácií, nech je to rýchle.... 🙂 Prenášať sa môže do 42.tt ?

sandrika1986
4. sep 2012

@maria.vinea : Ahoj, ako sa cítiš ? Ako dlho prenášaš už ? Ja 4.deň, ale zdá sa mi ako večnosť.... Ja tiež namiesto konca augusta, budem rodiť v septembri 😉 Človek si nevyberie, príroda si to určí sama. Ja som zvedavá ako dopadnem vo štvrtok na kontrole.

miskachrumka
4. sep 2012

@keshka unás to tiež bolo rovnako stále na prsníku ak nie to tak zas člap do plienky ak nie to zas odgrgnúť a tak dokola a hovorím zalahla som po všetkom čo som ešte musela porobiť asi o jedenástej a pol jednej do piatej sa začal kolotoč tiež mi už nebolo jedno cumel som Domkovi dávala nespočetne krát a nič ....ked konečne zaspal o piatej tak o pol siedmej zvonil budík rychlo obliecť obidvoch a rychlo Dávidka do školky do pol osmej tam bol zas velký plač a boj že on ide domov ...ked som už so slzami odišla malý začal plakať od hladu tak rychlo letieť domov prebaliť nakojiť potom poriadiť vybuch po byte to som sa potila ako slon ......to už bolo pol desiatej hned doprala práčka tak povešať potom ked sim sadla zas nakojiť a prebaliť potom ist aspon trošku na prechádzku .....to u už bolo pol jednej ešte rychlo do obchodu a pripraviť na obed všetko .....ešte prádlo pozberať ..a už bolo pol tretej .....nakrmiť ešte maleo zas prebaliť a letieť do školky po Dávidka tak mi ho dali zramovaného že som skoro odpadla :(......potom rychlo domov začať variť čo to zas poradiť niečo požahliť a konečne tu sedím a odpisujem v klude pokial sa obed varí a malinky buva starší pozerá rozprávku a to čakám kedy sa dovarí aby sme mohli ist von aspon na hodinku ....potom domov obidvoch okupať to zas sa spotím po tom všetkom .....jednemu večeru druhého nakojiť a veriť že sa konečne vyspím ! asi takto bude vyzerať každý moj den :/

martinam77
4. sep 2012

@sandrika1986 do ukonceneho 42tt...Ďakujem,snáď to bude rychle a bezbolestne 😀 😀 😀

sandrika1986
4. sep 2012

@martinam77 : Musíme pozitívne myslieť 😀 Ja tu budem už posledná, čo budem rodiť...

tamara2307
4. sep 2012

ahojte, uvažujem o kúpe dačoho na nosenie pre nášho kolikového drobca..ak viete, poraďte, je lepší nosič (manduca) alebo šatka?
@miskachrumka tomu sa proste hovorí materská DOVOLENKA :D a nech nám to ešte niekto závidí, že sme celé dni doma