icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mackoxxx
5. okt 2011

@lady511 Kľudne sa pýtaj. Ešte chodím k svojmu. Teda o týždeň idem posledný krát. Potom už smer pôrodnica.

luci66
5. okt 2011

@mysti Mne pomohla morska sol v spreji.

lady511
5. okt 2011

@mackoxxx jááj...lebo som počula že niektoré tehu chia až do konca k svojmu gyndošovi vieš....ja mam tiež začat od buduceho týždna chodit do nemocky ale tam ma odmietli vyšetrit...

luci66
5. okt 2011

@kiribaby No ja budem rodit v TT tak dufam,ze sa v tych kontrakciach nebudem musiet hadat so sestrickami, lebo uz som tam s nimi robila poriadky jak som bola v juni 4dni na rizikovom, teda resp. s jednou sestrickou a potom uz bola kludnejsia 😠

mackoxxx
5. okt 2011

@lady511 Posledný mesiac chodíš už do pôrodnice. Môj má komplet vybavenie ale aj tak ma už posiela do pôrodnice aby ma poznal lekár čo ma bude rodiť.

lady511
5. okt 2011

@mackoxxx si si zazmluvnila kolko ta to vyšlo teda kolko to u vás stojí
pretože mna moj gyndoš poslal do nemocky a tam mi povedali že žiadna poradna sa nerobí...iba ked si zazmluvnim ....

mackoxxx
5. okt 2011

@lady511 U nás 200 €. Papierovo to ideme dotiahnuť s mm o týždeň. K tomu pripočítam mm pri pôrode 17€ a 2 posteľová izba (nadštandard) 12 € na noc. Jednoposteľová stojí 17€, nechcem byť však sama. Ostatné poplatky presne neviem.

lady511
5. okt 2011

aj u nás tak podobne ale teda podla mna je to dost 200e za porodníka či?

mackoxxx
5. okt 2011

@lady511 http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...
Skús aj tu popozerať a porovnať ceny v tvojom okolí.

anicka87
5. okt 2011

baby co vsetko ste zbalili detickam do porodnice? inak u nas si do porodnice musim doniest aj rosalgin, to som absolutne nevedela 😒 esteze je tato stranka 🙂

dianka3
5. okt 2011

@veronika1417 Jeeej dakujem,inac som sama zvedava ako budu tie foto vypadat 😝 na blic 😝 Ale aspon daco bude, len skoda ze nemam nafotene cele tehu,iba zaciatok az teraz ☹ nejako nebol cas popri domacnosti a detoch, A inac co pojdes varit? ja uz som z toho chora ,uz mi dosli napadi, fakt uz ani neviem co varit,stale to ise ma uz nebavi

dianka3
5. okt 2011

@anicka87 rosalgin? na co? co to je? nikdy som o tom nepocula.Inac clasika plienky a vecicky ked pojdeme z porodnice to ostatne tam zabezpecia oni 🙂

mackoxxx
5. okt 2011

@lady511 Pravdu povediac ten pocit istoty čo som mala pri prvom pôrode bol k nezaplateniu. Ja len čakám na rozhodnutie pôrodníka. Ak ma dá na CR tak nebudem zazmluvňovať lebo má objedná na svoju službu. Ak však pôjdem klasicky tak si určite zazmluvním. Mne sa skutočne venovala na 100%. Či už pri samotnom pôrode ale aj po ňom. Do dnešného dňa si zdravíme a nezabudne sa vždy opýtať na princeznú čo nám pomohla priviesť na svet.

mackoxxx
5. okt 2011

@dianka3 Rosalgin je prášok. Ten sa riedi prevarenou vodou a vždy keď pôjdeš na WC tak si to tým opláchneš. Skôr sa zahoja popôrodné rany a nedostaneš infekciu. 😉

lady511
5. okt 2011

@mackoxxx lebo u nás je to tak..(ja mám gyndoša v ba)a sme sa teda rozlučili...s tým že sa uvídíme po porode a teraz mi maju robit poradne v nemocnici,,,robia mi tam CTG ale poradnu mi spravit nechcu(predsa musím byt sledovana aj odspodu)...proste nevqiem čo v tejto situacii robit...bez toho aby som si platila niekoho..nevieš mi poradit?

luppita
5. okt 2011

@kormelia11 ja kupim babylove newborn plienky, su super a vezmem len sudokrem, u nas v nemocnici davaju taky mini balicek po porode, kde je rybacia mast, lieh na pupik a este nieco tusim.... hadam to daju aj teraz. 🙂 Ale ked tak citam, ze sa kontoli v nemocniciach nerobia koli setreniu, doktori strajkuju a vypovede davaju a kadeco este, asi si skocim do lekarne pre lieh a tu mast, nebudem sa spoliehat na toto nase skvele zdravotnictvo 😠 aj vlosky si pribalim, co ak nedaju v nemocnici 😲

mackoxxx
5. okt 2011

@lady511 Ja som z PO. A svojho lekára už mám dlhšie. Netuším ako je to u vás. Ak máš však CTG OK (žiadne kontrakcie) tak nemusíš byť nervózna. Odspodu veľmi neodporúčajú pozerať len ak je na to dôvod. Aspoň nemôžu vyvolať predčasný pôrod. Mňa pozerá odspodu (nie vždy) len preto, lebo moja princezná sa narodila skôr a teraz sa tomu chceme vyhnúť.

lady511
5. okt 2011

@mackoxxx ano chodím na CTG ale do poradne musím chodit tiež nie?skrátka si ma prehadzuju ako zemiak...moj gyndoš povedal že od 36tt ma ma nastarosti nemocka kde budem rodit...ale tam mi odmietaju robit poradne(len ak si zaplatím porodníka tých 200e)príde mi to ako vydieranie

mackoxxx
5. okt 2011

@lady511 To je dosť zvláštny postoj. Zazmluvnenie lekára predsa nie je povinnosť! Poradňa posledný mesiac každý týždeň však áno. Netuším však čo všetko by malo byť zo zákona urobené v poradni (ja mám moč, tlak, ultrazvuk (ten som teraz nemala 1. krát ináč mám 9 poradní a 8 ultrazvukov + jeden platený mimo poradne) teraz aj CTG a dosť dlhý pokec - tvrdnutie bruška, pohyby (aké, koľko, kedy) opúchanie nôh. Proste každá poradňa tak na hodinku. Možno však stačí aj to CTG a zápis v tehu knižke. 😨

lady511
5. okt 2011

@mackoxxx ja mám to CTG napísane na papieri do knižky mi nikto nič nenapísal.....somk z toho neštastná si ma prehadzuju...to máš teda dost poradní,,,,ja mám len 7

trinka
5. okt 2011

@mackoxxx wáááu! to máš skveleho gynekológa! je to sukromnik, alebo štátny? Ja som bola na usg 4x, lekarka posiela hore do nemocnice. Ona mi urobila usg len na začiatku tehu... a poradna trva tak 5 min 😒

mackoxxx
5. okt 2011

@trinka Súkromný. Áno je skvelý (je len trosku šľahnutý do náboženstva alternatívnej a medicíny no dá sa). Mám na neho kontakt aj mimo ord. hodín. Nemá problém aby tam bol aj mm. Dokonca vzal na USG aj moju dcérku aby sa zoznámila s bračekom. Všetko jej poukazoval bol neskutočne trpezlivý. Keď v škole rozprávali zážitok z prázdnin tak ona rozprávala ako bola u mamkou u lekára a videla bábätko.
Tých vyšetrení mám viac. Poslal ma asi všade kde sa dalo neurológia, rehabilitácie (aby ma nebolel chrbát), endokrinológia, interné ( to mám až 3 krát). Proste behám po lekároch ako by som bola chorá a nie tehotná 🙂 🙂 🙂 . No čo už aspoň viem, že je všetko ok a môj mm je kľudnejší.

mackoxxx
5. okt 2011

Moja tehu knižka. A te ešte mesiac do pôrodu. Asi pôjdem s kufríkom na papiere 🙂 🙂 🙂 🙂

trinka
5. okt 2011

@mackoxxx to je naozaj krásna starostlivosť, keby aspon polovica lekárov bola taká... a jeho budes mat aj pri poorode?

majoslava
5. okt 2011

@micicka detský paralen a v lekárni mi dali prevent akut na cmúľanie

lenka1108
5. okt 2011

baby prosim o radu.
boli ma vsetko zo spodu.mam take pichanie a a pri chodzi to boli.ked som bola na wc tak som mala na papieri krv.ked som kukla zrkadlom tak mam tam nejaku ranku.co to moze byt? neni to ze sa otvaram? musim len sediet inak ma to boli... ☹ ☹

majoslava
5. okt 2011

@danka89 ahoj 🙂 ja už mám všetko nachystané 😀 môžem isť rodiť aj teraz 😀
ja som si kupovala normálne nočné košele v čínskom... také čo majú v predu gombíky... nohavičky len obyčajné bavlnené ale myslím že v RS v zdravotníckych potrebách určite kúpiš aj tie jednorázové.... podprsenku mám jednu som si objednala z netu ale kamoška mi hovorila že v Slovenke majú (pri pošte v RS čo sú tie malé stánky) ja sa tam neviem dostať 🙂 ale budem si musieť nájsť čas....
na tie pásy ( CTG ) a sono by si mala začať chodiť od 36tt... to sa ti dá ešte šoferovať?? ja sa trepem busom aj do poradni ale mám to blízko od stanici 😉

majoslava
5. okt 2011

@mackoxxx to aj ja toľko mám 😀 kupila som si taký obal a to ked ukážem tak na mna len kukajú 😀 také je to plné...

mysti
5. okt 2011

@lenka1108 leni, skoc radsej za dokim, ze co to je....uz teraz radsej nic neriskuj teraz v takom stadiu 😒

mysti
5. okt 2011

@majoslava aj ja mam v tehu knizke kopec papierikov ...pocuj, Ty si uz bola na vysetreni teraz- odber krvi a tak, robili Ti aj normalne stery? Ja idem zajtra, boze uz na siednu rano... 😒