icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

sandrika1986
25. okt 2012
lucia795423
25. okt 2012

@dulkagabulka neviem, ale ja si pamatam, ze som to robila aj prvej dcere a vela ludi mi to potvrdilo ze to mam robit aj teraz...aspon budujeme zaklady ustnej hygieny...

kvietok173
25. okt 2012

@katka1981nb keď je na umelom mliečku musíš dávať aj tekutiny, buď čistú vodu, alebo čajík prináležiaci danému veku.V lekárni máš aj od 1,týždňa.A samozrejme nesladiť. Pri kojení netreba piť tekutiny, ale pri UM určite.

lucia795423
25. okt 2012

Som na ceste do prace, musim sefke vysvetlit ze ma zle pochopila, ze sa do prace vratim az po vianociach nie na buduci piatok ako ona sniva...sa zblaznila... 😀

kvietok173
25. okt 2012

@lucia795423 ja som nevytierala nikdy a ani teraz nie a ani dr.mi nič nepovedala a nemali sme nikdy problém, dokonca som si prvý mesiac pred každým kojením umyla prsia, teraz už nie, čítala som že mliečko a sliny bábätka sú oki na ciculkách 🙂 🙂 🙂

kvietok173
25. okt 2012

@lucia795423 jéééj tak skoro??? A čo s malou? Ja som povedala v práci že po roku a 1/2 sa vrátim a teraz sa už toho bojím, že bude ešte moc malinký.

kvietok173
25. okt 2012

@lucia795423 a čo robíš, keď sa smiem opýtať? To budeš chodiť na celý deň?

miskachrumka
25. okt 2012

Trpasliček 😵 😵

sandrika1986
25. okt 2012
miskachrumka
25. okt 2012

Trpaslíček búva 😵 😵 musela som ho odfotit :D

sandrika1986
25. okt 2012

🙂

monculka
25. okt 2012

kedy sa drobne zacnu hrat?ako myslim ze kedy sa zacnu venovat hracke...lebo na lehatku ked ma hrazdicku tak je z toho skor nervozna akoby sa s nou hrala 😝 a do ruky uz chytaju nieco vasi drobci?moja len plienku ked buva 🙂 aaa este jedna otazka...uz sa vam pretacaju?

lucia795423
25. okt 2012

@kvietok173 bohuzial ja som v Irsku a tu je materska len 26 tyzdnov, takze mi konci zaciatkom decembra, mohla by som zobrat este 16 tyzdnov neplatenej dovolenky ale to si dovolit nemozem, takze v januari nastupujen ale iba na vecer od 6-9 ked pride z prace...nechcem zatial ziadnu operku predsa mala je este malinka a kedze tu nikoho nemam musime to riesit takto aby som neprisla o dobry flek... 😢 😢

lucia795423
25. okt 2012

@monculka moja mala tiez nechce este zanic na svete drzat... Maximalne podlozku, ked ju otacam aleb plienku...otaca sa z bruska na chrbatik...

miskachrumka
25. okt 2012

@lucia795423 myslím že možeš byt rada ....teda ja by som to brala ked máš dobrý flek a aspon sa "odreaguješ" ja by som bola rada ....ja by som už teraz aspon 2-3 hodiny išla niečo robiť

miskachrumka
25. okt 2012

Baby mne sa zas malý dosť často tak spúča že sa sám zodvihne z lahu do polosedu 😕 😕 zodvihne hlávku aj polku chrbátika a nohy hore ....robí to velmi často ...som šokovaná ako vysoko sa dokáže vyzdvihnuť ...len mi to robí starosti kedže má ten pruh ☹ bojím sa aby sa niečo preboha nestalo :( už v porodnici mi hovorili že je malý velmi mocný čo ma samozrejme velmi teší ....len neviem čo mám vtom momente robiť aj sa teším aj bojím 😒

miskachrumka
25. okt 2012

Maminy čo máte deti od 3 rokov vyššie ako riešite truc vašich detí ?
Ja to už asi nezvládam všade sa píše že ten čas medzi 3-4rokom je najhorší aj to pocitujem ....človek sa snaží robiť všetko dobre aj tak je to na prd :(

carodejnica
25. okt 2012

Nedávno sme riešili stolicu dojčeného bábätka, kopírujem status Mamily z Facebooku priamo od Dr. Newmana.

"Po prvých pár dňoch by výlučne dojčené deti mali mať najmenej 2 až 3 výdatné stolice za deň. A čo farba stolice? Horčicová, žltá, pomarančová a zelená sú všetko normálne farby stolice po 3. až 4. dni života.
Zelená stolica u výlučne dojčeného dieťaťa, ktoré je spokojné a dobre priberá nie je problém! Ak nie je pokojné a priberá dobre, problém nie je vo farbe stolice.
A čo konzistencia? Vodnatá, pastovitá, so zrazeninami alebo bez
nich, čiastočne mäkká, čiastočne vodnatá, to všetko neznamená nič, ak je inak dieťa v poriadku a dobre priberá. Tvrdá alebo formovaná stolica u výlučne dojčeného dieťaťa nikdy nie je normálna.
Dr. Jack Newman"

lucia795423
25. okt 2012

@miskachrumka juj obdobie vzdoru to si pamatam...nepovolit, nepovolit a nepovolit....vzdy si stoj za svojim a poriadne si premysli co povies...a ak raz povies , ze nie tak a stoj si za svojim a nemen to aj keby sa ti dieta na usi postavilo,ak to vydrzis 2-3 mas doma pokoj...to je moja zasada a mne to pomohlo...

lucia795423
25. okt 2012

@miskachrumka ved hej, len mi je luto mojho muza, ze po 10 hod sichte este skakat okolo malej...ale bohuzial musime to zatial takto riesit...aj ked si neviem predstavit byt bez mojej cicusky...

miskachrumka
25. okt 2012

@lucia795423 ja už neviem ...som niekedy zufalá z neho....čo on dokáže dorábať aby si vydobil svoje ☹
niekedy vie tak trucovať že sami už slzy do oči tlačú ....ja verím že to časom prejde ....dúfam 😒

kmkke
25. okt 2012

@miskachrumka Nepovoľ a skús ho predbehnúť. Mám živý príklad 😀 Bola som na návšteve u sestry, synovec mal v auguste 3 roky. Sem-tam počúva, sem-tam vymýšľa, ale keď zatne ksicht, oduje ústa, už vieme že nebárs dobre. Väčšinou začne vrieskať, hodí sa o zem, alebo príde k mame (mojej ségre) a začne ju biť. Takže: kecáme, malý vymýšľa, moja ségra povie nie, a malý sa začína odúvať. A vtom...jak sa raz moja ségra jebla na zem (pardón za výraz ale inak pomenovať sa to nedá 😀 ) začala ziapať, kričať že chce a chce, malý len kukal. Potom sa otočil na mňa a pýta sa : "Mama je šiši?" Ja som sedela v úžase s hubou otvorenou dokorán a nevedela som čo povedať 😀 Že to videla raz na nete tak to chcela vyskúšať. Malý chodil celý deň okolo nej po špičkách. Odvtedy to aplikovala ešte dva-krát, ale asi pomohlo, lebo malý sa už nehádže na zem, ale chodí vyjednávať či môže 😀

miskachrumka
25. okt 2012

@kmkke no tak toto teda aplikujem aj ja 😅 😅 😅
ešte to aj kočky natočím a pošlem vám to 😅 😅
toto by ma teda nenapadlo 🙂 🙂 🙂ale to musím urobiť len doma vonku by si mysleli že som fakt retard :D :D

miskachrumka
25. okt 2012

Aký som už chlapisko ...aké mám velké šunky ..maminkine mliečko je velmi chutné 😵 😵

martinam77
25. okt 2012

@kvietok173 prepac,pre zaneprazdnenie odpovedam az takto neskoro 😉 ...kupavali sme az okolo siedmej a kedze mame reflux tak kojenie bolo na poslednom mieste,lenze mala pri kojeni zacala tak vyvadzat,ze nakoniec sa ani prisat uz nevedela a tak sa to tahalo skoro tyzden so stupnujucim charakterom a nakoniec zaspavala az okolo 23h a niekedy aj neskor...a nakoniec sme zistili,ze je uz len strasne unavena a prestimulovana,tak od tretej poobede sme ju uz skusali usetrit nejakych novych podnetov,zacali sme sa kojkat okolo piatej,taka pol hodka na rukach a nasledne kupanie s masazou,potom dokrmenie a spanok...a zrazu zacalo byt vsetko OK a dokonca sa nam zmenilo i spanie...po dokrmeni hned zaspi este na taku hodku a potom okolo deviatej uz spi opat a taha do takej tretej rano...

lucia795423
25. okt 2012

Moja sikovna bambulka, sama si napiekla jej prve cupcakes...

martinam77
25. okt 2012

@bonninka no my sme na tom presne rovnako,len uy sa tiez zacinam obavat,ze tych ruk sa asi neybavime dlhsie 😀 😀 😀

monculka
26. okt 2012

@lucia795423 joooj ta tak aj moja...plienka alebo podbradnik sa jej zvykne normalne ze zakvacit na prst a potom to vlacime na prste po celom byte 😀 nooo moja sa este neotaca ale uz kraasne dlho udrzi hlavicku hore ked je na brusku 🙂

monculka
26. okt 2012

inac dobre ranko zenusky 🙂

monculka
26. okt 2012

nasla som na hlavke mojej malej taku suchu kozu medzi vlasmy...take supiny akoby alebo ako to mam nazvat...neviete co to moze byt?ci ma len suchu kozu?