Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
aj u nás tak podobne ale teda podla mna je to dost 200e za porodníka či?
@lady511 http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...
Skús aj tu popozerať a porovnať ceny v tvojom okolí.
baby co vsetko ste zbalili detickam do porodnice? inak u nas si do porodnice musim doniest aj rosalgin, to som absolutne nevedela 😒 esteze je tato stranka 🙂
@veronika1417 Jeeej dakujem,inac som sama zvedava ako budu tie foto vypadat 😝 na blic 😝 Ale aspon daco bude, len skoda ze nemam nafotene cele tehu,iba zaciatok az teraz ☹ nejako nebol cas popri domacnosti a detoch, A inac co pojdes varit? ja uz som z toho chora ,uz mi dosli napadi, fakt uz ani neviem co varit,stale to ise ma uz nebavi
@lady511 Pravdu povediac ten pocit istoty čo som mala pri prvom pôrode bol k nezaplateniu. Ja len čakám na rozhodnutie pôrodníka. Ak ma dá na CR tak nebudem zazmluvňovať lebo má objedná na svoju službu. Ak však pôjdem klasicky tak si určite zazmluvním. Mne sa skutočne venovala na 100%. Či už pri samotnom pôrode ale aj po ňom. Do dnešného dňa si zdravíme a nezabudne sa vždy opýtať na princeznú čo nám pomohla priviesť na svet.
@mackoxxx lebo u nás je to tak..(ja mám gyndoša v ba)a sme sa teda rozlučili...s tým že sa uvídíme po porode a teraz mi maju robit poradne v nemocnici,,,robia mi tam CTG ale poradnu mi spravit nechcu(predsa musím byt sledovana aj odspodu)...proste nevqiem čo v tejto situacii robit...bez toho aby som si platila niekoho..nevieš mi poradit?
@kormelia11 ja kupim babylove newborn plienky, su super a vezmem len sudokrem, u nas v nemocnici davaju taky mini balicek po porode, kde je rybacia mast, lieh na pupik a este nieco tusim.... hadam to daju aj teraz. 🙂 Ale ked tak citam, ze sa kontoli v nemocniciach nerobia koli setreniu, doktori strajkuju a vypovede davaju a kadeco este, asi si skocim do lekarne pre lieh a tu mast, nebudem sa spoliehat na toto nase skvele zdravotnictvo 😠 aj vlosky si pribalim, co ak nedaju v nemocnici 😲
@lady511 Ja som z PO. A svojho lekára už mám dlhšie. Netuším ako je to u vás. Ak máš však CTG OK (žiadne kontrakcie) tak nemusíš byť nervózna. Odspodu veľmi neodporúčajú pozerať len ak je na to dôvod. Aspoň nemôžu vyvolať predčasný pôrod. Mňa pozerá odspodu (nie vždy) len preto, lebo moja princezná sa narodila skôr a teraz sa tomu chceme vyhnúť.
@lady511 To je dosť zvláštny postoj. Zazmluvnenie lekára predsa nie je povinnosť! Poradňa posledný mesiac každý týždeň však áno. Netuším však čo všetko by malo byť zo zákona urobené v poradni (ja mám moč, tlak, ultrazvuk (ten som teraz nemala 1. krát ináč mám 9 poradní a 8 ultrazvukov + jeden platený mimo poradne) teraz aj CTG a dosť dlhý pokec - tvrdnutie bruška, pohyby (aké, koľko, kedy) opúchanie nôh. Proste každá poradňa tak na hodinku. Možno však stačí aj to CTG a zápis v tehu knižke. 😨
@trinka Súkromný. Áno je skvelý (je len trosku šľahnutý do náboženstva alternatívnej a medicíny no dá sa). Mám na neho kontakt aj mimo ord. hodín. Nemá problém aby tam bol aj mm. Dokonca vzal na USG aj moju dcérku aby sa zoznámila s bračekom. Všetko jej poukazoval bol neskutočne trpezlivý. Keď v škole rozprávali zážitok z prázdnin tak ona rozprávala ako bola u mamkou u lekára a videla bábätko.
Tých vyšetrení mám viac. Poslal ma asi všade kde sa dalo neurológia, rehabilitácie (aby ma nebolel chrbát), endokrinológia, interné ( to mám až 3 krát). Proste behám po lekároch ako by som bola chorá a nie tehotná 🙂 🙂 🙂 . No čo už aspoň viem, že je všetko ok a môj mm je kľudnejší.
baby prosim o radu.
boli ma vsetko zo spodu.mam take pichanie a a pri chodzi to boli.ked som bola na wc tak som mala na papieri krv.ked som kukla zrkadlom tak mam tam nejaku ranku.co to moze byt? neni to ze sa otvaram? musim len sediet inak ma to boli... ☹ ☹
@danka89 ahoj 🙂 ja už mám všetko nachystané 😀 môžem isť rodiť aj teraz 😀
ja som si kupovala normálne nočné košele v čínskom... také čo majú v predu gombíky... nohavičky len obyčajné bavlnené ale myslím že v RS v zdravotníckych potrebách určite kúpiš aj tie jednorázové.... podprsenku mám jednu som si objednala z netu ale kamoška mi hovorila že v Slovenke majú (pri pošte v RS čo sú tie malé stánky) ja sa tam neviem dostať 🙂 ale budem si musieť nájsť čas....
na tie pásy ( CTG ) a sono by si mala začať chodiť od 36tt... to sa ti dá ešte šoferovať?? ja sa trepem busom aj do poradni ale mám to blízko od stanici 😉

@lady511 Kľudne sa pýtaj. Ešte chodím k svojmu. Teda o týždeň idem posledný krát. Potom už smer pôrodnica.